Sony Ericsson: Tέλος στην διανομή μη εγκεκριμένων Symbian εφαρμογών

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Η ιαπωνοσουηδική εταιρία προειδοποίησε τους developers Symbian εφαρμογών οτι από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όλες οι Symbian εφαρμογές που θα διανέμονται από τους συνεργάτες της εταιρίας θα πρέπει να έχουν ψηφιακή σφραγίδα γνησιότητας (Digitally Signed). Για αυτό το λόγο, όλοι οι προγραμματιστές υποχρεούνται να διαξάγουν τα απαραίτητα τεστ στις εφαρμογές τους, προκειμένου να λάβουν την υποχρεωτική πλέον σφραγίδα γνησιότητας, αν επιθυμούν την διανομή των εφαρμογών τους μέσω της ιαπωνοσουηδικής εταιρίας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία (Symbian Signed), χρησιμοποιείται από τις 18 Μαίου 2004 στην προσπάθεια της Symbian, να περιορίσει την διανομή στην αγορά μη εγκεκριμένων εφαρμογών, που δεν πληρούν προυποθέσεις ασφάλειας και αρμονικής συνεργασίας με όλες τις πλατφόρμες του λειτουργικού της, αλλά και τις απαιτήσεις των παρόχων και των κατασκευαστών mobile συσκευών. Επίσης η συγκεκριμένη διαδικασία «έγκρισης» κάθε εφαρμογής, επιτρέπει στον καταναλωτή να γνωρίζει οτι το προιόν που αγοράζει, έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ γνησιότητας και ασφάλειας, και ο κώδικάς του δεν αποτελεί κίνδυνο για το λειτουργικό της συσκευής του. Σκοπός του όλου «Digital Signed» Project είναι φυσικά η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προγραμμάτων από τους developers, και η δημιουργία ακόμα πιο ώριμων και ολοκληρωμένων Symbian εφαρμογών. Όσοι προγραμματιστές καταφέρουν να λάβουν ψηφιακή υπογραφή για τις εφαρμογές τους και μόνο αυτοί, θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το λογότυπο «For Symbian OS» στις εφαρμογές τους.

πηγή myphone.gr
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Δεν έχουν και άδικο, αφού πολλές εφαρμογές έχουν ατέλειες (άλλες μικρές και άλλες μεγάλες!)
Βέβαια μάλλον θα εξαφανιστούν σιγά σιγά οι "τσάμπαμαν" αξιόλογες εφαρμογές!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
βασικά έχουν αρχίσει να φοβούνται την εξάπλωση "επικύνδυνων" εφαρμογών και ιών και γι' αυτό ξεκίνουν αυτήν την πρακτική...
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.667
Μηνύματα
2.869.510
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top