SONY LCD 32'' KDL-V2000 αργή εναλλαγή καναλιών

Μηνύματα
8
Reaction score
0
Καλημέρα,
νέος χρήστης με νέα TV.
H SONY LCD 32'' KDL-V2000 που πήρα προσφάτως και έχω να δηλώσω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος,
με έχει απογοητεύσει στην ταχύτητα εναλλαγής των καναλιών.
Είτε με το τηλεκοντρόλ "πάνω κάτω" είτε με το αριθμιτικό (1-digit mode).

Θυμάμαι ότι και αρκετά παλιότερα που είχα μία sony 14'' ειχε βασανιστικά αργή απόκριση, αλλά πίστευα ότι θα ήταν κάτι που τεχνολογικά θα είχε αλλάξει.
Το περίεργο είναι ότι όταν είσαι στο mode που κάνεις αριθμιτική ταξινόμιση των καναλιών και βλέπεις στο background την εικόνα, οι εναλλαγές γίνονται πολύ γρήγορα, κάτι που καταρίπτει το επιχείρημα της "επίτηδες" αργοροπορίας λόγω προστασίας ή ότιδήποτε άλλο.

Εχει κανείς καμιά ιδέα για αυτό το θέμα?

Β.
 


Μηνύματα
8
Reaction score
0
εκεί στο δεπτερόλεπτο αντε λίγο πιο λίγο 0.8-0.9, αλλα αμα είναι να κάνεις ενα "γρήγορο" ζάπινγκ πάνω κάτω,
δεν μπορεί να ξοδεύεις τόσο χρόνο.

Μια παλαιότερη philips που είχα 26'' πιάνει κανα 2-3 αλλαγές ανα sec.

B.
 


Μηνύματα
10.483
Reaction score
7
....
Βλεπεις π.χ. το καναλι "1"
Πατας το πληκτρο "5"
Βλεπεις στην οθονη στο OSD "5-"
Περιμενεις και
αλλαξει το καναλι.

Ειναι φυσιολογικο γιατι περιμενει να πατησεις ή αν πατησεις και καποιο αλλο πληκτρο μετα το "5" για να αλλαξεις π.χ. στο καναλι "51" αντι για το "5"....

Σπαστικο, αλλα ετσι ειναι. Επισης η αναμονη στην 14" που λες ειναι μαλλον το mute εικονας και ηχου που εχουν καποιες TV μεχρι να συντονισουν σωστα στο καναλι.
 

Μηνύματα
8
Reaction score
0
Γιώργο,
Κατάλαβα τι εννοείς , αλλά εγώ δεν εννοώ αυτό,

Το μοντέλο sony που έχω, έχει ρύθμιση απενεργοποίησης της πρόσβασης των διψήφιων καναλιών
νομίζω λέγεται 1-direct-digit ή κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να μην σου βγάζει 5- περιμένοντας να επιλέξεις το επόμενο.

Το αποτέλεσμα να κόβεις την πρόσβαση σου σε διψήφια, αλλά να μην έχεις αυτήν την καθυστέρηση που λές.
Παρόλα αυτά αργεί.
Ακόμα και στην περίπτωση με το "πάνω- κάτω" P+ , P- των καναλιών που υπάρχει στο τηλεκοντρόλ πάλι το βρίσκω ενοχλητικά αργό.

Β.
 

Μηνύματα
36
Reaction score
0
Και εμένα η KDL32 S2010 σίγουρα θέλει μισό δευτερόλεπτο για να αλλάξει κανάλι, σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να αλλάξω 2-3 κανάλια σε ένα δευτερόλεπτο. Ίσως να φταίνε οι λεγόμενες αυτόματες ρυθμίσεις (για φορμάτ εικόνας, μείωση θορύβου, αυτόματες ρυθμίσεις σύμφωνα με τον φωτισμό που για τον ίδιο φωτισμό μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πως είναι το σήμα του κάθε καναλιού κ.τ.λ). Πάντως είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος διότι σε κάποια αναλογικά κανάλια και όταν αυτά δείχνουν διαφημιστικά κλιπ η σχετικά καινούριες ταινίες και σήριαλ, η εικόνα σου δίνει την εντύπωση υψηλής ευκρίνειας*. Τώρα γιατί αυτό συμβαίνει μόνο στα διαφημιστικά κλιπ και σε κάποιες ταινίες υποθέτω έχει να κάνει πάλι με την ποιότητα του video σήματος από το κλιπ την ταινία/σήριαλ.

*Τυπικά είναι υψηλής ευκρίνειας διότι λόγω του Upscale γίνεται 1366Χ768 το θέμα είναι πόση πληροφορία υπάρχει στο αρχικό σήμα ώστε το Upscale να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τώρα για τις αυτόματες ρυθμίσεις (που νομίζω έχει και για τον ήχο, δεν το έχω προσέξει και ιδιαίτερα το μενού του ήχου) βάλτες όλες σε συγκεκριμένη τιμή. Το φορμάτ εικόνας 16:9, την μείωση θορύβου στο καθόλου, τον αισθητήρα φωτισμού απενεργοποιημένο, και ότι αυτόματη ρύθμιση έχει για τον ήχο βάλτην και εκείνη σε μια συγκεκριμένη τιμή, όχι στο αυτόματο πάντως.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Μηνύματα
3.030.332
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera
Top