Sos!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Reaction score
4
Επειδη εχω μπερδευτει και θελω να φτιαξω εναν καλο HTPC που να παιζει κυριως HD θα ηθελα τα φωτα σας.
Εχω καταληξει σε core 2 duo cpu ενα αρκετα καλο mobo και ενα giga μνημη 800mhz και εναν δισκο raptor τον μικρο γιατι ετσι και αλλιως τα εχω ολα σε εξωτερικους δισκους.
Το προβλημα τωρα γιατι ξεμειναμε απο λεφτα.
1) Μπορω να παιξω με τις φτηνες καρτες γραφικων ( 7600 - 1600 ) απροβληματιστα HD ή να παω στα διπλα λεφτα στις 1950 και 7950?
2) Βρηκα καρτες με HDMI και HTCP. Χρειαζομαι να παρω καποια τετοια ή δεν εχει σημασια η με το απλο dvi ειμαι μια χαρα? Χανω ή κερδισω κατι ?

Παιδες βοηθατε γιατι εχω πελαγωσει και θελω να το τελειωνω το pc για να δω κανα HD και εχω κολλησει στην καρτα και το κοστος τους.
Ολες οι γνωμες ευπροσδεκτες :cool_1:

Reaction score
3
Εγώ πάντως παίζω HD αρχεία με MSI nVidia G-Force FX 5700 LE.
Και παίζουν άψογα (Pentium 4 3.0Ghz με 2x512ΜΒ RAM).

Reaction score
1
Η κάρτα γραφικών είναι μία παράμετρος από τις μύριες όσες του HD playback. Με το κατάλληλο setup, σε καλύπτουν και οι μικρές.

Το ζήτημα του HDCP είναι ελαφρώς ...μούφα. Οι λεγόμενες compliant θέλουν ξεκλείδωμα από τον driver που προς το παρόν δεν υφίσταται μέχρι να αποφασίσει το holywood. Άλλωστε, το AnyDVD έχει βγάλει μια beta HD edition, που ξεκλειδώνει τον King Kong (π.χ.) έτσι για πλάκα. Συνεπώς, δεν σου προτείνω να επενδύσεις σε HDCP compliant κάρτα.

Είναι ουτοπία να προσπαθεί να χτίσει κανείς σύστημα για το μέλλον. Ειδικότερα σε αυτού του είδους τις εφαρμογές.

Όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου γνώμη για ότι ισχύει σήμερα. Τι θα ισχύει αύριο, δεν γνωρίζω.

Reaction score
77
Απάντηση: Sos!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Γιατί να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία;
Γιατί να ξοδέψεις ένα σκασμό €;
Κι όλα αυτά με πολλά προβλήματα συνδυασμών, λειτουργίας και λειτουργικού.

Σκέψου τη λύση του καλύτερου σήμερα Mediabox MB200 της PixelMagic.
Δες εδώ στοιχεία και αν θέλεις περισσότερα στοιχεία τα ξαναλέμε.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=31616&highlight=mb200

Reaction score
0
Γιατί να μπεί στην διαδικασία;!!! Ο pseiras είπε ότι θέλει να βλέπει κυρίως HD, το οποίο σήμερα σημαίνει H264/x264/VC1 (τόσο για .avi/.mkv όσο και για HDDVDs/BR). Το Mediabox πλέον υποστηρίζει αυτά τα format, ή κάποιοι εδώ είναι ακόμα στο 2005/2006; :)

Reaction score
4
Προς Κωνσταντινο :
Εμενα κανει κολληματα ασχημα με 3500+ Αθλιων 1giga , Χ800xt 256 και raptor.
Γιατι γμτ?? :mad_2:

Προς Νικο :
Καταλαβα σε δουλεια να βρισκομαστε. Τα κλασικα δηλαδη απο τις εταιρειες.
Thanks Νικο.

Προς N.kanellopoulos.
Το σκεφτομουν να παω προς τα εκει αλλα απο οτι εμαθα δεν παιζει τα παντα και ελληνικους υποτιτλους.

Τελικα με καλυπτουν οι καρτες της μεσαιας τιμης (1600-7600)?
Κανεις με προσωπικη εμπειρια?

Reaction score
4
Καλα νικο αμα ειναι αυτο θα ερθω με γλαστρα στο σπιτι σου :happy_5:
Το σιγουρο ειναι οτι το εχω φορτωμενο και θα παω να το ξηλωσω.
Μακαρι να ειναι θα σας πω το βραδυ μετα την δουλεια.
Το δραμα ειναι οτι εχω ηδη παρει τα μισα κομματια για το καινουργιο pc :crazy_1: :crazy_1:

Thanks παντως!!

Reaction score
4
Μπας κι έχεις φορτώσει QuickTime; :)
Το ειχα και το εβγαλα και δεν καταλαβε τιποτα. Τα ιδια χαλια.
Αλλα εκανα φορματ και τωρα ΠΑΕΙ ΣΦΑΙΡΑ!!!! Ολα παιζουν νερο!!
Καντε sticky τον ποστ του dream.
Χεχεχεχε.

Thanks ντρημογιαννε και φυσικα εσυ Νικολα που μου ανοιξες τα ματια!!!
:bravo: :bravo: :bravo:

Reaction score
1
Η μέθοδος λειτουργίας του DirectShow είναι κάτι σαν ευχή και κατάρα μαζί:

Από τη μία, στηρίζεται στην έννοια των φίλτρων και όχι των codecs (όπως γινόταν επί εποχής VfW), πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα αλυσιδωτής σύνδεσης φίλτρων, το γνωστό graph.

Από την άλλη, η εγκατάσταση ενός επιπρόσθετου player ή codec pack είναι αρκετή για να καταστρέψει την ομαλή αναπαραγωγή αρχείων media.

Σε ένα σύστημα μπορούν ανα πάσα στιγμή να υπάρχουν περισσότερα του ενός (θεωρητικά, απεριόριστα) φίλτρα που κάνουν την ίδια δουλειά: π.χ. μετατροπή YUV elementary streams σε RGB frames. Το ότι κάνουν την ίδια δουλειά δε σημαίνει ότι την κάνουν εξίσου καλά. Το ένα μπορεί να κάνει το σύστημά σας να σέρνεται, το άλλο να πετάει.

Η επιλογή του φίλτρου ή των φίλτρων γίνεται - τις περισσότερες φορές - στα τυφλά, με βάση έναν κωδικό 4 χαρακτήρων, τον λεγόμενο fourcc.

Η εφαρμογή αναπαραγωγής ζητάει ένα φίλτρο του οποίου το Input pin έχει καταχωρηθεί - για παράδειγμα - ως NV12 (YUV420), και το σύστημα ψάχνει στο registry να βρει το πρώτο φίλτρο που ικανοποιεί αυτό το κριτήριο.

Τίποτα δεν εγγυάται ότι το πρώτο φίλτρο που θα βρεθεί θα είναι και το "καλό". Εκτός και αν η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής φίλτρων ή custom graphs, και εσείς ξέρετε τι παίζει και τι όχι.

Για το λόγο αυτό υπάρχουν στα φόρουμ τόσες αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το τι μηχάνημα χρειάζεται για σωστή αναπαραγωγή video. Πάει ο κόσμος και δίνει ένα σκασμό λεφτά για υπερ-επεξεργαστές και κάρτες γραφικών που θέλουν ένα τροφοδοτικό για πάρτι τους.

Αμ, δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο!

Reaction score
4
Εγω ημουν της σχολης "βαλτα" ολα τα codecs να εχουμε. Ε μετα τα φορματ θα γινω λιγο πιο εκλεκτικος γιατι δεν αντεχονται ουτε τα φορματ ουτε να τα σκαω καθε λιγο και λιγακι για καινουργια μηχανηματα.

Thanks nik :cool_4:

Reaction score
14
θέλει κόπο να βρείς τον τρόπο να φτιάξεις το σύστημα σου.

Θέλει τρόπο να αποβάλεις αυτή την τάση να δοκιμάζεις ότι βρίσκεις και κατεβάζεις απο το ιντερνετ, πρόγραμμα, codec, κλπ κλπ

Θέλει κόπο να στήσεις κάτι που θα είναι value for money, γιατί τρόπος υπάρχει να αγοράσεις τα ακριβότερα και τα καλύτερα απο κάθε component Που απαρτίζει το PC σου. Αυτό θα κάνει τον dealer Που σου τα πούλησε όλα αυτά ευτυχή ανθρωπο αλλά το PC σου αν δεν στηθεί σωστά και ψαγμένα τότε δεν πάς πουθενά.

Reaction score
4
Η ερωτηση παντως για την καταλληλη καρτα γραφικων για HD ισχυει.
Οποιος εχει εχει αποψη επι του θεματος ας βοηθησει λιγο.

Ακομη ας βαλει καποιος κανα link να διαβασουμε για σωστο στησιμο και ποια codecs θελουμε και ποια προγραμματα γιατι οτι εχω βρει ειναι διασπαρτα και γενικα και φοβαμαι μην ξαναπαθω τα ιδια και θα του ειμαι υποχρεος. :bravo:

Thanks

Reaction score
14
Εγώ πάντως παίζω HD αρχεία με MSI nVidia G-Force FX 5700 LE.

Ο Κων/νος είπε την μισή αλήθεια.
Την άλλη μισή την είπαν ο Zoglair και ο Dream με το άλλο topic του.

Σε γενικές γραμμές αν το software είναι σωστό μπορείς να λειτουργείς άψογα και με hardware τριετίας....για να μην πω και παλαιότερο.
Αν το software έχει πρόβλημα ή conflict-άρει....βράσε όρυζα.
Ότι hardware και να έχεις. Money isn't the issue here. :happy_6:

Τέλος....

:cool_4:

Reaction score
0

Παιδια γεια χαρα !! καποιο παιδι σε αλλο φορουμ μας συστησε τον KMP Player !! ειναι ενας πολυ μικρος πλαυερ ελαφρυς με πολλες δυνατοτητες ρυθμιζετε με δεξι κλικ ......

ΠΑΙΖΕΙ τα ΠΑΝΤΑ !!!!! μιλαω για αρχεια 1080p HD τα οποια εχουμε στο σκληρο δισκο μας χωρις σπασιματα και κοληματα στην κινηση με το απλο πι σι του Σπιτιου μου .....

οταν λεμε απλο πι σι ΕΝΟΩ ΑΠΛΟ πισι !!!

3,2 Ιντελ πεντιουμ 4 Γουιντουους ΧΡ ΗΟΜΕ εντισιον με καρτα γραφικων χ, η ψ , κατηγοριας .........

ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!

το μονο που δεν παιζει ..ακομα .. ειναι κανονικα HD DVD BLUE RAY δισκακια ......

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/KMPlayer.shtml

Reaction score
0

Παιδια γεια χαρα !! καποιο παιδι σε αλλο φορουμ μας συστησε τον KMP Player !! ειναι ενας πολυ μικρος πλαυερ ελαφρυς με πολλες δυνατοτητες ρυθμιζετε με δεξι κλικ ......

ΠΑΙΖΕΙ τα ΠΑΝΤΑ !!!!! μιλαω για αρχεια 1080p HD τα οποια εχουμε στο σκληρο δισκο μας χωρις σπασιματα και κοληματα στην κινηση με το απλο πι σι του Σπιτιου μου .....

οταν λεμε απλο πι σι ΕΝΟΩ ΑΠΛΟ πισι !!!

3,2 Ιντελ πεντιουμ 4 Γουιντουους ΧΡ ΗΟΜΕ εντισιον με καρτα γραφικων χ, η ψ , κατηγοριας .........

ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!

το μονο που δεν παιζει ..ακομα .. ειναι κανονικα HD DVD BLUE RAY δισκακια ......

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/KMPlayer.shtml

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=33956 :cool_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale