SONY Bravia X4500 και W4500

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δύο νέα μοντέλα για την Ευρωπαϊκή αγορά ανακοίνωσε η Sony.
Η νέα κορυφαία σειρά X4500 χρησιμοποιεί LEDbacklightκαι υπόσχεται μεγαλύτερο contrastκαι καλύτερα χρώματα.

BRAVIA™ X4500 series

Full HD 1080p
Graceful floating design with translucent frame
Best-ever clarity, colour, contrast and definition with BRAVIA™ ENGINE 2 PRO
Rich, deep colours, superb contrast and reduced power consumption from new RGB Dynamic LED backlight (46, 55-inch)
Smoother, sharper fast-moving action with Motionflow PRO100Hz technology (46, 55-inch)
Enjoy digital music and photos from networked DLNA devices

BRAVIA™ W4500 series

Full HD 1080p
Innovative styling inspired by new ‘draw the LINE’ design concept
Superb clarity, colour and contrast with BRAVIA™ ENGINE 2
Smoother, sharper fast-moving action thanks to Motionflow 100Hz with Image Blur Reduction technology
Enjoy digital music and photos from networked DLNA devices

http://www.sony-europe.com/pressrelease/id/1218032878807

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum. Είμαι νέος κάτοχος μιας x4500 στις 40 ίντσες και θα ήθελα να με διαφωτίσετε καθώς είμαι και νέος στο χώρο...

Η τηλεόραση διαθέτει hdmi και vga εισόδους για πηγή εικόνας. Προσπαθώ να συνδέσω το pc με την tv και συμβαίνει το εξής: Με το κλασσικό vga καλώδιο όλα καλά και πιάνω μέγιστη ανάλυση 1920x1080 στα 60hz ήτοι 1080p60 στην ορολογία των HD. Συνδέοντας όμως με καλώδιο dvi->hdmi η TV μουλαρώνει και μου βγάζει μήνυμα για ακατάλληλο σήμα. Με λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ότι δεν υποστηρίζει 1080p60 και το μέγιστο που καταφέρνει είναι 1080p30! Και προφανώς η διαφόρα από VGA σε HDMI δηλαδή από τα 60hz στα 30 είναι παραπάνω από εμφανής. Υπάρχει κάποιος λόγος να συμβαίνει αυτό; Η TV υποστηρίζει full hd όπως γράφει στα specs και αφού στο vga τα πιάνει (άρα έχει το hardware για να επιτύχει τέτοια ανάλυση) γιατί στο hdmi δεν τα καταφέρνει;

Reaction score
164
Καλωσήλθες στην παρέα μας! :107:
Πού είδες ότι η τηλεόραση δεν υποστηρίζει 1080p/60 από την HDMI;
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για τα προβλήματά σου υποπτεύομαι την κάρτα γραφικών σου. Τι κάρτα είναι;

Reaction score
0
Η κάρτα που έχω είναι μια ATI Radeon 9550 (ψιλοπαλιά) με εξόδους vga & dvi, υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να δώσει 1080p60 στο dvi και να φτάνει μέχρι 1080p30; Τότε γιατί το δίνει σαν επιλογή στις ρυθμίσεις; Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση.

Reaction score
164
Υποθέτω ότι ίσως χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή drivers για να κλειδώσει η τηλεόραση.
Δεν κοιτάζεις λίγο στα HTPC για παρόμοιο πρόβλημα; Αν δεν βρεις λύση, ρώτησε εκεί.

Reaction score
4
Με την συνδεσμολογια που σου παρουσιαζεται το προβλημα εχεις καταφερει να παρεις εικονα με χαμηλοτερη αναλυση?

Reaction score
0
Με την συνδεσμολογια που σου παρουσιαζεται το προβλημα εχεις καταφερει να παρεις εικονα με χαμηλοτερη αναλυση?
Ναι όπως έγραψα παραπάνω με dvi->hdmi πιάνω 1080p30

Reaction score
4
Ναι όπως έγραψα παραπάνω με dvi->hdmi πιάνω 1080p30
Ναι εγω δεν εξηγησα σωστα και εννοουσα να βαλεις σε χαμηλοτερη αναλυση 60 frames.
Παντως στην θεση σου θα δοκιμαζα δυο πραγματα για αρχη.
1) Να κατεβαζα καινουργιους drivers και να επαιζα λιγο με τις ρυθμισεις.
2) Να κατεβαζα το PowerStrip που κλειδωνει τις αναλυσεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef