SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕΙ?

Timaras

Reaction score
2.175
Re: Απάντηση: SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕΙ?

Όσα καταστήματα το πωλούν γράφουν "απόκριση συχνότητας 35-150"

Μήπως πρόκειται για τις δυνατές ρυθμίσεις της άνω συχνότητας αποκοπής;

Μου φαίνονται πολλά τα 35Hz για 12άρι υπογούφερ, θα περίμενα να κατεβαίνει ως τα 30 τουλάχιστον...

Ευχαριστώ
Εγώ αυτό κατάλαβα.Τώρα εάν εσύ εννοούσες κάτι άλλο,τι να πω ρε φίλε..τσάμπα κουβεντιάζουμε
τόση ώρα.

gid

Reaction score
10.544
Απάντηση: SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕΙ?

Πράγματι τζάμπα κουβεντιάζουμε αφού το "θα περίμενα να κατεβαίνει" εσύ το θεωρείς ταυτόσημο του "πιστεύω πως κατεβαίνει".

Τζάμπα κουβεντιάζουμε, επίσης, όταν μου παραθέτεις ηχείο τύπου ΡΑ καθώς και ηχείο βάσης, για να μου αποδείξεις πως τα ηχεία δύσκολα κατεβαίνουν χαμηλά.

Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμβολή σου στη συζήτηση. Καλό σου βράδυ.

Reaction score
18
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕΙ?

Μην το παίρνεις μανιάτικα το θέμα...

Ορίστε, δες ένα εξαιρετικής ποιότητας ηχείο που με ένα 8άρι γούφερ κατεβαίνει -3dB στα 26Hz (!!) και έχει επίσημη τιμή 4.000 δολάρια, δηλαδή πολύ φθηνώτερο από το ATC που μου παρέθεσες.

http://www.vandersteen.com/pages/3alit2.html
Δεν κατεβαίνει εκεί το 8αρι αλλά το 10αρι
Και κατά δήλωση του κατασκευαστή ...

Timaras

Reaction score
2.175
Re: Απάντηση: SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕΙ?

Τζάμπα κουβεντιάζουμε, επίσης, όταν μου παραθέτεις ηχείο τύπου ΡΑ καθώς και ηχείο βάσης, για να μου αποδείξεις πως τα ηχεία δύσκολα κατεβαίνουν χαμηλά.
Δεν έχω δει ηχεία βάσης με 12άιντζο woofer,83 πόντους ύψος και βάρος 65 κιλά.Μάλλον εσύ
έχεις δει...
Καλό βράδυ και σε σένα

gid

Reaction score
10.544
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕΙ?

Δεν κατεβαίνει εκεί το 8αρι αλλά το 10αρι
Και κατά δήλωση του κατασκευαστή ...
Έχεις δίκιο βέβαια για το γούφερ. Αλλά και τα 26Hz είναι πολύ σοβαρό νούμερο.

Ωστόσο αυτό το "οι κατασκευαστές μας λένε ψέματα" ειδικά όταν πρόκειται για ονόματα της τάξης της Vandersteen μου κάνει κάπως σε Λιακόπουλο...

Reaction score
18
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SUBWOOFER KODA GW212....ΑΞΙΖΕ

Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα του koda sub, ο κατασκευαστής, στο συγκεκριμένο ηχείο της Vandersteen, διέθεσε στο 10αρι, μια πολύ στενή περιοχή να αναπαραγάγει (μόνο 9 Hz ),πράγμα που σημαίνει, ότι έχει πιο εύκολο έργο να φέρει εις πέρας, από ένα ίδιο μεγάφωνο σε αντίστοιχα λίτρα, που πρέπει να μπορεί να ανέβη και στα 120 Hz, με μικρές παραμορφώσεις (έξυπνα το ανέθεσε στο 8αρι, αξιοποιώντας ίσως, βέλτιστα τις γραμμικές περιοχές κάθε μεγαφώνου)

Δεν αμφισβητώ την σοβαρότητα της Vandersteen, αλλά του καθεστώτος, υιοθέτησης, κοινών προδιαγραφών μετρήσεων, από όλους τους κατασκευαστές και ομοσπονδίες

Ένας σοβαρός κατασκευαστής, ποτέ δεν λέει ψέματα και μπορεί να αποδείξει ότι αυτό που λέει, είναι αλήθεια ( γιατί θα έμπλεκε με νομικές οδούς )
Δεν είναι όμως, όλη η αλήθεια
Διαφέρουν, ο τρόπος και οι συνθήκες μετρήσεων, από αυτά το διαγράμματα, που θα έπαιρνε ένα ανεξάρτητο εργαστήριο, σε χώρο κοινά αποδεκτο,και για αυτό, υπάρχει αυτή η ηθελημένη ασάφεια

Reaction score
67
Αναφερομαι σε αυτο το θεμα για οσους θελουν να αγορασουν αυτο στο sub..δεν δινω συμβουλες ειναι στην κριση του καθενος απλα διαβαστε προσεκτικα.... Το 2001 αγορασα ενα GW212 το οποιο ηταν απο τις πρωτες γενιες της KODA.. σημειωστε οτι για τα χρηματα του τοτε 125.000 δραχμες οι επιδοσεις του ηταν φοβερες και ναι κατεβαινε στα 35 HZ χωρις ομως ιδιαιτερη ενταση μιας και λογω κακου σχεδιασμου της οπης (μια σημειωστε το) ακουγοταν πολυ ο αερας να στροβιλιζεται.. στο θεμα των εντασεων δεν ηταν το sub που θα εκανε καποιος παρτυ σε πλατειες ουτε θα ακουγε manowar στο τερμα.. ηταν ομως πολυ καλο σε ταινιες και μουσικη σε λογικες εντασεις.. Το γουφερ με το αντεστραμενο dust cup οπτικα τουλαχιστον ειχε αρκετα μεγαλη διαδρομη XMAX χωρις βεβαια να υπαρχουν στοιχεια η καποιο χαρακτηριστικο επανω του παρα μονο οτι ηταν μαγνητικα θωρακισμενο και 4ωμο μετρημενο με πολυμετρο..Στα 4 χρονια κακοποιησης το γουφερ καρβουνιασε το πηνειο και κολλησε οποτε το αντικατεστησα με ενα αυτοκινητου kenwood 92 db. Να ξερετε πως ειναι 13 ιντσες το KODA και οχι 12. Με το kenwood θα ελεγα πως εχασε πολλα απο τα χαρακτηριστικα του ο ηχος ισως σε ενταση αλλα κατεβηκε πιο χαμηλα..Για πολα χρονια δουλεβε ετσι μεχρι που σταματησα να το χρησιμοποιω λογω αντικαταστασης με ενα MISSION MS10 το οποιο και 10 ιντσες ηταν και μεγαλυτερο ευρος ειχε στις συχνοτητες και φυσικα κατεβαινε πολυ πιο χαμηλα. Τελειωνοντας το Project home theater με τα τρια La scala μπροστα και δεδομενου οτι τα Lascala δυσκολευονται με συχνοτητες κατω των 40Hz σκεφτικα να χρησιμοποιησω το Mission σαν βοηθο του κεντρικου lascala και να αγορασω αλλο ενα GW212 (λογω επαγγελματος εχω προσβαση κατ ευθειαν στην TELE) και να στειλω το παλιο γουφερ (αφου δεν το ειχα πεταξει και φυσικα δεν υπαρχει ανταλλακτικο γουφερ τοσα χρονια ουτε με παραγγελια) για αλλαγη πηνειου φωνης στην TELE!!!!! (ναι κανει και τετοια) και να χρησιμοποιησω τα δυο KODA σαν βοηθους για δεξια και αριστερα .(οχι σαν main subwoofer)
Ηρθαν και τα δυο στα χερια μου μαζι και το επισκευασμενο γουφερ και το GW212. Σαν επισκευη νομιζω πως δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο απο επαγγελματια καθως ειχε ξεκολησει μονο το Dust cup με κατσαβιδι γυρω γυρω και το ειχε κανει σαν ...να μη σας πω καλυτερα!!! πρωτο σοκ. ανοιγω το κουτι του KODA που δεν γραφει και δεν υπαρχει πια KODA γιατι η TELE (teleimpex) βρηκε αλλο κινεζο μετο ονομα REACT. Γυρνοντας το γυρωγυρω βλεπω πως πλεον εχει αλλαξει ο ενισχυτης εχει γινει 200Watt (ουαου λεω ) με την ψυκτρα απ εξω πλεον και απεκτησε δυο οπες σε σχεση με το παλιο που ειχε μια .Ολοιδιες ομως με του παλιου.Χαρακτηριστικο του με ψιλαγραμματα η αποκριση ανεβηκε απο 35 στα 38 Hz (στα χαρτια του).Βγαζοντας το μπροστινο καλυμα το γουφερ εγινε εντελως χαρτινο με μικροτερο surround και κανονικο dust cup προς τα εξω..Τελος παντων το παω σπιτι το βαζω να παιξει χωρις να εχω βαλει στο αλλο Koda το γουφερ το επισκευασμενο απλα με το kenwood.. ΣΟΚ..ΣΟΚ..ΣΟΚ Το παλιο Koda ταρακουνουσε ολο το σπιτι οπως παντα και το καινουριο REACT στο τερμα δεν κουνιοταν ο κωνος παρα μονο παθητικα απο το αλλο sub μα το λαμπακι εδειχνε πως ειχε παρει σημα και ειχε αναψει. Bγαζω το γουφερ να δω μηπως κατι δεν ηταν ενωμενο και με εκπληξη διαπιστωνω πως το γουφερ δεν ηταν μαγνητικα θωρακισμενοκαι το φυλο του καπλαμα ξεκολαγε σαν αυτοκολλητο. Βαζω το επισκευασμενο γουφερ στο REACT και παλι τα ιδια επαιζε ελαχιστα.. Απο περιεργεια εβγαλα και τους δυο ενισχυτες να δω τους πυκνωτες και ειδα πως το παλιο koda ειχε 10000μf και το καινουριο REACT μονο 7000μf. Το ξανα συσκευαζω την ιδια μερα και την επομενη το στελνω πισω στην TELE λεγοντας τους οτι δεν δικαιολογειται να ειναι 50 watt περισσοτερα απο το παλιο και να παιζει με αυτην την ενταση..και ζητησα αντικατασταση και οχι επισκευη μιας και ηταν μιας ημερας και σε κακη κατασταση ο φτηνο καπλαμας στις γωνιες (το παλιο μετα απο 13 χρονια δεν ειχε ξεφτισει καμια γωνια). Μετα απο δυο εβδομαδες που το ξεχασανε πηρα τηλ και τους εχεσα (σορυ για την εκφραση) γιατι με ταλαιπορουσαν ετσι. Μου ζητησαν συγνωμη και μου ειπαν οτι θα το βαλουν να παιζει ολο το βραδυ να δουν αν εχει προβλημα και δεν υπαρχει καμια περιπτωση αντικαταστασης λογω πολιτικης (Τιποτα δεν αντικαθισταται) .Την επομενη μερα μου απαντησαν οτι ηταν μια χαρα και δεν ειχε κανενα προβλημα οποτε μου το εκαναν πακετο και μου το εστειλαν πισω(περσυ τον Αυγουστο) και για να δεσει με το αλλο πρεπει να ειναι στην μεση σχεδον και λιγο πιο κατω η ενταση στο παλιο και τερμα στο καινουριο οπως και για να κατεβει χαμηλοτερα να ταπωθει η μια οπη με κατι (μια μπλουζα). συμπερασμα; Αν βρειτε το KODA GW212 εστω και μεταχειρισμενο μη φοβηθειτε παρα μονο για το γουφερ το οποιο αλλαζει ευκολα (εγω εχω βαλει δυο PIONEER TS-W304R και στα δυο ) Αντιθετα αν βρειτε το REACT GW212 ξανασκευτειτε το πολυ καλα ..συγνωμη αν σας κουρασα ελπιζω να βοηθισω αρκετους που το εχουν στο μυαλο τους

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos