SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλες και όλους.
Μετά από πολύ διάβασμα σε αρθρα, γνωμες, κριτικες, δοκιμές, και με βαση τα χρήματα που διαθέτω, κατέληξα σε αυτούς τους δύο: SONY PL AW15 και PANASONIC PT AX100Ε. Δυσκολεύομαι ομως πολύ να αποφασίσω ποιον από τους δυο να προτιμησω.
Θα είναι ο πρώτος μου προβολέας και όπως καταλαβαίνετε, μερικές γνώμες και συμβουλές από εσάς τους ειδικούς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.
<!-- / message -->

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Σαν ειδικος "happy_1" απαντω SONY AW15

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ασχολεισαι με τον ΑΧ100 απο την στιγμη που ειναι μοντελο προς αποσυρση.
Εντος των επομενων ημερων κυκλοφορει ο 200 και θα εχεις μεσα απο αυτες τις σελιδες την πληροφορηση που χρειαζεσαι.:cool_4:

Υ.Γ.Καλως ηρθες!

Reaction score
6

Καλησπέρα σε όλες και όλους.
Μετά από πολύ διάβασμα σε αρθρα, γνωμες, κριτικες, δοκιμές, και με βαση τα χρήματα που διαθέτω, κατέληξα σε αυτούς τους δύο: SONY PL AW15 και PANASONIC PT AX100Ε. Δυσκολεύομαι ομως πολύ να αποφασίσω ποιον από τους δυο να προτιμησω.
Θα είναι ο πρώτος μου προβολέας και όπως καταλαβαίνετε, μερικές γνώμες και συμβουλές από εσάς τους ειδικούς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.
<!-- / message -->
Φιλε μου καλοσορισες στην παρεα μας.
Και τα δυο μηχανάκια είναι πολύ καλα και εφοσον οι τιμες τους είναι πλέον ιδιες , και γω στην θεση σου το ιδιο δίλημμα θα ειχα

NIX

Reaction score
0

Πωπω απο το φραμπαλα της τελευταιας ωρας ξεχασα τους τροπους μου!
Φιλε καλως ηρθες στην παρεα μας.Ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεσει και θα μεινεις.

1300ευρω για καινουργιο μοντελο της panasonic ειναι πολυ καλα.kaggelo καλα θα κανεις να περιμενεις.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Εγω αν ειχα τοσα παραπανω θα επερνα dlp:happy_8:
Να σου πω αυτο δεν το σκεφτηκα
Kaggelo δεν ξερω αν το διαβασες το θεμα

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41735

Στην σελιδα πεντε ο Ανδρεας γραφει
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Σας εχω νεα
Ο Optoma HD800X θα κυκλοφορησει επισημα στην χωρα μας γυρω στις 23 Δεκεμβριου.
Η τιμη θα ειναι λιγο μεγαλυτερη απο την αναφερθεισα, παντως πρεπει να σας πω πως γινονται προσπαθειες απο ολες τις πλευρες να μεινει κοντα σε αυτα τα επιπεδα.
Οτι αλλο θελετε να μαθετε μπορειτε να ρωτησετε...

Reaction score
191
στο media markt που ειχα παει ο πωλητης σε εναν ασχετο του προτεινε τον aw-15 αντι του 100 και συμφωνησα και εγω μαζι του μπροστα στο πελατη.

για το 1000αρικο που ζηταει ειναι φοβερος.

NIX

Reaction score
0

Με αντιθεση: 5000:1;;;
Στις μερες μας;;;
Καλα ρε,αφου το ξερεις οτι το νουμερο που δινουν οι κατασκευαστες για το contrast ειναι ανουσιο.
Αν μη τι αλλο ομως οι DLP ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο τους LCD.Ο καινουργιος epson TW2000 δινει 50000:1.Πιστευεις εσυ κατι τετοιο?
Επισης αφου το εχεις καταλαβει οτι αυτο τελικα που κανει διαφορα στην εικονα ειναι το ANSI CONTRAST.Οι LCD ειναι πάτος στο συγκεκριμενο.

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες, αν και για να πω την αληθεια, τωρα νοιωθω ακομα πιο πολυ μπερδεμενος! ελπιζω σε μερικα ακομα σχολια αυριο..καλο βραδυ σε ολους.

NIX

Reaction score
0

Κοιτα...αφου εμπλεξες με το σπορ παντα μπερδεμενος θα εισαι :cool_11:

Reaction score
182
Re: Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Κοιτα...αφου εμπλεξες με το σπορ παντα μπερδεμενος θα εισαι :cool_11:

Εγώ θα πιαστώ από αυτό και θα συμπληρώσω.... "και ποτέ ικανοποιημένος"... έτσι θα γίνω και ο Σκρουτζ της παρέας και θα πω πάρε τον πιο φτηνό αποδεκτό... κοινώς τον επσον 700 στα 750/800Ε...

Μια και είσαι νέος στην βιντεοπροβολή μην ξοδεύεσαι για "ελαφρά" καλύτερη εικόνα, πληρώνοντάς την πολλαπλάσια, τουλάχιστον στην πρωτη σου επαφή.

Η μεγάλη εικόνα θα σε μαγέψει και θα σε κρατήσει ικανοποιημένο μέχρι να αρχίσει να σου φταίει το μαύρο, να σου φταίει το λευκό, να σου φταίει το μακρύ και το κοντό... μετά μπορείς να δεις τις αναγκες σου και να κινηθείς αναλογα, πληρώνοντας κάτι παραπάνω για κάτι πιο συγκεκριμένο... εκτος αν έχεις από τώρα "ιδιαίτερες" απαιτήσεις...

Μην ξεχνάμε τα 200Ε διαφορά αναμεσα σε σονυ και επσον είναι 70 χιλιαρικα...

Τα 300Ε αναμεσα σε σονυ και νεο πανασονικ ειναι 100 χιλιαρικα κ.ο.κ.

Συν του οτι ο επσον ακομα αντεχει (ειδικα με HD υλικό), μειον οτι ο σονυ ειναι καλύτερος.... :happy_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Εγώ θα πιαστώ από αυτό και θα συμπληρώσω.... "και ποτέ ικανοποιημένος"... έτσι θα γίνω και ο Σκρουτζ της παρέας και θα πω πάρε τον πιο φτηνό αποδεκτό... κοινώς τον επσον 700 στα 750/800Ε...

Μια και είσαι νέος στην βιντεοπροβολή μην ξοδεύεσαι για "ελαφρά" καλύτερη εικόνα, πληρώνοντάς την πολλαπλάσια, τουλάχιστον στην πρωτη σου επαφή.

Η μεγάλη εικόνα θα σε μαγέψει και θα σε κρατήσει ικανοποιημένο μέχρι να αρχίσει να σου φταίει το μαύρο, να σου φταίει το λευκό, να σου φταίει το μακρύ και το κοντό... μετά μπορείς να δεις τις αναγκες σου και να κινηθείς αναλογα, πληρώνοντας κάτι παραπάνω για κάτι πιο συγκεκριμένο... εκτος αν έχεις από τώρα "ιδιαίτερες" απαιτήσεις...

Μην ξεχνάμε τα 200Ε διαφορά αναμεσα σε σονυ και επσον είναι 70 χιλιαρικα...

Τα 300Ε αναμεσα σε σονυ και νεο πανασονικ ειναι 100 χιλιαρικα κ.ο.κ.

Συν του οτι ο επσον ακομα αντεχει (ειδικα με HD υλικό), μειον οτι ο σονυ ειναι καλύτερος.... :happy_4:
ilia καλημερα και σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Με βοηθησαν αρκετα στο να σκεφτω ορισμενα πραγματα. Σχετικα με τον 700αρη επσον, επειδη βρισκομουν αρκετες μερες στο διλλημα επσον-σονυ, ειχα αποφασισει να προχωρησω στον σονυ γιατι:α)η διαφορα είναι 150€(επσον/850 - σονυ/999)-(αν καποιος τους εχει βρει πουθενα πιο φθηνα παρακαλω να με ενημερωσει), β) γιατι απο ότι εχω διαβασει, τα πλεονεκτηματα του σονυ δικαιολογουν αυτη την διαφορα, και γ) τα χρηματα που διαθετω ειναι μεχρι 1000€.
Θα μου πεις τωρα, πως εφτασα και στον panasonic;..... Εεε.....ξερεις πως ειναι αυτα.....Το μικροβιο του ανικανοποιητου και της αμφιβολιας.......Ολοι εσεις εδω μεσα φανταζομαι οτι καταλαβαινετε ακριβως τι ενοώ.......!!!

NIX

Reaction score
0

Εγω δεν συμφωνω μαζι σου Ηλια.Ο Sony ειναι αρκετα καλυτερος.
Γιατι να παρει κατι που σε ενα εξαμηνο θα θελει να το αλλαξει?

Αλλα το πιο σωστο τελικα ειναι να περιμενει.

Reaction score
182
Ο σονυ ειναι νεότερο μοντέλο αλλα για καλύτερος overall... έχω ακόμα τις αμφιβολλίες μου...

150 Ε ακριβότερος
Χωρίς 3ετή εγγύηση (και σε λάμπα)
Εγγύηση σόνυ (ου μπλέξεις από ότι λέγεται, αχρείαστη να' ναι)
Πιθανό πρόωρο ??? πρόβλημα πτώσης φωτεινότητας στον σονυ
Mικρότερη (ονομαστική) φωτεινότητα 1300/1600
Μικρότερη ισχύς λάμπας 160W / 170W
Μικρότερο ζουμ 2,1 / 1,6

και δεν ξέρω από ρυθμιστικά τι έχει ο σονυ, ξέρω ότι ο 700ρης τα έχει..."όλα" !!!

Από την άλλη σημαντικό προσόν του σονυ είναι ο καλύτερος φακός (όπως έχει ειπωθεί, δεν το έχω δει) αν και ο 700ρης φοραει επώνυmo Fujinnon

και ίσως ο καλύτερος ποιοτικός έλεγχος παραγωγής ώστε να λιγοστεύουν οι πιθανότητες να πεσεις σε προβληματικό κομματι...

αλλα κι αυτό συζητιέται μια και όπως έχει ειπωθεί και εδώ συνήθως η μείωση του κόστους ενός προιοντος πρωτίστως επερχεται με ελλειπή ποιοτικό έλεγχο...

Τέλος παντων... αν δεν παινέσεις το σπίτι σου... :cool_1:

Reaction score
182
Για τον πανασονικ 100 που ρωτάει ο φίλος επίσης ελαφρά καλύτερος απο τον επσον αλλα... εξ' ίσου παλιό μοντελο πλέον, ακριβότερος (νομίζω) συν το smooth screen που ενόχλησε πολλούς...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid