sub SVS PB 10 NSD (Είναι δυνατόν;)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Έριχνα ένα χάζι στο site της SVS και βλέπω αυτό το μικρούλι.

Μου φάνηκε καλή η τιμή και έψαξα να δώ στα μέρη μας πόσο περίπου πάει.
Ενδιαφέρον.
Κοιτώντας λίγο καλύτερα στην σελίδα της εταιρίας(μωρέ μπας και βρώ καμιά μετρησούλα:137:) βλέπω αυτό:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Πρώτη μου αντίδραση::111:

Μετά όμως νάσου και τα ψιλά γράμματα:
Quasi-anechoic frequency response: Standard smoothed data measured with high resolution instrumentation (1/60th octave) via "ground plane" technique, outdoors, at two meters' distance, a minimum of 70 feet from reflective boundaries .

Note: In-room extension, with corner placement, will typically yield 3-5Hz greater linear extension than indicated. Results will vary based on room size, seat distance from your SVS, and subwoofer location. Graph not meant to depict maximum playback SPLs which will result from setup in your unique room.

Βρε τους κερατάδες(σκέφτηκα),τι κάνουν και αυτοί για να πουλήσουν:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Oπότε έκανα μια γρήγορη ψαχτική και βρίσκω 2 αποτελεσματάκια μούρλια

Αποτέλεσμα νο1
:131:(Κοιτάξτε παρακαλώ τις μετρήσεις για το sub)

Και στο αποτέλεσμα νο2 βρήκα τον πρόγονο του.

Εκεί είδα αυτό:

(Όσοι έχετε δώσει πάνω από 1000ε για sub μην το ανοίξετε!)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Και ερωτώ ο δόλιος:

1)Είδα καλά;
2)Κατάλαβα κάτι λάθος;
3)Γιατί αυτή η εταιρία δεν εισάγεται στην χώρα μας;
4)Υπάρχει κάτι καλύτερο μέχρι το 1000άρικο;(Θα έβαζα παραπάνω αλλά ας μην το παρακάνω)

Κωστάδες βοήθεια!!Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά!

Jargon θα σε σφάξω στο γόνατο άτιμε!!Τι ήθελες και μου την θύμησες;:620:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: sub SVS PB 10 NSD (Είναι δυνατόν;)

βαλε ολιγο νερο στο κρασι σου, οι μετρησεις του καθε κατασκευαστη ειναι απλα για να γεμιζουν την σελιδα.Μονο μετα απο προσωπικα τεστ μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια για το τι κανει το καθετι.Δεν ξερουμε κατω απο ποιες συνθηκες μετρανε...δεν....δεν.....δεν.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Αrgi δεν αναφέρομαι τόσο στις μετρήσεις του κατασκευαστή(αν και αναφέρει 2 πραγματάκια στα ''ψιλά γράμματα'') όσο σε αυτές του Secrets.Aυτοί έγραψαν αναλυτικά τι μέτρησαν και πως.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.836

οι μετρησεις του καθε κατασκευαστη ειναι απλα για να γεμιζουν την σελιδα.
:141:

:143::135::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.836

Έριχνα ένα χάζι στο site της SVS και βλέπω αυτό το μικρούλι.
πχιό μικρούλι βρε? :143:

είδες τι γκουμούτσα καμπίνα έχει? :135:

αφού ρε συ ξέρεις πως το μάρκετινγκ των ηχείων τα θέλει στενά και με μικρό βάθος για να έχουν καλό waf, αυτό το κακόμοιρο το γκουμουτσοειδέστατο πως να πουλήσει? σιγά μη βρεθεί αντιπρόσωπος...:137:

πάντως, σε αντίθεση με την άσχημη αισθητική του, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι μετρήσεις του δείχνουν όμορφες.:126:

Reaction score
152

αρνητικο για μενα η (παρα)εισαγωγη του απο την Νορβηγια,που δεν ειναι μελος της Ε.Ε. ....

εξτρα τελωνειο κλπ.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Aν θέλει κάποιος το παίρνει και απο Αγγλία.Αν και στο Νορβηγικό site αναφέρει ότι στέλνει μέσω Γερμανίας οπότε και αυτές είναι οι τελικές τιμές.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πολλα προιοντα ή δεν εισαγονται , ή οι εδω δεν το περνουν τοσο ζεστα

Reaction score
150
Και ερωτώ ο δόλιος:

1)Είδα καλά;
2)Κατάλαβα κάτι λάθος;
3)Γιατί αυτή η εταιρία δεν εισάγεται στην χώρα μας;
4)Υπάρχει κάτι καλύτερο μέχρι το 1000άρικο;(Θα έβαζα παραπάνω αλλά ας μην το παρακάνω)

Κωστάδες βοήθεια!!Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά!

Jargon θα σε σφάξω στο γόνατο άτιμε!!Τι ήθελες και μου την θύμησες;:620:

Έχω βαρεθεί να γκαρίζω για τα συγκεκριμένα 100 χρόνια τώρα.

Το ίδιο έχουν κάνει και χιλιάδες, χιλιάδες άτομα που τα έχουν στο εξωτερικό.

Οι μετρήσεις έχουν επιβεβαιωθεί από πολούς και η Εταιρεία θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες.

Και όταν μιλάω για μετρήσεις δεν μιλάω από άσχετους αλλά από άτομα που έχουν λιώσει πολλά χρόνια τα κορμιά τους στο θέμα subwoofer.

Ετοιμάζουν και sealed designs μέσα στο χρόνο και περιμένω κι εγώ να δω το SVS PB16 Ultra όταν βγει το οποίο περιμένω να κάνει θραύση.

Για Home Cinema εφαρμογές και για αγορά άμεσα και από Ευρώπη look no further...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.836
Απάντηση: Re: sub SVS PB 10 NSD (Είναι δυνατόν;)

έτσι πάει το πράμα. τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα...:138:

σιγά σιγά, να δεις που θα αρχίσουν να σ'ακούν!

έχεις πάρει κανένα SVS εσύ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Το ίδιο έχουν κάνει και χιλιάδες, χιλιάδες άτομα που τα έχουν στο εξωτερικό.

Οι μετρήσεις έχουν επιβεβαιωθεί από πολούς και η Εταιρεία θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες.

Και όταν μιλάω για μετρήσεις δεν μιλάω από άσχετους αλλά από άτομα που έχουν λιώσει πολλά χρόνια τα κορμιά τους στο θέμα subwoofer.

Ετοιμάζουν και sealed designs μέσα στο χρόνο και περιμένω κι εγώ να δω το SVS PB16 Ultra όταν βγει το οποίο περιμένω να κάνει θραύση.

Για Home Cinema εφαρμογές και για αγορά άμεσα και από Ευρώπη look no further...
σωτηρη ειασια 100 χρονων ? και δεν σου φαινεται, σε εκανα για τα διπλα , τι κριμας μαλλον εισαι και κουφος και τυφλος
για την ηλικια σου παντα.δεν το λεω εγω ο αλλος σε λεει κουφο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πηρε αυτο που πηρε ο αρης
και τελικα πσωνισε τις οικολογικες σομπες

Reaction score
150

Το θέμα sub το έψαξα πολύ και διάβασα πολύ και είχα καταλήξει στο να αγοράσω δύο SVS PB13-Ultra που είναι και τα καλύτερα - μεγαλύτερα τους.

Το συμπέρασμα βγήκε μετά από πολύ έρευνα και ενώ φυσικά και υπάρχουν καλύτερα sub ο λόγος κόστος/απόδοσης των συγκεκριμένων (1860 Ευρώ έκαστο σε gloss black) ήταν μακράν ο καλύτερος δεδομένου ότι έρχονται εύκολα από ευρώπη.
Καλύτερα ακόμη από τα SVS είναι τα Submersive του Mark Seaton αλλά και πιο ακριβά.

Υπήρξαν κι άλλοι υπψήφιοι όπως το Quad Drive πακέτο της HSU, κάποιες λύσεις από elemental design, epik αλλά και από την Danley Soundlabs.

Τελικά όμως με κέρδισε ο φίλος μου ο Dave που τον πέτυχα σε ένα "καβγά" με έναν διευθυντή της SVS στο AVS και στην ερώτηση του δεύτερου προς τον πρώτο "δείξε μου ένα sub που να παίζει καλύτερα με νορμαλ κόστος" του απάντησε:

.....αυτό....και του είπε...κατεβαίνει χαμηλότερα, έχει σαφώς καλύτερη γραμμικότητα, μεγαλύτερη ακρίβεια και είναι πολύ πιο όμορφο ενώ καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Αυτό ήταν το Raven το οποίο φυσικά ήταν δικό του κατασκεύασμα και όχι παραγωγής. Αφού μελέτησα τις μετρήσεις του και τα σχολια θαυμασμού σε DIY section του AVS τον έπρηξα και τον έπεισα να μου κατασκευάσει δυο. Το κόστος βέβαια αλλού σε σχέση με τα SVS αλλά έχουν και δυο 15" το καθένα...

Η δική μου απαίτηση λόγω μεγάλου χώρου ήταν να παίζει το καθένα σε output όπως δυο SVS PB-13Ultra διατηρώντας βέβαια τη μεγαλύτερη ακρίβεια και χαμηλότερη παραμόρφωση. Τα sub είναι sealed design και είναι παθητικά και τα τρέχω με 2 crown bridged στα 1600Watt τον καθένα μέχρι να τους ρίξω αυτό που πρέπει - έναν QSC 5050 bridged στα 5,000 Watt. Δυστυχώς οι Crown έχουν άσχημο roll-off κάτω από τα 20Hz και δεν τραβούν!

Περίμενα ακριβώς 1 χρόνο για να τα παραλάβω και το αποτέλεσμα? Ότι ακριβώς περίμενα και όσο τα ρυθμίζω τόσο με εντυπωσιάζουν και στη μουσική που έδεσαν απόλυτα με τα 800D μου αλλά και στις ταινίες.

Θα βγάλω το Curve από το SMS κάποια στιγμή όταν τελειώσω.

πηρε αυτο που πηρε ο αρης
και τελικα πσωνισε τις οικολογικες σομπες
οικολογικότατες! Τινάζουν και τα πεύκα έξω από το σπίτι αν θες βοηθώντας στη διασπορά της γύρης τώρα την άνοιξη.:138:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale