Sony 55'' RP Full HD και pc image προβλήματα

Reaction score
7
Παιδιά συνέδεσα το pc μου στην 55αρα μου και προσπαθώ να του βάλω 1080p ανάλυση. Η ανάλυση μπαίνει αλλά χάνω δεκιά αριστερά πάνω κάτω 2 εκατοστά στην οθόνη και δεν μου τα δείχνει όλα.

Τί φταίει? Η τηλεόραση ή το pc?

Έχω έναν quad q6600 με κάρτα γραφικών 8800gtx 768mb με dvi.

Του έβαλα dvi to hdmi adapter αλλά δεν κάνει καλά Image fit...

Καμιά λύση?

Reaction score
802
Της τηλεορασης ειναι.Overscan λεγεται.Δες αν σου βγαζει ρυθμισεις η τηλεοραση.Δοκιμασε να συνδεσεις και με dsub.

Reaction score
3
Απάντηση: Sony 55'' RP Full HD και pc image προβλήματα

Αυτή η τηλεόραση έχει λίγο προβληματική σχέση με τo pc.:pc:
Είχα πρόβλημα από την πρώτη στιγμή που την αγόρασα με αυτά τα μαύρα κενά που αναφέρεις. Βασικά μου έκανε μια μαύρη μπορντούρα γύρω, γύρω και τελικά η οθόνη έπεφτε μερικές ίντσες σε διαγώνιο:crazy_2:.
Η αλήθεια είναι ότι έκτοτε δεν πολύ ασχολήθηκα, όμως με ένα γρήγορο ψάξιμο, τότε και στα fora έξω βρήκα ότι μάλλον είναι γενικό πρόβλημα και δε θυμάμαι εάν κάποιος είχε προτείνει μια λύση. Βέβαια, όπως θα δεις και στο manual ή SONY απαγορεύει (αγνοώ την αιτία)() τη σύνδεση PC σε όποια άλλη πόρτα πλην της DSub (την οποία ονομάζει και PC).
:happy_4:

Reaction score
14
Τί είναι τα dsub και overscan. λίγη βοήθεια please...
DSUB - το 15πινο βίσμα που χρησιμοποιούν όλοι οι υπολογιστές πρό του νέου DVI

το overscan είναι :

Overscan is extra image area around the four edges of a video image that is not normally seen by the viewer. It exists because television sets in the 1930s through 1970s were highly variable in how the video image was framed within the cathode ray tube (CRT).

Πολύ μπακάλικα είναι παραπάνω εικόνα γύρω απο τις 4 πλευρές της εικόνας μας που δεν θα έπρεπε να βλέπουμε εμείς. Είναι στην ουσία ενα κουσόυρι που εχει συνεχίσει στο τηλεοπτικό σήμα απο την εποχή του καθοδικού σωλήνα όπου η αποτύπωση και απόδωση της εικόνας δεν ήταν ίδια για όλες τις μάρκες τηλεοράσεων καθώς πολλές χρησιμοπιοούσαν πολλά διαφορα είδη CRT σωλήνα με άλλες ιδιότητες το καθε ένα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.863
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef