SONY VPLAW15-10

Reaction score
8
Ηρθαν οι νεοι μικροι της ΣΟΝΥ .

Μερικες πληροφοριες http://www.abtelectronics.com/product/29094.html

Η τιμη του πολυ καλη , αν και απο οτι θυμαμαι μερικους μηνες πριν καπου εκει ειχε αναφερει ο Ανδρεας οτι θα κοστιζει , 1300Ε περιπου ο 15 και ο 10 στα 1000Ε.

ΥΓ Αν εχει μπει ξανα μπορουν οι συντονιστες να το διαγραψουν.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Απάντηση: SONY VPLAW15-10

Πολύ ενδιαφέρον μοντελάκι ο ΑW15. Ότι πρέπει για το μαγαζί.
Έχει κανείς μήπως, περισότερες πληροφορίες;

Reaction score
0
Το Πλαισιο πρεπει να εχει λαθος τις αναλυσεις. Συμφωνα με το Projector Central οι διαφορες των δυο μοντελων εκτος απο το διπλασιο κοντραστ στο 300 ευρω ακριβοτερο μοντελο VPLAW15 εχει native αναλυση 1280χ720 ενω το μικροτερο VPLAW10 εχει 1280χ768.

http://www.projectorcentral.com/Sony-BRAVIA_VPL-AW10.htm
http://www.projectorcentral.com/Sony-BRAVIA_VPL-AW15.htm

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Περιμένω τιμή από το Sony center εντός της εβδομάδας.
Μάλλον θα είναι ο επόμενος προβολέας μου για το μαγαζί, σε αντικατάσταση του Infocus που ατύχησε.
Ότι και να είναι ο W15 είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός για τόσα λίγα λεφτουδάκια που κάνει. Ολοκαίνουργιο μοντέλο είναι. Τι διάολο.
Μόλις το πάρω θα έχετε ενημέρωση.

Reaction score
0
γιατι τοσος ντορος ρε παιδια? περιμενετε να δειτε κατι καινουριο? τι εχει καινουριο panel? μεγαλυτερη αναλυση? καποια καινοτομια μηπως?

Μια απο τα ιδια θα ειναι, LCD D5 βελτιωμενο στα σημεια , και σχεδον σιγουρα χειροτερος απο τον panasonic. Γι'αυτο και προσωπικα δε βλεπω κανενα κελεπουρι την τιμη του οπως εσεις...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Απάντηση: Re: SONY VPLAW15-10

γιατι τοσος ντορος ρε παιδια? περιμενετε να δειτε κατι καινουριο? τι εχει καινουριο panel? μεγαλυτερη αναλυση? καποια καινοτομια μηπως?

Μια απο τα ιδια θα ειναι, LCD D5 βελτιωμενο στα σημεια , και σχεδον σιγουρα χειροτερος απο τον panasonic. Γι'αυτο και προσωπικα δε βλεπω κανενα κελεπουρι την τιμη του οπως εσεις...
Έχει κάποια καινοτομία που μιλάει για κάποια μαύρη πλάκα αντανάκλασης.
Λέει για νέα ίριδα γρήγορη, νέο φακό, υψηλό κοντράστ κ.λ.π.
Πως είσαι σίγουρος όμως ότι θα είναι χειρότερος από τον Panasonic;
Η Sony δεν είναι καμμιά τυχαία εταιριούλα. Όταν πει να χτυπήσει, χτυπάει.
Ίσως να μας κάνει και καμμιά έκπληξη. Εγώ πάντως ψάχνομαι και θα τον πάρω τελικά.
Θα σας πω τις εντυπώσεις μου είτε καλές είτε κακές.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: SONY VPLAW15-10

Ίσως να μας κάνει και καμμιά έκπληξη. Εγώ πάντως ψάχνομαι και θα τον πάρω τελικά.
Αυτο για τη μαυρη πλακα αντανακλασης να ειμαι ειλικρινης δε το ειχα διαβασει, αλλα δε ξερω τι διαφορ αμπορει να κανει. Αποκει και περα οτι ιριδες/contrast κλπ τα ακουω βερεσε , LCD D5 ειναι και υπαρχουν ορια στο τι contrast μπορει να βγαλει. Πραγματικο δηλαδη οχι με ιριδες και ιδανικες συνθηκες. Το να μου δειξει στη μια εικονα καλο μαυρο και σε μια αλλη καλο λευκο δε το λεω καλο contrast εγω, θελω στην ιδια εικονα να δωσει καλο contrast για να υπαρξει τριδιαστατη αισθηση, ολα τα αλλα ειναι για τα spec sheets. Τωρα οτι φακο και να εχει, αντε το πολυ να γινει οσο οξυς ειναι ο sanyo....αλλα και αυτο εις βαρος της ομοιογενειας, γιατι δυστυχως D5 ειναι , και ειναι τεχνολογια 2 ετων οτι και να κανουμε...τα πιξελακια ειναι εκει...
Γι'αυτο και πιστευω θα ειναι χειροτερος του panasonic, γιατι δυστυχως απο ολους τους LCD αυτος λογο πραγματικης καινοτομιας (smoothscreen) καταφερνει να ξεχωρισει, να διορθωσει ατελειες της τεχνολογιας του!

Οσον αφορα την τιμη, απο τη στιγμη που εδω και καιρο εχουν πεσει και τα dlp μηχανακια στο 1000ρικο, δε μπορω να θεωρησω κανενα LCD 720p προσιτο οταν ειναι πανω απο αυτο το οριο. Και για μενα εδω μπαινει και το ονομα της sony που εσυ το θεωρεις θετικο, αλλα εγω αρνητικο, γιατι αν δεν ηταν θεμα prestige δε νομιζω να τον εβγαζε στα 1000+

Οι τιμες στους 1080p πεφτουν ραγδαια , ακομα και οι DLP 720p εχουν πεσει, και να θεωρησουμε καλη την τιμη αυτου του sony οταν ο Epson TW600 με ιδια τεχνολογια πρακτικα, κοστιζε 1300 ευρω πριν 1.5 ολοκληρο χρονο? Μιλαμε για Χριστουγεννα 2006...just think about it.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Έχεις δίκιο βέβαια, αλλά η τιμή του τελικά θα είναι περίπου στο χιλιάρικο.
Υποθέτω ότι η εικόνα του σίγουρα θα αξίζει αυτό το χιλιάρικο.
Ήδη σήμερα το απόγευμα ρώτησα σε μαγαζί και μου είπε 1140 ευρώ χωρίς παζάρια και εκπτώσεις. Αύριο μαθαίνω τελική τιμή και τον παραγγέλνω.
Το πλαίσιο τον δίνει με δώρο ένα TV tuner με τηλεχειρισμό. Γι΄αυτό είναι πιο ακριβό μάλλον.
Αν τελικά η τιμή είναι κοντά στο χιλιάρικο είναι καλή για αρχή.
Η Sony σαν εταιρία εμένα μου κάθεται στο στομάχι. Μου έχει δείξει τα χειρότερα δείγματα από πλευράς σέρβις και όταν αγοράζω κάτι εύχομαι απλά να μην τους χρειαστώ.
Προτιμώ να πετάξω τη συσκευή μου παρά να ξαναμπλέξω με τα σέρβις τους.
Όμως ανεξάρτητα απ΄αυτό, αν δεν σου χαλάσει κάτι, η εταιρία αυτή βγάζει καλά μηχανάκια σε καλές τιμές.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247

Μιχάλη, προσωπικά δεν είμαι φαν του ΑΧ100, γιατί έχει δύο χαρακτηριστικά που αντιπαθώ, έλλειψη ευκρίνειας και ξεπλυμμένα μαύρα.
Ωστόσο, για χρήση σε μαγαζί, όπου υποθέτω ότι θα υπάρχει αρκετό φως στο περιβάλλον και όπου η κινηματογραφική ποιότητα εικόνας δεν είναι το κύριο ζητούμενο, δε θα βρεις καλύτερη επιλογή από τον ΑΧ100.
Πραγματικός... προβολέας, σε Vivid mode!

Reaction score
2
Μη ξεχνάμε ότι η εταιρεία προτείνει ως κατάλληλο ταίρι για αυτά τα δυο μοντέλα τη Dynaclear.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Ωστόσο, για χρήση σε μαγαζί, όπου υποθέτω ότι θα υπάρχει αρκετό φως στο περιβάλλον και όπου η κινηματογραφική ποιότητα εικόνας δεν είναι το κύριο ζητούμενο, δε θα βρεις καλύτερη επιλογή από τον ΑΧ100.
Πραγματικός... προβολέας, σε Vivid mode!
Παιδιά να διευκρινίσω ότι η χρήση του προβολέα στο μαγαζί μου είναι για ταινίες αλλά και παιχνίδια και κανένα μάτς. Παίζουμε με σκοτάδι και απλώς το μαγαζί μου είναι το 2ο σπίτι όπου περνάω πολλές ώρες και απλώς τα απογεύματα και μετά το κάνουμε λούνα πάρκ.
Μαζεύονται αρκετοί φίλοι και περνάμε την ώρα μας παίζοντας με τα διάφορα "παιχνίδια" μας. Έχω ένα 2ο HC στο μαγαζί. Δεν κάνω παρουσιάσεις.
Ο πανασόνικ είναι καλός, δε λέω, τον έχω δει αλλά εδώ πρόκειται για το καινούργιο παιχνίδι μας. Να μην παίξουμε;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247

Μη ξεχνάμε ότι η εταιρεία προτείνει ως κατάλληλο ταίρι για αυτά τα δυο μοντέλα τη Dynaclear.
Στέργιο, ξέρεις πόσο κάνει η Dynaclear? :crazy_1:

Reaction score
0

εγώ πάντως είδα τον AW 10 στο πλαίσιο της Στουρνάρη και αυτό που μου άρεσε σε σχέση τον EPSON τον ΤW 700 -τον έβαλε ο πωλητής και έπαιξε πριν το SONY- ήταν η χρωματική του απόδοση,σ'αυτό ίσως βοηθάει και η αυτόματη ίριδα έστω και λίγο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: SONY VPLAW15-10

είναι ίριδα me αυτόματη προσαρμογή σε κάθε σκηνή ανάλογα με το φώς.Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το πάνελ του ειναι D5 γιατί η SONY έχει τα δικά της πάνελ.Πάντως αυτό που είδα σ'εναν TW 10 στο πάνελ του είναι ότι όσο κοντά κι αν το κοιτάξεις είναι 'καθαρό' σε σχέση με του EPSON του TW700 που από κοντά έχει μια 'θολούρα'.Το pixel βέβαια ειναι εξίσου ίδιο
με του EPSON TW700 απλά η εικόνα στο σύνολό της είναι πιο καθαρή

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus