subwoofer καμπινα

Reaction score
0
Καλησπερα φιλοι του DIY.
Θα εχω στην κατοχη μου σε λιγο καιρο ενα 12" bass-mid ηχειο και ελεγα να κατασκευασω μια καμπινα (subwoofer) της προκοπης.
Απο υλικα ξυλου και μαστορα εχω προσβαση, το μονο που χρειαζομαι ειναι ενα καλο σχεδιο, εναν ενισχυτη (βρηκα στο internet μερικους), και ενα crossover.Aπο κολλητηρια και υλικα εχω εμπειρια ερασιτεχνικη.Τo internet φανταζομαι ειναι γεματο σχεδια, αλλα δεν ξερω τι να διαλεξω.Αν καποιος εχει εμπειρια ας δωσει καμια κατευθυνση.Το woofer ειναι απο οσο ξερω 250W και ειναι ολοκαινουργιο στο κουτι του.
Ευχαριστω και αναμενω.
Φιλικα Νικος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Για την κατασκευή υπογούφερ καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μεγάφωνο bass (κατεβαίνουν χαμηλότερα) και όχι midbass. Για τον υπολογισμό της καμπίνας χρειάζονται τα χαρακτηριστικά Thiele-Small του μεγαφώνου.

Reaction score
0
H μοναδα που περιμενω ειναι 50Hz - 5kHz στα 8ohm 250W.
Aν δεν κανει καθολου για sub, μπορω να την κανω ενα αξιοπρεπες ηχειο λετε εστω και mono ?
Ευχαριστω για την απαντηση !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Από την απόκριση συχνοτήτων που αναφέρεις μάλλον για μεγάφωνο μεσοχαμηλών μου κάνει παρά για μεγάφωνο κατάλληλο για υπογούφερ.
Για πλήρες ηχείο θα χρειαστείς και μονάδα υψηλών συχνοτήτων (τουίτερ) και βέβαια το αντίστοιχο κύκλωμα διαχωρισμού.

Reaction score
0
Οποτε θα ηταν καλυτερα να το εκανα ενα πληρες ηχειο και ιδανικα να εφτιαχνα ενα ζευγαρι με 2 μοναδες το καθενα ?
Σε τετοια περιπτωση ποσο ευκολο να ταιριαξω ενα καταλληλο tweeter και κατοπιν ενα crossover για το ολο ηχειο ?
Ευχαριστω !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις ανάλογη εμπειρία και εξοπλισμό για την κατασκευή ηχείου. Θα σου πω ότι δεν είναι απλώς δύσκολο, αλλά αδύνατον να βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Η κατασκευή ηχείου είναι δυσκολότερη από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι ενός συστήματος ήχου. Πολλοί πιστεύουν ότι βιδώνοντας μεγάφωνα σε ένα κουτί και προσθέτοντας ένα κύκλωμα διαχωρισμού έχουν ηχείο.
Αμ δε...
Άλλο Κουτόφωνο (έκφραση φίλου) και άλλο ηχείο.
Σου τα λέω ωμά για να μη μπεις σε περιπέτειες και έξοδα.
Αλήθεια για ποιο μεγάφωνο μιλάμε?

Reaction score
0
Κουτοφωνο :114:... πολυ καλο, ο φιλος εχει το copyright να το λεω και εγω? Φιλε peter το μονο που εχω ειναι τα εργαλεια και εναν ανθρωπο που δουλευει με ξυλο γενικα.Το θεμα ηχειο το γνωριζω ποσο επιστημη ειναι.Διαβαζα για hi-fi,hi-end,studio ηχο,PA ηχο σε περιοδικα ξενα και Ελληνικα απο τα 24 μου.Το ηξερα τελικα οτι θα μαλλον θα μπω σε περιπετειες και εξοδα, και το αποτελεσμα μετα απο μηνες δουλειας θα ειναι πραγματι μονο για κλαρινα σε πανυγηρι.Απλα ειπα μηπως υπαρχει κατι να κανω με αυτα μιας και θα μου κοστισουν σχεδον τσαμπα.
Χαρακτηριστικα δεν εχω απο τις μοναδες αυτες, οτι ανεφερα τα ηξερε ο φιλος και μου τα ειπε στα γρηγορα τηλεφωνικα.
Σε ευχαριστω και καλυτερα θα επενδυσω στο πικαπακι μου (Luxman PD131 χωρις βραχιονα) και τον SME 3009/s2 improved που καθεται στο κουτι του απο το 2002.
Αληθεια καμια καλη υλοποιηση για DIY MC preamp εχουμε ?
Επισης, ποσο να περιμενω να πληρωσω για την τοποθετηση του βραχιονα στο Luxman (σε περιπτωση που μπαινει).
Σε ευχαριστω για την ανακατευθηνση οικονομικων πορων και αναμενω απαντηση σου.Γεια χαρα.:107:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Σαφώς και το Κουτόφωνο (κουτί που βγάζει φωνή για να μην παρεξηγηθούμε) μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα:107:

Τα χαρακτηριστικά ενός μεγαφώνου, αν δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή, μπορούν να μετρηθούν. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με ειδικό εξοπλισμό που δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο στο συγκεκριμένο.
Δεν γνωρίζεις ούτε τον τύπο του μεγαφώνου? Για να έχει τέτοια απόκριση 12 ιντσών μεγάφωνο για επαγγελματικό και μάλλον υψηλής ευαισθησίας μου κάνει.
Το πικάπ σου είναι αστέρι. Καθάρισμα και λίπανση του πηγαδιού, έλεγχο ιμάντα και στροφών και είσαι έτοιμος.
Το armboard του δεν είναι τρυπημένο?

Για το θέμα του προενισχυτή τι ποσό σκέφτεσαι να διαθέσεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.280
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos