Super 8 σε DVD?

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,
Εχω αρκετές μπομπινούλες με Super 8 και θα ήθελα να τις ψηφιοποιήσω ο ίδιος. Ρίχνοντας μια ματιά στο forum δεν βρήκα κάποιο αναλογο θέμα. Θάθελα να μάθω τι μηχάνημα χρειάζεται και πως μπορεί να γίνει. Καμιά πρόταση? Ευχαριστώ. :108:

Reaction score
0
Απάντηση: Super 8 σε DVD?

Το καλοκαίρι το προσπάθησα και εγώ με κάποιες μπομπίνες που χρονολογούνταν από το 1974 με τον πιο απλό τρόπο:
Έβαλα την μηχανή να προβάλει και δίπλα σε ένα τρίποδο την βιντεοκάμερα να έχει ζουμάρει στην εικόνα της προβολής.
Τα αποτελέσματα ήταν, το λιγότερο μπορώ να πω, πολύ καλά.
Έγραψα τα βιντεάκια σε ένα DVD και σε σύγκριση με μία βιντεοκασέτα που είχε φτιάξει επαγγελματίας πριν από καμιά 15 χρόνια έχω καλύτερη εικόνα στο 70-80% των περιπτώσεων.
Η βιντεοκάμερα που χρησιμοποίησα ήταν μια "αρχαία" SONY digital 8 και η μηχανή προβολής είχε να παίξει πάνω από μια δεκαετία και δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση ήταν μια και δεν είχα προηγούμενο.
Πιθανώς με καλύτερο εξοπλισμό θα μπορούσα να πάρω και καλύτερα αποτελέσματα.
Εκείνα που πρέπει να προσέξεις είναι: α)για τον ήχο η βιντεοκάμερα να έχει είσοδο μικροφώνου και η μηχανή προβολής αντίστοιχη έξοδο έτσι ώστε να μπορέσεις να πάρεις απροβλημάτιστα τον ήχο και β)καλό θα ήταν να παίξεις με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις τις βιντεοκάμερας μια και μπορεί τα αυτόματα συστήματα της να μην λειτουργήσουν αποδοτικά και να μπερδεύονται.
Φυσικά χρειάζεται σκοτάδι διάθεση και χρόνος.

Reaction score
3

Αν και το ποστ αναφέρεται σε super8, πρόσεξα ότι ο theflame ανέφερε ότι έχει μια <<"αρχαία" SONY digital 8>>.
Αν θυμάμαι καλά οι digital 8 παίζουν και τις απλές 8mm κασέτες.
Με όλο το θάρρος κι επειδή είναι δύσκολο να βρεις παλιές κάμερες, θα μπορούσε να γίνει κάποια συνεννόηση (εφόσον το επιθυμεί ο the flame) με το μέλος papchris που ψάχνει εδώ κάποια κάμερα για 8mm κασέτες.
Χωρίς υποχρέωση παιδιά, απλά μια ιδέα λέω. Οι αναμνήσεις είναι πολύτιμες.

Reaction score
54

Το super8 φίλε kosdion είναι κινηματογραφικό φορμά, κινηματογραφικό φιλμ , δεν είναι βίντεο.
Άλλο το video8 και hi8 της sony (αυτά είναι αναλογικά βίντεο φορμά).

Ο τρόπος που προτείνει ο theflame είναι και η ενδεδειγμένη ερασιτεχνική λύση. Το έψαξα κάποτε και υπάρχουν (υπήρχαν) δάφορα εξαρτήματα, τα οποία αν και πουλιούνται ως telecine ,δεν προσφέρουν κάτι. Το μόνο πρόβλημα ίσως να είναι κάποιο τρεμόπαιγμα στην εικόνα, αν οι ταινιούλες είναι γυρισμένες σε 18 καρέ.
Υπάρχουν και επαγγελματικές λύσεις, όπου το φιλμ σκανάρεται καρά -καρέ (telecine), αλλά υποθέτω ότι και το κόστος θα είναι αντίστοιχο.

Reaction score
3

Το super8 φίλε kosdion είναι κινηματογραφικό φορμά, κινηματογραφικό φιλμ , δεν είναι βίντεο.
Άλλο το video8 και hi8 της sony (αυτά είναι αναλογικά βίντεο φορμά).....
Έχεις απόλυτο δίκιο yannis7. Συγγνώμη για το λάθος, αλλά είμαι τόσο σκοτισμένος αυτό τον καιρό....:110:.
Και να σκεφτείτε ότι κάποτε είχα κι εγώ Super 8 μηχανή λήψης και προβολής.
Άμα έχεις προβλήματα υγείας.......

Reaction score
54

Δεν πειράζει ,άνθρωποι είμαστε , σε μπέρδεψαν τα πολλά 8άρια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός