SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Reaction score
54
μια χαρα ειναι η αποσταση θεασης ειδικα απο τη στιγμη που αρκετες ταινιες ειναι σε καδρο 2.49:1

Reaction score
8

Reaction score
6
Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Με μια δόση υπερβολής θα έλεγα ότι ο Topaz θυμίζει λίγο... τηλεόραση CRT, με τη γυαλάδα και -δυστυχώς- τα ευδιάκριτα pixels του.
Τωρα αν σου πω ότι το ιδιο το εχω σκεφτεί και γω πολλές φορές…
:cool_4:

Reaction score
0
Αν ημουν στη θεση σου θα επαιρνα τον panasonic. Μονο και μονο για την 100% απουσια SDE σε οποια αποσταση ακι να κατσεις, αλλα και την φοβερη φωτεινοτητα του...

Αποσα λεγονται ο Topaz πρεπει να ειναι λιγο καλυτερος σε εικονα (μαυρο/contrast/ευκρινεια) αλλα θα μιλαμε για μικρη διαφορα....αν σε ενδιαφερει τοσο αυτος ο τομεας ισως πρεπει να κοιταξεις σε κατι συνολικα καλυτερο και απο τους 2.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Παναγιωτη (Βογιατζακη) αλλαξε σε παρακαλω την γραμματοσειρα σου - θα μας κανεις να αλλαξουμε γυαλια!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε ενοχλεί, το μέγεθος των γραμμάτων μήπως; Πάντως στα δικές μου οθόνες (σπίτι, γραφείο) τα μηνύματα είναι ευανάγνωστα!

Δεν είναι τυχαίο πάντως που έχω επιλέξει να γράφω τα μηνύματά μου στο "γουόρντ" και μετά να τα ρίχνω στο παράθυρο του μηνύματος! Όπως πιθανώς κατάλαβες, δεν μπορώ να κάνω αλλαγή γλώσσας στο παράθυρο του μηνύματος του σάιτ!!! :pc:

Ας όψεται ο Στράτος Δεβελέκος που μου έστησε το πισί του σπιτιού! :mad_3:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

α) τα 2000 lumens είναι η δυνατότητα που έχει ο προβολέας στα φωτεινά του modes που προορίζονται για τις ιδιαίτερα φωτεινές συνθήκες περιβάλλοντος χώρου.
Στο cinema mode πρέπει να πέφτει κοντά στα 1300-1400.

β) Ως εκ τούτου μιά χαρά (έως δύο) φαίνονται τα σκοτεινά πλάνα σε αυτό το mode (άσε που σε όλα τα modes ακόμα και στα λαμπρά πάλι ωραία φαίνονται τα μαύρα του). Μεταξύ μας πιστεύω ότι κι εσύ άμα τον δεις να παίζει ίσως αναθεωρήσεις σχετικά με το μαύρο του.
Και να σκεφτείς ότι η οθόνη μου είναι λευκή (δηλαδή όχι γκρίζα) !

Μπάμπη, ο καθένας από εμάς έχει τις απόψεις του περί εικόνας και σίγουρα δεν περιμένω από εσένα ή τον οποιονδήποτε άλλο να έχει τις ίδιες απαιτήσεις που έχω εγώ από τα σκοτεινά μου πλάνα. Για καθέναν από εμάς, μετράνε διαφορετικά πράγματα στην εικόνα και διαφορετικές παράμετροι έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη βαρύτητα, ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθένα.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Με την ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη από τον Αντρέα (Cinemusic) για την επιθετική χροιά που ίσως φάνηκε να έχει το μήνυμά μου, το σκέφτηκα αφού είχα γράψει ήδη το μήνυμα, ας μην με παρεξηγήσει, το ξέρει ότι τον συμπαθώ πολύ… :cool_1:
<o:p> </o:p>
Μπάμπη, παρακάτω μπορείς να δεις τον πίνακα με τους τέσσερις καλύτερους προβολείς, από όσους έχει κάνει review o Greg Rogers, ένας κατά γενική ομολογία, απολύτως κορυφαίος reviewer, για πολλούς ο μακράν καλύτερος reviewer του πλανήτη! Τον πίνακα έχει φτιάξει ό ίδιος και τοποθετεί αυτούς τους τέσσερις προβολείς σε σειρά απόδοσης, σε διαφορετικούς τομείς της εικόνας.
Parameter - Ranking (best to not the best )<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Brightness (best contrast mode) - Sony, JVC, VP11/Sharp (distant 4th)<o:p></o:p>
Color - Sharp (full CMS), Sony (good where most important), VP11, JVC (distant 4th - but can use external CMS)<o:p></o:p>
Convergence/color fringing - VP11/Sharp, Sony (moderately adjustable - depends less on luck than JVC), JVC (distant 4th depends on luck)<o:p></o:p>
White field uniformity - VP11/Sharp, Sony (depends on luck, but service adjustable), JVC (depends on luck)<o:p></o:p>
Full field contrast (max brightness/min black level) - JVC, Sony, Sharp, VP11 (distant 4th) (Sharp, VP11 subjectively better than numerical comparison because brightness is low)<o:p></o:p>
m-ANSI contrast - Sharp, VP-11, Sony/JVC<o:p></o:p>
Color Separation Artifact (Rainbows) - Sony/JVC (none), VP11 (6x speed color wheel), Sharp (distant 4th - 5x speed color wheel)<o:p></o:p>
Fine Line Color Artifact - VP11/Sharp (none), Sony, JVC (distant 4th)<o:p></o:p>
Noise (Sound) - Sony, JVC, VP11, Sharp (distant 4th)
Όπως καταλαβαίνεις, αυτοί οι τέσσερις προβολείς έχουν βαθμολογηθεί από τον Greg Rogers σαν οι καλύτεροι και για την απόδοσή τους στα σκοτεινά πλάνα. Όταν ρυθμίστηκαν λοιπόν από τον Greg Rogers αυτοί οι προβολείς, κανένας τους δεν απέδιδε πάνω από 500 ή 550 ANSI φωτεινότητα και μάλιστα στο πολύ μικρό κάδρο του, των 84 ιντσών, αν θυμάμαι καλά!
Φυσικά και μπορείς να μου πεις ότι δεν ξέρει τι λέει ο άνθρωπος, ή ότι είναι τυφλός, ότι κάποιος άλλος θέλει 10.000 ANSI φωτεινότητα για να δει καλύτερα σκοτεινά πλάνα κατά την άποψή του! :cool_11:
Η εμπειρία πάντως μέχρι στιγμής είναι αμείλικτη: τα καλύτερα σκοτεινά πλάνα τα αποδίδουν οι προβολείς που έχουν το βαθύτερο μαύρο. Και το βαθύτερο μαύρο το αποδίδουν οι προβολείς που έχουν πολύ χαμηλή ονομαστική φωτεινότητα, πολύ κάτω από 1000 ANSI (JVC, Sony) ή χρησιμοποιούν σταθερή ίριδα που κλείνει πάρα πολύ για να μειώσει επίσης πάρα πολύ την υπερβολική ονομαστική φωτεινότητα για αξιοπρεπή σκοτεινά πλάνα των 1000 ANSI (Sharp, Marantz).

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

<o:p></o:p>
Με την ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη από τον Αντρέα (Cinemusic) για την επιθετική χροιά που ίσως φάνηκε να έχει το μήνυμά μου, το σκέφτηκα αφού είχα γράψει ήδη το μήνυμα, ας μην με παρεξηγήσει, το ξέρει ότι τον συμπαθώ πολύ… :cool_1:
<o:p></o:p>.
Δεν υπάρχει λογος …
Την ξερω την τρέλα σου και δεν σε παρεξηγώ…:happy_9::happy_9:<o:p></o:p>

Reaction score
54
Επειδη και εγω ειμαι μαλλον στο ιδιο δίλλημα, ο aw15 στις 110" και σε αποσταση 4μ περίπου λέτε να ειναι απελπισία λογο του "συρματοπλέγματος"?
Απο την άλλη ψοφάω για ευκρίνεια. Και ο aw15 φαινεται να εχει το προβαδισμα εναντι του ax200.

Για πειτε....

Reaction score
1
εγω βλεπω με τον sony 106 ιντσες απο 4 μετρα περιπου και δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα με τα pixel του.Δεν ειναι ορατα ουτε στους υποτιτλους.:happy_6:

Reaction score
1
αχ φιλε Μπαμπη...γνωστο παγκοσμιως πλεον οτι το projectorreviews δεν κανει και τις 'αντικειμενικοτερες' συγκρισεις προβολικων...καπως σαν το projectorcentral.Ξερεις ποσες χιλιαδες δολαρια κοστιζει ενα καλο review στο projectorreviews??Ξερεις τι παθαινουν οι εταιριες που δεν ασχολουνται με αυτου του ειδους διαφημιση?Βγαινουν τελευταιες στα συγκριτικα.ετσι απλα!Πιστεψε μονο στα ματια σου.ολοι οι υπολοιποι κατι εχουν να κερδισουν....:cool_1:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Απάντηση: SONY AW 15 or PANASONIC 200??

Αμάν με το συρματόπλεγμα. Πολύ φασαρία για το τίποτα.
Αν κάνεις πολύ λίγο de focus τον φακό σου στον τοπάζ, έχεις το αποτέλεσμα που έχει μόνιμα ο πανυ με το smooth screen.
Σιγά τα αβγά.
Αν θέλεις όμως το ξυράφι του μπορείς να το έχεις.
Στον πάνυ δεν μπορείς.

Reaction score
8
αχ φιλε Μπαμπη...γνωστο παγκοσμιως πλεον οτι το projectorreviews δεν κανει και τις 'αντικειμενικοτερες' συγκρισεις προβολικων...καπως σαν το projectorcentral.Ξερεις ποσες χιλιαδες δολαρια κοστιζει ενα καλο review στο projectorreviews??Ξερεις τι παθαινουν οι εταιριες που δεν ασχολουνται με αυτου του ειδους διαφημιση?Βγαινουν τελευταιες στα συγκριτικα.ετσι απλα!Πιστεψε μονο στα ματια σου.ολοι οι υπολοιποι κατι εχουν να κερδισουν....:cool_1:
Δεν αντιλέγω αλλά ακόμα και οι υποκειμενικές κρίσεις έχουν μια βάση. Οποιος έχει τη δυνατότητα να δει και να συγκρίνει μόνος του φυσικά και πρέπει να το κάνει. (τα χουμε χιλιοπεί αυτά εδώ και χρόνια και για τον ήχο και για την εικόνα).

Εγώ προσωπικά τη γνώμη μου σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία την είπα. Αν τους είχα δει και τους 2 για κάποιο διάστημα σπίτι μου (με συνθήκες που θα επέλεγα εγώ) θα μπορούσα ίσως (?) να έχω αντικειμενικότερη άποψη, αλλά και πάλι υποκειμενική σε σχέση με τα γούστα κάποιου άλλου.

Τέλος πάντων όποιος έχει βρει review ή συγκριτικό που να παρουσιάζει τον Topaz ως καλύτερο του AX200 ας το υποδείξει. Forum είναι εδώ και αυτή είναι από τις δουλειές που εξυπηρετεί ένα φόρουμ.

Κι αν όλα τα reviews είναι πληρωμένα υπέρ του panasonic τότε η sony είτε είναι φτωχότερη είτε πάσχει στο marketing..

Reaction score
1
The best-case full on/off contrast ratio that I measured for the Sony was 3,833:1 with Auto Iris 2 mode selected. Native contrast ratio with the Iris turned off was 828:1. These measurements rank the Sony among the best LCD models on the market with respect to picture contrast.(soundandvisionmag.com )

Εαν γνωριζεται αλλους LCD που να βγαζουν αυτα τα νουμερα τοτε παω πασο...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid