SOS Βοήθεια για ηχεία οροφής σε κατάστημα

Reaction score
0
Καλησπέρα,
Θα ήθελα την βοήθεια σας και οσο πιο γρήγορες απαντήσεις γίνεται γιατί επείγει.
Ανοίγω ένα κατάστημα κομμωτήριο 37 τ.μ.
Οι απαιτήσεις του καταστήματος σε ήχο είναι ελάχιστες, απλά μουσική υπόκρουση αλλά καλό και ποιοτικό ήχο.
Θέλω να χρησιμοποιήσω ηχεία οροφής. Δεν θέλω να μπλέξω με ενισχυτές κλπ. και απο ότι βλέπω τα περισσότερα ηχεία οροφής έχουν πάνω καποιους μετασχηματιστές 100Volt το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Μπορώ να το παρακάμψω αυτό και να τα συνδέσω με τον κλασικό τρόπο πάνω σε ενα 2.1 subwoofer σύστημα?

Αυτό που θέλω να κάνω συγκεκριμένα μέσα στο κατάστημα είναι:
Ένας μικρός mediaplayer να παίζει videoclips στην τηλεόραση και να μας βγάζει τον ήχο στα ηχεία οροφής.
Και εναλλακτικά να έχω την δυνατότητα να παίζει η τηλεόραση video αλλά να έχω ήχο απο άλλη πηγή πχ. laptop, mp3player κλπ.

Οπότε χρειάζομαι να μου προτείνετε ένα καλό ζευγάρι ηχείων οροφής τα οποία να έχουν καλή ποιότητα προπαντώς (γιατί μου φέρανε κατι ηχεία 6W τα οποία ήταν άθλιος ο ήχος), και ένα 2.1 subwoofer σύστημα να τα συνδέσω πάνω σαν δορυφόρους.

Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί αύριο μεθαύριο θα πρέπει να κλείσει η γυψοσανίδα και θα πρέπει να έχω καταλήξει σε ηχεία και πόσα καλώδια να περάσει ο ηλεκτρολόγος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά κάθε βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.530
Απάντηση: SOS Βοήθεια για ηχεία ορόφης σε κατάστημα

Mε τι ενισχυτή θα τροφοδοτήσεις τα ηχεία?

Εγώ αν αποφάσιζα να αγοράσω τώρα ηχεία για το μαγαζί μου, θα πήγαινα σε 8ωμα JBL όπως αυτά:

http://www.artsound.gr/catalog/control-47lp-ixeio-orofis-watts-p-11800.html

και αν επιθυμούσα και επιπλέον μπάσο θα έπαιρνα αυτό:

http://www.artsound.gr/catalog/control-19cs-ixeio-orofis-subwoofer-p-7829.html

melina

Cargo 200
Reaction score
45.235
Re: SOS Βοήθεια για ηχεία ορόφης σε κατάστημα

Αν έχεις καταλήξει στο πλήθος των ηχείων τότε ρίξε τα αντίστοιχα καλώδια στην οροφή να περιμένουν στις θέσεις που θα είναι τα ηχεία σου και από την άλλη μεριά να φτάνουν εκεί που θα είναι ο ενισχυτής σου ώστε να μην αγχώνεσαι. Για το μέγεθος του μαγαζιού δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με επαγγελματικά ηχεία των 100V, κανονικά ηχεία οικιακών εφαρμογών θα βάλεις οπότε ρίξε από ένα καλώδιο ηχείων σε κάθε θέση (2 σύρματα) και θα βρεις με την ησυχία σου ότι χρειάζεσαι.
Το .1 τι το θες, θα βάλεις subwoofer; Κατά τη γνώμη μου δεν σου χρειάζεται, ένα απλό στερεφωνικό σύστημα, διάλεξε από τις αγγελίες ένα απλό ολοκληρωμένο ενισχυτή, ή ραδιοενισχυτή (αν θες να έχεις και ραδιόφωνο καμιά φορά), ακόμη και παλιός AVR σου κάνει που τους δίνουν σε τιμή χώμα, σύνδεσε πάνω του το media player και έχεις μουσικούλα, τόσο απλά. Και αν βάλεις AVR (αυτοί που είναι και για βίντεο που τους χρησιμοποιούν για Home cinema 5.1 και τέτοια) τότε θα μπορείς να συνδέσεις πέντε ηχεία στο χώρο σου, βάλε τα στην οροφή έτσι ώστε να καλύπτεις ομοιόμορφα το χώρο και βάζεις τον ενισχυτή να παίζει all channels, δηλαδή από όλα τα ηχεία το ίδιο, και έτσι φτιάχνεις ένα ωραίο μουσικό σύννεφο σε όλο το χώρο. Ειδικά αν ο χώρος δεν είναι εννιαίος και κάνει τίποτα χωρίσματα και θες να ακούγεται παντού το ίδιο χωρίς να σηκώνεις ψηλά την ένταση τότε αυτή είναι η καλύτερη λύση για μένα. Επίσης με ένα τέτοιο ενισχυτή θα μπορείς αν θες για κάποιο λόγο να δώσεις περισσότερη ή λιγότερη ένταση σε κάποιο/α από τα 5 ηχεία ξεχωριστά (π.χ. πάνω από την υποδοχή εκεί που είναι το τηλέφωνο μπορείς να θες λίγο πιο χαμηλή ένταση). Απλά σε αυτή την περίπτωση να προβλέψεις πέντε θέσεις για ηχεία και αντίστοιχα πέντε καλώδια ηχείων να φεύγουν από τη θέση που θα μπει ο ενισχυτής και να καταλήγει το καθένα σε μια τρύπα που θα αφήσει ο γυψοσανιδάς ίσα να περνά το καλώδιο για αρχή (και να το αφήσει να κρέμεται κάτω) και μετά ανοίγεις τρύπα όσο χρειάζεται για να μπουν τα οροφής ηχεία.

Ηχεία οροφής θα βρεις από πολύ φθηνά μέχρι πολύ ακριβά, κάνε κλικ εδώ

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SOS Βοήθεια για ηχεία ορόφης σε κατάστημα

Γραφω και εγω την ερωτηση μου εδω για να μην ανοιξω καινουργιο thread μιας και εχω την ιδια απορεια με λιγο διαφορετικη εγκατασταση:

Εχω ενα γραφειο με 4 ηχεια οροφης 15W 8Ω και εναν ενισχυτη 120W (http://www.itc-pa.com.cn/ppsadmin/down_admin/pic/2010/T-120.pdf) και ειμαι απογοητευμενος απο την ποιοτητα του ηχου. Θα ηθελα να μαθω πανω σε εναν τετοιο ενισχυτη με την υπαρχουσα καλωδιωση τι θα χρειαζοταν για να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef