SOS! ΑΓΟΡΑ Hi Def βιντεοκαμερας!!

Reaction score
0
Χαιρετώ το forum μετά από αρκετό καιρό απουσίας..

Την Δευτέρα που μας έρχεται -άντε το αργότερο Τρίτη- θα πρέπει να προβώ στην αγορά βιντεοκάμερας HD (όχι HDD) για επαγγελματική χρήση.

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με συμβουλεύσει;

Υπάρχει κάμερα που να χει τριπλό CCD αλλά απο 1/3 της ίντσας και πάνω; (όσες είδα με μια πρόχειρη ματιά στο νετ έχουν μικρότερα).

Οποια κάμερα και να πάρω θα την πάρω κομπλέ με όλα τα πιθανά παρελκόμενα (επίσης με ενδιαφέρει και mini-steady)

Anyway, οποιαδήποτε βοήθειά σας θα με σώσει. Έστω και ένα link σε κάποιο site...

Α, λόγω έλλειψης χρόνου μάλλον δεν θα μπορώ να την παραγγείλω απ' έξω...

Αυτα!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Reaction score
14
3100-3050 ΕΥΡΩ SONY FX7 δεν είναι καθόλου κακή επιλογή. Εχω την HC3 και η διαφορά στην εικόνα και στις ρυθμίσεις τις είναι απο αλλο πλανήτη!!!!!

Συστήνεται με κάθε γνώση και χωρίς καμμιά επιφύλαξη.

(τιμή απο katerelos.gr)

επίσης το ιδανικό εξωτερικό μικρόφωνο για την κάμερα αυτή που δεν εχει XLR είναι ενα της RODE το videomic που το εχει ο ΝΑΚΑΣ 99 Ευρώ. Η κάμερα με αυτό το μικρόφωνο γίνεται σχεδόν 100% επαγγελματική.

Reaction score
0
Απάντηση: SOS! ΑΓΟΡΑ Hi Def βιντεοκαμερας!!

Χαιρετώ το forum μετά από αρκετό καιρό απουσίας..

Την Δευτέρα που μας έρχεται -άντε το αργότερο Τρίτη- θα πρέπει να προβώ στην αγορά βιντεοκάμερας HD (όχι HDD) για επαγγελματική χρήση.

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με συμβουλεύσει;

Υπάρχει κάμερα που να χει τριπλό CCD αλλά απο 1/3 της ίντσας και πάνω; (όσες είδα με μια πρόχειρη ματιά στο νετ έχουν μικρότερα).

Οποια κάμερα και να πάρω θα την πάρω κομπλέ με όλα τα πιθανά παρελκόμενα (επίσης με ενδιαφέρει και mini-steady)

Anyway, οποιαδήποτε βοήθειά σας θα με σώσει. Έστω και ένα link σε κάποιο site...

Α, λόγω έλλειψης χρόνου μάλλον δεν θα μπορώ να την παραγγείλω απ' έξω...

Αυτα!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Για να επιλέξεις (ή να σου προτείνουν) μια κάμερα θα πρέπει να μπορείς να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις:
1. Ποιό είναι το μέγιστο ποσό που διαθέτεις,
2. Για ποιά χρήση την θέλεις,
3. Ποιές θα είναι οι συνθήκες λήψης.

Αν όπως λες δεν έχεις χρόνο, οι επιλογές στενεύουν γιατί οι περισσότεροι δεν τις έχουν ετοιμοπαράδοτες αλλά τις φέρνουν σε 3-7 ημέρες απ' έξω!

Reaction score
0
Γιάννη η SONY FX7 γράφει σε 1920*1080 ή 1440*1080??

δεν με απασχολούν τα χρήματα μάλλον, μέχρι 10.000 ευρώ είμαι καλά πιστεύω. απλά θέλω καλή ποιότητα εικόνας.

δεν την θέλω για μια συγκεκριμένη χρήση. τώρα θα την χρησιμοποι'ησω για ένα ντοκυμαντέρ και μετά θα κάνω ταινίες με αυτήν.

Reaction score
1
Ασχετο...
Ποσο θαθελα να μπορουσα να το πω και γω αυτο το "δεν με απασχολούν τα χρήματα". :happy_9:

Reaction score
0

Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει (αυτή τη στιγμή) επαγγελματική βιντεοκάμερα που να δίνει Full HD 1920x1080 εγγραφή -αυτές ξεκινάνε από 50.000 και φτάνουν τα 160.000 ευρώ και περισσότερο. Υπάρχουν μόνο κάποιες ερασιτεχνικές compact, αλλά δεν θα σε καλύψουν για τη χρήση που θέλεις.

Αυτό όμως είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό. Αν προτεραιότητά σου είναι ο χρόνος και όχι η καλύτερη δυνατή κάμερα, μπορείς να πας σε μια λύση σαν αυτή που πρότεινε ο dream_GR δηλαδή:

την SONY FX7 1/4" CMOS

ή την Canon XH G1 με 1/3" CCD,
δυνατότητα gen lock για συγχρονισμό πολλών καμερών, κλπ
To 1/3" σε σχέση με το 1/4" έχει διαφορά 1 stop στον θόρυβο (δηλαδή το 1/3" έχει τον μισό θόρυβο θεωρητικά).

Αλλά αν μπορούσες να περιμένεις λίγους μήνες, θα είχες δύο φοβερές επιλογές που καμία απολύτως σχέση δεν θα έχουν όσον αφορά την ευκρίνεια, την ευαισθησία και την ποιότητα με τις τωρινές:

1. Σε μια τιμή που προβλέπεται στα 8000 ευρώ(!):
Sony XDCAM EX
που γράφει σε μνήμες express card των 16GB με αισθητήρες 1/2" !!! (πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία, ποιότητα κλπ)

http://www.xdcamex.co.uk/aboutex.php

http://www.dvuser.co.uk/content.php?CID=158

2. Την επαναστατική RED ONE! Η πρώτη κάμερα με δυνατότητα λήψης και εγραφής σε δίσκο, μνήμη ram και compact flash έως την ανάλυση των 4520Χ2540! σε τιμή (πακέτου) 22 - 25000 ευρώ! (μόνο το σώμα κοστίζει 17500)
Αυτή πρόκειται να φέρει τα πάνω-κάτω στο καθεστώς των κινηματογραφικών ανεξάρτητων παραγωγών, ντοκυμανταίρ κλπ και η ποιότητά της ξεπερνάει το 500 asa stock φιλμ 35mm !!! Ήδη έχει γυριστεί το "Crossing the line" και αυτή τη στιγμή γυρίζονται (πάντα με πρωτότυπα αυτής της κάμερας επειδή ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει) το Guerrilla και το Argentine του Steven Soderbergh και το Wanted του Timur Bekmambetov που πρωταγωνιστεί η Angelina Jolie !!!
Υπάρχει μια λίστα κρατήσεων ~2300 τεμάχια αλλά τα πρώτα 50 αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε 7 - 15 ημέρες! Αν κλείσει κάποιος σήμερα καταβάλλοντας το 10% της συνολικής τιμής θα την έχει γύρω στον Ιανουάριο του 2008 (μόλις αρχίσουν όμως να κυκλοφορούν θα πλακώσουν οι παραγγελίες...).

http://www.red.com

...και με matte box, follow focus κλπ:

Attachments

Reaction score
1

Καλά η Red One είναι απίστευτα value for money!!! Να φανταστείς για να παρεις από άλλη εταιρία κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να δώσεις 100 φορές περισσότερα !!!

Reaction score
0
τελικά μάλλον κατέληξα στο Prosumer Μοντέλο της Panasonic που γρλαφει και σε P2...αύριο ή μεθαύριο θα προβώ στην παραγγελία.

Reaction score
0

Αν μιλάς για την HVX200 δεν την πρότεινα για τα πλην της:
-περισσότερο θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό
-λιγότερη ευκρίνεια από την canon

Έχει βέβαια άλλα δελεαστικά καλούδια που μπορεί να προτιμάς, όπως: Μεταβλητό frame rate, καλύτερο χρώμα, λιγότερα πιθανά τεχνουργήματα σε σκηνές με κίνηση, ασυμπίεστο ήχο. Το πρόβλημα είναι οτι για να τα εκμεταλευτείς πρέπει να γράφεις σε P2 κάρτες (16gb = 16λεπτά = 725ευρώ)

Reaction score
0
Για να τα εκμεταλλεύτω όπως λές θα αγοράσω τον σκληρό δίσκο που συνδέεται πάνω και θα γράφω γύρω στα 60 λεπτά στην υψηλότερη ποιότητα...το προβλημα μετά θα είναι πως πρέπει να μοντάρω σε media composer και όχι se xp pro HD που μόνταρα ως τώρα, για να μπορέσει να δει τα MXF αρχεία τόσο υψηλού Bitrate...

όταν λες λιγότερη ευκρίνεια από την Canon, σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι;

είναι πολύ άσχημη η εικόνα σε χαμηλό φωτισμό;

Reaction score
0

Για να τα εκμεταλλεύτω όπως λές θα αγοράσω τον σκληρό δίσκο που συνδέεται πάνω και θα γράφω γύρω στα 60 λεπτά στην υψηλότερη ποιότητα...το προβλημα μετά θα είναι πως πρέπει να μοντάρω σε media composer και όχι se xp pro HD που μόνταρα ως τώρα, για να μπορέσει να δει τα MXF αρχεία τόσο υψηλού Bitrate...
Για ποιό δίσκο αναφέρεσαι;
Αν μιλάς για τον Panasonic AJ-PCS060G P2 Store, είναι καλή λύση εφ'όσον χρησιμοποιείς P2 κάρτες για την λήψη.
Υπ'όψιν οτι δεν γράφει απ'ευθείας από την κάμερα.
Υπάρχει όμως και ο FS100 της Focus (ειδικά για την HVX200) που γράφει 100 λεπτά (απ'ευθείας από την κάμερα) και σήμερα ανακοινώθηκε οτι με το καινούριο update υποστηρίζει και μεταβλητό frame rate!
http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?t=108049

Εγώ έχω το FS-4 Pro και το χρησιμοποιώ αντί κασέτας για εγγραφή από την Z1 για 3:23' εγγραφή HDV και 2 ώρες συνεχόμενες μέχρι να πέσει η μπαταρία. Η λήψη σε δίσκο έχει φανταστικά προτερήματα όπως απ'ευθείας μοντάζ χωρίς μεταφορά των αρχείων (αυτό στην περίπτωση του MXF φορμά της HVX200 δεν είμαι σίγουρος οτι γίνεται).
Θέλει όμως προσοχή στα δυνατά τραντάγματα (αν και κατέβαινα μια απότομη πλαγιά με το FS-4 στη ζώνη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στην εγγραφή -ίσως λόγω της μνήμης buffer που έχει). Την έχω πάθει όμως και εγώ όπως πολύς κόσμος: Έχω χασει λήψη μιά-μισης ώρας που είχα γυρίσει σε νησί λίγο πριν φύγω! Όταν ξεκίνησα την εγγραφή έριξα μια ματιά στον δίσκο, είδα οτι γυρίζει ο μετρητής (time code) και νόμισα οτι έγραφε! Γι' αυτό χρειάζεται τέλεια εκμάθηση και δοκιμές πριν γυρίσεις κάτι σοβαρό!

To καλύτερο σαϊτ για την HVX200 (όπως μάλλον θα ξέρεις) είναι το παραπάνω. Αν καταλήξεις σ' αυτήν μη ξεχάσεις να πάρεις και το περίφημο βιβλίο του Barry Green.

όταν λες λιγότερη ευκρίνεια από την Canon, σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι;
Αναφέρομαι στην Canon XH G1 η οποία έχει κληρονομήσει την ευκρίνεια της εντυπωσιακής XL H1 (η μεταγενέστερη XH G1 έχει όμως κι άλλα συν).

είναι πολύ άσχημη η εικόνα σε χαμηλό φωτισμό;
Χμμ... πολλοί μίλαγαν για πρόβλημα θορύβου όταν είχε πρωτο-κυκλοφορήσει αλλά σήμερα βλέπω να λένε οτι πρακτικά έχει τον ίδιο ή ελαφρά περισσότερο από τις Canon! Σόρυ, για την χαμηλότερη ευκρίνεια είμαι σίγουρος αλλά για τον θόρυβο ψάχτο καλύτερα.

Reaction score
0
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου. Τελικά σήμερα παρήγγειλα την κάμερα, και τον δίσκο της, την Δευτέρα θα τα έχω και αρχίζω γυρίσματα.

Κάτι μου λέει πως θα αντιμετωπίσω προβλήματα στο workflow με τον avid xp HD, καθώς από ότι διάβασα σε άπειρα site, η μεταφορά των mxf files από p2 cards είναι tricky business, ενώ κανένας δεν αναφέρει τπτ για μεταφορά από τον FS 100...

Ελπίζω να έχω τον χρόνο να κάνω σωστά test πριν τα πρώτα γυρίσματα.

Reaction score
14
Γιώργο μόλις γύρισα και εψαξα λίγο αυτά που λέγαμε τηλεφνικά

http://www.bhphotovideo.com/c/product/474698-REG/Sony_HVRV1UPAC_Sony_HVRV1U_HDV_Camcorder.html

HVR-V1U HDV 1080i/24p Cinema Style Camcorder Kit, includes HVR-DR60 Hard Disk Recorder, 0.8x Wide-Angle Lens, Battery Pack, UV Filter, 10 Tapes, Camera Bag, and 4-Year Extended Warranty

The Sony HVR-V1U is an HDV camcorder designed specifically to incorporate many of the features only afforded previously to Sony's high-end digital cinema cameras. The V1U utilizes a sophisticated pulldown system, giving shooters 24p capability for creating film-like video.

With 24p, users can mimic the shutter of film that is often sought after for commercials and dramatic productions. Equally important, Sony's 2:3 pulldown technique records into standard 60i streams, so no additional gear is required. All your existing Sony HDV equipment will play 24p without a hitch! It couldn't be easier.

The camera also features 3CMOS ClearVid sensor technology. These CMOS sensors create sharp, rich images with natural color reproduction sure to please even the most scrutinizing eye. These features combined with a high-end Carl Zeiss Vario-Sonnar T Lens, makes the HVR-VU1 a welcome addition to the already proven line of Sony professional HDV products. This kit comes with many extras, including the HVR-DR60 hard disk recorder, a 0.8x wide-angle conversion lens, UV protective filter, extra tapes, battery pack, camera bag and 4-year extended warranty.

Key Features

• High Definition on MiniDV Tapes with HDV
The HDV format, used in the HVR-V1U allows high definition recording on standard MiniDV tapes. This is accomplished by using the very popular MPEG-2 compression technique used in many applications, including DVDs and satellite television.

• 24p Capability
In 24p mode, images from the CMOS can be 2:3 pulldown-converted and recorded onto tape in the standard 60i HDV format. The tape can then be played back or edited using an ordinary HDV system. True 24p editing can be achieved by uploading 2:3 pulldown-converted images via an i.LINK FireWire interface to a compatible non-linear editing system. The resultant images resemble the visual motion of film!

• ClearVID 3CMOS Technology
Sony's ClearVID sensors are positioned at a 45° angle. Since each pixel is positioned at this angle, the result is far clearer diagonal lines. Images will appear crisper, without the apparent "jaggies" that often plague video signals.

• HDMI Output
Many consumer products are adopting High Definition Media Interface (HDMI) connections for transmitting uncompressed digital HD video signals. Sony has upped the ante by incorporating this into the already extensive array of video output choices on the HVR-V1U. Connect the camera to any HDTV via this interface and view all your footage the way it was meant to be seen: purely digital!

• HVR-DR60 Hard Disk Recorder
The Sony HVR-DR60 is a hard disk recording unit designed to work with specifically with the HVR-V1U. The recorder connects easily through the camera's i.LINK (FireWire) interface and can record up to 4.5 hours of footage.

Αν δεν την εχεις αγοράσει θα σου προτεινα να την καλοδείς αυτή την Sony HVR-V1U Με το hard disk recorder. Είναι σκέτη κούκλα!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SOS! ΑΓΟΡΑ Hi Def βιντεοκαμερας!!

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου. Τελικά σήμερα παρήγγειλα την κάμερα, και τον δίσκο της, την Δευτέρα θα τα έχω και αρχίζω γυρίσματα.
Νά 'σαι καλά!
Άντε με το καλό και καλή τύχη! :cool_4:

Κάτι μου λέει πως θα αντιμετωπίσω προβλήματα στο workflow με τον avid xp HD, καθώς από ότι διάβασα σε άπειρα site, η μεταφορά των mxf files από p2 cards είναι tricky business, ενώ κανένας δεν αναφέρει τπτ για μεταφορά από τον FS 100...
Τελικά πήρες τον Panasonic P2 store ή τον FS100;

Ελπίζω να έχω τον χρόνο να κάνω σωστά test πριν τα πρώτα γυρίσματα.
Στο εύχομαι! Ελπίζω μετά να ανεβάσεις κανένα δείγμα και για μας εδώ στο site! Μπορεί να κάνω και εγώ το ίδιο με τη Z1.

Αν "ακούει" ο dream_GR, θα είχε ενδιαφέρον ένα thread με HD δείγματα από κάμερες χρηστών του AVSITE ! Έχουμε αρχίσει να μαζευόμαστε πολλοί και έχουμε μάλιστα και ποικιλία μοντέλων! :happy_9:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SOS! ΑΓΟΡΑ Hi Def βιντεοκαμερας!!

ειδικά τώρα που γύρισα με λήψεις απο Μύκονο θα εχετε και καλό υλικό!!
...και ειδικά από εικονολήπτη με καλό γούστο! ;-)

θα πρότεινα για ανέβασμα δείγματα έστω του μισού λεπτού σε WMV advanced profile, 1440x1080 10Mbit ή 1280x720, 5-6Mbit average, 2 pass, quality 100 και μάλλον σε rapidshare. Συνιστώμενη εφαρμογή: Premiere Pro 2.0

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: SOS! ΑΓΟΡΑ Hi Def βιντεοκαμερας!!

Τελικά πήρες τον Panasonic P2 store ή τον FS100;

τον FS100 και έναν εξωτερικό 500 firewire για να ξεφορτ'ωνω τον 100άρη κατά το γύρισμα.

Reaction score
0

Πολύ καλά έκανες που πήρες τον FS100! :cool_4:

Δεν ήξερα όμως οτι μπορείς να τον ξεφορτώσεις (αν εννοείς χωρίς υπολογιστή) σε απλό εξωτερικό δίσκο! :shock:
(Κάτι αναφέρει και ο δικός μου αλλά είχα την εντύπωση πως απαιτεί ένα δεύτερο ίδιο!)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88