Status symbol

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Πριν λιγο καιρο ειχαμε ξεκινησει μια κουβεντα για ακριβα κινητα και τοτε ο Ak1s ειχε αναφερει για πρωτη φορα το Nokia Vertu.
Mε αστρονομικες τιμες που αγγιζουν τα 30.000€ δεν εχουν να προσφερουν τιποτα αλλο παρα...prestige
Eσεις θα δινατε ποτε τοσα χρηματα(οι τιμες ξεκινουν απο 4.500 € περιπου) για κατι τετοιο?

Για περισσοτερες πληροφοριες δειτε το site : www.vertu.com

Reaction score
62
Ναι αμέ! Λέω να πάρω και 2 μήπως χαλάσει το 1!! Συνοδεύονται και με ανάλογο bluetooth?? Γιατί δεν δίνω κάτω από 5.000 για bluetooth. Τι είμαστε??? Αλμπάνηδες?????? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
Είναι λάθος να κρίνουμε τα πράγματα που προορίζονται για άλλους με τα δικά μας μέτρα.
30000€ είναι πολλά λεφτά, χωρίς αμφιβολία. Για κάποιος όμως είναι μεροκάματο. Εσείς και εγώ, πόσα μεροκάματα δώσατε για το δικό σας κινητό; Πόσα μηνιάτικα για τον προβολέα ή τα ηχεία σας...
Για κάποιους από τους λιγότερο πλούσιους και πολύ ψωνισμένους, ίσως να αποτελεί status symbol του status που τους λείπει και πολύ θα ήθελαν να έχουν. Γιατί οι πολύ πλούσιοι κάνουν φιγούρα μετρώντας πόσες δεκάδες πόδια είναι τα γιωτ τους και πόσους κινητήρες έχουν τα lear jet τους. Όχι με κινητά και άλλα ψιλικά...

Reaction score
7
30000€ είναι πολλά λεφτά, χωρίς αμφιβολία. Για κάποιος όμως είναι μεροκάματο. Εσείς και εγώ,

πόσα μεροκάματα δώσατε για το δικό σας κινητό;

Πόσα μηνιάτικα για τον προβολέα

ή τα ηχεία σας....
Ας απαντησω....

Ουτε ενα μηνιατικο για το καθενα..... αρα, λιγοτερο απο 3 μηνιατικα για ολα...

Reaction score
5
Ωραία. Για να κάνω μια σούμα...θα χρησιμοποιήσω παράδειγμα "λαϊκό", "απτό" και "κατανοητό".
Ο David Beckham παίρνει περί τα 200,000 ευρώ την εβδομάδα. Μετά φόρων και λοιπών εξόδων (φυσικά σε φορολογικούς παραδείσους όπως η Andorra ή το Monaco ή τα νησιά Guernsey ή Jersey, που όλα είναι κοντά του), του μένουν περί τα 150-170 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Αυτά μόνο από την Ρεάλ. Τα πραγματικά χρήματα που παίρνει είναι περίπου 3 φορές αυτά από διαφημίσεις, σπόνσορες και λοιπά. Ήτοι το χρόνο 25 εκατομμύρια ευράαααα...
Βέβαια υπάρχουν και πολλοί (χιλιάδες) παίκτες ποδοσφαίρου σε όλη την ευρώπη, με μικρότερα εισοδήματα, αλλά όχι τραγικά μικρότερα. Άντε 1-2 εκατομμυριάκια να βγάζουν ο καθένας το χρόνο, άντε 200-300 χιλιάρικα αν παίζουν στην Ελλάδα...ψίχουλα δηλαδή.
Επειδή τα Vertu και τα είδη αυτού του είδους (καλό ε;)), σε αυτούς τους καταναλωτές απευθύνονται κυρίως, δηλαδή νεόπλουτους, νεαρούς και που έβγαλαν χρήματα ξεκούραστα, και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, πάντα υπάρχει και θα υπάρχει αγορά για αυτά. 30000 ευρώ το τηλέφωνο; Κανένα πρόβλημα, ΟΥΤΕ 2 ΜΕΡΕΣ (άντε εβδομάδα) δουλειά δεν είναι...
Οπότε μπράβο στη Nokia και στην κάθε Nokia που το σκέφτηκε...

P.S.: Επειδή τα έχω πιάσει στα χέρια μου, τα έχω ψηλαφήσει στο Harrods, είναι αρκετά διαφορετικά και overdesigned, όπως θα περίμενε κανείς από ένα προϊόν που στοχεύει στο να σε κάνει να ξεχωρίζεις από την "πλέμπα". Προσωπικά τα χρυσοποίκιλτα δεν μου πάνε, αλλά καταλαβαίνω γιατί τα παίρνουν κάποιοι.

GTX

Reaction score
39
Είχα πάρει το πλατινένιο και το έδωσα πίσω δε μου άρεσε το μενού :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
49
Είπατε για τιμές που αγγίζουν τις 30000€.......
Σωστά???

Τι θα λέγατε για κινητά των οποίων οι τιμές ΞΕΚΙΝΟΥΝ από 32,000€???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

'Ενα ΝΟΚΙΑ 8210, γεμάτο με διαμάντια!!!!!

Έχουμε και σε Motorola

Αλλά και σε Sony-Εricsson Τ68!

Λίγο παλιά (χμμμ...το λίγο μου ακούγεται περιττό) αλλά στην μπουζουκλερί το βράδυ θα....λάμπουν!!!!!!!!

Και όσοι επιμένετε να πάρετε ένα τέτοιο δώρο, κάντε κλικ

Reaction score
5
Ναι αλλά αυτό είναι καρακιτσαριό για μπουζουκοαηδόνες. Άσε που είναι κανονικά φθηνοτηλέφωνα παραγωγής με διαφορετικό καπάκι. Και εγώ αν βάλω ένα κορδονάκι και κρεμάσω ένα διαμάντι 100 καρατίων στο 9500 μου θα το κάνω ακριβό όσο ένα καράβι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι "για λίγους".
Ενώ το άλλο είναι σχέδιο που μόνο με αυτά τα λεφτά το αγοράζεις. Εκεί είναι η διαφορά για αυτούς που τα έχουν.

Για να δανειστώ ένα παράδειγμα από αυτοκίνητα, θα περίμενα ένα Vertu να το έβλεπα σε κάποιον που βγαίνει από ένα Pagani Zonda,

ή μια Bentley Continental GT

ή μια Aston Martin Vanquish.

-------------------------------------------------
Αυτό με τα διαμάντια θα περίμενα να το δω σε κάποιον που βγαίνει από καραφτιαγμένο Hyundai Coupe, ή από ένα από τα επόμενα αυτοκίνητα:

Έτσι καταλαβαίνω το Marketing Message του Vertu...;)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef