SOS - Λεκές σε χαλί!!

Reaction score
0
Παιδία έχω πρόβλημα!
Άφησα για λίγο τη σκυλίτσα μου μέσα χωρίς επίβλεψη και κατούρησε το χαλί. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο χαλί που έφερε η μαμά μου από την Περσία!! Δεν τους έχω πει τίποτε ακόμα, και το μόνο που έκανα ήταν να στραγγίξω με χαρτί κουζίνας τα υγρά (κατάφερα και το στέγνωσα σχεδόν, όσο πιο πολύ γίνεται τέλος πάντων). Σαπούνια και τέτοια δεν έβαλα γιατί θα έκανε πολλή ώρα να στεγνώσει και άμα ερχόταν η μαμά και το έβλεπε βρεγμένο την έπαιρνε ο διάολος τη σκύλα. Λέτε να αφήσει λεκέ η να ξεβάψουν τα χρώματα του χαλιού σε εκείνο το σημείο? Τι μπορώ να κάνω?? :-/

Reaction score
14
Μην ανησυχείς , δεν θα υπάρξει πρόβλημα...
Ισως με λίγο νεράκι επιφανειακά με ένα καθαρό πανί στραγγισμένο..
Δεν παθαίνουν τίποτα τα χαλιά.. δεν θα φαίνεται τίποτα..δεν ξεβάφει..
Το έχω πάθει 20 φορές με τον σκύλο μου..
Και αν σου λέω να το κάνεις με λίγο νερό είναι μόνο και μόνο για να μην ξανακατουρήσει στο ίδιο σημείο...

Reaction score
17.818
Για να μην
ξανακατουρήσει στο ίδιο σημείο
ριχνεις λιγο πιπερι....

Για να μην μυριζει....ριχνεις λιγο κοκκινο κρασι - προσοχη! πρεπει να ειναι κι αυτο πανακριβο - για να καλυψεις τα ιχνη....

Αν δεν βοηθησουν αυτα....θα προτεινα κατι ακραιο: ----->Καθαριστηριο χειροποιητων περσικων χαλιων! 8) Cool bleiben!

Reaction score
14
Γειά σας και πάλι...
Απολύτως σεβαστές οι απόψεις που γράφτηκαν..
Απλά νομίζω οτι το μόνο που "επιτρέπεται" για καθαρισμό (όχι βγάλσιμο λεκέ) σε περσικά χαλιά χειροποίητα είναι το ξύδι..
Θέλω να πώ οτι λιγότερο ρίσκο έχει να μην βάλεις τίποτα που μπορεί να προκαλέσει χειρότερη ζημιά..
Έτσι κι αλλιώς, μόλις στεγνώσει δεν θα φαίνεται πιθανότατα κάτι...

Reaction score
0
Μπορείς να βαλεις τη σκύλα να κατουρήσει συμμετρικά ως προς όλες τις γωνίες του χαλιού.

Τη δένεις, την κρατάς απο πίσω πανω απο το κατάλληλο σημείο και φωνάζεις επανειλημένως:

"Κατούρα σκύλα"

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.761
Members
38.607
Νεότερο μέλος