Stereo-amp ικανός για 4ohm?

Reaction score
1
Χαιρετώ την παρέα!

Μπαίνω κατ'ευθείαν στο θέμα: εσχάτως περιήλθε στην κατοχή μου ένα vintage, αλλά πολύ ικανό και συμπαθητικό 3δρομο σετ ηχείων αυτοκινήτου (4ohm). Δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος, ούτε χρήμα για να το βάλω στο αμάξι αυτή τη στιγμή, ΑΛΛΑ...

...υπάρχει ένας οικιακός ενισχυτής Visonik 5003 της δεκαετίας του '80 (προφανώς) που μου τον έφερε συγγενής μου προ μηνών από τη Γερμανία. Ο ενισχυτής, απ'ότι είδα στο net σε προσπέκτους της εταιρίας αποδίδει 2χ40RMS@4ohm, αλλά πάνω στο σασί του στην πίσω πλευρά αναφέρει channel A or B 4-16ohm/channel A and B 8-16ohm.

Να υποθέσω ότι δε θα "αντέξει" στα 4 ohm?

Στόχος μου είναι να κατασκευάσω με τα υφιστάμενα 4ωμα σασί ένα ζευγάρι floor-standers και να τα οδηγήσω με τον στερεοφωνικό ενισχυτή (ο οποίος "δοκιμάστηκε" σε τυπικά οικιακά ηχεία και πραγματικά με άφησε άφωνο με την ισχύ του!). ΔΕΝ έχω σκοπό να κάνω πάρτυ με τα ηχεία αυτά, αντιθέτως θα λειτουργήσουν ως near-field pc-speakers (?!?!!?!?!?). :109: :103: :121:

Iδού και ένα λινκ για όποιον μπορεί να καταλάβει 2 πραγματάκια παραπάνω βάσει του εσωτερικού του:

http://picasaweb.google.com/104199986609528189056/Visonik5003

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.433
Απάντηση: Stereo-amp ικανός για 4ohm?

αchannel A or B 4-16ohm/.
Αυτό σημαίνει ότι τα ηχεία που θα μπούν είτε στην Α είτε στην B οφείλουν να είναι εντός αυτού του εύρους αντιστάσεων.

channel A and B 8-16ohm
Αυτό αναφέρεται στην περίπτωση που θα είναι συνδεδεμένα 2 ζεύγη ηχείων ταυτόχρονα και στην Α και στην Β έξοδο.

Το crossover υπάρχει ήδη να υποθέσω;

Reaction score
1

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Χμμμμ.... 2 ζεύγη ηχείων? Ενδιαφέρον. Αν καταλαβαίνω σωστά, αυτό σημαίνει 2 ζεύγη ηχείων σε κάθε μία από τις 2 στερεοφωνικές εξόδους του ενισχυτή με συνολική σύνθετη αντίσταση εντός των προαναφερθέντων προδιαγραφών?

Πολύ πιο λιανά, τα 2 4ωμα ηχεία μου θα τα αντέξει? :111: Δεν κατέχω και πολλά από 220volt-audio, γι'αυτό και οι ερωτήσεις μου ενδεχομένως ακούγονται υπερβολικά... κάπως.

ΝΑΙ, τα crossover για το 3δρομο υπάρχουν κανονικά!...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.433

Πολύ πιο λιανά, τα 2 4ωμα ηχεία μου θα τα αντέξει?
Λογικά ναί.
Αν έβαζες 4 ηχεία θα ήταν χοντρό πρόβλημα γιατί η αντίσταση θα έπεφτε αμέσω στο μισό.

Reaction score
1

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου! Νομίζω ότι θα κάνω καλή δουλίτσα.

Reaction score
29.725

Ο ενισχυτής απο οτι είδα στο τελικό στάδιο εχει ενα stk.Ενα μεγάλο εξάρτημα σαν ολοκληρωμένο , το οποίο υλοποιεί τον τελικό ενισχυτή του.Μην περιμένεις και πολλά πολλά απο αυτό , είτε απο ποιότητα είτε απο ισχύ.
Το 80 αλλά και πιο πριν ήταν προσφιλής λύση ανάμεσα στους κατασκευαστές λόγω της χαμηλής τιμής τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON