Spot Lights Noise

Reaction score
239
Sto xwro to home cinema mou exw valei 2 ksexwristes kiklwmta apo spot light. I mia apoteleitai apo 3 spot lights kai i alli apo 8.

To kathe spot exei lampa 15w kai ksexwristo metasximatisti 30w i 50w den thimamai akrivws kai tous metasximatistes tous exw enwsei parallila

To provlima einai me to kiklwma twn 3 spot, opote anavw alla kiriws otan kleinw ton diakopti akouw mia paremvoli sta ixeia san clip.

Gia na simvainei afto prepei sto idio kiklwma na vriskontai kai enisxites i den pezei rolo afto?

An parw ena power conditioner/filter tha mou lisei afto to provlima?

Reaction score
0
An parw ena power conditioner/filter tha mou lisei afto to provlima?
Και ναι και όχι! Πρέπει να το δοκιμάσεις.
Η λύση που δουλεύει σίγουρα είναι ένας απομονωτής αλλά κοστίζει αρκετά περισσότερα από ένα conditioner/filter γιατί έχει δικό του μετασχηματιστή.
Ή αν βάλεις ξεχωριστή γραμμή με ασφάλεια για τον ενισχυτή.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με το DVDp κι έβαλα conditioner/filter κι άλλαξα και το ομοαξονικό καλώδιο μεταξύ DVDp-AV με ένα θωρακισμένο και το πρόβλημα εξαλείφθηκε (Αυτό που αντικατέστησα ήταν Oelbach(!) κι έβαλα ένα της Crystal Audio).

Reaction score
239
Oxi Niko pros to parwn einai se diakopti on/off, nomizeis oti kai enas aplos roostatis twn 5-10 evrw isws lisei to provlima?

skeftomoun pws enas lutron roostatis tha diorthwne to provlima, alla se 1-2 xronia tha ktisw allo spiti me dedicated home theater kai crestron gia olo to spiti etsi den ithela na kanw alla eksoda oso afora to dwmatio

Reaction score
0
well το ιδιο προβλημα εχω και εγω και ας εχω και απομωνοτη και φιλτρα αλλου ειναι η λυση

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.680
Η πηγή του προβλήματος είναι ο φθαρμένος διακόπτης. Εάν τον αντικαταστήσετε, πιθανότατα το πρόβλημα θα λυθεί.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
Προσοχη ! Σε ρωτησα γιατι ο ροοστατης εχει χειροτερα αποτελεσματα οταν ειναι πολυ κοντα στους ενισχυτες!

Reaction score
7
Δοκιμασε να βαλεις σε αλλη μπριζα, σε αλλη γραμμη μεταφορας τους ενισχυτες κλπ, αφηνοντας τους στον ιδιο χωρο και δοκιμασε τη συμπεριφορα.

Δοκιμασε και κατι τρελο, να βαλεις το φις αναποδα/γυρισε το, εννοω στην πριζα. (ετσι μου ηρθε).

Γενικα ομως τα φωτα (ειδικα αν εχει προβλημα ο διακοπτης -οξυδωμενες ή καμμενες επαφες ωστε να κανει ark/σπινθηρα, που λεει και ο Κωστας) και ειδικα οι συσκευες που ειναι ισχυρα επαγωγικα φορτια (μετασχηματιστες-μοτερ).

Πρεπει να ειναι σε αλλη γραμμη μεταφορας, αν οχι σε αλλη φαση.
Στο εξοχικο εχω την TV στην ιδια γραμμη με το ψυγειο (μοτερ συμπιεστη) και μολις ξεκιναει το βλεπω στην TV.

GTX

Reaction score
39
Το πρόβλημα όπως ειπώθηκε είναι οτι ο ενισχυτής και τα σποτάκια είναι στην ίδια ασφάλεια. Αν το σπίτι είναι παλίο ή αν ο ηλεκτρολόγος βαριότανε λογικά όλο το δωμάτιο είναι στην ίδια ασφάλεια. Καταρχήν κατέβασε την ασφάλεια και ψάξε να βρείς για πρίζα εκέι κοντά που να δουλεύει, αν βρείς 99% λύθηκε το προβλημά σου.
’λλη λύση είναι να πάρεις ένα dimmer το οποίο όμως όταν το ανάβεις να μην έχει και αυτό διακόπτη γιατί δεν κερδίζεις τίποτα θα γίνει το ίδιο πράγμα. Στην Αγγλία είχα βρεί κάτι dimmers αφής, το ακουμπάς και ανάβει, το ακουμπάς και σβήνει, το κρατάς πατημένο και κάνει dimm. Αυτά κάνουν ακριβώς αυτό που θές (δε ξέρω όμως αν υπάρχει εδώ κατι τέτοιο).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν ο ενισχυτής είναι δυντατά και ανάψεις το διακόπτη σου στην κατάσταση που είναι, είναι πιθανό να προκληθεί ζημιά αλλά ακόμα και να κάψεις τα tweeters των ηχείων σου.

Reaction score
453
Στην Αγγλία είχα βρεί κάτι dimmers αφής, το ακουμπάς και ανάβει, το ακουμπάς και σβήνει, το κρατάς πατημένο και κάνει dimm. Αυτά κάνουν ακριβώς αυτό που θές (δε ξέρω όμως αν υπάρχει εδώ κατι τέτοιο.

Υπάρχει.
Τέτοιον διακόπτη έχω κι εγώ ο οποίος είναι και τηλεχειριζόμενος.

Reaction score
0
Το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι αυτο που σου προτειναν δηλαδη να δωσεις ξεχωριστή ( καθαρη ) παροχη στον ενισχυτή σου. Το δευτερο ειναι να παρεις καλυτερο μετασχηματιστη για τα σποτακια καθως αυτα εχουν καποιους toroid μικρου μεγεθους μεγαλης ισχυος, οι οποιοι δημιουργούν καποιο ηλεκτρικο θορυβο. Σιγουρα παντως οχι dimmer καθως θα εχεις μεγαλυτερο προβλημα.

Reaction score
239
Το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι αυτο που σου προτειναν δηλαδη να δωσεις ξεχωριστή ( καθαρη ) παροχη στον ενισχυτή σου. Το δευτερο ειναι να παρεις καλυτερο μετασχηματιστη για τα σποτακια καθως αυτα εχουν καποιους toroid μικρου μεγεθους μεγαλης ισχυος, οι οποιοι δημιουργούν καποιο ηλεκτρικο θορυβο. Σιγουρα παντως οχι dimmer καθως θα εχεις μεγαλυτερο προβλημα.
Ta spotakia exoun polu kalo metasximatisti kai malista to kathena exei to dilko, afou i alli seira pou apoteleitai apo 8 spotakia den exei kanena provlima

tha dokimasw na metaferw allou tous enisxites alla einai diskola ta pragmata

Reaction score
41
Στην Αγγλία είχα βρεί κάτι dimmers αφής, το ακουμπάς και ανάβει, το ακουμπάς και σβήνει, το κρατάς πατημένο και κάνει dimm. Αυτά κάνουν ακριβώς αυτό που θές (δε ξέρω όμως αν υπάρχει εδώ κατι τέτοιο.

Υπάρχει.
sothoms για πες μου μάρκα και από που τον πήρες και πόσο.

Reaction score
453
Αντώνη
Τον είχα πάρει από τον Κατουμά, τότε παίζανε δραχμές και νομίζω έκανε 12.000

GTX

Reaction score
39

Υπάρχει.
Και μένα τηλεχειριζόμενοι είναι απλά δε το ανέφερα για να μη μπερδέψω το θέμα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO