Sound Blaster X-Fi HD

Reaction score
1.188
Αγόρασα πρόσφατα αυτή την κάρτα:

Το ξέρω ότι πολλοί έχουν θέματα taboo με τις κάρτες της Sound Blaster. Ομολογώ ότι και εγώ ήμουν κάπως επηρεασμένος. Ίσως και γι αυτό η απόδοσή της τελικά να ήταν τόσο ευχάριστη έκπληξη!!!

Ξεχάστε ότι μπορεί να ξέρετε για τις Sound Blaster. Η συγκεκριμένη είναι αποκάλυψη!!!

1ον Εχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής

2ον Ξεχάστε το THX που γράφει πάνω της. Δεν έχει καμμία σχέση με home cinema. Η κάρτα είναι στερεοφωνική, όχι πολυκάναλη, και απευθύνεται αποκλειστικά στην αναπαραγωγή μουσικής.

3ον Διαθέτει είσοδο phono με ισοστάθμιση RIAA πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Δεν έχω δοκιμάσει αυτή την είσοδο ακόμα... Συνολικά έχει τέσσερα RCA: Ενα ζευγάρι line out και ένα ζευγάρι line in το οποίο εναλλάσσεται και σε phono in. Πλάϊ τους υπάρχει και βίδα GND πάνω στην οποία συνδέεται η γείωση της κεφαλής του πικάπ. Επίσης υπάρχουν και δύο οπτικές θύρες toslink in και out. Δεν νομίζω ότι θα ζητήσει ποτέ κανείς κάτι άλλο...

4ον Η Creative έφτιαξε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σωστούς drivers!!! Μεγάλο βήμα αυτό για την συγκεκριμένη εταιρεία! Και όταν λέω σωστούς εννοώ ότι η κάρτα παίζει με DS, KS, και ASIO άψογα!!! Οι drivers της δίνουν επίσης την δυνατότητα (αν έχουμε συνδέσει την οπτική της έξοδο σε κάποιο εξωτερικό DAC) να παίζει τους διάφορους ήχους μπλιπ μπλιπ των windows αναλογικά από τα RCA και την μουσική από την οπτική έτσι ώστε να μην φθάνουν ποτέ οι ενοχλητικοί ήχοι των windows στο DAC παρά μόνο η μουσική μας. Παρόλα αυτά παίζει τόσο καλά το αναλογικό της τμήμα που μάλλον δεν θα χρειαστεί ποτέ να συνδεθεί σε DAC.

Η ποιότητα ήχου της είναι άψογη. Ο ήχος της είναι δυναμικός, τα πρίμα της είναι πεντακάθαρα, σπάνια ακούει κανείς τέτοια λεπτομέρεια και ισορροπία στις υψηλές συχνότητες από κάρτα ήχου PC. Το μπάσο της είναι πολύ εκτεταμένο και σωστά ελεγχόμενο.
Αυτή την στιγμή ακούω 96άρια flac με τα AKG K-141 MKII και δεν πιστεύω στα αυτιά μου! Σίγουρα αν έβαζα σε κάποιον να ακούσει χωρίς να ξέρει ποια πηγή παίζει θα πάθαινε ένα σοκ. Τα Κ-141 ΜΚΙΙ που είναι "εύκολα" ακουστικά τα τινάζει στον αέρα με την οδήγησή της. Σίγουρα μπορεί να οδηγήσει πολύ δυσκολότερα ακουστικά.

Το μόνο της μείον είναι ότι έχει ζορίσει κάπως το δύστυχο Pentium 4 στα 1.7 GHz με τα 768 ΜΒ RAM και τις αρχαίες USB 1.0 θύρες που διαθέτει. Ούτως ή άλλως στις ελάχιστες προδιαγραφές της αναφέρεται σε σαφώς ανώτερο PC. Παρόλα αυτά παίζει κι εδώ άψογα χωρίς διακοπές.

Σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Prodigy CUBE που έχω στο άλλο PC και συνεπώς προτείνεται ασυζητητί σε όποιον ψάχνει μιά audiophile κάρτα με "μεγάλο" ήχο και έχει ξεπεράσει τα taboo με την συγκεκριμένη μάρκα.

Στο κάτω κάτω δεν είναι και πολύ ακριβή... 95€ για αυτά που προσφέρει μάλλον λίγα τα βρίσκω...

Reaction score
27
Απάντηση: Sound Blaster X-Fi HD

Αγαπητε εχεις απολυτο δικιο και εγω σαν κατοχος αυτης της καρτας ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το ηχητικο αποτελεσμα της. Τσαμπα πραγμα.........................................ευκαιρια.

Reaction score
1.188

Χρησιμοποιώ το asio4all από εδώ: http://www.asio4all.com/

Συνεργάζεται άψογα με foobar, winamp και mediamonkey. Αυτούς τους τρεις players χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική.

Reaction score
181
Όταν η SB έβγαζε κάρτες οι υπόλοποι ήταν πάνω στα δέντρα...
Φυσικά πλέον, λίγοι του "συναφιού" τις καταδέχονται καθώς είναι εκτός μοδός, ηθών και συνηθειών.

Ενδιαφέρον το ότι είναι δικάναλη.
Σε pci υπάρχει κάτι ανάλογο μπας και αλλάξω την 512 μου?

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Sound Blaster X-Fi HD

Όταν η SB έβγαζε κάρτες οι υπόλοποι ήταν πάνω στα δέντρα...
Ακριβώς! Υπήρχε μόνο η Adlib που έβγαζε μονοφωνικές κάρτες με ανώτατη συχνότητα δειγματοληψίας τα 8KHz
Για γέλια δηλαδή... Ενα μόλις σκαλοπατάκι πάνω από το μεγαφωνάκι του ZX Spectrum.
Και μετά έβγαλε την Adlib Gold για να συναγωνιστεί την Sound Blaster.

Φυσικά πλέον, λίγοι του "συναφιού" τις καταδέχονται καθώς είναι εκτός μοδός, ηθών και συνηθειών.
Σωστό κι αυτό...

Ενδιαφέρον το ότι είναι δικάναλη.
Δικάναλη και audiophile με όλη την έννοια της λέξεως, όσο κι αν μην την καταδέχονται πολλοί...

Σε pci υπάρχει κάτι ανάλογο μπας και αλλάξω την 512 μου?
Όλο και κάτι θα βρεις εδώ: http://www.creative.com/soundblaster/products/musicmovies/

Εγώ πάντως την πήρα από το e-shop που την είχε και 3€ φθηνότερα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500793

Reaction score
17
Ερώτηση: Τι ηχεία σκοπεύετε να συνδέσετε πάνω της; Μέχρι τι αξίας ηχεία πιστεύετε ότι αξίζει να ρίξει κάποιος χρήματα;

Ευχαριστώ

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Sound Blaster X-Fi HD

after listening to this card for some weeks now I really cannot find anything that's awful. It works as it should, it does what Creative promised it to do and it does so with good quality. Especially its playback quality is very good considering the price. The line-input and the phono-input are working as advertised with good sound quality - albeit with a relatively high noisefloor on the phono-input. The digital input works with true 44.1 kHz - bit perfect digital recordings aren't a problem with this card. The digital output works bit perfect too, my Dolby Digital receiver received an unchanged ac3-signal. In the meantime I've also tested it with my Lenovo SL-510 and its output amplitudes are the same as with my Desktop PC. Guys, this thing is ridiculously cheap for the quality it offers, a true bargain. I never liked my X-Fi eXtreme Music but this, this one I love!

Reaction score
1.213

Σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Prodigy CUBE που έχω στο άλλο PC και συνεπώς προτείνεται ασυζητητί σε όποιον ψάχνει μιά audiophile κάρτα με "μεγάλο" ήχο και έχει ξεπεράσει τα taboo με την συγκεκριμένη μάρκα.

Στο κάτω κάτω δεν είναι και πολύ ακριβή... 95€ για αυτά που προσφέρει μάλλον λίγα τα βρίσκω...
Δηλαδη μεταξυ των δυο (sb-cube) ποια προτιμας ? Δεν σου βγαζει μια ψηφιακιλα * η sb ?
* Kαι επειδη δεν ειμαι χαιεντας κιετς :116: , για να το καταλαβω και να μου κακοφανει τοσο (για παλιοτερη xi-fi μιλαω , προσοχη ) :121:

Reaction score
181
Η καρτούλα της SB μου θυμίζει αυτή:
http://m.matrixsynth.com/2011/05/yamaha-sw1000xg-sound-device-and-synth.html

Μια αρχαιολογία που κυνηγώ εδώ και χρόνια μήπως την πουλήσει κοψοχρονιά κανάς άσχετος.
Αλλά ακόμα τίποτα.
Υπάρχει βέβαια αλλά δεν υπάρχουν άσχετοι...:
http://www.ebay.com/itm/Yamaha-SW10...uterComponents_SoundCards&hash=item231b94449f

Reaction score
1.188

Δηλαδη μεταξυ των δυο (sb-cube) ποια προτιμας ? Δεν σου βγαζει μια ψηφιακιλα * η sb ?
Οχι, ψηφιακίλα σε καμμία περίπτωση σίγουρα, το αντίθετο θα έλεγα.
Οσον αφορά ποια από τις δύο προτιμώ είναι δύσκολο να πω. Είναι τόσο κοντά μεταξύ τους σε απόδοση που δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς. Αυτή την στιγμή ακούω πιο πολύ από την SB (καινούργιο κοσκινάκι μου...) γιατί την ψάχνω ακόμα. Μού αρέσει πάρα πολύ η δυναμική περιοχή της. Πολύ δυνατό στοιχείο της!
Και τις δύο κάρτες τις έχω συνδεδεμένες πάνω στον ίδιο ενισχυτή και θα τις ακούσω εκτενώς συγκριτικά σε όλες τις υποστηριζόμενες δειγματοληψίες και με όλους τους δυνατούς τρόπους. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν είναι εύκολο να πω ποια προτιμώ.

Reaction score
7.159

Αγαπητέ Τάσο welcome to the club που λένε.
Έχω και εγώ μία, ένα άλλο μοντέλο βέβαια (audigy) στο πισι από τότε που είχαν πρωτοβγεί (πολλά χρόνια λέμε) και βαράει άψογα..

Reaction score
1.188

Είχα την live 24 USB της Sound Blaster η οποία ήταν επίσης 96/24 αλλά 5κάναλη.
Αποφάσισα να την αλλάξω κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, επειδή δεν χρησιμοποιώ το PC για home cinema παρά μόνο για μουσική και είπα να πάρω την X-Fi HD η οποία είναι καθαρόαιμη στρερεοφωνική αφού έτσι κι αλλιώς τα επιπλέον κανάλια της live 24 δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ από εμένα και ούτε και πρόκειτο...
Η X-Fi HD όμως είναι άλλο πράγμα! Δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά.

Reaction score
11
Όξω ρεεεε! (Στον έξω από 'δω απευθύνομαι...)

Δεν σε αφήνει ν' αγιάσεις!

Άκου τώρα σύμπτωση: στο προτεινόμενο link από τον komhst, ο ίδιος άνθρωπος που μιλάει περί της Soundblaster X-Fi HD USB, είναι και κάτοχος της ASUS ST και λέει κάνοντας την δική του, εσωτερική, και έτσι απαλλαγμένη από άγχη και σκοπιμότητες, (τουλάχιστον, ελπίζω), σύγκριση:

"Compared to my internal ASUS both show a comparitively flat stage or room impression with the E-MU being the most flat. Additionally, both seem to be not very dynamic or punchy (with their standard USB cable). For years now I have been wondering if the E-MU sounds that way on its own or if the USB connection is responsible for this - but now the new Soundblaster is showing the same characteristic. I΄ll just say this: with a different USB cable the sound can change. But on with the tour: with the Soundblaster precision over the whole frequency band is good although not mindblowing (the ASUS is better) - as is the finedynamic or "microdynamic" while detail and resolution are fairly good."

Δεν πταίω ρε παιδιά, σας παρακαλώ, πιστέψτε το!

Αλλά τότε πάλι, τις πταίει;

:111:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7