SOS - ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

Είμαι νέο μέλος στο forum και ζητάω τη βοήθειά σας: είμαι κάτοχος μια 29'' samsung plano 100hz 3ετίας και στα "γενικότερα" πλαίσια αναβάθμισης εικόνας, μέσων προβολής ταινιών και HD υλικού (blue ray), κλπ, αποφάσισα να προβώ στην αντικατάστασή της με μια νέα lcd tv, η οποία λόγω χώρου σαλονιού, αλλά και απόστασης θέασης (2,60m) δε θα είναι παραπάνω από 37'' wall_1 .

Μετά από σχετική μελέτη :happy_6: τόσο του avsite και των απόψεων των μελών του, αλλά και από ξένα forums, έχω (σχεδόν) καταλήξει στη Sharp Aquos 37'', μοντέλα xd1e & rd2e (παρεπιπτόντως πήγαινα για τη samsung 37'' M86 αλλά όταν είδα εικόνα στο media markt την περασμένη εβδομάδα απογοητεύτηκα πλήρως, χώρια το όχι και τόσο καλό panel της).

Για να βοηθήσω, την τηλεόραση τη χρειάζομαι περισσότερο για καθημερινή, τηλεοπτική δηλαδή χρήση και κάποιες ώρες gaming via PS3 και λιγότερο για χρήση HD μέσων, δηλαδή χρήση υπολογιστή, HD-DVDs, κλπ. τα οποία θα περιορίζονται σε Σαββατοκύριακα.

Αλήθεια, ποιά από τις δύο να επιλέξω? την "απόλυτη" 1080 full-hd και future promissing xd1e {o χρόνος περνάει γρήγορα και το 2012 (digital broadcasting) είναι κοντά} ή την 100hz double frame refreshing rd2e? αυτά, χωρίς φυσικά να αποκλείω κάποια εναλλακτική που εσείς θα μου προτείνετε (π.χ. sony, philips, amoi, κλπ).

Όποιος μπορεί, ας βοηθήσει λίγο, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα εφόσον θέλω να κάνω μια καλή αγορά περί των € 2.000.- και να μην κλαίω αργότερα τα λεφτά μου....(δεν τα έχουμε δα και για πέταμα!!!):crazy_1:

Ευχαριστώ που μ' ακούσατε και αναμένω τα σχόλιά σας.

"Samsung 29'' Plano 100hz
DVD Sony 9010
PS3 (λίαν συντόμως)"

Reaction score
3
Απάντηση: SOS - ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Καλωσήρθες Δημήτρη στην παρέα μας.
Ούτως ή άλλως τα λεφτά θα τα κλάψεις, δεν γλυτώνει κανείς μας από αυτό.
Όσο για το ποιά θα πάρεις, αν και δεν έχω δει καμιά να παίζει, θα πρότεινα την "απόλυτη" 1080 full hd. Ο λόγος είναι απλός. Θα είσαι καλυμμένος μελοντικά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SOS - ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Αγαπητέ Κώστα, σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου...να σου πω την αλήθεια άρκετοί μου έχουν πεί το ίδιο πράγμα, εφόσον κιόλας θα συνοδευτεί με hd πηγή (ps3).

Βρίσκομαι στη φάση seek & ask αυτή τη στιγμή και δεν κάνω βιαστικές κινήσεις...

Reaction score
3

Δημήτρη, η γνώμη μου έχει πάντα ως βάση το να μην δίνει κανείς χρήματα συνεχώς, γι αυτό και πάντα προτείνω με γμώμονα το να είναι κανείς καλυμμένος για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Reaction score
0
Εγώ είμαι της γνώμης ότι το 1920 x 1080 panel δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στις 37 ίντσες. Καλύτερα 100 Hz να βλέπεται και το τηλεοπτικό σήμα πιο ευχάριστα. Αλλά κυρίως δες τις από κοντά να σχηματίσεις ιδία άποψη.
Την RD2E την βρίσκω ακριβή προσωπικά αλλά έχω διαβάσει διθυράμβους γι' αυτήν.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SOS - ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Δημήτρη, η γνώμη μου έχει πάντα ως βάση το να μην δίνει κανείς χρήματα συνεχώς, γι αυτό και πάντα προτείνω με γμώμονα το να είναι κανείς καλυμμένος για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

:cool_4: Σωστός!!!

Reaction score
0
Εγώ είμαι της γνώμης ότι το 1920 x 1080 panel δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στις 37 ίντσες. Καλύτερα 100 Hz να βλέπεται και το τηλεοπτικό σήμα πιο ευχάριστα. Αλλά κυρίως δες τις από κοντά να σχηματίσεις ιδία άποψη.

Γιαυτό και τη συμπεριέλαβα στις επιλογές μου....όλοι, μα όλοι γράφουν πολύ καλά πράγματα, με μόνη επίκριση στον τομέα του ήχου.

Ακόμη και το (για μένα) αυστηρό hdtv test site, την έχει recommended!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: SOS - ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Εγω λεω ΝΑΙ σε ολα: και στο 1920χ1080 και στα 100ΗΖ (οπωσδηποτε πια) και στις 37΄΄ (απο τοση αποσταση) αλλα και στις Philips με το pixelplus νεας γενιας (χωρις ambilight ομως αν δεν υπαρχει πολυς χωρος περιμετρικα της συσκευης , αλλιως πεταμενα πολλα λεφτα!)! Και ειναι κατι που θα επιδιωξω μετα το καλοκαιρι κι εγω!

Reaction score
1
Θα προτιμούσα την RD2E , αφού για το FULL HD δεν έχω δει ΤΗΝ διαφορά για να δικαιολογεί την ύπαρξη του σε λιγότερες από 50 ίντσες ... Εδώ που τα λέμε και 100 ίντσες δυσκολεύονται αρκετοί να ξεχωρίσουν τις 2 διαφορετικές αναλύσεις ..

Βουρ στον Πατσά για το SONY 40D3000 , εαν αυτά που ακούγονται για το μικρό αδελφό του 32D3000 ισχύουν και για τον 40άρη , τότε θα είμαι καλυμμένος για τα επόμενα 15 χρόνια , εεεε ήθελα να πω θα είσαι καλυμμένος για τα επόμενα 15 χρόνια

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: SOS - ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Εγω λεω ΝΑΙ σε ολα: και στο 1920χ1080 και στα 100ΗΖ (οπωσδηποτε πια) και στις 37΄΄ (απο τοση αποσταση) αλλα και στις Philips με το pixelplus νεας γενιας (χωρις ambilight ομως αν δεν υπαρχει πολυς χωρος περιμετρικα της συσκευης , αλλιως πεταμενα πολλα λεφτα!)! Και ειναι κατι που θα επιδιωξω μετα το καλοκαιρι κι εγω!

και 100hz και full hd? η μόνη που τουλάχιστον εγώ ξέρω ότι θα βγάλει στο προσεχές μέλλον, είναι η toshiba με τη z-series (z3030d) - αλλά υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο (μίλησα και με την αντιπροσωπεία) που θα λανσαριστεί στην Ελληνική αγορά.

Υ.Γ. έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα συνεργάζεται η πλήρης ανάλυση με το 100hz & 24fps - υπάρχουν κάποιες αρνητικές γνώμες στο εξωτερικό.

Reaction score
0
Θα προτιμούσα την RD2E , αφού για το FULL HD δεν έχω δει ΤΗΝ διαφορά για να δικαιολογεί την ύπαρξη του σε λιγότερες από 50 ίντσες ... Εδώ που τα λέμε και 100 ίντσες δυσκολεύονται αρκετοί να ξεχωρίσουν τις 2 διαφορετικές αναλύσεις ..

Βουρ στον Πατσά για το SONY 40D3000 , εαν αυτά που ακούγονται για το μικρό αδελφό του 32D3000 ισχύουν και για τον 40άρη , τότε θα είμαι καλυμμένος για τα επόμενα 15 χρόνια , εεεε ήθελα να πω θα είσαι καλυμμένος για τα επόμενα 15 χρόνια
η νέα σειρά της Sony έρχεται με πολύ καλά χαραχτηριστικά και πολλές υποσχέσεις....αν κιόλας σταματήσουν τα φαινόμενα clouding και dead pixels που ακούω από διάφορους κατόχους Sony, τότε μιλάμε για νέο best seller.

Κρίμα όμως που η Sony δε βγάζει 37''....αν είχα λίγο μεγαλύτερο σύνθετο...λίγο μόνο (3cm)...wall_1

Reaction score
0
Κατά τη γνώμη μου ο κύριος λόγος να πάρει κανείς 1080p 37-42'' είναι να θέλει να συνδέσει το PC και να έχει ένα ευρύχωρο desktop για να δουλεύει άνετα με πολλά παράθυρα.
Σε video, ακόμα και Blu-ray/HD-DVD που είναι 1080p, η διαφορά δεν είναι καθόλου αισθητή σε σχέση με τα 768p οπότε θεωρώ ότι η ανάλυση 1080p δεν αξίζει να προκριθεί σε βάρος πραγμάτων που θα κάνουν τη διαφορά και στις μικρότερες ίντσες όπως είναι η ποιότητα της κίνησης, τα χρώματα, η επεξεργασία της εικόνας κλπ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

"Κρίμα όμως που η Sony δε βγάζει 37''....αν είχα λίγο μεγαλύτερο σύνθετο...λίγο μόνο (3cm)..."

Παρομοιως! (και να σκεφτεις οτι μολις τοφτιαξα ! αβλεψια γμτο -για να μην πω τιποτα αλλο!))

Reaction score
1
Πάρτε τότε ένα αλυσοπρίονο και τσακίστε το έπιπλο/τηλεόραση στα μέτρα σας ...

ΥΓ ο Φρέντυ είναι εδώ , θέλετε να τον ρωτήσω εαν μπορεί να σας δανείσει ένα;

Reaction score
0

Εγώ θα προτιμούσα την RD2E γιατί στις 37" δεν πρόκειται να δώ τη διαφορά 720p/1080i και 1080p...........όπως και οι περισσότεροι άλλωστε.

Reaction score
0

Καλημέρα!!!
Μπορώ να πώ ότι με δελεάζεις....δε νομίζω όμως ότι θα έχει την ίδια γνώμη και η γυναίκα μου :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Προτιμω τον "σχιζοφρενη δολοφονο με το πριονι" της Αννιτας Πανια!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis