SONY/ KEF

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους,

Το πρωτο βημα το εκανα με την τηλεοραση ( sony X-3500), τωρα θελω να αγορασω ενισχυτη και συστημα ηχειων 5-1 τα οποια θα μπουν στον τοιχο με τα οποια θα ακουω και μουσικη.

Τα ηχεια που μου αρεσουν ειναι της KEF 1005 και 2005 αφου τα χρηματα που θελω να δωσω ειναι εως 1000 ευρω μαζι με ενισχυτη. (Μπορω να τα ακουσω σε καποιο καταστημα )

http://www.homecinema.gr/products.php?catid=11&corpid=63

Περιμενω τις γνωμες σας,

Ευχαριστω

Reaction score
0
Καταρχήν καλωσόρισες. Όπως έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές οι ενισχυτές στης Sony δεν είναι ότι καλύτερο και καλό είναι να τον αποφύγεις, οπότε ρίξε ένα μάτι στην κατηγορία και είμαι σίγουρος πως θα βρεις κάτι καλύτερο στα ίδια χρήματα (Yamaha, Denon, Pioneer). Όσο για τα ηχεία δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει. Καλό θα ήταν επίσης να μας δώσεις μερικές πληροφορίες για τον χώρο σου για να υπάρξουν και καλύτερες προτάσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: SONY/ KEF

Σε ευχαριστω morfeus,

H επιλογη του ενισχυτη εγινε μονο και μονο για να ειναι ιδια μαρκα με το ps3 και τη τηλεοραση. Εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα να ειναι ολα απο 1 εταιρεια.
Επειτα η sony εχει και αυτο

BRAVIA Theatre Sync
Το Bravia Theatre Sync είναι ένας νέος τρόπος ελέγχου των ρυθμίσεων του οικιακού κινηματογράφου. Με τη χρήση των συνδέσεων HDMI™ και ενός τηλεχειριστηρίου, μπορεί να αποστέλλεται σήμα μεταξύ των διαφόρων μονάδων που απαρτίζουν το σύστημα. Το BRAVIA Theatre Sync έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τις περίπλοκες διαδικασίες, ώστε να μπορείτε να συγκεντρώνεστε στην απόλαυση της ταινίας. Αρκεί ένα πάτημα ενός κουμπιού και ανάβει το ηχοσύστημα και η τηλεόραση, επιλέγονται οι σωστές είσοδοι και αρχίζει να παίζει το Blu-ray Disc™ ή το DVD.

Βεβαια περιμενω μια σωστη προταση οποτε οι θεωριες .....

Reaction score
0
H επιλογη του ενισχυτη εγινε μονο και μονο για να ειναι ιδια μαρκα με το ps3 και τη τηλεοραση. Εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα να ειναι ολα απο 1 εταιρεια.
Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

BRAVIA Theatre Sync
Το Bravia Theatre Sync είναι ένας νέος τρόπος ελέγχου των ρυθμίσεων του οικιακού κινηματογράφου. Με τη χρήση των συνδέσεων HDMI™ και ενός τηλεχειριστηρίου, μπορεί να αποστέλλεται σήμα μεταξύ των διαφόρων μονάδων που απαρτίζουν το σύστημα. Το BRAVIA Theatre Sync έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τις περίπλοκες διαδικασίες, ώστε να μπορείτε να συγκεντρώνεστε στην απόλαυση της ταινίας. Αρκεί ένα πάτημα ενός κουμπιού και ανάβει το ηχοσύστημα και η τηλεόραση, επιλέγονται οι σωστές είσοδοι και αρχίζει να παίζει το Blu-ray Disc™ ή το DVD.
Όσο για το BRAVIA Theatre Sync δεν αξίζει να το λάβεις καν υπόψιν μιας και πρόκειται για κάτι ασήμαντο και σίγουρα δεν αποτελεί κριτήριο για την επιλογή ενισχυτή. Καλό θα είναι να επικεντρώσεις την προσοχή σου σε άλλα πράγματα τα οποία όντως χαρακτηρίζουν έναν ενισχυτή. Τέλος επιμένω πως πρέπει να μας πεις μερικές ακόμα πληροφορίες για τον χώρο σου έτσι ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι πραγματικά χρειάζεσαι.

Reaction score
0

Επειδή κι εγώ ψάχνω έναν καλό συνδιασμό για τη Σονυ 40αρα τιβι μου και το ps3 μου, θα σου πρότεινα τον yamaha rxv 363 (210 euro) και τα Kef KHT1005.2. Tα έχω ακούσει σε φίλο. Το μόνο κακό είναι πως ενισχυτές τέτοιας κατηγορίας και τιμής δεν έχουν hdmi 1.3 (dolby true HD). ;) Όταν έμαθα για τα νέα φορμά ήχου, κι ενώ έλεγα να πάρω κι εγώ τον παραπάνω συνδιασμό, πάτησα το stop και περιμένω κανα φράγκο παραπάνω για καλύτερο ενισχυτή... Θα σε συμβούλευα υπομονή. Ο ενισχυτής θα σου μείνει για χρόνια.

Reaction score
0

Επειδή κι εγώ ψάχνω έναν καλό συνδιασμό για τη Σονυ 40αρα τιβι μου και το ps3 μου, θα σου πρότεινα τον yamaha rxv 363 (210 euro) και τα Kef KHT1005.2. Tα έχω ακούσει σε φίλο. Το μόνο κακό είναι πως ενισχυτές τέτοιας κατηγορίας και τιμής δεν έχουν hdmi 1.3 (dolby true HD). ;) Όταν έμαθα για τα νέα φορμά ήχου, κι ενώ έλεγα να πάρω κι εγώ τον παραπάνω συνδιασμό, πάτησα το stop και περιμένω κανα φράγκο παραπάνω για καλύτερο ενισχυτή... Θα σε συμβούλευα υπομονή. Ο ενισχυτής θα σου μείνει για χρόνια.

Τα Kef πως τα ακουσες , γεμιζουν ενα χωρο 50 τετραγωνικων, δεν εχω καθολου εικονα τι μπορουν να κανουν 500 watt και ενα απολος ενισχυτης. Δεν με ενδιαφερει τοσο το home cinema οσο η μουσικη . Ψαχνω μια οικονομικη συμβατικη λυση .

Reaction score
0

Koίτα... σίγουρα για 700 euro σύνολο κανουν μια χαρα δουλειά αφου θες κάτι οικονομικό... Τώρα τα 50 τμ γεμίζουν και περισσότερο αλλά και με περισσότερα χρήματα! Aν όντως ενδιαφέρεσαι κυρίως για μουσική, πάρε ένα ζευγάρι diamond 9,5 και αργότερα προσθέτεις σιγα σιγά το κεντρικο και τα πίσω...

πχ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500526 (ενα 700άρι για αρχή σύνολο πάλι...)

Reaction score
0

Δεν θελω να μπω στο τριπακι αγορασε-αγορασε-αγορασε.
Θελω ενα σετ 5 ηχειων μεχρι τα 700-800 ευρω.
Που μπορω να ακουσω αυτα τα Kef

Reaction score
50
Τα 50 τετραγωνικά δεν είναι μικρός χώρος και προσωπικά αμφιβάλλω αν η συγκεκριμένη σειρά των KEF θα τα "γεμίσει". Βέβαια αυτό είναι σχετικό. Εφόσον δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις πιθανόν να σε ικανοποιήσουν σε λογικές εντάσεις. Αλλιώς χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο. Μια πρόταση είναι να μην πας σε 5.1 σύστημα αλλά σε αμιγώς δικάναλο. Μ' ένα οικονομικό NAD για ενισχυτή και τα Wharfedale 9.5 νομίζω κάνεις τη δουλειά σου πολύ ικανοποιητικά. Τώρα αν θες για 5.1 στα χρήματα αυτά και για το συγκεκριμένο χώρο απλά παίρνεις κάτι πιο μέτριο.

Να ρωτήσω όμως: ο χώρος ακρόασης (δηλαδή ο χώρος που θα περικλείεται απ' τα ηχεία) θα είναι και τα 50 τετραγωνικά; Επίσης, πόσο μακριά θα κάθεσαι απ' τα μπροστινά ηχεία;

Reaction score
0

Απο τα μπροστινα ηχεια θα ειμαι στα 2,5-3 μετρα . τα 50 τετραγωνικα ειναι ολο το δωματιο. Σημερα ακουσα τα ctystal audio και μου αρεσαν αρκετα.
Ειναι αρκετα πιο μεγαλα απο τα Κεφ αλλα ισως να αξιζει με λιγοτερα χρηματα να εχεις καλυτερο αποτελεσμα και στη μουσικη . Επισης ειδα και ενα wireles συστημα της crystal aydio και ετσι δεν θα γεμισω με καλωδια-καναλια.

Ειμαι μεταξυ αυτων
http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx
http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx

Με ποιο οικονομικο ενισχυτη πρεπει να τα αγορασω ?
Φυσικα καθε αλλη προταση δεκτη μεχρι τα 1000-1200 eyro για ολο το συστημα ( 5,1 ηχεια-ραδιο ενισχυτη )

Σας ευχαριστω

Υγ. Μου αρεσε οτι η crystal audio ειναι Ελληνικη εταιρεια

Reaction score
384
Στα 2-3 μετρα, τα περισσοτερα ηχεια θα σε ικανοποιησουν απο θεμα εντασης. Ο,τι και να παρεις εκτος απο Sony, θα σε ικανοποιησει στο θεμα του ενισχυτη.
Αγορασε τα ηχεια που θα σου ''κατσουν'' καλυτερα με μια ακροαση, αν και αυτο ειναι παραπλανητικο καπως. Δυο δωματια εχουν και διαφορετικο ηχο, ακομα και με τα ιδια ηχεια.
Εαν ο μαγαζατορας ειναι μαγκας και εχει καλο χωρο, μπορει να κανει ενα χειροτερο ηχειο να ακουστει καλυτερα απο ενα αλλο καλυτερο, που ετυχε να ακουσεις σε αλλο μαγαζι.

Επειδη ομως ετσι δεν θα βγαλεις ποτε ακρη, αγνοησε το μηνυμα μου και παρε ο,τι ''εκατσε'' καλυτερα.:116:

Reaction score
0

To ενα ειναι το 3005 και κοστιζει 999 ευρω το αλλο 3005 se και ειναι 500 ευρω πιο ακριβο. Τι παιζει ? Ουτε στο πλαισιο δεν μπορεσαν να μου πουν.
Παντως το 2005 που ακουσα σημερα στο Media της Κηφισιας ηταν πολυ καλο. Με 2 ηχεια ( δεν ειχε και τα 5 συνεδεμενα) εβγαλε πολυ πιο ωραιο ηχο απο το αντιστοιχο της bose akoustik 15.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale