SONY KDL-52X3500. Πρώτες εντυπώσεις!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

• Ανάλυση 6,2 Mega Pixel από το πάνελ LCD 10bit της Sony, για εξαιρετική ποιότητα εικόνας
  • Σύστημα BRAVIA Engine Pro για βελτιωμένο βάθος, καθαρότητα και ευκρίνεια εικόνας
  • Τεχνολογίες Live Colour Creation και x.v.Colour που δημιουργεί ζωντανά χρώματα, όπως τα έφτιαξε η φύση
  • Σύστημα Motionflow +100Hz για απόδοση γρήγορων σκηνών ομαλά και με ακρίβεια, ιδανικό για προβολή αθλητικών γεγονότων
  • 24p True Cinema, για μια υπέροχη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, όπως ακριβώς θα την ήθελε ο σκηνοθέτης
  • Τεχνολογία Photo TV HD για προβολή ψηφιακών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης με την καλύτερη δυνατή ποιότητα
  • Ενσωματωμένο σύστημα ήχου S-Force Front Surround για ολοκληρωμένα εφέ ήχου surround από δύο μόνον εμπρόσθια ηχεία.
  • Σύστημα Voice Zoom για τη δυνατότητα αλλαγής της έντασης ήχου των ομιλιών χωρίς να αλλαγή του ήχου στο παρασκήνιο
  • Το χαρακτηριστικό BRAVIA Theatre Sync σας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργείτε την τηλεόρασή σας και ολόκληρο το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας, απλώς πατώντας ένα κουμπί
  • Συμβατότητα με το πρότυπο HD 1080p για την προβολή σήματος High Definition απίστευτης ποιότητας, όπως από Playstation 3, Blu-Ray κ.λπ.
  • 3 είσοδοι HDMI για εύκολη σύνδεση - 2 πίσω, 1 στο πλάι
  • Ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης τηλεοπτικού σήματος High Definition (MPEG 4) για λήψη δωρεάν επίγειων τηλεοπτικών εκπομπών και καλωδιακών καναλιών HD σε επιλεγμένες χώρες (λαμβάνει επίσης και αναλογικά σήματα)*
  • Ενσωματωμένος ψηφιακός επίγειος τηλεοπτικός δέκτης (λαμβάνει και αναλογικό σήμα)
  • Συμβατό με τις ηχητικές περιγραφές, επιτρέπει στους τυφλούς και τα πρόσωπα με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα (διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες)
  • Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο, με τη χρήση του στηρίγματος SU-WL500 (προαιρετικό)
  • Διατίθεται από τον Οκτώβριο του 2007
  • * Ο δέκτης HDTV της Sony είναι συμβατός με τις προδιαγραφές τηλεοπτικών εκπομπών DVB-T και DVB-C HD που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ενημερωθείτε από την αντιπροσωπία για τις εκπομπές που γίνονται στη δική σας χώρα

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χθες είχα την ευκαιρία να δω και να "παίξω" με την 52άρα της SONY στο σπίτι ενός φίλου...

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ακόμα καλύτερες και από ότι περίμενα!!!

Το τηλεοπτικό σήμα στην περιοχή που μένει ο φίλος είναι άθλιο οπότε ουσιαστικά από κεραία δεν είδαμε τίποτα...

Το setup με το οποίο testάραμε την τηλεόραση ήταν το εξής:

1. ΝΟVA συνδεδεμένη με scart από τον δέκτη της...

2. Laptop με σύνδεση vga

3. TOSHIBA HD-DVD player HD XE1 (μόλις ήρθε από USA).

Τι είδαμε λοιπόν:

1. Σύνδεση scart. Εικόνα πάρα πολύ καλή! Με απενεργοποιημένο το DRC φυσικά όπως προτείνουν σε όλα τα φόρα του εξωτερικού πήραμε εικόνα συμπαγή, χωρίς τεχνουργήματα. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι η μετατροπή του σήματος 4:3 σε 16:9 από την τηλεόραση γινόταν τόσο "έξυπνα" που δεν παρατηρούσαμε έντονα το φαινόμενο των "κοντόχοντρων" παρουσιαστών.

Εύκολα έγιναν οι πρώτες ρυθμίσεις στα βασικά (φωτεινότητα - contrast κλπ) ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα με το "μάτι".

Μετά τις ρυθμίσεις είδαμε πραγματικά εικόνα - όνειρο για τηλεοπτικό σήμα!!!!

2. Σύνδεση με vga. Αμέσως κλείδωσε στα 1920Χ1080. Με την βοήθεια του δίσκου μου είδαμε σκηνές από τους 300 σε x.264.

Χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις η εικόνα κυριολεκτικά απογειωνόταν!!! Απίστευτο!!!

3. Σύνδεση hdmi με το hd-dvd.

Μόλις μπήκε το hd-dvd δισκάκι "300" τα "είδαμε όλα"! Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το περιγράφω!!! Το τρισδιάστο στην εικόνα που πήραμε δεν νομίζω να το έχω δει σε άλλη τηλεόραση μέχρι σήμερα!!!

Με το απλό dvd "ΒΑΒYLON 5" upscaled στα 1080p η εικόνα ήταν εξίσου εντυπωσιακή!

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της τηλεόρασης;

Τα χρώματά της!!! Δεν θα δείτε τίποτα σε "παστέλι"!!!

Στις συνδέσεις vga και hdmi δεν κάναμε καμία ρύθμιση λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτό ίσως γίνει μέσα στην εβδομάδα. Αν μάλιστα σε μία τέτοια τηλεόραση επέμβει ο Λάμπρου νομίζω ότι θα έχουμε άψογη εικόνα!!!

Το συμπέρασμα είναι ότι όποιος έχει 4.500 Ευρώ αγοράζει σήμερα τον ηγέτη στις τηλεοράσεις!!!

Reaction score
0
Απάντηση: SONY KDL-52X3500. Πρώτες εντυπώσεις!

Κανείς δεν θα περίμενε τίποτε λιγότερο από το μεγαθύριο αυτό,... όμως βρίσκω το συμπέρασμά σου να είναι λίγο τολμηρό. Αν και εκτό θέματος την ηγετική θέση χτυπάει επάξια και η Pio 508D. Λέω εγώ τώρα που δεν έχω δει καμία από τις δύο να παίζει μπροστά μου. wall_1

Reaction score
0
επειδη εκανα τις πραξουλες μου, δηλαδη οτι εχει 6.2megapixel panel σημαινει οτι εχει 3320χ1867 πιξελς το πανελ της?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SONY KDL-52X3500. Πρώτες εντυπώσεις!

Κανείς δεν θα περίμενε τίποτε λιγότερο από το μεγαθύριο αυτό,... όμως βρίσκω το συμπέρασμά σου να είναι λίγο τολμηρό. Αν και εκτό θέματος την ηγετική θέση χτυπάει επάξια και η Pio 508D. Λέω εγώ τώρα που δεν έχω δει καμία από τις δύο να παίζει μπροστά μου. wall_1

+1000
Στα χρήματα αυτά η Pioneer δεν έχει αντιπαλο..

Reaction score
0
επειδη εκανα τις πραξουλες μου, δηλαδη οτι εχει 6.2megapixel panel σημαινει οτι εχει 3320χ1867 πιξελς το πανελ της?
Όχι, μετράνε τα subpixels ξεχωριστά.
Καινούρια εξυπνάδα...

Πάντως η τηλεόραση πρέπει να λέει πάρα πολύ. Έχω διαβάσει από διάφορες πηγές ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ως σήμερα η τεχνολογία LCD.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv