SOS - Βινύλια στη λάσπη...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν ξέρω αν έπρεπε να το βάλω σε άλλη κατηγορία αλλά ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Με τη νυχτερινή καταρρακτώδη βροχή μου πλημμύρισε το υπόγειο (κανονική λίμνη με βάθος...) και εκτός από όοοολες τις άλλες ζημιές επειδή μιλάμε για κατοικήσιμο χώρο, όπως χαλιά που κολυμπάνε, έπιπλα, καλώδια, κι ένα σωρό άλλα, βρέθηκαν να κολυμπάνε στο νερό-λάσπη και καμιά τριανταριά ψιλοσπάνια βινύλια του γιου μου που τα είχε σε μια τσάντα στο πάτωμα γιατί τα πηγαινοφέρνει. Είναι και φαντάρος κι αν του το πω θα λιποτακτήσει. Για τα εξώφυλλα δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, αλλά οι δίσκοι μήπως ξέρετε αν σαπουνίζονται με ένα μαλακό σφουγγάρι ή κάτι άλλο;;;;;

Reaction score
6.582
Τα βινυλια πλενονται κανονικοτατα με σαπουναδα κατω απο την βρυση με μαλακο σφουγγαρακι,
αλλα προσοχη μετα στο στεγνωμα να γινει σε θερμοκρασια δωματιου, και οχι με πιστολακια η σε ηλιο, και τετοια, προς αποφυγη στραβωματος τους.

Reaction score
6.582
Τα βινυλια πλενονται κανονικοτατα με σαπουναδα κατω απο την βρυση με μαλακο σφουγγαρακι,
αλλα προσοχη μετα στο στεγνωμα να γινει σε θερμοκρασια δωματιου, και οχι με πιστολακια η σε ηλιο, και τετοια, προς αποφυγη στραβωματος τους.
Και μετα το μπανιαρισμα του βινυλιου και το στεγνωμα του, ενα περασμα με λιγο ασπρο οινοπνευμα, μια χαρα θα τους ερθει.

Reaction score
58
Και τα εξώφυλλα μπορείτε να τα καθαρίσετε.
Αφήστε τα σε ένα μέρος να στεγνώσουν τελείως,και μετά με ένα wettex που το έχετε βρέξει και στίψει,καθαρίζετε με κάθετες απαλές κινήσεις.

Θέλει βέβαια λίγη υπομονή,και σίγουρα θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Και τα εξώφυλλα μπορείτε να τα καθαρίσετε.
Αφήστε τα σε ένα μέρος να στεγνώσουν τελείως,και μετά με ένα wettex που το έχετε βρέξει και στίψει,καθαρίζετε με κάθετες απαλές κινήσεις.

Θέλει βέβαια λίγη υπομονή,και σίγουρα θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Φίλε Μάκη , τα ρημάδια τα εξώφυλλα , φουσκώνουν με λίγη υγρασία.
Φαντάσου τώρα που κολύμπησαν...

Reaction score
58
Φίλε Μάκη , τα ρημάδια τα εξώφυλλα , φουσκώνουν με λίγη υγρασία.
Φαντάσου τώρα που κολύμπησαν...

Ναι σωστά.
Αν και είναι κρίμα να πεταχτούν,τουλαχιστόν ας σωθούν και ας φαίνονται κάπως.

Εκτός και αν έχουν μουλιάσει τόσο που...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Αύριο θ' αρχίσω τη μπουγάδα... τα εξώφυλλα σκέφτομαι αφού στεγνώσουν καλά για να μην κολλήσουν, να τα πατικώσω όλα με καμιά γεμάτη βαλίτσα μήπως και ισιώσουν κάπως, και μετά να τα καθαρίσω με ένα wettex όπως μου υποδείξατε παραπάνω, και ό,τι σωθεί... και πάλι ευχαριστώ!!

Reaction score
6.582
Και επειδη η "μουσικη πληροφορια" του βινυλιου ειναι μες τα αυλακια του δισκου, καλο θα ηταν μετα τα αφρολουτρα που θα τους κανεις, να παιξουν και μια δυο φορες με μια "μετρια" βελονα, που με το περασμα της θα μαζεψει οκ ουκ ολιγες βρομιες.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.548
...δεν θα ήθελα να βρεθώ ούτε στη θέση σου ούτε στη θέση του γιου σου...

Υπομονή και καλό κουράγιο!

Reaction score
1.285
Ψάχνω και εγώ τρόπο να καθαρίσω καμοιά 50 αριά καλά παλιά κομμάτια που βρήκα χτες στο μοναστηράκι ...
Κάτι φτηνό έτοιμο ( Spin clean ) ή κάτι σε DIY ....
Έχει φτιάξει κάποιος κάτι ???

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas