Speaker matching ερώτηση

Reaction score
780
Καλησπέρα σε όλους,
παίζω με έναν ολοκληρωμένο jadis, τον i88 (90 watt Τάξη Α).
Προσωρινά το ηχείο μου είναι το ATC 19 V2.
Λέω προσωρινά γιατί έχοντας χρόνια το wilson witt με τα 12αρια woofer μου λείπει ο μεγάλος ήχος και η έκταση χαμηλά, οπότε είμαι σε διαδικασία upgrading σε μεγαλύτερο ηχείο. Ο χώρος μου μικρός 22τμ, οπότε το ηχείο θα πρέπει να έχει και ελεγχόμενο χαμηλό (το μεγάλο μου πρόβλημα με τα 12άρια του wilson, μαζί βέβαια με το ότι το ηχείο πνιγόταν στον χώρο).
Προσανατολίζομαι σε ATC 40 ή 50.
Τα ερωτήματα είναι, επαρκεί ο ενισχυτής σε δύναμη? Ή να πάρω ένα sub με τα 19άρια?
Επίσης για τους γνώστες των ATC - πόσο μεγάλη είναι η διαφορά του παλιότερου 50 με το νέο που έχει άλλο τουίτερ (και δεν ξέρω τι άλλο).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

• Like
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
To ATC 19 έχει μεν μικρής διαμέτρου γούφερ, αλλά αναίσθητο. Στα 83 ντιμπί.

Το οποίο σημαίνει ότι με 8 διπλασιασμούς ισχύος (256 βατ) θα βγάλει 24+83= 107 ντεσιμπέλ στάθμη κορυφής στο 1μ, τίποτα "τρομερό", ιδίως αν η απόσταση ακρόασης είναι ..μπόλικη. ;)

Το γούφερ, την αντέχει ανέτως αυτή την ισχύ, είναι γούφερ εξαιρετικής κατασκευής, αλλά δε την διαθέτει ο ενισχυτής σου..

Δηλαδή, έχεις λάθος ενισχυτή για αυτό το ηχείο, ανεπαρκούς ισχύος.

Αν την είχε, θα μπορούσε να δουλέψει σωστά, στα μαξ 1,8-2μ απόσταση ακρόασης (απλόχερα εντελώς), πακέτο με σαμπ για να γεμίσει χαμηλά, όπου (προφανώς) το εν λόγω ηχείο δεν αρκεί.

Δεν βλέπω λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεσαι, με αυτόν τον ενισχυτή και με "αυξημένη" απόσταση ακρόασης.

Τα σαμπ, ασχέτως εξέλιξης και επιλογής κυρίως ηχείων, είναι απαραίτητα, οπότε, ανεξαρτήτως εξέλιξης, πάρε δγιό. Να υπάρχουν...

Για κυρίως ηχεία:

Ή θα κινηθείς σε ενεργό ηχείο, ικανό για την απόσταση ακρόασης που θες, ή σε παθητικό με μεγαλύτερα μεγάφωνα, που πάλι θα θέλει ισχυρότερο ενισχυτή, ακόμα κι αν έχει υψηλή ονομαστική ευαισθησία, όπως αυτό ή αυτό.

Λύση που να παραμείνει ο ενισχυτής αυτός, δε βλέπω στον ορίζοντα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.264
Δύσκολα είσαι με αναίσθητο ηχείο, λίγα βατ στον ενισχυτή, και δυσκολία ενσωμάτωσης sub.
Τι πηγή χρησιμοποιείς; (Μηπως βρούμε λύση για σαμπ απο εκεί)

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.264
vekian dac, antipodes dx streamer
Άρα δεν έχουμε λύση απο εκεί.

Τα δεδομένα μας λοιπόν είναι πως παρόλο που οι συσκευές σου είναι διαλεγμένες, λόγω των προαναφερθέντων δεν σου δίνουν όσα θα μπορούσαν.

Κατι πρέπει να θυσιαστεί.

Προτείνω σαν πιο ευκολοπούλητη λύση την θυσία των ATC τα οποία εχουν πάντα αγοραστές , και αγορά απο εσένα ευαίσθητων ηχείων. Απο προσωπική εμπειρία, θα σου πρότεινα τα GoldenEar Triton one ή two+ (Εχει και ακριβότερα μοντέλα). Αυτα ειναι πολυ πιο ευαίσθητα, εχουν πολυ φιλικό ήχο χωρίς να χρωματίζουν και το πιο βασικό: εχουν ενσωματωμένα ενεργά sub, με ξεχωριστό ρυθμιστικό στάθμης για να το φέρεις εκεί που θελεις. Έτσι ο λαμπάτος σου δεν θα ζορίζεται να οδηγάει το μπασο, και θα ειναι πιο άνετος να δείξει τον χαρακτήρα του.

Reaction score
780
Άρα δεν έχουμε λύση απο εκεί.

Τα δεδομένα μας λοιπόν είναι πως παρόλο που οι συσκευές σου είναι διαλεγμένες, λόγω των προαναφερθέντων δεν σου δίνουν όσα θα μπορούσαν.

Κατι πρέπει να θυσιαστεί.

Προτείνω σαν πιο ευκολοπούλητη λύση την θυσία των ATC τα οποία εχουν πάντα αγοραστές , και αγορά απο εσένα ευαίσθητων ηχείων. Απο προσωπική εμπειρία, θα σου πρότεινα τα GoldenEar Triton one ή two+ (Εχει και ακριβότερα μοντέλα). Αυτα ειναι πολυ πιο ευαίσθητα, εχουν πολυ φιλικό ήχο χωρίς να χρωματίζουν και το πιο βασικό: εχουν ενσωματωμένα ενεργά sub, με ξεχωριστό ρυθμιστικό στάθμης για να το φέρεις εκεί που θελεις. Έτσι ο λαμπάτος σου δεν θα ζορίζεται να οδηγάει το μπασο, και θα ειναι πιο άνετος να δείξει τον χαρακτήρα του.
ωραια επαιζε στην εκθεση αυτο - καλη ιδεα
thanks

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.264
Στον ντιμιφουτ το είπα.
Να πουλήσει τα ηχεία του σε σένα.
Πρέπει να πουλήσω και το σπίτι για να χωρέσουν άλλα λέμε.
Άλλη δουλειά δεν έχουμε.

Εγώ τα κρατάω 35 χρόνια τα ηχεια.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.264
ωραια επαιζε στην εκθεση αυτο - καλη ιδεα
thanks
Στην έκθεση είχαν μικρότερο μοντέλο
[DOUBLEPOST=1544205702][/DOUBLEPOST]Εκτός αν εννοείς την έκθεση του Μονάχου :whistling:

Reaction score
5.624
Νομιζω για τον χωρο σου το 40 αρι (atc)θα ειναι μια χαρα. Απο την στιγμη που σου λειπει ο μεγαλος ηχος κανε μια αγορα στα ηχεια,ακουσε τα με τον εξοπλισμο που εχεις και βλεπεις πως θα κινηθεις μετα.

Reaction score
780
Στην έκθεση είχαν μικρότερο μοντέλο
[DOUBLEPOST=1544205702][/DOUBLEPOST]Εκτός αν εννοείς την έκθεση του Μονάχου :whistling:
Ναι. Μιλάω για την φιλοσοφία
[DOUBLEPOST=1544208739][/DOUBLEPOST]
Κώστα; Μπορείς να περιμένεις λίγο ρε συ;
Δε βγιάζεσαι, ε;
Χαχαχα. Η ζωη ειναι μικρή παντως

Reaction score
1.550
Θα λεγα πάντως πριν δώσεις τα ATC φρόντισε να τα ακούσεις και με ένα δυνατό AB ενισχυτή με μπασατο ίσως χαρακτήρα.

Reaction score
780
Θα λεγα πάντως πριν δώσεις τα ATC φρόντισε να τα ακούσεις και με ένα δυνατό AB ενισχυτή με μπασατο ίσως χαρακτήρα.
Ο jadis ειναι keeper. Ειναι μαγικός. Κ τα παει μια χαρα με τα 19αρια τα οποια ηταν έκπληξη για μενα γιατι δεν ειχα επαφή πρότερη με ATCs. Εχω συνηθισει σε μεγάλα ηχεία ομως κ γι αυτο κ το ψάξιμο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.810
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός