Spam και στα κινητά τηλέφωνα

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πρόγραμμα αποστολής spam σε κινητά τηλέφωνα μέσω PC, εντόπισε η anti-virus εταιρία Sophos, στη Ρωσία.

Το trojan, γνωστό με το όνομα Troj/Delf-HA, αφού πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή, χρησιμοποιεί ρωσικές text-messaging υπηρεσίες για να στείλει SMS σε κινητά.

«Τα spam σε κινητά τηλέφωνα αποδεικνύονται μεγάλη παρενόχληση και μπορούν να χρεώσουν με τεράστιους λογαριασμούς τους χρήστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gregg Mastoras, επικεφαλής αναλυτής ασφαλείας της Sophos. «Oι SMS spammers χρησιμοποιούν PCs για να προωθήσουν τα ανεπιθύμητα μηνύματά τους».

Ο Delf δεν εισβάλλει κατευθείαν στο κινητό τηλέφωνο, όπως παλαιότερα spam προγράμματα - π.χ. ο Cabir. Αφού «κατεβάσει» το spam από ένα ρωσικό site, εκμεταλλεύεται το PC και το στέλνει μέσω αυτού. Εν αντιθέσει με τους ιούς, το πρόγραμμα δεν διαδίδεται αυτόματα σε άλλους υπολογιστές.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ένας άλλος δούρειος ίππος, ονόματι Timfonica, χρησιμοποιούσε τους υπολογιστές για να κατακλύσει με SMS τα κινητά τηλέφωνα στην Ισπανία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα spam σε κινητά τηλέφωνα μπορούν σύντομα να γίνουν εξίσου μεγάλο πρόβλημα με αυτό των spam στο Διαδίκτυο.

Reaction score
49
Σε λίγο καιρό όπως το πάνε, θα θέλουμε antivirus, firewall, spyware και κάθε 2 με 3 μέρες αναβάθμηση όλων αυτών από το internet!!
Θα πρέπει η μνήμη τους να ανέβει στο 1GB,και βέβαια εμείς θα πρέπει να πληρώνουμε!

Γιατί?
Για να παίρνουμε ένα απλό τηλέφωνο!!!

Άαα ρε αθάνατο 6110 & 7110!!

Θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή που τα κινητά ήταν ΚΙΝΗΤΑ, και όχι φωτογραφικες μηχανές βιντεοκάμερες & ΜΡ3 players.........
Αλλά χτυπούσαν πάντα (όταν σε καλούσαν), και σε ενημέρωναν ΠΑΝΤΑ ότι έχεις μήνυμα κ.ο.κ

Reaction score
25.446
788 να σου πεφτει κατω και να γινεται trasformers!
αλλου το σωμα αλλου η καρτα αλλου το πορτακι και φυσικα αλλου η μπαταρια.
πλακα πλακα το πιο απροβληματιστο κινητο που ειχα ηταν το Τ18 . αν ειχα μαλιστα παρει το Τ39 θα μπορει και να το ειχα ακομα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το 7110 μου έβγαλε κάτι προβλήματα με το πορτάκι(πάλι καλά που τότε δούλευα σε service κινητής τηλεφωνίας) αλλά το 6310 ήταν σκυλί...(λυκόσκυλο κατά προτίμηση...)

Reaction score
49
Το 7110 μου έβγαλε κάτι προβλήματα με το πορτάκι(πάλι καλά που τότε δούλευα σε service κινητής τηλεφωνίας)  αλλά το 6310 ήταν σκυλί...(λυκόσκυλο κατά προτίμηση...)
Περίεργο...... :roll: ........
Έχω ακόμα 2 συσκευές 7110 και δεν με προβλημάτησαν ποτέ.
Η μία μάλιστα, που την χρησιμοποιεί η μητέρα μου τα τελευταία 2+ χρόνια, δουλεύει νύχτα-μέρα, 24 ώρες το 24ωρο τα τελευταία 4 χρόνια!!!!!

ΣΚΥΛΙ.....................
(και στα μάτια μου, υπέροχο σχεδιαστικά ακόμα και σήμερα!)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δεν ξέρω αν το "σκάλισες" ποτέ Γιάννη αλλά υπήρχε ένας μηχανισμός με ελατήριο που άνοιγε το πορτάκι. Αυτό το ελατήριο δεν έπιανε καλά και γι' αυτό μετά από άνοιγμα μπορεί να έφευγε το ελατήριο από την θέση του...

Reaction score
49
Δεν ξέρω αν το "σκάλισες" ποτέ Γιάννη αλλά υπήρχε ένας μηχανισμός με ελατήριο που άνοιγε το πορτάκι. Αυτό το ελατήριο δεν έπιανε καλά και γι' αυτό μετά από άνοιγμα μπορεί να έφευγε το ελατήριο από την θέση του...
Σωστά τα λες Σπύρο!
Συνήθως άνοιγα το πορτάκι με το χέρι (για πρακτικούς λόγους μεν, ψυχολογικούς δε.........το τακ που έκανε στο τερμάτισμα του στο κάτω μέρος, όταν πατούσα το ασημί κουμπάκι πίσω με "χάλαγε")

Ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ενεργοποιούσα το ελατήριο πατώντας το κουμπάκι για να "ξεμουχλιάζει" το σύστημα!Πρόβλημα.......ποτέ!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Έλα που όμως εγώ το πατούσα το κουμπάκι και όσο το πατούσα τόσο φθειρόταν ο μηχανισμος!!!

Τέλος πάντων όμως κατά άλλα ήταν ίσως το καλύτερο κινητό που πέρασε από τα χέρια μου...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef