Sony Android TV και εξωτερικος σκληρος δισκος

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Εχω την Sony KD49XG8396 που τρεχει (προς το παρον τουλαχιστον, λενε οτι πιθανως επικειται αναβαθμιση) Android 8.
Εχω συνδεσει εναν εξωτερικο σκληρο δίσκο 2.5" χωρητικοτητας 500 GB, για ταινιες και σειρες.

Ολα μια χαρα, αλλα καθε φορα που ανοιγει η TV με τον δισκο συνδεδεμενο, βγαινει ενα prompt που λεει οτι εχει συνδεθει μοναδα USB και ρωταει αν θελω να ανοιξω το gallery για να δω φωτο ή να παιξω μουσικη ή βιντεο κλπ.

Καθως εχω εγκαταστησει και ενα file manager app, σχεδον παντα βγαινει αντιστοιχο prompt και απο αυτο το app, πριν ή μετα το prompt του λειτουργικου!

Οπως καταλαβαινετε ειναι εκνευριστικο να βγαινουν δυο ανουσια prompt καθε φορα που ανοιγει η TV - μαλιστα στο prompt του λειτουργικου πρεπει να κατεβεις 4-5 επιλογες, απλα για να επιλεξεις την εξοδο χωρις να ανοιξεις gallery.

Εψαξα στο internet μηπως υπαρχει καποια λυση ακυρωσης των prompt, αλλα δεν βρηκα τιποτα.
Εψαξα μεχρι και μηπως τυχον υπαρχει καποιο app που ακυρωνει αυτη τη χαζη συμπεριφορα (τοσα εκατομμυρια app υπαρχουν, γιατι οχι καποιο για αυτο το θεμα) αλλα τζιφος...

Προσπαθωντας να βρω workaround, σκεφτηκα να φορμαρω τον δισκο ως εσωτερικο χωρο αποθηκευσης του Android.
Θα εχανα την ευκολια μεταφορας και συνδεσης του δισκου σε PC για ανανεωση του υλικου, αλλα καθως υπαρχουν apps που μεταφερουν αρχεια μεσω LAN στον εσωτερικο χωρο αποθηκευσης του Android υπεθεσα οτι δεν θα υπηρχε προβλημα.

Οντως με τον δισκο ρυθμισμενο ετσι, δεν εχω τα εκνευριστικα prompts.
Ομως, με το φορμαρισμα (μεσα απο το αντιστοιχο μενου της Sony) του δισκου ως εσωτερικου χωρου αποθηκευσης, η χωρητικοτητα του πεφτει απο τα 500 GB στα 271 GB!

Το να πρεπει να παιδευτω για να περασω (μεσω app) αρχεια στον δισκο, να το δεχτω - αν και δεν το εχω κανει ακομα στην πραξη.
Αλλα γιατι να χανω την μιση σχεδον χωρητικοτητα του;

Αν γνωριζει καποιος την λυση ειτε στο πρωτο σκελος του προβληματος (καταργηση prompts) ειτε στο δευτερο (μειωμενη χωρητικοτητα), παρακαλω να μου δωσει τα φωτα του...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top