SONY 5200ES 7x120w

Reaction score
2.566
Πωλείται το θηριάκι της SONY λόγω ανάγκης, είναι 2 ετών, ασημί, σε άριστη εμφανησιακή και λειτουργική κατάσταση, με λίγες ώρες λειτουργίας. Η σειρά ΕS της Sony για όσους δεν γνωρίζουν θεωρείται κορυφή και ιδιαίτερα ποιοτική και σε μουσική ακρόαση, γεγονός που μπορώ να επιβεβαιώσω και ο ίδιος, καθώς τον έχω συγκρίνει σε stereo ακρόαση Α-Β με yamaha 663 και denon 1909 που παίζουν καινούριοι στα ίδια λεφτά πάνω κάτω με αυτά που ζητάω εγώ για αυτόν και απλά δεν συγκρίνεται!! Στον τομέα της εικόνας τώρα, κάνει upscaling με chip της FAROUDJA και από Blue Ray περνάει HighDef ασυμπίεστο ήχο 7.1 από π.χ PS3 μέσω HDMI σε πρότυπο LPCM με αποτέλεσμα εκπληκτικό!! Έχει 3 HDMI IN και 1HDMI OUT και πολλά άλλα, πιο αναλυτικά εδώ : http://www.avmentor.gr/sony_str_da5200_es.htm
Επίσης έχει USB θύρα, απλά βάζεις το στικάκι σου και παίζει με χειρισμό από το τηλεκοντρόλ!!

Όταν παρουσιάστηκε ο ενισχυτής το 2007 έκανε 1700€, τώρα έχει καινούριος στο φθηνότερο μαγαζί 1100€ :
http://www.net-electric.gr/catalog/s...0es-p-502.html

Εγώ δίνω αυτό το μηχάνημα σαν καινούριο μόνο 650€ !!! Συμπεριλαμβάνονται τα δύο τηλεχειριστήρια που εχει, το συστημα μικροφωνου για την ισοστάθμιση του χωρου και το manual.

Για όσους θέλουν έναν από τους καλύτερους πολυκάναλους και ταυτόχρονα δεν θέλουν να θυσιάζουν απόδοση στη μουσική..είναι top choice!!

cbk

Reaction score
5
Αγαπητέ ep4nder με ενδιαφέρει η αγγελία σου.

Έχοντας όμως μείνει εκτός ενημέρωσης για λίγους μήνες,

θεωρούμαι πολυκαναλικώς αστοιχείωτος,

γι'αυτό συγχωρήστε μου την ερώτηση:

Ο παρακάτω :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1293079

έχει κάποια σχέση με αυτόν που πωλείται,

ή όπως λέμε: "καμμία σχέση";

(διάβασα όλο το avmentor αλλά...)

Reaction score
4.237
Καμια σχεση.. ειναι σε αλλη κατηγορια ο ενισχυτης που πουλαει ο φιλος

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ πολύ!

Διάβασα (ψάχνοντας σε ξένα forum...) πως δεν έχει HDMI 1.3a,

και παρ'οτι θάπρεπε να τόχω καταλάβει και από τον κωδικό (τετραψήφιος, άρα άλλη σειρά)

είπα να ρωτήσω για να βεβαιωθώ.

Reaction score
2.566
o φίλος bigmac εννοεί πως ο δικός μου ενισχυτής είναι πολύ καλύτερος, όχι ο 720...
αν σε ενδιαφέρει ενας απλός φθηνός πολυκάναλος πάντως, πήγαινε στον 720, ο δικός μου είναι κλάσεις καλύτερος σε όλα, γι' αυτό και έκανε 1700€ όταν βγήκε, όπως γράφω και πιο πάνω...
αν έχεις κάποια απορία για το τί κάνει πάντως, μπορείς να με ρωτήσεις αν θέλεις...

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!

Αν δε σου είναι κόπος, θα ήθελα να μάθω τι παραπάνω (ή και λιγότερο) κάνει από τον 720.

Reaction score
4.237
o φίλος bigmac εννοεί πως ο δικός μου ενισχυτής είναι πολύ καλύτερος, όχι ο 720...
αν σε ενδιαφέρει ενας απλός φθηνός πολυκάναλος πάντως, πήγαινε στον 720, ο δικός μου είναι κλάσεις καλύτερος σε όλα, γι' αυτό και έκανε 1700€ όταν βγήκε, όπως γράφω και πιο πάνω...
αν έχεις κάποια απορία για το τί κάνει πάντως, μπορείς να με ρωτήσεις αν θέλεις...
Φυσικα και ενοουσα οτι ο ενισχυτης που πουλας ειναι πολλυ ανωτερος απο αυτον που μας εδεινε στο link ο cbk καμια συγκριση δεν μπορει να γινει μεταξυ των δυο ενισχυτων.

Reaction score
2.566
Διάβασε όλο το άρθρο του avmentor εδώ :
http://www.avmentor.gr/reviews/sony_str_da5200es_1.htm

Περιληπτικά από αυτά που ξέρω και θυμάμαι σου λέω ότι :

1) Το πιο βασικό, άλλη κατηγορία σημαίνει πολύ καλύτερα ηλεκτρονικά, σημαίνει πολύ καλύτερο τροφοδοτικό, σημαίνει πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας, σημαίνει πολύ καλύτερη αξιοπιστία, σημαίνει γενικά ότι, ότι κάνει, το κάνει πολύ καλύτερα και θα το κάνει πολύ καλύτερα για πολύ περισσότερο χρόνο!!

2)Ο 720 δίνει 7X105w(πραγματικά περίπου 7Χ45), ενώ ο 5200 δίνει 7Χ120w (πραγματικά περίπου 7Χ90). Αρα 2πλάσια ΙΣΧΥ !!!

3) Ο ένας κάνει Digital Auto Calibration με μικρόφωνο ψείρα της πλάκας , ενώ ο 5200 με κορυφαίο μικρόφωνο, που υπολογίζει απόσταση, ένταση, ότι θες, δές το για να καταλάβεις, με τέλεια αποτελέσματα ρύθμισης!

4) Υποστηρίζουν και οι 2 περίπου όλα τα 5.1,6.1 format, αλλά ο 720 δεν υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης ασυμπίεστο ήχο 8 (7.1) καναλιών, που έχουν για παράδειγμα τα bluray, ενώ ο δικός μου τον υποστηρίζει μέσω του προτύπου LPCM μέσω hdmi, που όταν το δοκίμασα με 7.1 ηχεία που έφερε φίλος, πραγματικά σε καθηλώνει. Για να καταλάβεις, υπάρχουν 3 πρότυπα ασυμπίεστου πολυκάναλου ήχου 8 καναλιών, τα dts HD, DD HD και το LPCM, ο δικός μου υποστηρίζει το τελευταίο, ο 720 κανένα!

5) Έχει απείρως πιο πολλές εισόδους ο δικός μου από πίσω, άρα συνδέεις πάρα μα πάρα πολλές συσκευές, έχει και ο USB, βάζεις το στικάκι σου, ο ενισχυτής βελτιώνει ακόμα και την ποιότητα των mp3 και παίζει κατευθείαν με το τηλεκοντρόλ !

6) ο 5200 έχει ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας όπως του ps3, ωραίο, κατανοητό και εύχρηστο, με άπειρες επιλογές και ρυθμίσεις για να πετύχεις τέλειο calibration στο χώρο σου !

7) ο 5200 έχει multizone, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς με 1 ενισχυτή να έχεις ήχο και εικόνα σε 2 δωμάτια και μόνο ήχο σε 3 δωμάτια!! Δηλαδή αν έχεις 3 ζευγάρια ηχεία και δεν θες να κάνεις πολυκάναλο σύστημα, βάζεις το 1 ζευγάρι στο σαλόνι, το άλλο στο δωμάτιο, το άλλο στη κουζίνα και με ξεχωριστό τηλεκοντρόλ, που δίνεται μαζί φυσικά, ελέγχεις τι θες να βλέπεις και να ακούς στα άλλα δωμάτια ταυτόχρονα!!

8) Ο 5200 κάνει upscaling στην εικόνα μέχρι και 1080p με chip faroudja, ενώ ο 720 νομίζω δεν κάνει καν upscaling και αν κάνει, κάνει με chip...τσακίρης!

9) ο 5200 μπορέι να κάνει διενίσχυση για καλύτερο στερεοφωνικό ήχο. Η διπλή ενίσχυση χρησιμοποιεί τα άχρηστα κανάλια για πρόσθετη ενίσχυση του στερεοφωνικού ήχου.

10) ο 5200 έχει preout , αν θες στο μέλλον να χρησιμοποιήσεις κάποιον τελικό ενισχυτή για τα 2 μπροστινά ηχεία και να έχεις τον 5200 ως προ για αυτά και ολοκληρωμένο για τα surround, ο 720 δεν νομίζω να έχει ...

Κοίτα, γενικά μιλάμε για 5πλάσια σχεδόν διαφορά τιμής (για καινούρια μηχανήματα) οπότε λογικό είναι ο ένας να είναι πολύ καλύτερος από τον άλλον.
...αυτά προς το παρόν, αν ενδιαφέρεσαι και θές, μπορείς να έρθεις σπίτι μου και να τον ακούσεις κιόλας...

Reaction score
2.566
Επίσης βασικό που ξέχασα πριν, είναι ότι η σειρά ES της SONY και ιδιαίτερα ο 5200es, που είναι εφοδιασμένος με γραμμικά στάδια ισχύος, είναι και ιδιαίτερα μουσικός πολυκάναλος, σε αντίθεση με άλλους, το οποίο σημαίνει ότι θα απολαμβάνεις ιδιαίτερα ποιοτικά και τη μουσική σου και όχι μόνο τα dvd και τα bluray σου...
Αν έρθεις και ακούσεις θα καταλάβεις....

Reaction score
2.566
Πωλήθηκε, η αγγελία μπορεί να κλείσει, Kώστα καλές ακροάσεις!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas