SONY HDR-FX7 HD Video Camera

Reaction score
14

Μόλις αγόρασα απο Αμερική την παραπάνω βιντεοκάμερα της SONY.

Το σκεπτικό της αγοράς (πέραν του υπέρμετρου καταναλωτισμού - αφού πρίν 1 χρόνο πήρα την HC3) ήταν:
1) οι χειροκίνητες ρυθμίσεις (zoom, focus, shutter speed, white balance, iris, and gain)
2) ο μεγάλος σε διάμετρο 62mm φακός που είναι ιδιαίτερα φωτεινός (f1.6 - 2.8!!)
3) τα τρία CMOS (που λένε ότι αποδίδουν καλύτερα την κίνηση απο τα CCD)1/4" 1120K Gross Pixels ClearVID™ CMOS Sensors
4) τα ενσωματωμένα φίλτρα πόλωσης 1/4 ND, 1/16 ND
5) το αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να μήν γίνεται κουραστική η χρήση της,
6) το καλό zoom 20x (37.4 – 748mm 35mm equiv) (ναι ξέρω δεν είναι αρκετά ευρυγώνιος (για αυτό πήρα και ενα x 0.7 φακό (62mm) ειδικό για την FX7)
7) Super SteadyShot® optical image stabilization και όχι electronic stabilisation Που χαλάει πολύ την εικόνα (Το έχω δεί στην πράξη είναι μεγάλη η διαφορά)
8.) η ευχρηστια της καθώς εχει πολλά ανεξάρτητα ειδικά κουμπιά και δεν κρέμεσαι απο το touch screen menu που είναι η χειρότερη ανακάλυψη όλων των κατασκευαστών βιντεοκάμερας και φωτογραφικών μηχανών.
9) 6 προγραμματιζόμενα κουμπιά με συνδυασμό ρυθμίσεων. Προγράμματα λήψης.
10) ταχύτητα κλείστρου 1/10000 μέγιστο στην χειροκίητη λήψη.

Αγορά απο Αμερική με συνολικό κόστος Αγορά+μεταφορικά+paypal 2290 Δολλάρια ~1470 Ευρώ (Τιμή στην Ελλάδα 3300€ απο SONY Hellas ή 3000€ σε Κατερέλο/Adorama (παρα-εισαγωγή απο εξωτερικό)... τζάμπα πράμμα εε?

Reaction score
2
Αγορά απο Αμερική με συνολικό κόστος Αγορά+μεταφορικά+paypal 2290 Δολλάρια ~1470 Ευρώ (Τιμή στην Ελλάδα 3300€ απο SONY Hellas ή 3000€ σε Κατερέλο/Adorama (παρα-εισαγωγή απο εξωτερικό)... τζάμπα πράμμα εε?
Και με το τελωνείο τι γίνεται;

Reaction score
1
Επειδή ψήνομαι και εγώ για αυτή την αγορά αν θες πες μας εντυπώσεις απο τις πρώτες ώρες χρήσης καθώς και ποιότητα εικόνας.
Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλικά
Γιάννης

Reaction score
2
Dear dream, λυπαμαι, αλλα εκτος αν εχεις καποιο σοβαρο κονε, ετοιμασου να σκασεις αλλα τοσα περιπου στο τελωνειο. Αν ο πωλητης δεν εχει βαλει αποδειξη μεσα μπορει να πληρωσεις και λιγοτερα.

Reaction score
14
την φέρνει ο πατέρας μου... δεν θα ρίσκαρα ποτέ ηλεκτρονικό απο ΗΠΑ με Ελληνικό τελωνείο... τα βλέπουν σαν ξερολούκουμα!!

Reaction score
3
Απάντηση: SONY HDR-FX7 HD Video Camera

Καλορίζικη, αλλά θα ήθελα να μάθω κάτι πολύ βασικό (για μένα τουλάχιστον):
Ήχο σε 5.1 γράφει;

Reaction score
5
Γιάννη, να σου φέρει και ο xfader μερικές φίλες του, να κάνεις παραγωγή ποιότητος...εκεί να δεις χρήμα...

Reaction score
14
Ακη, για αυτό την πήρα... πώς διαβάζεις την σκέψη μου...

τι τον ήθελα λες τον ευρυγώνιο...

Reaction score
14
Re: Απάντηση: SONY HDR-FX7 HD Video Camera

Καλορίζικη, αλλά θα ήθελα να μάθω κάτι πολύ βασικό (για μένα τουλάχιστον):
Ήχο σε 5.1 γράφει;

γράφει εικόνα σε 5.1 και ήχο σε 3.1 όπως επίσης και γυρνάει και εκτός εδρας παιχνίδια απο 2-0 σε 2-3 όπως ο θρύλος!

Βρέ Κών/νε γιατί εχεις κολλήσει στο 5.1 έβλεπες πολύ Χαβάη 5-0 και έλεγες έστω το γκόλ της τιμής να βάλει ο άλλος?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.182
Γιάννη, να σου φέρει και ο xfader μερικές φίλες του, να κάνεις παραγωγή ποιότητος...εκεί να δεις χρήμα...
Δύσκολα τα πράγματα πια...
Οι ανατολικές παραγωγές έχουν κάνει μεγάλο κακό στο χώρο.
Ευτυχώς που οι κινέζες δεν έχουν μεγάλη πέραση, γιατί τότε... :happy_9:

Reaction score
14
Δύσκολα τα πράγματα πια...
Οι ανατολικές παραγωγές έχουν κάνει μεγάλο κακό στο χώρο.
Ευτυχώς που οι κινέζες δεν έχουν μεγάλη πέραση, γιατί τότε... :happy_9:
Αχ αυτη η Κίνα ζημιά σε όλες τις μπίζνες... ευτυχώς μόνο ή ναυτιλία πίνει κινέζικο κρασί στο όνομα τους!!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY HDR-FX7 HD Video Camera

γράφει εικόνα σε 5.1 και ήχο σε 3.1 όπως επίσης και γυρνάει και εκτός εδρας παιχνίδια απο 2-0 σε 2-3 όπως ο θρύλος!

Βρέ Κών/νε γιατί εχεις κολλήσει στο 5.1 έβλεπες πολύ Χαβάη 5-0 και έλεγες έστω το γκόλ της τιμής να βάλει ο άλλος?
Εικόνα σε 5.1 και γύρισμα παιχνιδιού από εικονοσκόπιο, πρώτη φορά ακούω :happy_5:
Όσο για το κόλλημα, πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα είναι πλέον συνυφασμένη με τον ήχο, άρα το 5.1 είναι το μινιμουμ που μπορεί να ζητάει κανείς από τη σημερινή τεχνολογία.
Υπενθύμιση: Για ξαναβάλε το DVD μου και άκουσέ το με ήχο από 2 μόνο ηχεία. Τότε θα καταλάβεις.:cool_4:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY HDR-FX7 HD Video Camera

Εικόνα σε 5.1 και γύρισμα παιχνιδιού από εικονοσκόπιο, πρώτη φορά ακούω :happy_5:
Όσο για το κόλλημα, πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα είναι πλέον συνυφασμένη με τον ήχο, άρα το 5.1 είναι το μινιμουμ που μπορεί να ζητάει κανείς από τη σημερινή τεχνολογία.
Υπενθύμιση: Για ξαναβάλε το DVD μου και άκουσέ το με ήχο από 2 μόνο ηχεία. Τότε θα καταλάβεις.:cool_4:
Υο!!!:cool_4: ας εχω την σούπερ εικόνα και μετά σου τραγουδάω εγώ στο βίντεο!!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY HDR-FX7 HD Video Camera

Υο!!!:cool_4: ας εχω την σούπερ εικόνα και μετά σου τραγουδάω εγώ στο βίντεο!!
Καλά, βάλε εσύ την εικόνα και εγω σου φτιάχνω τον ήχο 6κάναλο.
Πάντως, πολύ θα ήθελα να ακούσω πως τραγουδάς, ειδικά ένα συγκριτικό "φωνής" μεταξύ εσένα και του Αντρέα :crazy_3: :crazy_3:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.783
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo