SOS - Βοήθεια με αγορά κάμερας

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους! Είναι το πρώτο μου ποστ και καθότι εντελώς αρχάριος στον χώρο, θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά κάμερας πολύ σύντομα για να προλάβω και την γέννηση των διδύμων μας!

Ξεκινάω λοιπόν και όποιος μπορεί, ας βοηθήσει:

Διαθέτω μία TV HD Ready 37’ και ένα DVD Recorder Sony RDR-HX750 (http://www.sony.gr/product/dvd-recorder/rdr-hx750#pageType=Overview) με 160 GB δίσκο, “HDMI 1080p upscale” , είσοδο DV in (Firewire) και USB.

Ενδιαφέρομαι για κάμερα HD μάλλον με Memory stick (κυρίως για την Sony HDR-CX11 - http://www.sony.gr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-cx11e ) και κάνω τις ακόλουθες σκέψεις και ερωτήσεις για τις οποίες ζητώ το σχόλιο σας αν είναι σωστές ή όχι:

1.Προτιμώ Memory stick και όχι δίσκο, γιατί είσαι πιο καλυμμένος σε περίπτωση φθοράς του stick, απλά το πετάς και έχεις την κάμερα σου, ενώ με φθορά στον δίσκο, κλαις την κάμερα σου. Βέβαια, ο δίσκος έχει το πλεονέκτημα της «αυτονομίας» λόγω της χωρητικότητας του.
2.Θα έχω όντως καλή ποιότητα εικόνας στην ΤV μου (ΗD Ready) χρησιμοποιώντας μια HD κάμερα? Aν ναι, ποια θα ήταν η βέλτιστη ποιότητα ταινίας να επιλέξω για HD (HD FH/HQ/SP/LP) ώστε να εκμεταλλεύομαι τις δυνατότητες της TV ενώ ταυτόχρονα να καταλαμβάνω τον μικρότερο χώρο στο δίσκο του recorder?
3.Αν αγόραζα την κάμερα παραπάνω –και δεν έκανα κάποια επεξεργασία στο video- θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τo USB για να κατεβάσω το video κατευθείαν στον δίσκο του DVD Rec? (δεδομένου ότι η κάμερα δεν έχει Firewire)?

Αυτά προς το παρόν. Γενικά, δεν θέλω να πάρω μια κάμερα που δεν θα είναι συμβατή με τον DVD recorder μου καθότι σ’αυτόν θέλω να αποθηκεύω και να παίζω τα video που θα τραβάω. Όποιος μπορει να τσεκάρει τα παραπάνω και να μου πει.. Ευχαριστώ.

Reaction score
3
Απάντηση: SOS - Βοήθεια με αγορά κάμερας

demisp καλωσόρισες στο avsite.
Αν και δεν έχω HD κάμερα, κι επομένως πιο ειδικοί να σου απαντήσουν είναι οι έχοντες, θα σου πω αυτό που ξέρω και θα έκανα κι εγώ:

Η εικόνα που θα γράφεις στην κάμερα (1920χ1080) δεν θα μπορεί να αναπαραχθεί από το DVD recorder γιατί απλά όλα τα DVD Players ή recorders δεν μπορούν να αναπαράγουν τέτοια ανάλυση.

Οπότε έχεις 2 επιλογές:
1η. Ή θα πάρεις ένα Blu ray player και θα μπορείς να γράφεις το βίντεο από την κάμερα σε απλό δισκάκι DVD, κρατώντας την ανάλυση των 1080 γραμμών,
ή
2η. θα πρέπει να υποβιβάζεις την ανάλυση αυτή σε ποιότητα DVD (δηλαδή 576 γραμμών), αν θέλεις οπωσδήποτε να το βλέπεις στο recorder σου.
Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται ένας Η/Υ.

Γνώμη μου είναι να πάρεις καλύτερα ένα bluray player, ακολουθώντας την πρώτη επιλογή.
Όταν θα δεις την εικόνα που έχει ένα βίντεο 1080 γραμμών, δεν θα σου κάνει καρδιά να το υποβιβάσεις.......
(Συνάδελφός μου αγόρασε πριν λίγες μέρες την Sony SR10 με σκληρό δίσκο και μου είπε χαρακτηριστικά: "Προτιμάω να βλέπω το σκύλο μου από την τηλεόραση παρά τον ίδιο" ! ! !).

ΥΓ. Με το καλό τα δίδυμα ! !:607: :607:

Reaction score
0
Σιγουρα το dvd που εχεις σου ειναι αχρηστο εφοσον θελεις να βλεπεις hd εικονα αφου ολα τα dvd player εχουν ποιοτητα εικονας 720*516 αν δεν κανω λαθος που σημαινει οτι υποβαθμιζεις την ποιοτητα της καμερας σου πραγμα που οπως σου ειπε και ο ποιο πανω φιλος θα ειναι κατι που δεν θα το θες απο τη στιγμη που θα δεις ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα της hd με την sd αναλυση

Αρα ή συμβιβαζεσαι με το να χαμηλωνεις την ποιοτητα αυτου που βλεπεις ή αλλαζεις player και πας για blue-ray ή βλεπεις τα βιντεακια σου απευθειας στην tv σου απο την καμερα σε hd και αποθηκευεις τα αρχεια αυτα σε pc μεχρι να αγορασεις καποιο player καταλληλο οποτε και τα γραφεις σε blue-ray disk

Δυστυχως η ατιμη η τεχνολογια προχωραει τοσο γρηγορα που σιγουρα αν θες να την ακολουθησεις σου κοστιζει πολυ χρημα

υ.γ Εγω σου προτεινω να σκεφτεις και τη λυση της καμερας με σκληρο και καρτα μαζι Με μια τετοια πιστευω θα εισαι ποιο καλυμενος(εγω εχω την canon hg 20 με 60 gb μνημη και περνει και καρτα μεχρι 32gb και ειμαι μια χαρα)

Reaction score
0

@ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ
Σε ευχαριστώ για τις ευχές και την απάντησή σου!

1.Το γεγονός ότι το DVD Rec. αναφέρει ρητά πως διαθέτει "HDMI 1080p upscale" δεν σημαίνει πως υποστηρίζει στην έξοδο HDMI (προς την TV) μετάδοση video Full HD (πόσο μάλλον ανάλυση HD Ready που είναι η ΤV μου)???Αυτό το σημείο είναι που μεκάνει να ελπίζω πως δεν θα χρειαστώ να ανέβω σε BD player :123:
2.Aν τα παραπάνω που έγραψα δεν ισχύουν και χρειαστώ BD Player, τότε αυτά χρησιμοποιούν απλό DVD? Νομιζα πως παίζανε μόνο BD disks.Λάθος? Οι BD players έχουν ενσωματωμένο δίσκο για αποθήκευση;

@mplevris
Σχετικά με BD players: Eίναι και Recorders ταυτόχρονα για να γράφεις BD disks? Ναι, η λύση κάμερας με σκληρό και κάρτα μαζί είναι πολύ δελεαστική. Καμία κάμερα τέτοια σε HD από τη Sony ή και από άλλους κατασκευαστές; Η Sony ΗDR SR10 που ανέφερε ο άλλος φίλος είναι τέτοια;

Ευχαριστώ.

Reaction score
3

Απ' ότι ξέρω, το "HDMI 1080p upscale" αναφέρεται στο να ανεβάσει την ανάλυση των 576 σε 1080. Αυτό όμως γίνεται για τα DVD (576 γραμμές) προκειμένου να έχουν καλύτερη εικόνα.
Αφού όμως θα διαθέτεις βίντεο 1080, γιατί θα πρέπει να το υποβιβάζεις σε 576 και μετά να το ανεβάζεις στα 1080 με το "upscale";
Ούτως ή άλλως τα Blu ray players παίζουν και DVD δίσκους.
Το όλο θέμα είναι πως αν γράφεις το βίντεο από την κάμερα σε DVD δίσκο υποβιβάζοντας τις 1080 γραμμές σε 576, τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις HD κάμερα.
Αντίθετα αν γράφεις σε DVD το βίντεο κρατώντας την ανάλυση των 1080 γρ. τότε μόνο ένα blu ray θα πάρεις και τελείωσες. Άλλωστε δεν είναι πια τόσο ακριβό, νομίζω είναι κάτω από 300€.
Για μένα, αυτή η λύση είναι μονόδρομος, αν θες να μην μπλέξεις με downscale & upscale.

Σημ. Το μοντέλο της Sony SR10 το ανέφερα σαν παράδειγμα μιας και την πήρε συνάδελφος.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SOS - Βοήθεια με αγορά κάμερας

Απ' ότι ξέρω, το "HDMI 1080p upscale" αναφέρεται στο να ανεβάσει την ανάλυση των 576 σε 1080. Αυτό όμως γίνεται για τα DVD (576 γραμμές) προκειμένου να έχουν καλύτερη εικόνα.
Αφού όμως θα διαθέτεις βίντεο 1080, γιατί θα πρέπει να το υποβιβάζεις σε 576 και μετά να το ανεβάζεις στα 1080 με το "upscale";
Η σκέψη μου είναι να μεταφέρω το HD βίντεο (ως έχει, αποθηκευμένο στον δίσκο της κάμερας) στον δίσκο του DVD rec. μέσω USB (οπότε παραμένει ποιότητας HD, έτσι δεν είναι?) και μετά να το αναπαράγω στην ΗD Ready TV μου μέσω του HDMI. Αυτή η διαδικασία δεν θα μου δώσει αναπαραγωγή ΗD video στην ΤV (αφού πουθενά δεν γίνεται κάποιο downscale)? Λέω κάτι λάθος?

Αντίθετα αν γράφεις σε DVD το βίντεο κρατώντας την ανάλυση των 1080 γρ. τότε μόνο ένα blu ray θα πάρεις και τελείωσες. Άλλωστε δεν είναι πια τόσο ακριβό, νομίζω είναι κάτω από 300€.
Για μένα, αυτή η λύση είναι μονόδρομος, αν θες να μην μπλέξεις με downscale & upscale.
Στο Βlu Ray θα καταφύγω μόνο αν δεν έχω άλλη λύση, λόγω επιπλεόν κόστους... να ρωτήσω μόνο αν η διαφορά μεταξύ ενος DVD και BD disk είναι στη χωρητικότητα τους; Γράφοντας ένα DVD από to HD video που θα έχω αποθηκευμένο στον δίσκο του DVD Rec. δεν θα μπορώ να το αναπαράγω από τον DVD Rec.?
Oι ερωτήσεις μου σίγουρα θα σου φανούν αστείες, είναι σίγουρος... :105:

Reaction score
3

Στο πρώτο σου ερώτημα, δεν ξέρω αν θα το μεταφέρει μέσω USB κρατώντας την ποιότητα, αλλά πως είναι δυνατόν ένα DVD Recorder να δεχτεί βίντεο 1080 γραμμών και να στο γράψει σε αυτή την ανάλυση;
Για να το καταλάβεις, αναπαραγωγή HD video γραμμένο σε DVD δίσκο γίνεται μόνο από συσκευή αναπαραγωγής HD (blu ray ή P/C). Όταν η συσκευή αναπαραγωγής δεν υποστηρίζει μια ανάλυση δεν μπορεί να την αναπαράγει. Το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει (upscale) την ανάλυση του βίντεο που μπορεί να αναπαράγει, δηλαδή των 576 γραμμών.
Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπεις καλύτερα το βίντεο των 576 γραμμών.
Αν θες να κρατήσεις την ανάλυση των 1080 γραμμών, το blu ray player είναι μονόδρομος.

Σημ. Καμιά ερώτηση δεν είναι αστεία γιατί απλά κανείς δεν τα ξέρει όλα και όποιος ξέρει κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξέρει και κάποιος άλλος.
Άλλωστε γι αυτό γράφουμε πάντα τις απορίες μας και τις ερωτήσεις μας για να μην πελαγώνουμε και προπαντός γιατί δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα.
Όσον αφορά αυτά που σου γράφω, τα ξέρω απ' ότι έχω διαβάσει μέσα από τις σελίδες του avsite και γενικά από το διαδίκτυο.
Γι αυτό και οι απαντήσεις μου είναι στηριγμένες στην θεωρία και όχι στην πρακτική.
Αν είχα HD κάμερα, θα σου τα εξηγούσα καλύτερα.
Ελπίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να σου λύσει τις απορίες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ειδικά κάποιος που θα έχει DVD recorder και HD κάμερα.

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ πολύ, μέχρι να έχω ακόμα περισσότερες πληροφορίες λαμβάνω σοβαρά υπόψη ό,τι μου έγραψες!

Reaction score
6
εαν σε ενδιαφερει υπαρχει αυτη τη στιγμη η HDR-HC5 της sony με 399 και με λιγο πιεση μπορει να την παρεις 380 υποψιν ειναι demo αλλα δεν εχει λειτουργηση καθολου στο MALL Μουλτιραμα

Reaction score
6

NAI .ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη Στουρναρη.Η HDR HC7 αντικατασταθηκε απο την HDR HC9

Reaction score
13

NAI .ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη Στουρναρη.Η HDR HC7 αντικατασταθηκε απο την HDR HC9

Τελικά φίλε saltjon τι έκανες;

Από τεστ που είδα σε γνωστό site http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-HDR-HC9-Camcorder-Review-34562.htm##
την έχει καλή στις ευκολίες αλλά η άριστη είναι η Canon HV20 - HV30. Εκεί όμως πας στα 2πλάσια χρήματα περίπου. Αν θες οικονομική μοιάζει με προσφορά αλλά η επιλογή είναι δική σου. Διάβασε το τεστ και αποφάσισε πάντα με τα οικονομικά σου.

Reaction score
6

Λεω να την αγορασω,και εγω θελω την HV30 αλλα πρεπει να βαλω αλλα 300ε και το πολυ σε δυο χρονια,που θα ανεπτυχθει η τεχνολογια στα αποθηκευτικα μεσα και στην ποιοτητα εγγραφης θα παμε για αλλα.

Reaction score
13

Σου εύχομαι καλή αγορά και όταν με το καλό την "δαμάσεις" να μας πεις τις εντυπώσεις σου

Reaction score
0

Γεια σε ολους!

Μια που υπαρχει αυτο το θεμα, δε θα ανοιξω καινουργιο για να ρωτησω κι εγω το ιδιο πραγμα....

Κανω μια ερευνα αγορας εδω και 10 μερες περιπου και το avsite,gr με εχει βοηθησει πολυ στο να μαθω τι περιπου παιζει με τις βιντεοκαμερες, γιατι πριν απο 10 μερες ημουν παντελως ανιδεη και ασχετη...
Παρολη την αφθονια πληροφοριων ομως ειμαι ακομη μπερδεμενη και δεν εχω αποφασισει τι θελω να παρω....

Με ενδιαφερει η βιντεοκαμερα που θα διαλεξω να μπορει να τραβαει απο 1 ωρα και πανω (συνεχομενα) υψηλης αναλυσης βιντεο,
το βιντεο αυτο μετα θελω να μπορω να το επεξεργαζομαι με στον υπολογιστη (μονταζ, προσθηκη μουσικης, υποτιτλων κλπ) χωρις ο υπολογιστης να εχει τρελες απαιτησεις,
και μετα να το γραψω σε dvd που να παιζει σε οποιδηποτε dvd player.

Επισης θελω να εχω καλη αποδοση σε οποιεσδηποτε συνθηκες (σε εσωτερικους χωρους, εξωτερικους, με χαμηλο φωτισμο κλπ) καλο ηχο και οχι απο mic..

Δε μπορω να αποφασισω! hard disc, minDV, ccd 3ccd cmos, sony, canon, panasonic, jvc, οπτικο ή ψηφιακο σταθεροποιητη....

Μπορω να διαθεσω μεχρι το πολυ 1000€ γιατι παραπανω θα μου φωναζουν ολοι (δε καταλαβαινουν οτι θα γινει η προεκταση του χεριου μου βλεπετε... εγω το λεω αλλα...)...

Βοηθεια!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651

Καλώς όρισες Νάντια,

ειδικός στην κατηγορία δεν είμαι, αλλά μια που έχω κάνει πρόσφατα σχετική έρευνα αγοράς, θα σου πω τα ακόλουθα:
  • γνώμη μου είναι πως αν ο σκοπός σου είναι αποκλειστικά η δημιουργία DVD, τότε δεν αξίζει να επιβαρυνθείς με το κόστος και τη δυσκολία επεξεργασίας του HD, που ούτως ή άλλως είναι ακόμα υπό εξέλιξη. Αν βέβαια θέλεις να έχεις το πρωτότυπο υλικό σε HD για μελλοντική χρήση, τότε πάω πάσο και... με τις ευχές μου!
  • Σε HD τώρα, υπάρχουν δύο πρότυπα:
    • το HDV που χρησιμοποιεί κασέτα mini DV. Προσφέρει άριστη ποιότητα εικόνας, δυνατότητα αποθήκευσης του υλικού σου σε φτηνή κασέτα mini DV και -λόγω του είδους συμπίεσης που χρησιμοποιεί- έχει μικρότερες απαιτήσεις κατά την επεξεργασία. Θεωρείται όμως ότι διανύει τα τελευταία βήματα της πορείας του και παραδίδει τη σκυτάλη στο -όχι εντελώς ώριμο ακόμα- πρότυπο AVCHD. Στην κατηγορία HDV θα σου πρότεινα την Canon HV30 (max bitrate 25Mbit/s, 1 ώρα συνεχούς εγγραφής, 740 ευρώ). Έχει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής και σε κανονική ανάλυση, αν για κάποιο λόγο το επιθυμεί ο χρήστης. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "τσέπης".
    • στο προαναφερθέν AVCHD, στα 1.000 ευρώ βρίσκεις την εξαιρετική Canon HG21 με μεγάλο σκληρό δίσκο 120GB, που δίνει διάρκεια εγγραφής -στη βέλτιστη ποιότητα των 24mbit/s- περίπου 11 ώρες. Με κάποιες μικρές παραχωρήσεις -κυρίως στην ευχρηστία παρά στην ποιότητα της εικόνας- μπορείς ν'αγοράσεις την Canon HF100. Το κόστος της είναι 640 ευρώ, αλλά θα πρέπει να προσθέσεις και μια κάρτα μνήμης: 32GB θα σου κοστίσουν γύρω στα 70-90 ευρώ, με διάρκεια εγγραφής -στη βέλτιστη ποιότητα των 17Mbit/s- περίπου 4 ώρες.
Όλες οι προαναφερθείσες έχουν οπτικό σταθεροποιητή και είσοδο μικροφώνου. H HG21 κι η HV30 έχουν και έγχρωμο viewfinder, ενώ στη HF100 θα πρέπει να περιοριστείς στην έγχρωμη αναδιπλούμενη οθόνη της. Η απόδοσή όλων είναι εξαίρετη σε καλά φωτισμένους χώρους και -αναμενόμενα για την κατηγορία- μέτρια σε υποφωτισμένους.

Όμως αν δε σκοπεύεις ν' αγοράσεις άμεσα, σ' ενημερώνω ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει κυκλοφορήσει η αντικαταστάτρια της HF100, η μικρόσωμη και ταλαντούχα HF200. Αυτή περιλαμβάνει κάποιες μικροβελτιώσεις (ροή δεδομένων 24 Mbit/s στα όρια του AVCHD, νέο επεξεργαστή βίντεο, μεγαλύτερο ζουμ, νέες ευκολίες χειρισμού κλπ). Θα έχει όμως και μικρότερο αισθητήρα CMOS, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε την απόδοσή της σε χαμηλό φωτισμό, πριν την επιλέξουμε.

ΥΓ Αν θες να εμβαθύνεις στα τεχνικά του θέματος, ένα ενδιαφέρον άρθρο βρίσκεται εδώ.
Αξιόλογα on-line reviews μπορείς να βρεις εδώ κι εδώ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.230

ειδικός στην κατηγορία δεν είμαι
Που να ήσουνα Max!

Πολύ ωραία βοήθεια έδωσες, όχι μόνο στη

κοπελιά, αλλά και σε άλλους που θα ενδιαφερθούν αργότερα:624:

Reaction score
0

Max σ' έυχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!

Διακρινω μια ''ελαφρια'' προτιμηση στις Canon... για να πω την αληθεια προσανατολιζομουν περισοτερο προς τις Sony, αλλα χωρις να εχω καποιον ιδιαιτερο λογο..ισως γιατι οταν εβλεπα τις canon - sony σε ενα καταστημα μου φανηκε πως οι Sony ειχαν καλητερη κατασκευη και δεσιμο (εξωτερικα παντα).
Γλυκοκοιταζω την sr11 πιο πολυ..

Αν καταλαβα καλα λοιπον ειναι ποιο ευκολο να επεξεργαστεις αρχεια απο miniDV παρα απο σκληρο?
Εχω και το Adobe premiere και το Sony vegas movie studιο..
Στην επεξεργασια απο σκληρο, τι προβληματα θα συναντησω?

Το πρωτο λινκ που μου εδωσες το ειχα διαβασει πριν ακομη γραψω και μου φανηκε φοβερα ενδιαφερον, αν και το ''εχανα'' σε μερικα σημεια! Ελυσε παρα πολλες αποριες που ειχα.
Να ρωτησω τωρα το αλλο. γιατι σχεδον ολες οι ερασιτεχνικες βιντεοκαμερες εχουν αισθητηρες cmos και οχι ccd ή 3ccd? Ειναι φθηνοτερο ή καλυτερο ή ειναι μοδα?
Υπαρχει βιντεοκαμερα (στα πλαισια των 1000€) που να μην τραβαει φωτογραφιες αλλα μονο βιντεο? Να αφιερωνει δηλαδη ολη της τη ''δυναμη'' στο βιντεο...και να μη χανει για να μπορει να βγαζει φωτο...

Οι Sony που εχουν εξοδο Hdmi, θα συνδεονται με την Samsung A656 TV μας? Ή μονο με Bravia? Στο καταστημα που ρωτησα μου ειπαν οτι συνδεετε με οποιαδηποτε τηλεοραση εχει Hdmi αλλα μου φανηκαν λιγο ασχετοι γενικα..

Αυτα προς το παρον.. ευχαριστω που ασχοληστε!!! :105:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651

Με τσάκωσες, είμαι ο αντιπρόσωπος της Canon στην Ελλάδα. :142:
Σοβαρά τώρα, και η Sony παράγει αξιόλογες κάμερες, όπως και άλλες εταιρείες σαν την Panasonic, τη JVC, ακόμα και τη Samsung. Απλά προτίμησα να μην παραθέσω λίστες επί λιστών -που μάλλον θα μπέρδευαν- αλλά να προτείνω το μοντέλο που θα αγόραζα εγώ, αυτή τη στιγμή και σε καθεμιά κατηγορία. :126:

Για την πιο "φτηνή" αίσθηση που έχουν οι... φτηνές Canon, δεν έχεις άδικο. Ωστόσο οι πληροφορίες μου από αξιόπιστες πηγές, λένε πως είναι μόνο θέμα αίσθησης κι όχι ουσιαστικής ποιότητας.
Παρεμπιπτόντως, κάποια previews της σειράς 2009 της Canon (όπου ανήκει η HF200) αναφέρουν βελτίωση και σ' αυτόν τον τομέα.

Απ' όσο γνωρίζω, η διαφορά δυσκολίας στην επεξεργασία έγκειται περισσότερο στον αλγόριθμο συμπίεσης που χρησιμοποιείται (MPEG2/MPEG4), παρά στο μέσον αποθήκευσης. Οι αυξημένες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ και η -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- ανεπαρκής υποστήριξη από κάποια προγράμματα επεξεργασίας, δημιουργούν κάποιο μικρό προβληματισμό στην περίπτωση του MPEG4 (AVCHD). Επ' αυτών όμως, υπάρχουν άλλοι -πολύ αρμοδιότεροι από εμένα- για να σου απαντήσουν αναλυτικά, καθώς εγώ μόνο σε SD έχω ασχοληθεί με το άθλημα του editing.

Το ζήτημα των 3CCD -που επηρεάζουν σαφώς την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό- είναι προφανώς θέμα κόστους. Η τελευταία τάση είναι να μπαίνουν αισθητήρες από φωτογραφικές μηχανές, προφανώς για μείωση κόστους. Μια προφανής συνέπεια είναι η βελτίωση της φωτογραφικής απόδοσης, αλλά η αντίστοιχη επίδραση στο βίντεο (θετική ή αρνητική) σηκώνει κουβέντα. Σχετικά με τις διαφορές CCD/CMOS, νομίζω αναφέρει αρκετά το link #1.

Για το HDMI της κάμερας, δε βλέπω το λόγο γιατί να μη συνεργάζεται με οποιαδήποτε συσκευή έχει τέτοια είσοδο, πέρα βέβαια από τυχόν ασυμβατότητες.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88