Storage wireless routers

Reaction score
164
Μετά από μια σύντομη έρευνα στο internet βρήκα storage (ή media) routers, συσκευές δηλαδή που συνδέεις εξωτερικές usb ή firewire συσκευές αποθήκευσης και αυτές διαμοιράζονται στο ασύρματο δίκτυο. Παραδείγματα τέτοιων συσκευών είναι η Netgear WGT634U, η D-Link DI-624S και η Asus WL-700g.
Έχει χρησιμοποιήσει κανένας τέτοιες συσκευές; Κάνουν αυτό που υπόσχονται; Μπορούμε με αυτές να συνδέσουμε συσκευές που λαμβάνουν ασύρματα media από το PC, όπως πχ το Kiss 600;

Reaction score
0
Το θες για βίντεο streaming?
Γενικά ακόμη και σήμερα που μιλάμε τα 54Mbps (802.11g) δεν είναι αρκετά για βίντεο που έχουν μεγάλο bitrate πάνω από 5Μbps. Εκει χρειάζεται 100Mbps δίκτυο.
Επίσης στα ελληνικά σπίτια (με το πολύ μπετόν και τις σιδερόβεργες) οι αποστάσεις για καλή απόδοση είναι γύρω στα 10-20 μέτρα.

Για audio streaming δεν θα έχεις πρόβλημα.
Έχε υπόψη σου ότι αυτού του είδους οι συσκευές δεν μπορούν να "δουν" δίσκους με NTFS. Συνήθως είναι linux κουτιά και κάνουν αυτά format τον δίσκο σε κάποιο linux/unix filesystem. Κάποια βλέπουν δίσκους με FAT32. Διάβασε το manual που έχουν on-line για να δεις τι υποστηρίζουν.

Reaction score
2
Ξερει κανεις καμια αντιστοιχη λυση (οχι ασυρματη) για δικτυο μεταξυ PC - MAC ?
Εχω 1 pc ki ena MAC σε δικτυο αλλα δεν μπορω
να μοιρασω (ταυτοχρονα) ενα δισκο USB εξωτερικο που έχω.

Reaction score
0
Ψάχνεις για κουτιά storage με υποστήριξη πρωτοκόλλων TCP/IP και AppleTalk.
Παράδειγμα:
http://www.iomega-europe.com/eu/en/products/nas/nas_family_en.aspx

Νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις και με κουτιά που υποστηρίζουν μόνον TCP/IP (πρέπει να κάνεις τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στο MAC).

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.548
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas