Sony HDR-HC1 HDTV.... είναι στην κατοχή μου...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
μην αντέχοντας άλλο (?) την προσμονή για HD λήψη , έγινα ευτυχής κάτοχος της Sony HDR-HC1 HDTV.

Με μια λέξη ...εντυπωσιακή...!!!

τράβηξα πλάνα γενικότερα και τα πρόβαλα απ'ευθείας σε HD μέσω της εξόδου και του καλωδίου Component που περιέχεται στην κάμερα. Εντυπωσιακό.

Κατόπιν έκανα live προβολή , δηλαδή ότι επαιρνε η κάμερα το πρόβαλε ταυτόχρονα.
Είναι η καλύτερη ποιότητα που έχω δει σε κάμερα. Τέλος. Τι άλλο να πώ.

Χρώματα , βάθος , καθαρότητα, οξύτητα ? Απλά τα καλύτερα που έχω δεί απο ημιεπαγγελματική κάμερα.

Την έχω στα χέρια μου μερικές μέρες, είμαι στην Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία του περιπτέρου μας στην ΔΕΘ, (Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης) και θα πάρω πολλά πλάνα.
Θα σας ενημερώσω στην πορεία...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ έρχομαι και στην δουλειά σου...

Δεν θα μιλάω... δεν θα ενοχλήσω κανέναν... και μπορώ να γράψω και κανένα Δελτίο Τύπου ως ανταπόδοση...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Τελευταία μέρα της έκθεσης σήμερα στη ΔΕΘ, και εχω χρησιμοποιήσει ούκ ολίγον την Sony...

Μόλις επιστρέψω στην Αθήνα θα ανεβάσω αρκετό υλικό απο την έκθεση αλλά και τις ομορφιές (!) της Θεσσαλονίκης...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
παιδια δεν εχετε αδικο, αλλά λόγω timing κάποια πράγματα καθυστέρησαν...

Σε λίγες μέρες θα ανεβάσω σε ενα ftp site αρκετό υλικό απο την HD κάμερα, απο περιηγήσεις αλλά και απο την κοπή της πίτας...

Λίγη υπομονή ακόμη...

Reaction score
2
Stelios , εγω καταφερα να κανω capture se PC απο την συγκεκριμενη καμερα με το Avid Xpress Pro 5.2.2.
H ποιοτητα της εικονας ειναι πολυ καλη, αλλα θελει βαρβατο μηχανημα για να παιξει καλα (εγω εχω διπλο XEON 3.0 ghz me 2 GB ram - ATI 9800PRO).

Reaction score
0
Είμαι από τους πρώτους που την αγόρασα μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Ειδου τα συμπεράσματά μου μετά από 1 χρόνο λειτουργίας και με σύγκριση με την προηγούμενή μου sony minidv trv60

ΥΠΕΡ
----

φοβερή λεπτομέρεια στην εικόνα, η ανάλυση 1440Χ1020 δείχνει ακόμα και τις φακίδες σε ένα πρόσωπο καθαρά.
Πολύ καλά χρώματα
Μπορείς μετέπειτα μέσω επεξεργασίας να ζουμάρεις σε ένσ αντικείμενο στην εικόνα που δεν το είχες πάρει χαμπάρι όταν βιντεογραφούσες.
Το interlaced 1080i με 25 καρέ το δευτερόλεπτο μπορεί να γίνει προοδευτικό 1080 με 50 καρέ το δευτερόλεπτο μέσω βαριάς επεξεργασίας (αν και θέλει σούπερ πισι να τρέξει)

βγάζει φωτογραφίες ικανοποιητικές κάτω από φως ημέρας (σε σχέση με τις παλιότερες βιντεοκάμερες)

πολύ καλή εικόνα σε μετατροπή στο παλίο φορμάτ 720Χ576

ΚΑΤΑ
-----
-ψηφιακός σταθεροποιητής εικόνας. Έχει κλίμακα έντασης, στην μεγάλη σπάει-χαλάει την εικόνα.
-έλλειψη του χαρακτηριστικού που είχαν παλιότερς σονυ, να πετάει λειζερ στο σκοτάδι για καλύτερη εστίαση στην φωτογραφία, έτσι όλες είναι αστίαστες. Λύνεται το πρόβλημα αυτό, βάζοντας υπέρυθρες και εστιάζοντας με αυτές.
- δεν έχει την ιδιότητα να βγάζει λίγο βίντεο κάθε λίγα λεπτά ώστε να μπορείς να βιντεογραφήσεις το ηλιοβασίλευμα, ή το ανοιγμα ενός λουλουδιού. Υπάρχει μόνο στην φωτογραφία (Άρε σονυ!)
- μέτρια επίδοση σε χαμηλό φωτισμό, δικαιολογημένα από μία compact βιντεοκάμερα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
-------------
αξίζει η αγορά της 100%, η διαφορά στην ανάλυση δίνει και ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στην εικόνα, αλλά πρέπει να έχετε υψηλής ανάλυσης τηλεόραση, ή την ΑΜΟΙ ή μόνιτορ υπολογιστή

αυτά ότι άλλο θέλετε ρωτήστε

Reaction score
3
Δυστυχώς για μένα έχει κι άλλο ένα μειονέκτημα.
Αν και δέχεται το Surround μικρόφωνο (το ίδιο με την HC-90), δεν μπορεί να γράψει surround σε HDV, αλλά μόνο σε DV.
Αποτέλεσμα: Να χρειάζεσαι επιπλέον χρόνο επεξεργασίας στον Η/Υ για να φτιάξεις τον ήχο της σε DD 5.1.
Κάτι θα πρέπει να κάνει η Sony γι αυτό.
Βέβαια, θα αναρωτηθεί κάποιος "μπρος στα κάλλη (εικόνα), τι είναι ο πόνος (ήχος);" Έλα όμως που σήμερα το ολοκληρωμένο οικιακό σύστημα αναπαραγωγής απαιτεί εκτός από HD και Dolby Digital 5.1 ! !

Reaction score
5
Δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος, αλλά πώς ακριβώς θα καταγράψεις 5κάναλο surround ήχο με ένα μικρόφωνο;

V

VIDEOMIX

Guest
yiannakas2 said:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
-------------
αξίζει η αγορά της 100%, η διαφορά στην ανάλυση δίνει και ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στην εικόνα, αλλά πρέπει να έχετε υψηλής ανάλυσης τηλεόραση, ή την ΑΜΟΙ ή μόνιτορ υπολογιστή
Άστο, μας τελείωσε. Έπαψε να παράγεται.
Αυτό μου είπαν στον Κωτσόβολο αλλα και στο adorama οι οποίοι έχουν καθημερινή επαφή με εξωτερικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός