Sony XCD-XB770QS με η χωρίς VDAC?

Reaction score
64
Καλησπέρα,
Έπεσε στα χέρια μου ένα (σχεδόν αχρεισημοποίητο) sony player, το xcd-770qs για όσους το θυμούνται.
Το θέμα μου ειναι ότι έχω ένα vdac με το extra του τροφοδοτικό της MF και δεν ξέρω αν θα πρέπει να αφήσω το sony να παίζει από τις αναλογικές του ή να το συνδέσω οπτικά με το VDAC στην περίπτωση που τα dac του Sony ειναι υποδεέστερα και συνεπώς πάρω καλύτερο ήχο τελικά από το VDac με το ony ως transport.
Τα μηχανήματα που θα παίξει το sony (μόνο του η με το VDAC) ειναι ένας pre Arcam ο FMJ-C30 με 2 τελικούς Arcam P38 monobloc. Ηχεία τα Klipsch RF83.
Κάθε άποψη ειναι ευπρόσδεκτη παιδία .

Ευχαριστώ,

Νίκος

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Sony XCD-XB770QS με η χωρίς VDAC?

κανε κ τις 2 συνδεσεις πανω στον ενισχυτη και κανε δοκιμη Α-Β, αναλογικες-vdac. Μονο ετσι θα βγαλεις συμπερασμα

Reaction score
7.344

Κανε την δοκιμη οπως ειπε ο φιλος tyler και θα δεις ποιος σου αρεσει πιο πολυ.Μεχρι τωρα τι ειχες σαν cdplayer?

Reaction score
64

Εχω ενα Sony dvd το 9100ES μέσω αναλογικών και επίσεις ενα streamer της Olive μέσω coaxial στο VDac.
Το ξέρβ ότι μια Α-Β θα μου δώσει εικόνα, απλά ήλπιζα στην πιθανή γνώση σας σχετικά με το 770QS και τα DAC του λόγω χρονολογίας, καθότι δείχνει πολύ καλή κατασκευή και από το Internet διαβάζω καλά λόγια. Το VDAC όμως ειναι πιό σύγχρονο και όλοι ξέρουμε τα άλματα της τεχνολογίας !!

Reaction score
7.344

Καλα εχεις music server και ασχολεισαι ακομα με cd's? Παντως σαν τρανσπορτ καλο θα ειναι,δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις αν και δε νομιζω να βρεις διαφορα σε σχεση με το 9100 σαβ τρανσπορτ.

Reaction score
64

το θέμα ειναι ότι το 9100 παίζει μόνο από αναλογικές μέχρι σημερα, μόνο το streamer περνάει από το vdac.
Απλά πρέπει αν κρατησω το ενα από τα δύο (9100 η 770) και το 9100 ειναι dvd που στο ρακ μου δεν παίζει ρόλο καθότι δεν βλέπω ταινίες πλεόν εκεί.
Έχω αρκετά SACDs και θα κρατήσω ενα από τα δύο, όμως το θέμα μου ειν αι πιό θα παίζει καλύτερα τα red CDs.

Reaction score
7.344

Βαλε το καθαρα μουσικο player (770) στο ρακ σου για μουσικη,ετσι και αλλιως δεν θα το πολυχρησιμοποιεις. Δεν θυμαμαι αν το 9100 εχει διακοπτη που να απομονωνει τα βιντεο κυκλωματα του που οπως και να το κανουμε εχουν επιδραση στον ηχο.

Reaction score
64

Αυτο λεω να κανω μαλλον, αν και το 9100 εχει διακιπτη απομωνοσης κυκλωματων βιντεο, και ειναι και ES ενω το καθαρα μουσικο 770 ειναι QS (αν δεν ειναι μαρκετινγκ φυσικα η διαφορα)

Reaction score
7.344

ενταξει θα ειναι πιο μουρατο το es που ανηκει σε ακριβη σειρα της εταιρειας. Αλλα αφου δεν θα χρειαστεις την dvd λειτουργια κρατα το 770 στο ρακ.Σε καμια ομως περιπτωση μην σκεφτεις να το πουλησεις,αυτα τα μηχανακια ειναι συλλεκτικα,δεν υαπρχουν σημερα αντιστοιχα και φυσικα θα στο παρουν για "ενα γευμα για δυο σε μετριο εστιατοριο".

Reaction score
1.772

χλωμο να ειναι καλυτερο το 770 απο το 9100.

η σειρες es ειναι αλλου και ας ειναι dvd.

τωρα το vdac δεν το εχω ακουση και δεν ξερω.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Sony XCD-XB770QS με η χωρίς VDAC?

βρε παιδια ξερετε εαν βγηκε οπως λεει και ο φιλος ανωτερω το τροφοδοτικο της mf για το v-dac ? και εαν αξιζει να παει κανεις εκει ?

Reaction score
64

Εκει ακριβως κολαω και εγω, 9100 απο αναλογικες, 770 επισεις απο αναλογικες η 770 μεσω οπτικης σε vdac;
Και ο λογος που ξεκινησα αυτο το νημα ειναι οτι ετσι οπως τα εχω συνδεδεμενα στο ρακ ειναι πολυ δυσκολο το Α-Β.
Συνεπως, η ερωτηση παραμενει.... πια dac θεωρητικα ειναι ανωτερα, του 9100, του 770 η του vdac;;;;
Δεν εχω καταφερει να βρω στο δικτυο αναφορες σχετικα που να βοηθησουν...
Decisions, decisions :)

Reaction score
3.989

Αναλογικά απο 9100, αναλογικά απο 770, αναλογικά απο 770 +vdac στον ενισχυτή σου, όλα μαζί, με το ίδιο υλικό στα players.

Γυρνάς ton επιλογέα εισόδων, φροντίζεις η ένταση νάναι η ίδια και...that's it!!!

Βρές και ένα - δυό φιλαράκια, με ηρεμία καθίστε και ακούστε μόνο γνωστά κομμάτια.

Θα βγεί άκρη, μην άγχεσαι, απο τη στιγμή μάλιστα που έχεις τα μηχανάκια στο καθιστικό σου.

Reaction score
30.484

Ποιόν ενισχυτή έχεις?
Για να δω αν μπορείς να κάνεις Α-Β, αν και το 9100 είναι σίγουρα καλύτερο , σαν es, που είναι.

Reaction score
64

Οπως γραφω και πιο πανω, εχω εναν pre Arcam FMJ και 2 τελικους μονο επισεις Arcam.
Ηχεια Klipsch RF 83.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.579
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Nickk