SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Reaction score
0
Κυριοι θα ηθελα την βοηθεια σας ηρθε η ωρα να παρω τον νεο μου projectora.
Eιμαι αναμεσα στον τοπαζ aw15 και στον παν 200 η αποσταση πανι με προβολεα ειναι στα 2,80 με 2,90 ο χωρος μου ειναι μικρος 3χ3,80 , πηγη εχω το ps3 και το pioneer 696,το θεμα ειναι οτι δεν εχω δει κανεναν απο τους δυο και ουτε νομιζω οτι θα καταφερω. με τον τοπαζ φοβαμαι το πιξελ επειδη θα ειμαι αρκετα κοντα στο πανι.Γενικα θα ηθελα οσοι τους εχουν η τους εχουν δει να μου πουν την γνωμη τους,επισης τα + και - του καθενος.
Ευχαριστω!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Eιμαι αναμεσα στον τοπαζ aw15 και στον παν 200 η αποσταση πανι με προβολεα ειναι στα 2,80 με 2,90 ο χωρος μου ειναι μικρος 3χ3,80 , πηγη εχω το ps3 και το pioneer 696,το θεμα ειναι οτι δεν εχω δει κανεναν απο τους δυο και ουτε νομιζω οτι θα καταφερω. με τον τοπαζ φοβαμαι το πιξελ επειδη θα ειμαι αρκετα κοντα στο πανι.Γενικα θα ηθελα οσοι τους εχουν η τους εχουν δει να μου πουν την γνωμη τους,επισης τα + και - του καθενος.
Ευχαριστω!
Ο Panasonic σίγουρα έχει πλεονέκτημα στο θέμα του SDE. Δε μας αναφέρεις όμως μια σημαντική παράμετρο που επίσης επηρεάζει αυτό το ζήτημα: τι διάσταση οθόνης σκοπεύεις να βάλεις.
Επίσης, η κρίσιμη απόσταση είναι αυτή μεταξύ θεατών (όχι προβολέα) και οθόνης.

Reaction score
0

το πανι μου ειναι 1,80χ1,40 και η αποσταση θεατων 2.80-2.90

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

το πανι μου ειναι 1,80χ1,40 και η αποσταση θεατων 2.80-2.90
Προφανώς το πανί σου είναι 4:3. Η διάσταση 16:9 που του αντιστοιχεί είναι ~82".
Η απόσταση θεατών-οθόνης είναι οριακή και αν είσαι ευαίσθητος στο SDE (κάτι που εξαρτάται βασικά από το πόσο οξεία όραση έχεις) υπάρχει ενδεχόμενο να το βλέπεις στο Sony. Σαν ποιότητα εικόνας πάντως, εγώ τον προτιμώ.
Αυτά το λέω βέβαια με βάσει τα δεδομένα και τη μια και μόνη φορά που τον έχω δει σε συγκριτικό. Πιθανότατα κάποιος φίλος που είναι κάτοχος να μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο.

NIX

Reaction score
0

Η αποσταση θεασης στα 2.90 ειναι ακριβως οπως πρεπει για το μεγεθος των 82"

Reaction score
0

Η αποσταση θεασης στα 2.90 ειναι ακριβως οπως πρεπει για το μεγεθος των 82"

το θεμα ειναι εαν με τον τοπαζ θα εχω προβλημα με το sde που απο οτι εχω διαβασει ειναι ορατο σε αρκετους ποσο σε εμενα που θα ειμαι αρκετα κοντα στο πανι Για το πανασονικ δεν ξερουμε κατι? Δεν τον εχει δει κανενας?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Για το πανασονικ δεν ξερουμε κατι? Δεν τον εχει δει κανενας?
Ο Panasonic δεν εχει SDE:prof:
Εαν θες να διαβασεις περισσοτερα σχολια δεν εχεις παρα να ριξεις μια ματια στο σχετικο τεστ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=42689

Reaction score
1

Σαν ποιότητα εικόνας πάντως, εγώ τον προτιμώ.
Αυτά το λέω βέβαια με βάσει τα δεδομένα και τη μια και μόνη φορά που τον έχω δει σε συγκριτικό.

Συμφωνώ απολύτως! Δεν έχω δει τον Panasonic, πάντως ο Topaz του Μιχάλη Μελίδη με εντυπωσίασε με το πόσο καλά πέρασε τα πατερνάκια του DVE HD-DVD. Και ήταν η πρώτη φορά που είδα προβολέα LCD να περνάει τόσο δύσκολα πατερνάκια με τόσο ικανοποιητική απόδοση! :cool_4:

Reaction score
8
Το βασικότερο πλεονέκτημα του Panasonic πιστεύω είναι η φωτεινότητά του (2000 lumens) που είναι απλά κορυφαία όχι μόνο για την κατηγορία του αλλά ξεπερνάει σ' αυτήν προβολείς πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η φωτεινότητα κατ' εμέ μπορεί να μην είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ποιότητα εικόνας αλλά είναι κάτι που βοηθάει γενικά άμα το έχεις πλούσιο (κάτι σαν την ισχύ των ενισχυτών). Από την άλλη και τα 1300 lumens του Sony πιστεύω είναι αρκετά για κινηματογραφική προβολή και από ότι έχω διαβάσει έχει και πολύ καλό μαύρο.

Η φωτεινότητα έχει να κάνει περισσότερο με την ευχρηστία του προβολέα. Επειδή τον έχω (τον AX200) ξέρω ότι μπορείς να δεις ακόμα και μέρα και ακόμα κι αν ανάψεις όλα τα φώτα του σαλονιού το βράδυ πάλι θα βλέπεις !! Απλά απίστευτο. Μπορείς να τον λειτουργήσεις σχεδόν όπως μια τηλεόραση (όποια ώρα να ΄ναι με οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού) αν αυτό έχει σημασία για σένα.

Για κινηματογραφική θέαση με σκοτεινό περιβάλλον αναγκαστικά θα πας σε άλλο mode με πολύ μειωμένη φωτεινότητα που τελικά θα πλησιάσεις τα 1300 lumens του Sony και έτσι κι αλλιώς εκεί περισσότερο έχει σημασία το ansi contrast (που δεν το ξέρουμε μάλλον) και η ποιότητα των χρωμάτων παρά η τεράστια φωτεινότητα από ότι έχω συμπεράνει. Στο θέμα της κίνησης δεν νομίζω να υπάρχουν αισθητές διαφορές καθότι lcd ίδιας κατηγορίας είναι..

Κατά τα άλλα θα πρότεινα σε κάποιον που θέλει ένα προβολέα που να τα κάνει όλα με σχετική άνεση, να αξίζει ακόμα και το τελευταίο σέντ, και χωρίς να πάσχει ιδιαίτερα σε κανένα τομέα τον Panasonic AX200.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο η κινηματογραφική προβολή (αν και δεν τους έχω δει δίπλα δίπλα για να έχω προσωπική εμπειρία) τότε ίσως η "διαφάνεια" του Sony και το ελαφρά καλύτερο μαύρο να δίνει ένα κλικ πιό πάνω σε ποιότητα εικόνας. Το κοτετσόσυρμα προσωπικά δεν θα το θεωρούσα πρόβλημα αν η εικόνα μου άρεσε και δεν νομίζω ότι ενοχλεί από τα 3,5 μέτρα και πάνω εκτός αν είσαι μανιακός και συνέχεια προσπαθείς να το διακρίνεις.

Λάβε υπόψη επίσης ότι με την πάροδο του χρόνου η λάμπα πέφτει (μειώνεται η φωτεινότητα) οπότε αν έχεις περίσσεια φωτός πάλι θα μπορείς να παρακολουθείς άνετα ανεβάζοντας λίγο τη φωτεινότητα. Ενώ αν είσαι οριακά θα αρχίσεις σιγά-σιγά να βλέπεις σκοτάδια και θα πάς για λάμπα..

Αν έχει σημασία ο Sony είναι λίγο φτηνότερος.

Τέλικά πιστεύω ότι και με τους 2 προβολείς θα είσαι ευχαριστημένος, αλλά θα πρότεινα τον Panasonic λόγω "ευχρηστίας". (αυτό άλλωστε επέλεξα κι εγώ).

Good luck :cool_4: και μην ψάχνεσαι πολύ γιατί στο τέλος κάτι θα στη σπάσει. Και τα δύο είναι καταπληκτικά μηχανάκια με κορυφαίο λόγο τιμής/απόδοσης ! Οτι πάρεις να το φχαριστηθείς και να βάλεις στην άκρη τα ελαττώματά του.

Reaction score
0

Για σονυ ελεγα αλλα επειδη η αποσταση θεασησ ειναι μικρη το φοβαμε λογο sde θα παω να τον δω και απο κοντα τον σονυ ,καλο θα ηταν να εβρισκα και τον πανασονικ!
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!! Ειναι αρκετα καθοριστηκες οι συμβουλες σας για την επιλογη μου!

Reaction score
6

Η απόσταση θεατών-οθόνης είναι οριακή και αν είσαι ευαίσθητος στο SDE (κάτι που εξαρτάται βασικά από το πόσο οξεία όραση έχεις) υπάρχει ενδεχόμενο να το βλέπεις στο Sony. Σαν ποιότητα εικόνας πάντως, εγώ τον προτιμώ.
<o:p> </o:p>
Δημήτρη εχεις δει τον διακοσάρη;
Με ενδιαφέρει η αποψη σου και τι ειναι αυτο που σε κάνει να προτιμάς τον Topaz.
Τέλικά πιστεύω ότι και με τους 2 προβολείς θα είσαι ευχαριστημένος, αλλά θα πρότεινα τον Panasonic λόγω "ευχρηστίας". (αυτό άλλωστε επέλεξα κι εγώ).
Τι είναι αυτό που σε κάνει να τον θεωρείς πιο εύχρηστο;

Reaction score
1

<?xml:namespace prefix = o /><o:p> </o:p>
Δημήτρη εχεις δει τον διακοσάρη;
Με ενδιαφέρει η αποψη σου και τι ειναι αυτο που σε κάνει να προτιμάς τον Topaz.

Τι ρωτάς κι εσύ βρε Αντρέα τώρα, είμαστε σοβαροί; Το ξαναλέω, δεν έχω δει τον Panasonic, αν έχει ίριδα, αν μπορεί να μειώσει δραστικά τη φωτεινότητά του κτλ., αλλά σοβαρά συζητάμε τώρα ότι θα δούμε σκοτεινά πλάνα σε προβολέα με 2000 ANSI φωτεινότητα;
Εντάξει, ο καθένας από εμάς έχει τα γούστα του όσον αφορά τη φωτεινότητα που θέλει να έχει στην εικόνα του, αλλά από κει και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο! Όταν έχεις έναν πραγματικό φάρο στο σαλόνι σου, δεν βλέπεις σκοτεινά πλάνα, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!

Reaction score
8

<o:p></o:p>Τι είναι αυτό που σε κάνει να τον θεωρείς πιο εύχρηστο;
Το ότι μπορείς να τον χρησιμοποιείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού (μέρα, νύχτα, με φώτα, με πολλά φώτα, χωρίς φώτα..) και επίσης το ότι έχει και ένα game-mode για όσους θέλουν να παίζουν παιχνίδια που είναι απαιτητικά σε φωτεινότητα.
Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της πολύ μεγάλης φωτεινότητας και του light harmonizer που έχει και ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητά του ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου (ότι πρέπει δηλαδή για ένα οικογενειακό living room).

Reaction score
8

Τι ρωτάς κι εσύ βρε Αντρέα τώρα, είμαστε σοβαροί; Το ξαναλέω, δεν έχω δει τον Panasonic, αν έχει ίριδα, αν μπορεί να μειώσει δραστικά τη φωτεινότητά του κτλ., αλλά σοβαρά συζητάμε τώρα ότι θα δούμε σκοτεινά πλάνα σε προβολέα με 2000 ANSI φωτεινότητα;
<o:p></o:p>
Εντάξει, ο καθένας από εμάς έχει τα γούστα του όσον αφορά τη φωτεινότητα που θέλει να έχει στην εικόνα του, αλλά από κει και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο! Όταν έχεις έναν πραγματικό φάρο στο σαλόνι σου, δεν βλέπεις σκοτεινά πλάνα, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!
α) τα 2000 lumens είναι η δυνατότητα που έχει ο προβολέας στα φωτεινά του modes που προορίζονται για τις ιδιαίτερα φωτεινές συνθήκες περιβάλλοντος χώρου.
Στο cinema mode πρέπει να πέφτει κοντά στα 1300-1400.

β) Ως εκ τούτου μιά χαρά (έως δύο) φαίνονται τα σκοτεινά πλάνα σε αυτό το mode (άσε που σε όλα τα modes ακόμα και στα λαμπρά πάλι ωραία φαίνονται τα μαύρα του). Μεταξύ μας πιστεύω ότι κι εσύ άμα τον δεις να παίζει ίσως αναθεωρήσεις σχετικά με το μαύρο του.
Και να σκεφτείς ότι η οθόνη μου είναι λευκή (δηλαδή όχι γκρίζα) !

Φυσικά όπως υπάρχουν οι μανιακοί της φωτεινότητας, υπάρχουν μανιακοί του μαύρου, μανιακοί του SDE, μανιακοί των χρωμάτων.. (τώρα τελευταία αρχίζουν να προκύπτουν και οι μανιακοί της ανομοιορφίας και της σύγκλισης) "happy_1"

(με το συμπάθειο μην παρεξηγηθεί κανείς)

Εμένα πχ με ενδιαφέρει το καλό σύνολο (συνδυασμός δυνατοτήτων & χαρακτηριστικών) σε καλή τιμή. Και αυτό πήρα. :cool_4:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

<o:p></o:p>Δημήτρη εχεις δει τον διακοσάρη; Με ενδιαφέρει η αποψη σου και τι ειναι αυτο που σε κάνει να προτιμάς τον Topaz. <o:p> </o:p>
Ναι, αλλά όχι σε απευθείας αντιπαράθεση. Ωστόσο θυμάμαι πολύ καλά τα χαρακτηριστικά που είδα στον Topaz και δεν είδα στον ΑΧ200:
1) Πολύ καλύτερη ευκρίνεια, πιθανότατα συνεπεία καλού φακού
2) Αίσθηση μεγαλύτερου ANSI κοντράστ
3) Καλύτερο μαύρο και λεπτομέρεια στη σκιά
Και τα τρία είναι βασικότατα για το γούστο μου.

Με μια δόση υπερβολής θα έλεγα ότι ο Topaz θυμίζει λίγο... τηλεόραση CRT, με τη γυαλάδα και -δυστυχώς- τα ευδιάκριτα pixels του. Ο AX200 από την άλλη, θυμίζει τηλεόραση LCD και όχι από τις πολύ καινούριες.

Πάντως συμφωνώ με το Μπάμπη Θ. ότι ο ΑΧ200 είναι πιο ευέλικτος στη χρήση, κάτι που τον κάνει καταλληλότερο για living-room. Ο Topaz από την άλλη, είναι καταλληλότερος για home-cinema.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Παναγιωτη (Βογιατζακη) αλλαξε σε παρακαλω την γραμματοσειρα σου - θα μας κανεις να αλλαξουμε γυαλια!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Ευχαριστω!
Παρα πολυ μικρη αποσταση φιλε μου, θα παει χαμενος ο προβολεας. Προτιμησε μια τιβι μεγαλης διαστασης - αλλαα και παλι οχι υπερβολικης δηλ πανω απο 42΄΄

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid