Streaming απο iphone

Reaction score
1
Καλησπέρα στο forum,

θέλω να κάνω την εξής ερώτηση μιας και δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος . Έχω ενισχυτή τον Yamaha A-S501. Συνδέομαι μέσω bluetooth (Ugreen) BT receiver ο οποιος συνδεεται με RCA στον ενισχυτή. Κανω stream μεσω iPhone στο οποίο εχω εγκαταστήσει το TIdal (Hifi) του οποίου η ποιοτητα είναι Master. Η ποιοτητα που ακουω είναι αυτή που κανει Stream το iPhone? Υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω? Και αν όντως κάνει stream σε αυτή τη ποιόητα ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος Dac

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Reaction score
4.587
Η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι αντίστοιχη της ποιότητας της χειρότερης συσκευής της αλυσίδας. Για παράδειγμα ποιότητα "master" από BT δεν μπορείς να πάρεις έτσι κι αλλιώς, στην καλύτερη περίπτωση με σύγχρονα πρωτόκολλα μετάδοσης φτάνεις σε ποιότητα cd, 990kbps είναι νομίζω η μετάδοση LDAC. Με τι πρωτόκολλο συνδέεσαι εσύ?

Reaction score
1.600
Αντί να αγοράσεις DAC, είναι προτιμότερο να αγοράσεις μία musiccast συσκευή. Έτσι θα παρακάμψεις το bluetooth, και θα χρησιμοποιείς το iphone απλώς για να επιλέγεις τι θα ακούς. Πηγή σου θα είναι ο streamer. Οποιαδήποτε άλλη λύση μέσω bluetooth δεν θα έχει ποιοτικό αποτέλεσμα. Eννοείται ότι σε μεταγενέστερο στάδιο μπορείς να προβείς και σε αγορά ποιοτικότερου dac.

Reaction score
1
Με τι πρωτόκολλο συνδέεσαι εσύ?
Χμμ, αυτά είναι τα χαρακτηριστικα Α2DP?
Specification
  • Bluetooth Version: Bluetooth V5.0
  • Output: Female R/L audio and 3.5mm audio
  • Frequency Response: 20Hz-22kHz
  • Output Power: 25mW, SNR: 100dB RL=16Ω
  • Operating Time: up to 8 hours and Micro USB for power supply(5V)
  • Transmit Range: Up to 10m/33ft
  • Approximate Charging Time: 2 hours
  • Dimension: L66.6xW66.6xH24 (mm)

Αντί να αγοράσεις DAC, είναι προτιμότερο να αγοράσεις μία musiccast συσκευή
Εψαξα λιγο στο google και musiccast μου βγαζεi ολοκληρωμενα συστηματα ή ενισχυτες. Δεν θελω ομωσ ενισχυτη ο Yamaha as501 μου κανει μια χαρα οπως και τα ηχεια που εχω dali. Υπαρχει κατι που μπαινει στην εισοδο του ενισχυτη?

Reaction score
1.600
Εψαξα λιγο στο google και musiccast μου βγαζεi ολοκληρωμενα συστηματα ή ενισχυτες. Δεν θελω ομωσ ενισχυτη ο Yamaha as501 μου κανει μια χαρα οπως και τα ηχεια που εχω dali. Υπαρχει κατι που μπαινει στην εισοδο του ενισχυτη?

Reaction score
7.089
Tidal master και bluetooth???? Ειναι σα να βαζεις απλη βενζινη σε φεραρι. Με τις συσκευες που αναφερθηκαν πιο πανω,θα εχεις καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα .

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.106
Εγώ νομίζω η πιο απλή, πρακτική και οικονομική περίπτωση είναι ένα μεταχειρισμένο Chromecast audio. Η εναλλακτικά ένα κανονικό Chromecast με audio extractor που θα δίνει ψηφιακό σήμα στον ενισχυτή (έχει ψηφιακή είσοδο απ'οτι βλέπω).

Γιατί να δώσει τόσα λεφτά για musiccast; Τι παραπάνω θα προσφέρει, αν όχι μικρότερη συμβατότητα (τώρα ή μελλοντικά) με τα οποία apps χρησιμοποιεί για αναπαραγωγή;

Reaction score
1
Εγώ νομίζω η πιο απλή, πρακτική και οικονομική περίπτωση είναι ένα μεταχειρισμένο Chromecast audio. Η εναλλακτικά ένα κανονικό Chromecast με audio extractor που θα δίνει ψηφιακό σήμα στον ενισχυτή (έχει ψηφιακή είσοδο απ'οτι βλέπω).
Με chromecast Audio και αυτο το app στο iphone mconnect player λογικα θα παιζει και MQA αρχεια.
Τι λέτε?
Λογικα η ποιοτητα θα ειναι η ιδια με τα musiccast ισως και καλυτερη καθως ta musiccast δεν υποστηριζουν MQA.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος