Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
4πινη υποδοχή στη μητρικήΤί λέει το manual;
Σ'ευχαριστώ φίλε μου...αλλά τι είναι αυτό?...κάτι πιο απλό?:121:Γιατι 2βατ; τα 0,25 ειναι λιγα;
Αν το spdif ειναι ttl σταθμης, τοτε 5*5/300 κανει 0,08βατ (για συνεχη τροφοδοσια, για παλμικη ακομα λιγοτερο).
----------------
Στις μητρικες asus καθως και αλλων κατασκευαστων, εχω αντιμετωπισει συχνα καψιματα σε τσιπακια εισοδου/εξοδου σε σειριακες θυρες κυριως αλλα και σε spdif και ps/2.
Αυτο συμβαινει μετα απο συνδεσεις/αποσυνδεσεις βυσματων με συσκευες οι οποιες εχουν παλμοτροφοδοτικα (οπως οι περισσοτερες συσκευες ευρειας χρησης πια) λογω των πυκνωτων λιγων πικοφαραντ που συχνα χρησιμοποιουν μεταξυ υψηλων τασεων και γειωσης τα παλμοτροφοτικα αυτα. Για να συμβουν αυτα τα προβληματα θα πρεπει να υπαρχει προβλημα γειωσεων φυσικα και στα καλωδια τροφοδοσιας/πολυμπριζα του σπιτιου.
Μια φτηνη λυση που προτεινω αν πιανουν τα χερια σου ειναι η χρηση ενος buffer ic 74hc(t)04 το οποιο ειναι γρηγορο,παμφθηνο και τροφοδοσια θα παρει απο το βυσμα της μητρικης (τα 5βολτ). Με τον τροπο αυτο μπορεις να βγαλεις και xlr (συμετρικο) σημα (συμετρικο δεν σημαινει οτι εγινε προτυπο AES, αλλα ολες οι xlr εισοδοι θα δουλευουν και με μεγααααλα καλωδια).
Βεβαια για γαλβανικη απομονωση υπαρχει και η λυση των πυκνωτων ή και ακομα καλυτερα μετασχηματιστη.
Link??(εκτός απο το να παραγγείλω 18 ευρω απο ebay)
http://cgi.ebay.com/ASUS-COMPUTER-M...oryZ3701QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItemLink??
αυτο σου κανει;...κάτι πιο απλό?:121:
προφανως δεν εχεις γνωσεις απο ηλεκτρονικα περισσοτερο απο το να κολησεις ενα βυσμα, οποτε θα προτεινα να παρεις μια ετοιμη πλακετιτσα για να μην καψεις την motherboard (βαλε αγγελία, κάποιοι θα έχουν απο παλιους υπολογιστες ή παρε αυτο που βρηκες)Aν θελήσω να κανω κατι τέτοιο (βλ.διαγραμμα) τι θα πρέπει να παρεμβάλλω και σε τι για να μην έχω πρόβλημα.