Speaker Matching

Reaction score
2.288
Κοιτα, δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που μπαινει εδω, ρωταει, παιρνει τις σωστες απαντησεις, αλλα στο τελος κανει του κεφαλιου του και δεν κανει τη δουλεια του.
Παρε οποια θες και τα ξαναλεμε σε ενα δυο χρονια που θα ζητας κατι αλλο γιατι δεν σε καλυπτουν αυτα που πηρες.

Και κατι ακομα. Μην κοιτας τα specs στο skroutz. Τις περισσοτερες φορες ειναι ο'τι ναναι. Οπως για παραδειγμα στα ηχεια που εβαλες στο απο πανω ποστ.

Last edited:

Reaction score
12.537
Θα κάνεις μεγάλη βλακεία. Θα ξοδέψεις σχεδόν τα ίδια χρήματα με τα ενεργά που σου προτείνονται, αλλά θα έχεις ένα αναιμικό ενισχυτή που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες σου και μετά δεν θα μπορείς να πουλήσεις τίποτα, παρά μόνο αν τα σκοτώσεις όλα μαζί ( άρα, μακροπρόθεσμα το όλο εγχείρημα θα σου κοστίσει περισσότερο ).

Σχετικά με τα ηχεία που παρέθεσες:
Τα Monitor Audio ουδέποτε είχαν τόσο μεγάλη ευαισθησία ( συνήθως κυμαίνονται στα 90db ), άρα είτε έχει γίνει κάποιο λάθος στη καταχώρησή τους ή κάποιος θέλει να ξεγελάσει κοσμάκη. Επιπλέον, το δεύτερο ηχείο που παραθέτεις, έχει αντίσταση 6Ω και ευαισθησία 90db. Τα ίδια χαρακτηριστικά είχαν και τα δικά μου ηχεία ( Monitor Audio ref. 705 ). Και με 2x40w ενισχυτή, δεν υπήρχε έλεγχος. Και με 2x70w ενισχυτή ( Rotel RB971 ) κάαατι γίνεται, αλλά καμία σχέση με τα αποθέματα ισχύος του μεγάλου τελικού των 2x250w που έχω και δεν μιλάω για τρελές εντάσεις, αλλά σίγουρα παραπάνω απο ότι θα μπορούσε να προσφέρει ένας 40άρης ενισχυτής ( που στο δικό σου χώρο, θα είναι το ίδιο πράγμα, θα χρειαστείς γκάζια ). Τα ενεργά ηχεία απο την άλλη, έχουν εξ'ορισμού διενίσχυση ( άλλος ενισχυτής για το γούφερ, άλλος για το tweeter και ο κατασκευαστής έχει λύσει το πρόβλημα της απαιτούμενης ισχύος ), ενώ δεν έχουν παθητικό κροσόβερ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αν δεν μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι ενεργά τώρα ( αν και παραθέτεις παθητικά ηχεία που κοστίζουν όσο τα Tannoy ), κάνε υπομονή, μάζεψε χρήματα και παρ'τα όταν μπορέσεις. Θα τα ευχαριστηθείς περισσότερο και αν καταφέρεις να κάψεις tweeter, εμένα να με χ3σεις ( επίσης, να με χ3σεις αν δεν καταφέρεις να κάψεις tweeter στα παθητικά, λόγω το κλιπαρίσματος που αναμφίβολα θα προκαλέσεις στον ενισχυτή για να καλύψεις τον αρκετά μεγάλο χώρο σου ).

Reaction score
7
Σας εχω συμβουλευτει. Τα Tannoy έχουν τοσο καλο μπασο και ενταση? Το μπασο με ενδιαφερει εννοειται!!!! Η ενταση οχι τοσο ειναι μικρος ο χωρος. αλλα το μπασο ναι! τελος παντων ολου ειναι η απορια, γιατι ειστε τοσο πολομενοι για το taynnoy? ειναι απο τα καλυτερα προενυσχυομενα?

Μιλαμε παντα για αυτα έτσι?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.036
τελος παντων ολου ειναι η απορια, γιατι ειστε τοσο πολομενοι για το taynnoy? ειναι απο τα καλυτερα προενυσχυομενα?
Δεν είναι κανείς πολωμένος με τα Tannoy. Σου προτείνουν αυτά, γιατί από ενεργά, λίγα είναι εντός budget και τα Tannoy μία από τις καλύτερες επιλογές.

Πέραν αυτού, εξηγήθηκε και γιατί ενεργά σε σχέση με παθητικά. Γενικά τα ενεργά έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παθητικά, αλλά ειδικά στην περίπτωσή σου που δεν έχεις δυνατό ενισχυτή, ακόμα πιο επωφελής η (εντός budget) αγορά ενεργών, τα οποία θα οδηγούνται σωστά.

Reaction score
7
Δεν είναι κανείς πολωμένος με τα Tannoy. Σου προτείνουν αυτά, γιατί από ενεργά, λίγα είναι εντός budget και τα Tannoy μία από τις καλύτερες επιλογές.

Πέραν αυτού, εξηγήθηκε και γιατί ενεργά σε σχέση με παθητικά. Γενικά τα ενεργά έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παθητικά, αλλά ειδικά στην περίπτωσή σου που δεν έχεις δυνατό ενισχυτή, ακόμα πιο επωφελής η (εντός budget) αγορά ενεργών, τα οποία θα οδηγούνται σωστά.
ΑΑΑΑΑΑ τα κατάλαβα όλα τώρα!!!! Εντάξει! Τα έχω καταλάβει!

Ευχαριστώ όλους εσάς που με βοηθήσατε! Θα τον πουλήσω! Αν τον πήρα 110 ε, κανένα 80 να μην πιάσει? Δεν τον έχω δουλέψει λεπτό (υποκειμενικά μιλήστε)

gid

Reaction score
10.077
ειναι μικρος ο χωρος.
Για άλλη μια φορά: ο χώρος σου ΔΕΝ είναι καθόλου μικρός

Μικρός χώρος είναι ένα υπνοδωμάτιο 12τμ.

Και η απόσταση 4-4.5μ που έχεις δώσει είναι ΠΟΛΥ μεγάλη.

Εγώ ακούω σε 16τμ και από τα 3.5 μέτρα, και κανένα από τα τρία που έχεις βάλει παραπάνω δε θα με κάλυπτε ούτε για πλάκα, και πάντα για μέτριες εντάσεις, όχι για τις εντάσεις αναφοράς που πολλοί εδώ θεωρούν υποχρεωτικές.

Reaction score
7
Για άλλη μια φορά: ο χώρος σου ΔΕΝ είναι καθόλου μικρός

Μικρός χώρος είναι ένα υπνοδωμάτιο 12τμ.

Και η απόσταση 4-4.5μ που έχεις δώσει είναι ΠΟΛΥ μεγάλη.

Εγώ ακούω σε 16τμ και από τα 3.5 μέτρα, και κανένα από τα τρία που έχεις βάλει παραπάνω δε θα με κάλυπτε ούτε για πλάκα, και πάντα για μέτριες εντάσεις, όχι για τις εντάσεις αναφοράς που πολλοί εδώ θεωρούν υποχρεωτικές.
Δέχομαι την γνώμη σου gid ειναι σίγουρο έχεις περισσότερη εμπειρία.

Reaction score
12.537
Δεν είναι θέμα πόλωσης, αλλά ρεαλισμού. Σε ένα τόσο μεγάλο ( για ηχοσύστημα ) χώρο, είναι σίγουρο ότι θα ζητήσεις πολυ περισσότερη ισχύ απ'ότι αν ήσουν σε ένα μικρότερο χώρο. Ήδη τα 30w του ενισχυτή είναι λίγα και θα αποδειχτούν επικίνδυνα για τα ηχεία αν δώσεις λίγα γκάζια. Αντίθετα, π.χ. τα tannoy έχουν 75w στο γούφερ και 25w στο tweeter, δηλαδή στο tweeter τους έχει όση περίπου ισχύ θα έδινε ο ενισχυτής σου σε ένα ολόκληρο ηχείο, με το παθητικό κροσόβερ να χαζολογάει και να σπαταλά ενέργεια και να κάνει παιχνίδια με τη συνολική αντίσταση του ηχείου. Ο κάθε ενισχυτής βλέπει στην έξοδό του μόνο ένα μεγάφωνο, ενώ το κροσάρισμα γίνεται πριν απο αυτόν, άρα παίζει μόνο μια συχνοτική περιοχή, αυτή που καλείται να ενισχύσει και μόνο. Επιπλέον, ακόμα και να κλιπάρει ο ενισχυτής του γούφερ, δεν μπορεί να επηρεάσει το τουίτερ, αφού δεν έχει καμία επαφή μ'αυτό.

Reaction score
7
Δεν είναι θέμα πόλωσης, αλλά ρεαλισμού. Σε ένα τόσο μεγάλο ( για ηχοσύστημα ) χώρο, είναι σίγουρο ότι θα ζητήσεις πολυ περισσότερη ισχύ απ'ότι αν ήσουν σε ένα μικρότερο χώρο. Ήδη τα 30w του ενισχυτή είναι λίγα και θα αποδειχτούν επικίνδυνα για τα ηχεία αν δώσεις λίγα γκάζια. Αντίθετα, π.χ. τα tannoy έχουν 75w στο γούφερ και 25w στο tweeter, δηλαδή στο tweeter τους έχει όση περίπου ισχύ θα έδινε ο ενισχυτής σου σε ένα ολόκληρο ηχείο, με το παθητικό κροσόβερ να χαζολογάει και να σπαταλά ενέργεια και να κάνει παιχνίδια με τη συνολική αντίσταση του ηχείου. Ο κάθε ενισχυτής βλέπει στην έξοδό του μόνο ένα μεγάφωνο, ενώ το κροσάρισμα γίνεται πριν απο αυτόν, άρα παίζει μόνο μια συχνοτική περιοχή, αυτή που καλείται να ενισχύσει και μόνο. Επιπλέον, ακόμα και να κλιπάρει ο ενισχυτής του γούφερ, δεν μπορεί να επηρεάσει το τουίτερ, αφού δεν έχει καμία επαφή μ'αυτό.
Ναι κατάλαβα τι εννοείς θα το σκεφτώ μια μερα το πολυ και κατάλληγω, μάλλον θα τον πουλησω, φαίνονται λογικά και στατα όσα λέτε έχουν νόημα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλη την κοινωτητα.

Reaction score
2.288
Σας εχω συμβουλευτει. Τα Tannoy έχουν τοσο καλο μπασο και ενταση? Το μπασο με ενδιαφερει εννοειται!!!! Η ενταση οχι τοσο ειναι μικρος ο χωρος. αλλα το μπασο ναι! τελος παντων ολου ειναι η απορια, γιατι ειστε τοσο πολομενοι για το taynnoy? ειναι απο τα καλυτερα προενυσχυομενα?

Μιλαμε παντα για αυτα έτσι?
Βασικα εχουν πολυ καλυτερο μπασο απο οσο εχεις φανταστει και πολυ καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο ηχειο εχεις σκεφτει να αγορασεις μεχρι τωρα.
Για να καταλαβεις, ενα 10ιντσο subwoofer με 150W ενισχυτη που εχω, το οποιο ειναι αξιοπρεπεστατο, οταν το εβαλα να παιξει μαζι με τα Tannoy, το εβγαλα με συνοπτικες διαδικασιες γιατι τα tannoy ειχαν καλυτερο μπασο (και σε ενταση και σε εκταση) απο αυτο.

Reaction score
7
Βασικα εχουν πολυ καλυτερο μπασο απο οσο εχεις φανταστει και πολυ καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο ηχειο εχεις σκεφτει να αγορασεις μεχρι τωρα.
Για να καταλαβεις, ενα 10ιντσο subwoofer με 150W ενισχυτη που εχω, το οποιο ειναι αξιοπρεπεστατο, οταν το εβαλα να παιξει μαζι με τα Tannoy, το εβγαλα με συνοπτικες διαδικασιες γιατι τα tannoy ειχαν καλυτερο μπασο (και σε ενταση και σε εκταση) απο αυτο.
Αλήθεια???!!!!! Απλά ουαου θα επένδυσω...

Σε ευχαριστώ για αυτό το σχόλιο!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88