sub Roister PB-150

idi

Reaction score
0
Παιδιά πήρα το sub της Roister αλλά έχω μια απορία για τη σύνδεση.
Εκτός από την RCA υποδοχή έχει και μια High level Output και δύο High level Input για κανονικό καλώδιο.
Τί χρειάζονται αυτές?

Reaction score
6
Για να μπορέσεις να συνδέσεις έναν στερεοφωνικό ενισχυτή από μία δεύτερη έξοδο ηχείων και ηχεία επάνω στο sub για παράδειγμα.

Εάν έχεις AVR δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ιδιαίτερα.

idi

Reaction score
0
Απάντηση: sub Roister PB-150

Ευχαριστώ!
Αλλά μόλις τώρα που σύνδεα μου δημιουργήθηκε μια ακόμα απορία:
Ο ενισχυτής μου βγάζει μια έξοδο RCA (μαύρη) ενώ το sub έχει line-in με δύο εισόδους RCA (άσπρη-κόκκινη). Απ' ότι ρώτησα σε μαγαζί μου είπανε ότι δεν υπάρχει τέτοιο καλώδιο (δηλαδή στερεοφωνικό RCA που να σπάει σε δύο μονοφωνικά)
Τί παίζει ρε παιδιά? (μάλλον είμαι πολύ άσχετος αλλά δεν βρήκα πουθενά αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης ηχείων)

Reaction score
6
Ένα καλώδιο εφ 'όσον θα συνδεθεί το LFE. Δύο εφ' όσον είχες κάποιον ενισχυτή στερεοφωνικό με pre-out.

Ας μην ξεχνάμε ότι στέλνουμε σήμα LFE, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν χρησιμοποιήσουμε καλώδιο από ένα σε δύο (Υ connector) είναι σαν να στέλνουμε τη διπλάσια πληροφορία στον ενισχυτή του sub. Όχι και πολύ υγιεινό για τον ενισχυτή του sub.

Πολλά sub έχουν και διακόπτη LFE on/off που εκτός από την ακύρωση της ρύθμισης της εσωτερικής αποκοπής, υποδιπλασιάζουν το εισερχόμενο σήμα όταν αυτό τεθεί στο off ακριβώς επειδή θα συνδεθούν και στις δύο εισόδους.

Reaction score
4

Λεωνίδα για ξαναπες το τελευταίο γιατί δεν το κατάλαβα...
δηλαδή το LFE δεν είναι 775mVpp ή έστω 1,5Vpp ?

Αλήθεια, ο ενισχυτής που έχει μέσα το sub είναι στερεοφωνικός?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: sub Roister PB-150

Λεωνίδα για ξαναπες το τελευταίο γιατί δεν το κατάλαβα...
δηλαδή το LFE δεν είναι 775mVpp ή έστω 1,5Vpp ?

Αλήθεια, ο ενισχυτής που έχει μέσα το sub είναι στερεοφωνικός?
To LFE είναι ηχογραφημένο 10 dB πιο πάνω. Δε θέλει και πολύ να καταλάβει κάποιος τι ζημιά μπορεί να γίνει αν στείλουμε διπλάσιο σήμα.
Αν και θα το καταλάβει από την υπερβολική συμπεριφορά του sub.

Ο ενισχυτής είναι μονωφωνικός. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν sub με γεφυρωμένο ενισχυτή δικάναλο.

Αυτό που είπα για το σήμα το έχω παρατηρήσει σε sub όπως το TS10 της Tannoy. Με το LFE στο on, όπως και να το είχες συνδεμένο, η ένταση ήταν διπλάσια χωρίς να έχεις πειράξει το volume.

Reaction score
18
Tετοιο καλώδιο mono rca σε διλό φυσικά κ υπάρχει. Στην περίπτωση σου, αν θέλεις απο το woofer μόνο το μπάσο δεν το χρειάζεσαι διπλό καλώδιο. Διπλό χρειάζεσαι σε πέρίπτωση που θέλεις να οδηγήσεις ηχεία μέσω του woofer. δηλαδή να συνδέσεις ηχεία στο woofer.

Reaction score
18
Τελικά το καλώδιο είναι αυτό. Θεωρητικά μπορεί επίσης να κάνει στο να συνδέσεις σε μία έξοδο pre out 2 sub.

Reaction score
4.303

Ευχαριστώ!
Αλλά μόλις τώρα που σύνδεα μου δημιουργήθηκε μια ακόμα απορία:
Ο ενισχυτής μου βγάζει μια έξοδο RCA (μαύρη) ενώ το sub έχει line-in με δύο εισόδους RCA (άσπρη-κόκκινη). Απ' ότι ρώτησα σε μαγαζί μου είπανε ότι δεν υπάρχει τέτοιο καλώδιο (δηλαδή στερεοφωνικό RCA που να σπάει σε δύο μονοφωνικά)
Τί παίζει ρε παιδιά? (μάλλον είμαι πολύ άσχετος αλλά δεν βρήκα πουθενά αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης ηχείων)
Επειδή κι εγώ άσχετος ήμουν και έμεινα χαζός όταν το είδα, απλά με μονό RCA σύνδεσε το κανονικά στον AV και την άλλη άκρη στο L του Sub...

Reaction score
3

Το ίδιο παρατήρησα και εγώ στον δικό μου PB-150 που μόλις έχω αγοράσει.
Έχει δύο εισόδους RCA ενώ ο ενισχυτής μου (Yamaha RX-V463) έχει μία έξοδο για SUB WOOFER....

Από ότι μου είπαν στη Roister μπορώ με ένα αντάπτορα: (2RCA-θυλικά > 1RCA-αρσενικό) που θα μπεί πάνω στον ενισχυτή να συνδέσω το woofer με το διπλό καλώδιο: (2RCA > 2RCA).

Τελικά είναι σωστή αυτή η συνδεσμολογία η όχι;
δε πιστεύω να πάρω στα χέρια τον ενισχυτή του woofer ε;;;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.403
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis