SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Reaction score
4
Αν εισαι σιγουρος οτι δεν θα περναει αρκετο φως τοτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Καπως ετσι ειναι και το δικο μου στησιμο και στα δυο σπιτια που εχω αλλαξει και δεν εχω προβλημα.
Το μεγαλυτερο προβλημα συνηθως δεν το αντιμετωπιζεις απο το φως που ερχεται απο πισω αλλα απο την αντανακλαση απο τα πλαγια αν οι τοιχος σου δεξια και αριστερα ειναι σε ανοιχτο χρωμα και πολυ κοντα στο πανι.
Συμφωνω παντως απολυτα για οθονη μαυρη στο πισω μερος της ετσι και αλλιως.

Reaction score
1
Θα συμφωνήσω απολύτως με τα μέλη που προτείνουν για αγορά τον Sony Topaz στο φίλο μας που αντιμετωπίζει το δίλημμα. Δεν έχω δει βέβαια τον Panasonic, αλλά πιστεύω ότι δύσκολα θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Topaz, όσον αφορά την ποιότητα εικόνας.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Ο Topaz με εντυπωσίασε με την ποιότητα εικόνας που προσφέρει στα χίλια ευρώ, θα συμφωνήσω απολύτως με τον Νίκο (Zoglair), το μηχανάκι είναι σαφέστατα υποτιμημένο για την ποιότητα εικόνας που προσφέρει. Ο Topaz του Μιχάλη Μελίδη πέρασε μπροστά στα μάτια μου σχεδόν με άριστα όλα τα πατερνάκια του DVE HD-DVD, προκαλώντας μου μεγάλη έκπληξη! Το φοβερό του πλεονέκτημα είναι η άριστη λειτουργία της δυναμικής ίριδας που διαθέτει, αφήνοντας πίσω του στον τομέα αυτό μηχανάκια πολύ ακριβότερα, μάλιστα ξεπερνάει στη λειτουργία της δυναμικής ίριδας ακόμα και τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον VPL-60!!!
<o:p> </o:p>
Αν είχα το ίδιο δίλημμα αυτή τη στιγμή, θα αγόραζα τον Topaz με κλειστά μάτια, τα μόνα σημεία που θα πρέπει να ελέγξει ο υποψήφιος αγοραστής του είναι δύο: α) αν τον ενοχλεί το πολύ ορατό κοτετσόσυρμα του Topaz, που στην περίπτωση του φίλου μας πιστεύω ότι δεν τίθεται, με απόσταση θέασης 4,2 μέτρα και μέγιστο κάδρο τις 92 ίντσες, αφού αναφέρει πλάτος οθόνης 2 μέτρα, πιστεύω ότι θα είναι πρακτικά αδύνατον να διακρίνει τη δομή του πάνελ, μόνο αν έχει στην όρασή του την οξύτητα που έχουν τα μάτια του Κεφάλα θα το συζητούσα!
β) Θα πρέπει να ελέγξει αυτό που έχει αναφερθεί για ταχεία πτώση της φωτεινότητας στη λάμπα του Topaz, να δει δηλαδή αν είναι δυνατόν κάποιον Topaz που έχει γράψει 200-300 ώρες λειτουργίας και μετά να δει σε κάποιο μαγαζί και έναν με ολόφρεσκια λάμπα για να βγάλει τα οριστικά του συμπεράσματα.
Φίλε Kaggelo, γιατί αναφέρεις συνεχώς οθόνη 2x1,5 μέτρα; Πρόσεξε, γιατί οι συγκεκριμένες διαστάσεις που αναφέρεις είναι οθόνης με λόγο πλευρών 4:3, ενώ εσύ χρειάζεσαι οθόνη 16:9!

Reaction score
0
φιλε Παναγιωτη αναφερω συνεχεια διαστασεις 2Χ1,5 για τον εξης λογο, και πες μου σε παρακαλω αν κανω λαθος. Νομιζω οτι σε μια τετοια οθονη μπορεις να δεις και 4:3 και 16:9. Στην περιπτωση του 16:9 δεν μπορω να ξετυλιξω την οθονη ως τα 1,12m? Και να εχω ετσι διαστασεις 2Χ1,12m που ειναι 16:9?

ή μηπως λεω σαχλαμαρες επειδη δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα επιλογης και ολες οι οθονες λειτουργουν μονο στο συνολικο τους υψος?

Αλλα ακομα κι ετσι, θα με πειραζε αν προεξειχαν απο πανω ή απο κατω 0,38m οθονης?

Ειμαι εντελως αρχαριος γι αυτο θα παρακαλεσω να αντιμετωπισετε τις αποριες και εκτιμησεις μου με επιείκια.

Reaction score
1
Αυτό που σκέφτεσαι το ξεχνάς: Θα πάρεις απαραιτήτως οθόνη 16:9, και μάλιστα λευκή και ματ, κέρδους (gain) 1.0 (max 1.1), με μαύρο περιθώριο τουλάχιστον 5εκ, και μαύρη πλάτη.

Σε αυτήν την οθόνη θα μπορείς να βλέπεις και υλικό 4:3.

Reaction score
0
Αυτό που σκέφτεσαι το ξεχνάς: Θα πάρεις απαραιτήτως οθόνη 16:9, και μάλιστα λευκή και ματ, κέρδους (gain) 1.0 (max 1.1), με μαύρο περιθώριο τουλάχιστον 5εκ, και μαύρη πλάτη.

Σε αυτήν την οθόνη θα μπορείς να βλέπεις και υλικό 4:3.
Αγαπητε zoglair θα κανω αυτο που μου ειπες γιατι εμπιστευομαι απολυτα την κριση σου. Αλλα γιατι η σκεψη μου ηταν τοσο πολυ λαθος? Απλα ρωταω γιατι θελω να καταλαβω τα λαθη μου και να μαθω να σκεφτομαι πιο σωστα.

Reaction score
0
Μηπως θα μπορουσατε να μου προτεινετε και μερικα sites οπου θα μπορουσα να βρω μια φτηνη και καλη οθονη με τα στοιχεια που ανεφερε ο zoglair?

Και μια τελευταια ερωτηση. Διαβασα σε ενα παλιοτερο Thread οτι υπαρχει ενα δισκακι digital video essentials και ένα dvd που έχει το THX optimiser.
Αν καταλαβα σωστα περιεχουν οδηγιες για ρυθμιση προβολεων.
Αυτα που μπορω να τα βρω? Και πως θα τα ζητησω?
Ευχαριστώ για την βοήθεια

Reaction score
6
Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Πριν εναμιση χρονο ειχα παρει απο το Πλαισιο οθονη στις διαστασεις που ενδιαφερσε με 165 ευρω.
Καντους μια ερωτηση.

Reaction score
182
Και μια τελευταια ερωτηση. Διαβασα σε ενα παλιοτερο Thread οτι υπαρχει ενα δισκακι digital video essentials και ένα dvd που έχει το THX optimiser.
Αν καταλαβα σωστα περιεχουν οδηγιες για ρυθμιση προβολεων.
Αυτα που μπορω να τα βρω? Και πως θα τα ζητησω?
Ευχαριστώ για την βοήθεια
To DVE το παραγγελνεις απο σαιτ του εξωτερικου, (Play.com) δεν κυκλοφορεί Ελλάδα και η χρηση του ειναι από λίγο εως πολυ πολυπλοκη, αλλα περιεχει ρυθμισεις για ολες τις παραμετρους της εικονας.

Το THX το βρισκεις σε δισκακια του Lucas (star wars, indiana jones) και περιεχει 3-4 βασικα πατερνς κυριως για λευκα μαυρα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid