Πριν απο αρκετα χρονια,στην πολη οπου η θυελλα εχει χρωμα "βυσσνι" και το αλογακι ειναι παντα σουζα,:602: στην πρωτευουσα της Θεσσαλιας,τη ΛΑΡΙΣΑ,http://el.wikipedia.org/wiki/Λάρισα,οταν απεκτησα την κύρια κατοικια μου,ειχα ηδη αποφασισει να μετατρεψω το καθιστικο μου χωρο σε οσο πιο κινηματογραφικη αιθουσα γινοταν,χωρις να αποβαινει εις βαρος της καθημερινης διαβιωσης σε αυτον.
ετσι εγιναν καποιες παρεμβασεις στα προτινομενα σχεδια του καταστευαστη προς οφελος της κινηματογραφικης θεασης και το σαφαρι ξεκινησε....
τοτε avsite δεν υπηρχε και απο ιντερνετ ημουν σχεδον ασχετος... μπουσουλας ηταν τα περιοδικα του χωρου και οπλο μου οι αμετρητες εκδρομες στην Αθηνα για να ψαξω,να δω,να ακουσω,να μαθω....
Πρωτο μου μελημα,η εγκατασταση ενος σωστου πολυκαναλου συστηματος με τα λιγοτερο δυνατον ορατα καλωδια.Ετσι,μετα απο πολλες ακροασεις και προτασεις, κατεληξα στην αγορα μιας επταδας mirage omnisat
γιατι λατρεψα την φιλοσοφια κατασκευης τους αλλα και γιατι μου επετρεπαν να τα τοποθετησω στο ταβανι,χωρις χωροταξικους συμβιβασμους στο εντελως παραγωνο-"ορθογωνιο" καθιστικο μου, μηκους 7μ x 3.6μ κατα μεσο ορο πλατους.....
60μ.,καλωδιου της Nordost Super Flatline Gold MkII, ανελαβαν την μεταδοση του ηχητικου σηματος προς τον ραδιοενισχυτη.
Για να καλυφθουν,κριθηκε σκοπιμη η κατασκευη μιας ψευδοροφης και μιας ψευδοτοιχιας στον τοιχο προβολης οπου θα βρισκοταν και τα υπολοιπα μηχανηματα.
Επηρεασμενος δε,και απο τα περιοδικα,θελησα να προσδωσω στην οροφη το φαινομενο του εναστρου ουρανου κατα τις βραδυνες ωρες,κατι που καταφερα σε μεγαλο βαθμο και μαλιστα χωρις την παραμικρη βοηθεια....
Εχουμε φτασει στο τελος του καλοκαιριου του αξεχαστου 2004,οποτε και σε μια αλλη εκδρομη μου στην Αθηνα,αναζητω να δω τις τελευταιες εξελιξεις στους βιντεοπροβολεις και καποια καλη οθονη...
Ειναι η στιγμη που γνωριζω τον κ.Ιδρυτη και τα αλλα παιδια στην Ηχοεκφραση (το στεκι πολλων "βλαμμενων" που λεει και ο Μ.Μελιδης,για τα επομενα χρονια).Αντι ο Α.Κ.,να μου προτεινει καποια οθονη σε λογικη τιμη,μου πεταει τη λεξη "STEWART" και 10.000 ...παγακια στην τσεπη!:142:
Φυσικα εφυγα απραγος εκεινη τη μερα νομιζοντας πως δεν παει καλα ο ανθρωπος,αλλα κερδισμενος αφου γνωρισα τη νεοσυστατη τοτε κοινοτητα του avsite....:607:
2006, λιγο πριν το Μουντιαλ της Γερμανιας και μετα απο εξαντλητικα τεστ,πολλοι σπευδουμε να αποκτησουμε την φοβερη και τρομερη τηλεοραση υψηλης ευκρινειας ΑΜΟΙ 37" (θυμαστε.
ειναι η εποχη που οι πανακριβοι βιντεοπροβολεις των 720π πνεουν τα λοισθια,οι πρωτοι full HD μπαινουν δυναμικα στο παιχνιδι, ο Panasonic 100 δρεπει δαφνες και εγω τον Οκτωβριο του ιδιου ετους,οντας μακρια απο την εδρα μου,(http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57815) αποκτω τον πρωτο μου βιντεοπροβολεα,τον Optoma HD70!
στα μεσα του 2007 μαθαινω απο εδω μεσα οτι υπαρχει μια προσφορα για τα μελη στις καλυτερες του κοσμου οθονες,τις πασιγνωστες STEWART,που δεν μπορουσα να αντισταθω....
εχοντας πλεον την πεποιθηση οτι μια τετοια οθονη ειναι οχι απλα μια σταθερα πανω στην οποια χτιζεται ενα καλο home cinema αλλα και επενδυση, γιατι μπορει να μην αλλαξει ποτε,σε αντιθεση με το εκαστοτε βιντεοπροβολεα που ειτε ειναι κορυφη ειτε "entry level" σε 1-2 χρονια θα ειναι ξεπερασμενος,με την πρωτη ευκαιρια κανω τις απραιτητες μετρησεις στο χωρο μου και δινω την παραγγελια μου για μια http://www.stewartfilmscreen.com/re..._screens/visionary/visionary_residential.html123".
θα μπορουσα να παρω και μια luxus 133", αφου ο τοιχος που θα εχει πλατη φτανει τα 3.9μ αλλα προτιμησα την VE123 γιατι ειναι διαιρουμενη!!!!
Φοβηθηκα πως αν τυχον η εγκατασταση δεν γινοταν απο εμπειρο προσωπικο,θα της προκαλουσαν ανεπανορθωτη ζημια.....
Λιγο καιρο αργοτερα βρισκοταν σε θεση αποθηκευσης μεσα στο καθιστικο μου επι δυο συναπτα ετη......
Επειτα λοιπον απο δυο χρονια απο την αφιξη της Βασιλισσας Stewart και αναζητησεων του ...Βασιλια,του προβολεα δηλαδη,και χιλιαδων σκεψεων για μια ανακαινιση που θα με βγαλει απο ολη αυτη την ασπριλα,φτανουμε στο σημερα,στα τελη του 2009.Mαζι με ενα πολυ καλο φιλο μου ηλεκτρολογο,αποφασισαμε να τα φτιαξουμε μονοι μας στον ελευθερο χρονο μας αφου οι γυψοσανιδαδες ζητουσαν οσα τους ελειπαν....
Και ξεκινησε η κατεδαφιση του παλαιου καθεστωτος.....
Στοχος ηταν να κατεβει η οροφη αλλους 20 ποντους απο τους υπαρχοντες 15 για να τοποθετηθει ενα ανσασερ προβολεα και να τον κρυβει οταν ειναι ανενεργος.Αν ομως γινοταν αυτο σε ολη την εκταση της οροφης,αυτη θα κατεβαινε "επικινδυνα" χαμηλα στο ψυχοπλακωτικο 2,45μ ....
Γι'αυτο -οπως θα δειτε και πιο κατω- προκριθηκε η ιδεα του κρυφου φωτισμου με ενα ξεχωριστο τροπο....
Παραλληλα να απλωθουν νεα καλωδια,αφου εκτος του ηχου,υπηρχε μονο ενα 12μετρο χρωματοδιαφορων της monster...
o "εναστρος ουρανος" θα επαυε να υπαρχει,αφου σε επικειμενο ελαιοχρωματισμο της οροφης θα ηταν πολυ δυσκολο να μην γινει "ζημια"....
Δεκαδες μετρα καλωδιου πασης φυσεως απλωθηκαν απο το χωρο του βιντεοπροβολεα προς τα AV μηχανηματα και προς το χωρο του γραφειου οπου θα υπαρχει ενα HTPC,το οποιο συνδεθηκε και με τη σειρα του με τον AV....
παραλληλα στον πλαΐνο τοιχο οπου υπαρχει μια εσοχη 3.4μ,ξεκινησαμε μια κατασκευη με αρχικο προορισμο για τη δημιουργια βιβλιοθηκης,αλλα στην πορεια σκεφτηκα να το κανω κανονικο bar!!!!!! :121:
αν ειχα 2 μετρα μεγαλυτερο πλατος θα το εκανα κανονικοτατα κομπλε,με μπαρα και σκαμπο!!!! :609:
ακομα και η μπροστινή ψευδοτοιχια διαλυθηκε εξ ολοκληρου προκειμενου να περαστουν τα καλωδια,και με την κατασκευη της νεας το βαθος αυξηθηκε απο τα 10εκ., στα 15εκ. ...
υπηρξε μια σκεψη προς στιγμη για την δημιουργια μιας τεραστιας ταινιοθηκης αριστερα-δεξια και πανω απο τον χωρο της τηλεορασης αλλα εγκαταλειφθηκε γρηγορα γιατι θα "βαρυνε" οπτικα τον τοιχο...
παραλληλα τρια σπιραλ τοποθετηθηκαν για ποιος ξερει τι,μελλοντικες αναβαθμισεις....
(δυο με κατευθηνση τον προβολεα και ενα προς τον υπολογιστη.)