Spotify

Reaction score
117
Πόσο καλή θεωρείται η ποιότητα του stream των 320 Kbps στο spotify premium? Είναι έπειτα πάντα αυτή η ποιότητα ή αλλάζει από τραγούδι σε τραγούδι ανάλογα με την παραγωγή? Ρωτάω διότι το δοκίμασα και ακούγεται καλά, όχι για ακρόαση αλλά για συντροφιά... Το συνέκρινα σε κάποια ίδια κομάτια με το cd player μου, μάλιστα παίζοντας ταυτόχρονα το cd μέσω coax και το spotify μέσω laptop - usb και δοκίμαζα γυρίζοντας τον επιλογέα του dac όσον αφορά την είσοδο του σήματος μια στη μια πηγή και μια στην άλλη. Τελικά απ' όσο άκουσα νομίζω πρόκειται για ποιότητα χειρότερη του cd, χωρίς όμως να έχω κάποιο ιδιαίτερο καλώδιο στη θύρα usb και δε γνωρίζω εάν εκεί κάποιο άλλο καλώδιο θα επιφέρει βελτίωση. Το συζητάω διότι οι ευκολίες που δίδει είναι πολύ μεγάλες.

Reaction score
512
Λογο τελευταιας τεχνολογιας. Τα τραγουδια ειναι ολα remastered
Προσωπικα θεωρω την ποιοτητα καλυτερη απο το cd στο εν λογο ραδιο.

Reaction score
117
Φαίνεται δελεαστική η παρακάτω πρόταση που αναβαθμίζει το stream και βγάζει 96 KHz στην SPDIF έξοδο. Τι λέτε θα άξιζε τον κόπο, τα έξοδα δηλαδή? Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σήμα αυξημένης ποιότητας από τα 320 Kbps ώστε να υπάρχει αυτή η αισθητή διαφορά που διαφημίζεται στον παρακάτω σύνδεσμο που να είναι καλύτερη του CD και ανάλογη με εκείνη των αρχείων Hi Rez? Γιατί αν είναι έτσι έχει κάποιος εύκολα μια ανεξάντλητη πολύ καλή πηγή στα 96 KHz.

http://www.wyred4sound.com/webapps/p/74030/117839/539960

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Λογο τελευταιας τεχνολογιας. Τα τραγουδια ειναι ολα remastered
Προσωπικα θεωρω την ποιοτητα καλυτερη απο το cd στο εν λογο ραδιο.
Δεν ξερω αν εννοεις την συνδρομητικη (επι πληρωμη δηλ) υπηρεσια, αλλα οταν συνδεσα την "ελευθερη" στον ενισχυτη ...χαλιουτσικα - ενω στα ηχεια του πισι ωραιοτατα! Αλλα καλυτερη απο το σιντι με ΑΜΕΣΗ ταυτοχρονη μεταδοση σε εκατομμυρια/χιλιαδες ακροατες μεσω ιντερνετ... χμ χμ χμ

Reaction score
512
Ναι ρε φιλε εχεις απολυτο δικιο και δικαιως πονηρυεσαι. Οι μοναδες που περιλαμβανουν ενα ηχοσυστημα εχουν χαρακτηρισηκα και αυτες επηρεαζουν το αποτελεσμα. Πηγη. Ενισχυτης. Καλωδια ηχειων. Ηχεια. Χωρος. Εδω κινουμαστε. Ολα πρεπει να ειναι αριστης ποιοτητας για να εχουμε ενα απολαυστικο αποτελεσμα.
Συγχωρεστε με που ειμαι επαναστατης, παντα ημουν, Και για το Spotify το συνεκρινα με τα FM . Μετα με cd . Κατι καταλαβα

Reaction score
512
Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο που παραθέτει και μετρήσεις.

http://www.stereophile.com/content/mp3-vs-aac-vs-flac-vs-cd-page-2
Α. Το 128Kbps χανει παραφτα του cd αφου η συμπιεση ειναι 1/10. Παραυτα ειχε καποια αξιοπρεπια πρς χαρη την οικονομια χωρου και κυριως γα pc. Εδω φιλοι μου μιιλαμε για το ετος 2013 . Σιγουρα θα υπαρχει αλλο format apo flac mp3 mp4 στην εν λογο εταιρια πιο συχρονο και εγγυημενο. Αρκει μερικοι απο εμας να στειλουμε μερικα email στην εταιρια μπας και μαθουμε.
Εγω εβαλα bet of dire straits σ cd και μετα καπακια Sptify. Δεν καταλαβα καμια διαφορα
Ειναι με4γαλη εταιρια και εχουν απιστευτα καλη δουλεια

Reaction score
7.194
με την ευκαρια δουλευει και με το wdtv live 3,δεν εχει βεβαια ακριβως τα μενου που βγαινουν στην εκδοση για υπολογιστη, αλλα ειναι μια χαρα.Θελει ομως premium συνδρομη για να δουλεψει.

Last edited:

Reaction score
433
To qobuz το κατέβασα στο iPad αλλα αντί με αφήνει μονο να κανω login χωρις να έχω κανει register . Τι παίζει με αυτο?

Reaction score
433
Εντάξει άμα κανείς έγγραφη απο το σάιτ ολα καλα, εγω πήγα κατευθείαν απο το app.

Reaction score
620
εγω παντως εχω κανει premium λογαριασμο και ομολογω οτι ειναι απολαυστικο, υπο την εννοια οτι ολα ταμηχανηματα ειναι για να υπηρετουν την μουσικη και οχι το αντιθετο τουλαχιστον οπως το βλεπω εγω, εφοσον μπορεις να απολαμβανεις μουσικη και να γλιτωσεις απο τα download. Εγω προσωπικα δεν θα το παιξω ειδικος και γνωστης απο την αποψη οτι δεν μπορω να διακρινω καποια σπουδαια διαφορα με το cd

A

amoustakas

Guest
Μεγάλη υπόθεση να έχεις τα τραγούδια σου παντού, σε άψογη ποιότητα και δωρεάν. Για όσους γουστάρουν τη μουσική και δεν ψάχνουν υπεραναλύσεις και λεπτομέρειες είναι πραγματική όαση. Δε μπορεί να χωρέσει ο νους μου ότι από ένα διαλυμένο νετμπουκ με μία εξωτερική usb κάρτα + Spotify free βγαίνει τέτοιος ήχος. Από την εποχή της κασέτας και τις εγγραφές από το ραδιόφωνο φτάσαμε στο spotify... Αν μας το έλεγε κανείς θα τον κοιτούσαμε σαν εξωγήινο.

Reaction score
620
Σκεψου το για τον premiun λογαριασμο παντως..το κοστος ειναι μικρο , η διαφορα στον ηχο επιληψιμη και το κυριοτερο δεν ακους την ενοχλητικη διαφημιση της cosmote συνεχεια :wink:

A

amoustakas

Guest
Το χρησιμοποιώ για (παλιά) ελληνικά κυρίως σαν ραδιόφωνο και όχι τόσο πολύ. Στο μισάωρο που ακούω ττολύ τη μέρα δε με ενοχλούν 2-3 διαφημίσεις. Έκανα δοκιμαστικό premium (κατά λάθος γιατί το πέρασα στο κινητό σαν free) και δε διαπίστωσα διαφορά στα τραγούδια που άκουγα. Θα κάνω και ένα τεστ ΑΒ με cd να δω ακριβώς τι παίζει.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75