Speakers for HTPC

Reaction score
0
Έχω φτιάξει ένα htpc αρκετά καλό (blueray, HDMI, optical S/PDIF Out, αρκετά αθόρυβο και κομψό). Η κάρτα ήχου είναι Realtek ALC889A codec 8-Channel High Definition.
Θέλω τώρα να επιλέξω ηχεία, περισσότερο για αξιοπρεπή προβολή ταινιών. Δεν ψάχνω κάτι το τρομερό. Προσανατολίζομαι μεταξύ 2+1 ή 4+1.
Αναρωτιέμαι επίσης αν μπορεί να καταλάβουν τα ηχεία ότι ο υπολογιστής έχει κλείσει/ανοίξει για να μην χρειάζεται να πατάω πολλούς διακόπτες για να βάλω το όλο σύστημα σε λειτουργία ή stand by, ιδιαίτερα επειδή θα χρησιμοποιείται και σαν cdplayer/ραδιόφωνο καθημερινά.
Δεν αναφέρω τιμές, καθώς καταλαβαίνετε περίπου τι ψάχνω.
Τι έχετε να προτείνετε;

Reaction score
0
Απάντηση: Speakers for HTPC

Για χρήση γραφείου μιλάμε έτσι;

Logitech Χ-230 για 2.1 η Χ-530 για 5.1. Φοβερό value for money. Έχω τα 2.1 στο σπίτι και στο γραφείο.

Να κλείνουν με τον υπολογιστή δεν παίζει σε καμία κατηγορία τιμής, απ' όσο ξέρω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Speakers for HTPC

Όχι, δεν μιλάμε για χρήση γραφείου. Για HTPC μιλάμε.
Επίσης δεν έχω σκοπό να βάλω κάποια άλλη κάρτα ήχου. Θα κρατήσω αυτή που έχει η μητρική με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θα κοιτάξω τα συγκεκριμένα ηχεία.
Άλλες προτάσεις;

Reaction score
0
Απάντηση: Speakers for HTPC

Τότε δε θες ηχεία υπολογιστή, αλλά κανονικά.

Αξιοπρεπής πάντως ήχος δεν βγαίνει από τα αναλογικά των onboard "καρτών ήχου". Η διαφορά είναι εμφανής ακόμα και σε ηχεία των 20 ευρώ. Μόνο από optical/coaxial έχεις σωστή απόδοση. Οπότε πρέπει να κοιτάξεις σε συστηματάκι ηχείων που έχει digital IN, αν δεν θες να αγοράσεις κάποια αξιοπρεπή κάρτα ήχου για τα (σαφώς υποδεέστερα των digital) αναλογικά OUT.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Speakers for HTPC

Όπως γράφω παρακάτω, η κάρτα ήχου που έχει η μητρική μου έχει optical S/PDIF Out.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio