subwoofer crossover

Reaction score
29.535
Απάντηση: subwoofer crossover

Γιατί να κλείσεις τα εφλέξ των ηχείων?
Θα χάσεις σε μπάσσο απο τα l,r, και δεν θα κερδίσεις τίποτα πουθενά.
Το μπουμάρισμα που λες προέρχεται απο τα σαμπς.
Αλλαξέ τους θέση , η κάνε άλλη ισσοστάθμιση στο sms-1 .

Reaction score
130

Γιατί να κλείσεις τα εφλέξ των ηχείων?
Θα χάσεις σε μπάσσο απο τα l,r, και δεν θα κερδίσεις τίποτα πουθενά.
Το μπουμάρισμα που λες προέρχεται απο τα σαμπς.
Αλλαξέ τους θέση , η κάνε άλλη ισσοστάθμιση στο sms-1 .
Γιάννη, α)δεν είναι από τα sub το πρόβλημα(αφού τα είχα κλειστά και πάλι το έκανε), αυτό που φταίει είναι ότι τα main τα έχω κολλητά στο τοίχο της οθόνης, άλλωστε με το που έβαλα τα ρικοφόν πίσω από τα RF-7 σταμάτησε αυτό που μ΄ ενοχλούσε. Αν ήταν από τα sub, δεν θα συνέχιζε;
Β) Άλλη ρύθμιση στο sms τι εννοείς ακριβώς;
Η τελευταία που έγινε είναι όπως την ήθελα. Το cross (του sms εννοώ), μπήκε στους 35 κύκλους (εφόσον κάτω από αυτούς οι συχνότητες στο δικό μου χώρο είναι προβληματικές λόγο τετραγωνικών), και έδωσα βάση από κει και πάνω πετυχαίνοντας, ατάκα, ταχύτητα, και έκρηξη.
Αν θυμάσαι τα είχαμε πει και στο τηλέφωνο ότι το πόσο χαμηλά κατεβαίνει ένα sub με αφήνει αδιάφορο. Αυτό που θέλω είναι κινηματογραφικός ήχος, και απ΄ ότι είδα στα manual της JBL και της KLIPSCH κάτω από 40 hz δεν κατεβαίνουν.

Αυτό που θα κάνω επίσης είναι να κατεβάσω λίγο την ένταση των subs. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το ροζ θόρυβο από ένα δισκάκι της THX που έχω, η διαφορά με τη τριάδα μπροστά, είναι 7 με 8db παραπάνω. Λέω να κατεβάσω 2-3 db.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δημητρη για σωστες μετρησεις δεν μετρας το σαμπ με ντεσιμπελομετρο.
Και ηχοαποροφητικα κανε μια βολτα στο λιροι μερλιν

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

περα απο το να παιζουν τα σαμπακια <ισα> με τα ηχεια , υπαρχει και το ποσο μπασο θελουμε στον χωρο μας.Οποτε το ντεσιμπελομετρο παει περιπατο.

Reaction score
130

Μα το είπαμε αυτό φίλε ότι με ντεσιμπελόμετρο δεν μπορούμε να μετρήσουμε σωστά!!
Ξέχασες ότι στο τηλέφωνο σε ρώτησα εάν έχεις κάποιον με γεννήτρια η τέλος πάντων με κάποιο άλλο όργανο να μας μετρήσει την ένταση του s.w;
Μάλιστα μου είπες ότι δεν ξέρεις. Αυτό το «λιρόι μέρλιν» τι είναι πάλι; Από πού ξεφύτρωσε; Δώσε κανένα στοιχείο παραπάνω.
Απλά εφόσον δεν έχω κάτι άλλο, μετράω με ντεσιμπελόμετρο, και πάντα βέβαια μετά βλέπω αν το αποτέλεσμα μου αρέσει η όχι.
Έχω καταλήξει ότι όταν βάλω το s.w + 5-6db είναι εντάξει. Τώρα αν κάποιο ειδικό ντεσιμπελόμετρο αυτή την ένταση τη μετρήσει με άλλο νούμερο, λίγη σημασία έχει νομίζω. Είναι θέμα αριθμών.!!

Υ.Γ.
Είχα ρωτήσει και τον Τροβά όπως μου είπες, αλλά δεν μπορεί με τη γεννήτρια που έχει να κάνει αυτή τη δουλειά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μα το είπαμε αυτό φίλε ότι με ντεσιμπελόμετρο δεν μπορούμε να μετρήσουμε σωστά!!
Ξέχασες ότι στο τηλέφωνο σε ρώτησα εάν έχεις κάποιον με γεννήτρια η τέλος πάντων με κάποιο άλλο όργανο να μας μετρήσει την ένταση του s.w;
γεννητρια εχει ο κωστας , τροπο να μετρησει db μαλλον δεν εχει , μαλλον ετσι
Μάλιστα μου είπες ότι δεν ξέρεις. Αυτό το «λιρόι μέρλιν» τι είναι πάλι; Από πού ξεφύτρωσε; Δώσε κανένα στοιχείο παραπάνω.

εχει και στο αεροδρομιο και στην πειριαως , και δεν ξεφυτρωσε τωρα , χρονια ειναι , εχει πολλα σε σουπερ τιμες
Απλά εφόσον δεν έχω κάτι άλλο, μετράω με ντεσιμπελόμετρο, και πάντα βέβαια μετά βλέπω αν το αποτέλεσμα μου αρέσει η όχι.
Έχω καταλήξει ότι όταν βάλω το s.w + 5-6db είναι εντάξει. Τώρα αν κάποιο ειδικό ντεσιμπελόμετρο αυτή την ένταση τη μετρήσει με άλλο νούμερο, λίγη σημασία έχει νομίζω. Είναι θέμα αριθμών.!!

Υ.Γ.
Είχα ρωτήσει και τον Τροβά όπως μου είπες, αλλά δεν μπορεί με τη γεννήτρια που έχει να κάνει αυτή τη δουλειά.
μετρησει να απλα μπορει να βαλει στην γεννητρια καοιες συσχνοτητες και να δεις το σαμπ αν τις βγαζει .Αυτο ειχα πει

Reaction score
130

Αργύρη μόλις γύρισα από το «Leroy Merlin» της Πειραιώς.
Πράγματι πολύ καλή τιμή στο Rikofon. Το κομμάτι που το βρίσκεις με 15 ευρώ στο γνωστό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε μαγαζιά με οικοδομικά υλικά, το πήρα 9.26e.!!
Μάλιστα έχει και ποικιλία σε διαστάσεις και σε είδη ρικοφόν.
Για παράδειγμα πείρα τέσσερα κομμάτια το καθένα 1.00χ0.50m -αλλά πολύ πιο παχύ με μεγάλη πυραμίδα- που είναι ότι πρέπει για πίσω από πόρτες(δύο για κάθε πόρτα)
Αυτό που δεν βρήκα ήταν μικρές βεντούζες(ήταν μια έξυπνη σκέψη του Μανόλη αυτή)για να τις περάσω πάνω στο ρικοφόν, έτσι ώστε να μπορώ να τα βάζω και να τα βγάζω χωρίς να κάνουν σημάδια στη πόρτα.

Reaction score
130

Αργύρη χρόνια πολλά με υγεία.

Τα δισκάκια φίλε τα αντέγραψα όλα, αλλά τη Δευτέρα το πρωί που θα είμαι σπίτι (μεσημέρι πάω για δουλειά), πρίν από τη προβολή του “REPO MEN” θα ακούσω κάποιο.
Έτσι κάπως θα πάει το πράμα, πριν από κάθε προβολή θα δοκιμάζω και ένα, γιατί αλλιώς είναι κουραστικό.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef