SSD Super Talent R.I.P. στη μια μέρα...

GTX

Reaction score
39
Ρε παίδες τελικά τόσο ευαίσθητοι είναι οι SSD ή είμαι τόσο γκαντέμης???

Έστησα προχτές ένα καινούριο τούμπανοPC :114:
Ίσα ίσα που πρόλαβα να του περάσω το RC των 7 και χτές πήγα ν'αρχίσω να περνάω προγράμματα δεν πρόλαβα όμως να κάνω και τίποτα, βάζω kaspersky restart και ο δίσκος είναι νεκρός :108:

Ενημερωτικά είναι ο supertalent 128GB@230 euro...

Όταν έκανα την παραγγελία ο 80άρης intel δεν ήταν διαθέσιμος στο πλαίσιο απ'όπου τον αγόρασα, τώρα γι'αυτόν θα πάω.

Έκανα κάτι λάθος?? Όχι ότι πρόλαβα κιόλας μόνο τα 7 πέρασα και το Kaspersky...

Reaction score
4
Απάντηση: SSD Super Talent R.I.P. στη μια μέρα...

Εκανες... οτι πήρες SSD.....

:135: :138:

GTX

Reaction score
39
Ενημερωτικά χτές βρήκα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα λίγο να δω μπας και δεν έχει καεί τελικά, αναγνωρίστηκε για μια και τελευταία φορά, bootαρε και δούλεψε κανονικά αλλά μετά από κανά δυο restart πέθανε και δεν ξαναζωντάνεψε :108:

Σήμερα πήγε πίσω και αύριο περιμένω τον 80αρη intel που ήταν και η αρχική επιλογή μου :138:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kι εμένα τα DeathStar και Seagate περιστατικά, που ήταν και μαζικά, μου προκαλούν ερωτηματικά για τους συμβατικούς δίσκους...

On a more serious note, επειδή κάτι πήγε στραβά στο Γιώργο, στο συγκεκριμένο κομμάτι της συγκεκριμένης υλοποίηση που επέλεξε, θα πάρει η μπάλα όλους τους SSD? Εκτός αν ψαχνόμαστε για να βρούμε ελαττώματα...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: SSD Super Talent R.I.P. στη μια μέρα...

Kι εμένα τα DeathStar και Seagate περιστατικά, που ήταν και μαζικά, μου προκαλούν ερωτηματικά για τους συμβατικούς δίσκους...

On a more serious note, επειδή κάτι πήγε στραβά στο Γιώργο, στο συγκεκριμένο κομμάτι της συγκεκριμένης υλοποίηση που επέλεξε, θα πάρει η μπάλα όλους τους SSD? Εκτός αν ψαχνόμαστε για να βρούμε ελαττώματα...
Ελατώματα υπάρχουν πολλά. Και στις 2 κατηγορίες δίσκων.
Η τεχνολογία των SSD όμως δεν έχει ωριμάσει ακόμα.... Οσο και αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο.... (το marketing δηλαδή).

GTX

Reaction score
39
ΟΚ παίζει και πολύ marketing με τους SSD τελευταια δεν αντιλέγω, αλλά εγώ ξέρω ότι τη μια μέρα που δούλεψε αυτός που πήρα το pc μου ήταν ονειρεμένα γρήγορο, ούτε στον ύπνο σου που λένε. Boot windows και η μπάρα δεν ολοκλήρωνε ούτε ένα ολόκληρο γέμισμα!!!

Μέσα στα windows γινόντουσαν όλα στιγμιαία, σκέτο όνειρο.
Έ από τη στιγμή που το έζησα αυτό έστω και για κάποιες ώρες μόνο, θα κάνω ότι περνάει απ'το χέρι μου για να είναι έτσι το pc μου :126:

Να αναφέρω επίσης ότι δυστυχώς έχω και κάποιες υποψίες που ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν. Υπάρχει ενδεχόμενο το πρόβλημα να μην το είχε ο supertalent αλλά να μου έχει κάτσει σκάρτο mobo (Asus Rampage II) ή να έχει θέμα ο Sata Controller του ή να θέλει κανένα bios update, πραγματικά δεν έχω βρει το χρόνο ν'ασχοληθώ όσο θέλω για να βρω τί παίζει. Αφού απέσυρα τον supertalent για να έχω pc πέταξα μέσα έναν 500άρη WD και έκανα μια γρήγορη εγκατάσταση windows 7 και πάλι για να δώ και λίγο τη διαφορά που έκανε ο SSD. Ενώ όλα πήγαν οκ και το pc δούλευε μια χαρά χτές που γύρισα από τη δουλειά άναψα το pc και τα windows είχαν φάει κάποιο corrupt και δεν φορτώναν παρά μόνο αν έκανα restore...πολύ ύποπτο :122: Σήμερα που θα γυρίσω ελπίζω να μη μου κάνει τα ίδια για να μπορέσω τουλάχιστον να κάνω ένα bios update. Έχω στα χέρια μου πλέον και τον 80αρη intel, στον οποίο θα περαστεί το καινούριο firmware πρωτού γίνει οτιδήποτε.

Ενημερωτικά με τον συμβατικό σκληρό ο οποίος για να είμαι δίκαιος δεν είναι κανένα αστέρι ταχύτητας (WD 500GB Green) υπήρχε αισθητή διαφορά στην απόκριση μέσα στα windows και στο Boot η μπάρα γέμιζε 5 φορές. Και στις 2 περιπτώσεις απλά είχαν εγκατασταθεί τα windows updates και το Kaspersky internet security.

Πιστεύω το ΣΚ θα βρώ το χρόνο ν'ασχοληθώ :107:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: SSD Super Talent R.I.P. στη μια μέρα...

Η τεχνολογία των SSD όμως δεν έχει ωριμάσει ακόμα.... Οσο και αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο.... (το marketing δηλαδή).
Κανείς δεν είπε ότι οι SSD έχουν ωριμάσει.. Εδώ τα μαγνητικά μέσα είναι τόσα χρόνια στην πιάτσα και ακόμη βγάζουν προβλήματα..
Η διαδικασία ωρίμανσης είναι κάτι που γίνεται σε βάθος χρόνου και δεν σταματάει ποτέ (μέχρι να καταργηθεί η τεχνολογία προφανώς).

Μια και βρισκόμαστε σε forum που ασχολείται και με τις νέες τεχνολογίες δε νομίζω η πλειοψηφία να περιμένει να φτάσει μία τεχνολογία στο maximum της ωριμότητάς της για να την προτιμήσει. Δεν είδα πολλούς CRT προβολείς και τηλεοράσεις εδώ γύρω - παρόλο που αποδεδειγμένα διαθέτουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των νεότερων τεχνολογιών.

Ναι, αν αγοράσω PC για τον πατέρα μου θα του βάλω ένα Western Digital 7200rpm και θα είναι υπερ-ευχαριστημένος, εφόσον δεν τον ενδιαφέρει να φορτώνουν τα Windows 10 δευτερόλεπτα νωρίτερα ούτε είναι σε θέση να αξιολογήσει τη διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης του συστήματος...

Από την άλλη όμως αν κάποιος ενδιαφέρεται για τις επιδόσεις του συστήματός του, ο SSD είναι μονόδρομος, τουλάχιστον για το λειτουργικό.
Για εμένα (και για πολλούς γνωστούς και φίλους με τα ίδια μυαλά που τους χρησιμοποιούν απροβλημάτιστα) οι SSD δίσκοι κουβαλάνε αρκετά ώριμη τεχνολογία ώστε να μπορείς να τους βάλεις στο σύστημά σου χωρίς προβλήματα (και με όλα τα θετικά που προσφέρουν σε σχέση με τα μαγνητικά μέσα).
Αυτό προϋποθέτει να ασχοληθείς βέβαια πριν την αγορά ώστε να μην πέσεις σε αστείες εταιρείες τύπου OCZ που κάνουν beta testing στις πλάτες των πελατών τους - ή έστω να ρωτήσεις κάποιον που το έχει ψάξει - αλλά αξίζει τον κόπο.
Το μόνο αρνητικό που βλέπω εγώ τη δεδομένη στιγμή είναι οι μικρές χωρητικότητες αλλά κανείς δεν σε εμποδίζει από το να έχεις ταυτόχρονα SSD και "συμβατικούς" δίσκους στο σύστημά σου (το λειτουργικό στον SSD και οι άλλοι αποθήκη).

Με άλλα λόγια, η 20άρα σίγουρα δεν έχει την ωριμότητα μίας 40άρας, αλλά αν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί της στην καθημερινότητα της σχέσης προσωπικά θα την προτιμήσω. Όταν θέλω συμβουλές και εμπειρία θα περνάω μία βόλτα από τη 40αρα... :136:

Δε γνωρίζω κανέναν που να έζησε έστω για λίγο με σοβαρό SSD και να ξαναγύρισε στον παλιό του δίσκο για το λειτουργικό κι αυτό κάτι λέει..
Τώρα τις θεωρείες του καναπέ και τις κρίσεις με βάση το τι διαβάσαμε σήμερα στο internet, sorry, αλλά τις ακούω βερεσέ.
Όχι τίποτ'άλλο αλλά το έχω ξαναδει πολλές φορές το έργο.. Αν κάποιος είναι αρκετά tech-freak ώστε να ψάχνει εδώ κι εκεί για τις επιδόσεις των SSD και τα θετικά/αρνητικά τους, αργά ή γρήγορα θα δοκιμάσει, θα κολλήσει και θα κάνει γαργάρα τα όσα έγραφε...

Φυσικά αν κάποιος δεν καίγεται για επιδόσεις ή είναι τεχνοφοβικός ή συντηρητικός ή απλά διστακτικός ή τέλος πάντων δεν έχει χρήματα για να πάει σε SSD, δικαίωμά του - it's a free world, it's a free market που λένε και στο χωριό μου...
Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά target group, διαφορετικές αντιλήψεις κ.ο.κ.
Αυτό όμως είναι μία καθαρά προσωπική άποψη και θέση και δε λέει τίποτα για την τεχνολογία των SSD η οποία έχει ήδη αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

GTX

Reaction score
39
Κώστα, μιάς και απ'ότι έχω καταλάβει και από άλλο thread το έχεις ψάξει το θέμα αρκετά, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει ν'ακολουθήσω για να μην έχω προβλήματα? Δεδομένου ότι θα περάσω το καινούριο firmware στον intel και ότι βάζω windows 7 που γενικά είναι ήδη παραμετροποιημένα για τους SSD αφού έχουν απενεργοποιημένο το defrag και γενικότερα καταπονούν λιγότερο τους SSD χωρίς περιττά read/writes υποτίθεται.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεδομένου ότι θα περάσω το καινούριο firmware στον intel και ότι βάζω windows
Εφόσον παίρνεις Intel και βάζεις Windows 7 δε χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα. :126:
Γενικώς αν θέλεις να ενημερωθείς κοίτα εδώ.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κάποιον SSD και δεν θα έχω μέχρι να εξελιχθούν αρκετά και να προσφέρουν πραγματικά αυτά που υπόσχονται.
Είναι δυνατόν κάτι το οποίο είναι πολύ ποιο απλό στην κατασκευή του και δεν έχει μηχανικά μέρη, να είναι ποιο ακριβό και να έχει μικρότερο χρόνο εγγύησης;
Έχω γράψει και παλαιότερα ότι οι SSD που αξίζουν αυτή τη στιγμή είναι πανάκριβοι και δεν αξίζει να επενδύσει σε αυτούς ένας απλός χρήστης.
Ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός αλλά προσπαθώ να γράφω την αλήθεια και όχι απόψεις που απορρέουν από την κάθε μόδα της εποχής.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: SSD Super Talent R.I.P. στη μια μέρα...

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κάποιον SSD και δεν θα έχω μέχρι να εξελιχθούν αρκετά και να προσφέρουν πραγματικά αυτά που υπόσχονται.
Έχουν ήδη εξελιχθεί αρκετά ώστε να προσφέρουν αυτά που υπόσχονται. Όχι όλες οι υλοποιήσεις αλλά αρκετές από αυτές.
Εύκολο να αποφύγεις τις κακοτοπιές με λίγη ενημέρωση.

Είναι δυνατόν κάτι το οποίο είναι πολύ ποιο απλό στην κατασκευή του και δεν έχει μηχανικά μέρη, να είναι ποιο ακριβό και να έχει μικρότερο χρόνο εγγύησης;
Λογικό μου φαίνεται.
Είναι νεώτερη τεχνολογία και η παραγωγή είναι μικρότερη από τα HDD.

Έχω γράψει και παλαιότερα ότι οι SSD που αξίζουν αυτή τη στιγμή είναι πανάκριβοι και δεν αξίζει να επενδύσει σε αυτούς ένας απλός χρήστης.
Samsung,Mobi δεν είναι πανάκριβοι. Oι τιμές τον Intel πέφτουν.
Αν ψάχνεις βρίσκεις και προσφορές σε όλους τους παραπάνω.
Βέβαια, αν εξ'αρχής απορρίπτεις τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν ψάχνεις και δε βρίσκεις...

Αν με τον όρο "απλός χρήστης" εννοείς τον μη-enthusiast μαζί σου. Για αυτούς τους χρήστες δεν δικαιολογείται το price premium per Gb που πρέπει να "καταπιείς" για να πας σε SSD. Αλλά αυτοί δεν θα κοίταγαν ούτε ένα Velociraptor, ας πούμε.

Οι SSD έχουν το ίδιο target group με Velociraptors, δίσκους σε RAID-0 κλπ σε desktop εφαρμογές.. Επίσης ενδιαφέρουν και αρκετούς που θέλουν ένα εντελώς αθόρυβο HTPC. Τέλος ενδιαφέρουν και όσους θέλουν φορητότητα, μικρό μέγεθος, μικρή κατανάλωση (βλ netbooks και ανάλογες εφαρμογές).

Όπως όταν βγήκαν οι 10000rpm δίσκοι δεν καταργήθηκαν οι πιο αργοί και όπως όταν βγήκαν οι 2.5ΗDD δεν καταργήθηκαν οι 3.5αρηδες έτσι και οι SSD δεν θα καταργήσουν την αγορά των HDD άμεσα. Η κάθε τεχνολογία έχει τη θέση της και τις εφαρμογές της. Μετά από μερικά χρόνια, βλέπουμε, αλλά και πάλι νομίζω ότι για τεράστιες (για τα σημερινά δεδομένα) χωρητικότητες, πάλι σε μαγνητικά μέσα θα κοιτάμε.

Ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός αλλά προσπαθώ να γράφω την αλήθεια και όχι απόψεις που απορρέουν από την κάθε μόδα της εποχής.
Η λέξη "μόδα" δε χωράει σε ένα αμιγώς τεχνολογικό "σπορ" κι ειδικά όταν μιλάμε επαναστατικές τεχνολογίες. Η εξάπλωση της χρήσης των SSD που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αν κρίνω από τα 0.1ms access time που απολαμβάνω καθημερινά και απροβλημάτιστα εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχει να κάνει με μόδες...
Εξαιρούνται όσοι τους αγόρασαν γιατί τους άρεσε το μικρό γυαλιστερό κουτάκι τους.

Reaction score
1.847

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κάποιον SSD και δεν θα έχω μέχρι να εξελιχθούν αρκετά
...
Συμφωνώ σε όλα, έσβησα αυτό που δεν είμαι βέβαιος (περί υποσχέσεων).
Οι τιμές είναι ακριβές λόγω μανατζαρέικης πολιτικής. Όπως ήταν ακριβές, και εν μέρει είναι κάποιες ακόμα, οι τηλεοράσεις Plasma και Lcd πριν ~ 2 χρόνια.
Οι μανατζαρέοι θεωρούν πως το φρέσκο πράμα, πρέπει να πωλείται ακριβά, ανεξαρτήτως κόστους. :141:
Και ο υποφαινόμενος δεν αγοράζει μέχρι να λογικευτούν. Είναι σαν πόκα, δεν τσιμπάς στη μπλόφα του άλλου. Ξέρεις πως είσαι σε πλεονεκτική θέση, γιατί εσύ έχεις κάτι (χρήμα) που ο άλλος θέλει. :121:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πάντως εγώ δε θυμάμαι να βγήκε ποτέ στην αγορά νέα τεχνολογία σε τιμή χαμηλότερη από την ήδη υπάρχουσα.. Ειδικά στους Η/Υ...

Εκτός αν νομίζετε ότι στους HDD δεν μας πιάνουν κορόιδα... Ελπίζω να μην είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι το 1.5ΤΒ και τα 2ΤΒ που αγοράζουμε σήμερα είναι το μέγιστο που μπορούν να ρίξουν στην αγορά.
Όταν θα μας τα πάρουν καλά καλά με αυτούς, θα βγάλουν και τους μεγαλύτερους.
Τώρα αγοράζουμε το 1.5ΤΒ με 130 ευρώ και είμαστε και ευχαριστημένοι. Μετά θα αγοράζουμε τα 2ΤΒ με 130 κοκ...
Οι μανατζαρέοι υπάρχουν παντού και ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους, καλώς ή κακώς.

Αλλά υπάρχει και η άλλη προσέγγιση...
Εγώ αγόρασα την Panasonic μου στα 550 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009.
Άλλος αγόρασε την ίδια TV στα 1400 ευρώ 9 μήνες νωρίτερα.
Ο τύπος έδωσε 850 ευρώ για τo ίδιο ακριβώς μοντέλο όμως για 9 μήνες πριν πάρω εγώ TV απολάμβανε HD και 42 ίντσες ενώ εγώ έβγαζα τα μάτια μου στη CRT και το SD. Προφανώς για εμένα αυτό δεν είναι αρκετά σημαντικό ώστε να δικαιολογεί το παραπάνω κόστος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορώ να κρίνω και τις δικές του ανάγκες και προτεραιότητες ενώ σίγουρα δε λέει τίποτα για την ωριμότητα των Plasma TVs..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.257

Εγώ αγόρασα την Panasonic μου στα 550 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009.
Πολύ Lost βλέπεις Κώστα και έχεις χάσει το νόημα του χρόνου!!! :142:

Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου. :109:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Πολύ Lost βλέπεις Κώστα και έχεις χάσει το νόημα του χρόνου!!! :142:

Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου. :109:
Xαχα! Άσε μετά το 2hour season finale δεν τα πάνω καλά με τις χρονολογίες.. :138:

Reaction score
1.847

... Εγώ αγόρασα την Panasonic μου στα 550 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 ...
Ουπς, μελλοντολόγος! :119:
... Άλλος αγόρασε την ίδια TV στα 1400 ευρώ 9 μήνες νωρίτερα. Ο τύπος έδωσε 850 ευρώ για τo ίδιο ακριβώς μοντέλο όμως για 9 μήνες πριν πάρω εγώ TV απολάμβανε HD και 42 ίντσες ...
Όπως το βλέπω του στοίχισε η βιασύνη 100 ευρώ το μήνα. Πολλά είναι, δε βρίσκετε; :125: Αν ρωτήσουμε τον ίδιο τώρα, νομίζω θα συμφωνήσει. Ένα κατοστάρικο το μήνα είναι τιμή φαρμακείου ...

Αυτό που λέμε, εσύ, ο gkontoletas και εγώ, είναι πως αν θέλει 9 μήνες να πέσει (και να χτυπήσει :107: ) η τιμή μιας Plasma, αν αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό δεν βιαζόταν να τα δώσει, τότε η πτώση θα χρειαζόταν 3 μήνες. :126:

GTX

Reaction score
39

αν αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό δεν βιαζόταν να τα δώσει, τότε η πτώση θα χρειαζόταν 3 μήνες. :126:
Δε συμφωνώ, δεν έχεις ξανακούσει για τεχνολογίες που ενώ ήταν πολύ καλές εμπορικά πήγαν άπατες και τελικά εξαφανίστηκαν? Αν σκεφτόντουσαν έτσι όλοι λοιπόν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε συβατικούς δίσκους για αρκετό καιρό ακόμα.

GTX

Reaction score
39
Προς ενημέρωση: κάποιο ψιλοbug των 7 που μόλις συνάντησα μιας και αυτή τη στιγμή τα περνάω στον Intel.

Ήμουν στη φάση που επιλέγεις Partition για να γίνει η εγκατάσταση, έχω πάνω μόνο τον intel (με το καινούριο firmware περασμένο) τον επιλέγω κάνω create partition, format κτλ. και πατάω next και μου πετάει system partition cannot be found or created!!! Ενώ ο σκληρός είναι πάνω και το partition μια χαρά εκεί το βλέπω και το επιλέγω, μετά από αρκετό ψάξιμο ο φταίχτης ήταν ένα stickακη ξεχασμένο πάνω στο Pc!!! To έβγαλα restart και όλα κομπλέ προς το παρόν.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale