Starlink για τον Φίλο του Φόρουμ με Δίχως Πρόσβαση;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.877

Μ' έχει πολύ προβληματίσει με τις νέες τιμές, αν και η ιδέα να καταργήσω την άθλια σταθερή 4Mbps σύνδεση και το μέτριο πιά Booster* δε μου φαίνεται πολύ έξυπνη.

*μάλλον έβαλαν πρόγραμμα Booster οι γειτόνοι και μου κόβουν ταχύτητα κάποιες ώρες

**κάνω edit γιατί δεν με προσέχετε κορίτσια

Reaction score
1.057
H τιμη ειναι πολυ καλη για καποιον που εχει προβληματα με τις χαμηλες ταχυτητες
Σε ανοιχτο χωρο στο οριζοντα οι ταχυτητες ειναι καλες και ειναι σταθερο . Οι δορυφοροι αυξανονται συνεχως
Σε 3-4 που εχουν τοποθετηθει σε Κορωπι κ Βαρη δουλευουν απροσκοπτα και ειναι και ευκολο στην διαχειρηση .

minas

Πισιά
Reaction score
4.133
Αν αλλαξεις κωδικο και encryption(wps2)και βαλεις και εναν κωδικο της προκοπης εισαι μια χαρα.
Μάλλον εννοεί ότι μοιράζονται το ήδη χαμηλό bandwidth στον σταθμό βάσης της κινητής τηλεφωνίας, όχι ότι του κλέβουν WiFi ;)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.877
Μίλησα μόλις με τις Κοσμοτέδες και μου είπαν οτι ακόμα και στο τέλειο στα χαρτιά Double Play SIM Unlimited 5G που κοστίζει 50€, το όριο των (δήθεν) απεριόριστων* ντάτων είναι 400GB αντί για 200GB του (Μ)πούστερ, και μετά πέφτει στα 15Mbps όπως και αυτό που ήδη έχω**.
Σκ@τά, τα 400GB με το ζόρι θα βγάλ'νε 1 εβδομάδα. >:(

Ετοιμάζομαι ψυχολογικά για κατάργηση του σταθερού.

*κάτι που πουθενά δεν αναφέρεται στη σελίδα του προγράμματος...

**Χειρότερα, γιατί στο τωρινό με το Booster προστίθενται και τα 3Mbps της σταθερής.

Speedtest μόλις, αφού ξοδεύτηκαν τα 200GB:

Download 18.02 Mbps

Upload 5.54 Mbps

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.877
Κάνε πρόγραμμα στο κινητο απεριόριστα βγάλε μια esim και βαλτην σε ένα ρουτερ 4g και τέλος.
Δεν δουλεύει, το δοκίμασα. Αν αναγνωρίσει streaming ή κατέβασμα κάνει throttle και πέφτει κι εκεί στα 15Mbps.

Είναι επίσης ΒΕΒΑΙΟ οτι κι εκεί υπάρχει "πολιτική ορθής χρήσης" και 200-300-400GB όριο.

minas

Πισιά
Reaction score
4.133
Δεν δουλεύει, το δοκίμασα. Αν αναγνωρίσει streaming ή κατέβασμα κάνει throttle και πέφτει κι εκεί στα 15Mbps.

Είναι επίσης ΒΕΒΑΙΟ οτι κι εκεί υπάρχει "πολιτική ορθής χρήσης" και 200-300-400GB όριο.
Προβληματίζομαι, γιατί ξέρω περιπτώσεις extra SIM που έχουν ξεπεράσει ξεπεράσει TB χωρίς throttling.
Εάν θεωρήσουμε ότι η κεραία σου έχει αρκετό bandwidth (δηλαδή η στενωπός δεν είναι ο σταθμός βάσης, και οι χαμηλές ταχύτητες δεν οφείλονται στη χρήση των γειτόνων), τότε μπορεί να κόβουν ταχύτητα όταν καταλαβαίνουν ότι έχεις βάλει την κάρτα σε ρούτερ και μοιράζεις δίκτυο σε πολλές συσκευές. Παρότι και αυτό έχω καιρό να το δω, με ένα σχετικά αξιόπιστο 4G/5G router μπορείς να "κρύψεις" ότι κάνεις διαμοίραση.
Στο κινητό τι ταχύτητές βλέπεις;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.877
Δηλαδή streaming στο κινητό απαγορεύεται;
Επιτρέπεται.
Η φουλ ταχύτητα του 4K Netflix είναι γύρω στα 15Mbps. ;)
Όταν όμως το έβαλα να κάνει cast στην τιβί, η ταχύτητα έπεσε πολύ πιό κάτω.
Εγώ θέλω απαιτώ να μπορούμε να βλέπουμε 4K στην τιβί και συγχρόνως να βλέπουμε YouTube συν περιήγηση, κάτι που τώρα μόλις ξοδευτούν τα 200GB δεν γίνεται.

Προβληματίζομαι, γιατί ξέρω περιπτώσεις extra SIM που έχουν ξεπεράσει ξεπεράσει TB χωρίς throttling.
Εάν θεωρήσουμε ότι η κεραία σου έχει αρκετό bandwidth (δηλαδή η στενωπός δεν είναι ο σταθμός βάσης, και οι χαμηλές ταχύτητες δεν οφείλονται στη χρήση των γειτόνων), τότε μπορεί να κόβουν ταχύτητα όταν καταλαβαίνουν ότι έχεις βάλει την κάρτα σε ρούτερ και μοιράζεις δίκτυο σε πολλές συσκευές. Παρότι και αυτό έχω καιρό να το δω, με ένα σχετικά αξιόπιστο 4G/5G router μπορείς να "κρύψεις" ότι κάνεις διαμοίραση.
Στο κινητό τι ταχύτητές βλέπεις;
Σε cast απο το κινητό κάνει throttle, το ίδιο κι αν το λειτουργήσω σαν hotspot.

Το 5G κινητό ξεπερνά τα 100 150Mbps εδώ. (Το Booster είναι 4G)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.170
Επιτρέπεται.
Εγώ θέλω απαιτώ να μπορούμε να βλέπουμε 4K στην τιβί και συγχρόνως να βλέπουμε YouTube συν περιήγηση, κάτι που τώρα μόλις ξοδευτούν τα 200GB δεν γίνεται.
Και κάπου εκεί πετάγεται η @melina με τη γνωστή/σοφή λύση της μετακόμισης... :roflmao:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.877
Δεν μου έφτανε η Μελίνα, έχω και τον μηχανικό της βάρκας... Κάθε φορά που βλεπόμαστε ή μιλάμε στο τηλέφωνο αρχίζει:
-Οι κόρες μου που δεν τις λυπάσαι, θα κάνω μίνι πίστα κρος στο κάτω μέρος του κήπου, θα σου κάνω για πάντα δωρεάν σέρβις και τέτοια. :biggrin:

melina

Cargo 200
Reaction score
44.435
Δεν μου έφτανε η Μελίνα, έχω και τον μηχανικό της βάρκας... Κάθε φορά που βλεπόμαστε ή μιλάμε στο τηλέφωνο αρχίζει:
-Οι κόρες μου που δεν τις λυπάσαι, θα κάνω μίνι πίστα κρος στο κάτω μέρος του κήπου, θα σου κάνω για πάντα δωρεάν σέρβις και τέτοια. :biggrin:
Αν πουλήσει η γυναίκα το σπίτι που μένουμε τότε θα στήσω αντίσκηνα και στο κάτω και στο πάνω μέρος του κήπου και έλα βγάλε με.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.594
Να φανταστώ λύσεις wifi ιντερνετ εκτός λεκανοπεδίου δεν παίζουν, σωστά;

minas

Πισιά
Reaction score
4.133
Επιτρέπεται.

Σε cast απο το κινητό κάνει throttle, το ίδιο κι αν το λειτουργήσω σαν hotspot.

Το 5G κινητό ξεπερνά τα 100 150Mbps εδώ. (Το Booster είναι 4G)
Εάν έχεις πρόσβαση σε κάποιο 4G/5G router που μπορείς να πειράξεις το TTL (πχ τα Mikrotik to κάνουν) θα ήταν χρήσιμο να κάνεις μία δοκιμή. Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος που οι πάροχοι καταλαβαίνουν ότι "μοιράζεις". Εάν έτσι δουλεύει, λύνεις το πρόβλημα με μια μικρή επένδυση σε νέο ρούτερ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.877
Εάν έχεις πρόσβαση σε κάποιο 4G/5G router που μπορείς να πειράξεις το TTL (πχ τα Mikrotik to κάνουν) θα ήταν χρήσιμο να κάνεις μία δοκιμή. Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος που οι πάροχοι καταλαβαίνουν ότι "μοιράζεις". Εάν έτσι δουλεύει, λύνεις το πρόβλημα με μια μικρή επένδυση σε νέο ρούτερ.
Δεν έχω πρόσβαση. Το τελευταίο μου ήταν 4G πριν απο 6-7 χρόνια.

Άσε που:

Δεν είμαι ψυχικά έτοιμος να μιλήσω δεύτερη φορά με Κοσμοτούλες/ους.

Reaction score
6.225
Εδώ και χρόνια έχω internet με sim από πακέτο απεριόριστων δεδομένων. Ποτε δεν είχα throttle. Σε cosmote δοκίμασες έτσι;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.248
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111