Subwoofer και ηχεία για DENON PMA-720EA

Reaction score
3.523
Καλησπέρα σε όλους

Αγόρασα απο φίλο εδώ στο φόρουμ έναν πολύ καλό ηχητικά και εμφανισιακά stereo ενισχυτή τον PMA-720AE. Είναι τόσο καλή η κατάσταση του που νιώθω σαν να τον αγόρασα καινούργιο παρόλο τα 3 χρόνια του. Το συστημά μου έχει γίνει πολύ minimal 2.1 και φιλοξενεί μόνο τα παρακάτω:

1. Technics SL1600 MK2
2. Teac UD-501
3. Musical Fidelity X-10D
4. HTPC - Celeron J3455M, 8GB RAM, Kingston SSD 240GB, DVD-RW, Windows 10 64BIT
5. Denon PMA-720EA

Τα ηχεία που έχω απο τον καιρό του πολυκαναλου ενισυχτή μου (έχει αποσυρθεί) είναι τα εξής:

1. Magnat Monitor Supreme 1000
2. Tannoy Fusion 2
3. Koda SW 80

Ο χώρος που τα φιλοξενεί είναι 30 τετραγωνικά περίπου και ακούω 2,5 μέτρα μακρία σε ισοσκελές τρίγωνο. Ακούω μουσική είτε μέσω internet (dsd, flac κτλ) είτε απο την δική μου βάση με τραγούδια σε μορφή CD, Δισκος, mp3 κτλ. Και βεβαίως ταινίες όχι σε πολυκάναλο αλλά σε 2.1. Δεν βάζω φωτιά στο χώρο απο εντάσεις αλλά αναζητώ τον καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή ήχου μέσα στο budget που έχω.

Με τα επιμέρους συστήματα δεν θα αλλάξω πια κάτι αλλά θέλω να βελτιώσω τα ηχεία και σκέφτομαι να πάω σε 2.1 λογική. Θα ήθελα την βοήθεια σας τι να κάνω. Να κρατήσω κάποια απο τα παραπάνω και να αλλάξω το sub, να πάω σε νέο 2.1 και να φύγω απο τα υπάρχοντα;

Αυτή την στιγμή στην έξοδο pre-out του ενισχυτή (σύμφωνα με το manual της Denon δεχεται και SW) έχω το κόντα συνδεμένο με ένα βίσμα L+R RCA to 1 RCA το οποίο συνδέεται στο input subwoofer του SW και δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό σαν συνδεσμολογία.

Budget για την αλλαγή το ανώτερο 500 ευρώ. Αναμένω τις προτάσεις σας.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
3.523
Είχα πρίν και HTPC, cd player, minidisk, ξεχωριστό phono stage για το pickup + αυτά που έχω τώρα και όλα αυτά με πολλά καλώδια audio για να συνδεθούν και βέβαια δύο πολύπριζα συνολικά 9 καλώδια ρεύματος μόνο απο τα μηχανήματα τα οποία τώρα είναι μονο 6 και χωράνε σε ένα. Και βέβαια μειώθηκε το οπτικο μέγεθος πάνω στο rack καθότι όλες οι συσκευές είναι μικρές σε σχέση με πρίν.

Οσων αφορά το ερώτημα θα ήθελα αν επιλέξω 2.1 ολοκληρωμένο να είναι του ίδιου κατασκευαστή ολά τα ηχεία.

Last edited:

Reaction score
3.523
Καλημέρα

Ο Denon έχει μια εξοδο PRE-OUT για διασύνδεση με τελικό ή SW σύμφωνα με το manual. Αν πάρω το κάθε κανάλι της εξόδου (L + R) μπορώ να το στείλω σε δυο διαφορετικά SW στην μονή είσοδο subwoofer που έχουν ή είναι "μαϊμουδιά";

Είμαι ακόμα σε αναζήτηση αντικατάστασης των ηχείων και δεν έχω καταλήξει κάπου. Σας ευχαριστώ και αναμένω την πολύτιμη βοήθεια σας

Κωνσταντίνος

Reaction score
7.067
Καλημέρα

Ο Denon έχει μια εξοδο PRE-OUT για διασύνδεση με τελικό ή SW σύμφωνα με το manual. Αν πάρω το κάθε κανάλι της εξόδου (L + R) μπορώ να το στείλω σε δυο διαφορετικά SW στην μονή είσοδο subwoofer που έχουν ή είναι "μαϊμουδιά";

Είμαι ακόμα σε αναζήτηση αντικατάστασης των ηχείων και δεν έχω καταλήξει κάπου. Σας ευχαριστώ και αναμένω την πολύτιμη βοήθεια σας

Κωνσταντίνος

αρκει να ειναι δυο ιδια υπογουφερ,διαφορετικα θα εχεις αλλο χαμηλο στο ενα καναλι και αλλο στο αλλο.Μπορεις φυσικα να τα ρυθμισεις ωστε να τα φερεις να παιζουν πανω κατω το ιδιο (ενταση,συχνοτητα και φαση),αλλα και παλι πρεπει να ειναι περιπου ιδιου μεγεθους.

Reaction score
3.523
Καλημέρα

Ναι για δύο ίδια σκέφτομαι. Είμαι αποφασισμένος για την αλλαγή αλλά δεν ξέρω που να πάω. Μου ακουγεται ωραίο και challenging τα 2 SW αλλά δεν ξέρω για τα 2 ζευγάρια ηχεία που έχω. Τα Tannoy είναι μια χαρά για τον Denon θεωρώ αλλά μου αρέσει η εικόνα με ηχεία δαπεδου. Επίσης τα δικά μου δαπέδου τα magnat θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλα για τον DENON. Δεν ξέρω είμαι σε δίλλημα και θέλω να πετύχω ότι καλύτερο σε συνδιασμό καθότι δεν βρίσκονται πάντα τα χρήματα στις μέρες μας εύκολα και δεν θέλω να κάνω λαλακία.

Κωνσταντίνος

Reaction score
3.523
Τέλεια σε αυτή την λογική θα πάω και είναι και η λογική που σκεφτόμουν. Τώρα μένει να δώ σε τι επιλογη SW θα πάω και θέλω να είναι και σε ανοιχτό χρώμα για να ταιριάζει με τα ΤΑΝΝΟΥ τα οποία είναι σε μπεζ χρώμα.

Budget το πολύ 500 ευρώ και τα δύο.

Reaction score
7.067
δυσκολα θα βρεις το ιδιο χρωμα με αυτο των Fusion 2......αλλα νομιζω οτι αν παρεις δυο τελειως μαυρα δεν θα εχεις θεμα. Ετσι και αλλιως δυο βασεις να αγοραζες θα ειχαν μαυρο χρωμα.

Reaction score
3.523
10'' ή 8¨; Δεν θέλω μεγαλύτερο γιατί οι εντάσεις είναι έτσι και αλλιώς φυσιολογικές και όχι "κλαμπατσιμπανα". Θέλω να συμπληρώνουν αυτό το κάτι που δεν μπορεί να δώσει το ζεύγος τον ΤΑΝΝΟΥ σε μπάσο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Κρατάς τα Magnat και διώχνεις τα υπόλοιπα. Προσθέτεις ένα sub 12 ιντσών και αν μπορείς δίνεις στα Magnat φάσμα άνω τον 60-70 κύκλων, που θα αναπαράγονται αποκλειστικά από το sub.

Reaction score
3.523
Κρατάς τα Magnat και διώχνεις τα υπόλοιπα. Προσθέτεις ένα sub 12 ιντσών και αν μπορείς δίνεις στα Magnat φάσμα άνω τον 60-70 κύκλων, που θα αναπαράγονται αποκλειστικά από το sub.
Δεν σε πιάνω χιχιχιχι. Δηλαδή θα οδηγεί το sub τα Magnat και ο Denon θα λειτουργεί σαν PRO; Γιατί να δώσω φάσμα μέσω του Denon δεν παίζει γιατί δεν έχει τέτοια επιλογή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Δεν σε πιάνω χιχιχιχι. Δηλαδή θα οδηγεί το sub τα Magnat και ο Denon θα λειτουργεί σαν PRO; Γιατί να δώσω φάσμα μέσω του Denon δεν παίζει γιατί δεν έχει τέτοια επιλογή.
Το sub με τον αυτόνομο ενισχυτή του και τέλος. Ο denon θα οδηγεί τα Magnat, αλλά αυτά δεν θα αναπαράγουν όλο το φάσμα.
Γιαυτό και έγραψα <<αν μπορείς>>. Ένας τρόπος είναι με παθητικό κροσάρισμα στα Magnat για να κόψεις το βαθύ χαμηλό και να καθαρίσει χαμηλό και μεσοχαμηλό. Άλλος τρόπος είναι με ενεργό κρος αλλά θα πρέπει ο denon να μπορεί να διαχωριστεί σε προ και τελικό. Πράγμα που δεν κάνει.

Reaction score
3.523
Επειδή έχω κάνει λάθος στο μοντέλο του sub έχω το Koda SW 1000 θα μπορούσε προσωρινά το παρόν sub να κάνει την δουλειά και να μαζέψω και άλλα χρήματα για κάτι πιο ολοκήρομένο σε θέμα ηχείων και να γλιτώσω και τα χρήματα για την ώρα;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Η βασική δουλειά ενός sub είναι να μπορεί να αναπαράγει τις πολύ χαμηλές συχνότητες με όγκο και ατάκα, εκεί που τα κύρια ηχεία του συστήματος υστερούν.
Το συγκεκριμένο ανταποκρίνεται στο παραπάνω; Εσύ θα το κρίνεις και θα πράξεις.

Reaction score
3.523
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει άλλο απο το KODA και έτσι δεν έχω άποψη τι παραπάνω θα δώσει ηχητικά ένα πιο ακριβό. Σιγουρα λόγω περισσοτέρων επιλογών σε ρυθμίσεις στα πιο ακριβά θα μπορεί κανείς να βρεί το βελτιστο. Πάντως ποτε δεν ασχοληθηκα στο παλιο 5.1 με το θεμα sub περα απο το KODA το οποίο για ταινίες με κάλυπτε υποκειμενικά όμως για μένα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Θεωρητικά τουλάχιστον, το συγκεκριμένο sub δεν δίνει κάτι παραπάνω από τα Magnat με τα δύο 8ιντσα.
Στη πράξη βέβαια μπορείς να αυξήσεις τη στάθμη του sub και να αισθανθείς περισσότερο χαμηλό.
Είναι όμως ουσιαστικό αυτό συχνοτικά προς τα κάτω ή απλά ένα φούσκωμα της κοινής με τα Magnat περιοχής;

Reaction score
3.523
Εγώ θα έλεγα να κρατήσω τα ΤΑΝΝΟΥ με το KODΑ όπως πρότεινε και ο Tanto. Και να βάλω στην άκρη τα Magnat για να μην μπερδεψω τα μπάσα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό; Να μου πείς δοκίμασε το. Αυτό θα κάνω και βλέπουμε γιατί θεωρώ οτι ο DENON ειναι λιγος για τα MAGNAT.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Αυτό που λες είναι το ποιο απλό. Ρυθμίζεις την απόκριση του sub από τους 70 και κάτω, παίζεις και λίγο με τη φάση για να ακουστεί όσο ποιο δυνατά γίνεται και είσαι ΟΚ.

Από την άλλη, όταν έχεις ήδη ένα μεγάλο ηχείο με καλή απόκριση, είναι ευκολότερο να συμπληρώσεις από τους 30 κύκλους και κάτω, έτσι ώστε να έχεις και σοβαρές στάθμες όταν τις θέλεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.735
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab