Supra EFF-I και PE core!

Reaction score
0
Πήρα ένα+ένα μέτρα supra eff-i καλώδιο για interconnect και 4 RCA βυσματάκια για να τα κολλήσω. Όλα τα κατάλαβα, εκτός από το PE core που έχει στο κέντρο των καλωδίων. Είναι ένα μικρό πλαστικό σωληνάκι στο κέντρο του κάθε καλωδίου (κόκκινο/μπλε), που δε ξέρω αν πρέπει να το αφαιρέσω πριν κάνω την κόλληση ή να το αφήσω να γίνει "ένα" με το καλάι.

Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651
Απάντηση: Supra EFF-I και PE core!

κόψτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

για να το κόψεις πριν κάνεις την κόλληση. :135::135::135:

έλα, πολλές οι θεωρίες, αλλά τι το ψάχνεις? τες πα αν θες σώνει και καλά να μάθεις τα γιατί σου, ρώτα στην κατασκευάστρια εταιρία, αν και δε νομίζω να λάβεις απάντηση της προκοπής (τίποτα για επιδερμικά θα σου πουν αλλά δε πολυστέκουν, μάλλον έτσι τους "βγήκε" η παρτίδα...ή και για μηχανικούς λόγους, αλλά να μην ασχολούμαστε με υποθέσεις...).

άμα πάντως δε το κόψεις θα λιώσει και θα γίνει ολίγον πωπός η κόλληση εκεί, αλλά με λίγη επιμονή στο κολλητήρι όλα ξεπερνιούνται (δε ξέρω αν αντέχουν τα λοιπά πλαστικά του καλωδίου για επιμονή στο κολλητήρι... (δε ξέρω πχ αν είναι τεφλόν και τα συναφή..)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Απάντηση: Re: Απάντηση: Supra EFF-I και PE core!

ok! μήπως ξέρεις γιατί υπάρχει εκεί αυτό το πλαστικό;
Συνήθως αυτοί οι οπλισμοί συμβάλλουν στην αντοχή του καλωδίου στο τέντωμα, (μιας και υπάρχουν και βάρβαροι, που χρησιμοποιούν τα καλώδια με τα πόδια).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

σωστά, για μηχανικούς λόγους το συνηθίζουν αυτό σε πολλά επαγγελματικά καλώδια...

Reaction score
0
Επίσης προτείνουν καλάι Multicore TSC-96, αλλά εγώ έχω μόνο ένα απλό της TELE...

να προχωρήσω;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Βεβαίως να προχωρήσεις. Η κόλληση TSC-96 είναι σχετικά νέου τύπου, και υπερέχει έναντι της παραδοσιακής μόνο στο γεγονός ότι είναι πιο "οικολογική", αφού δεν περιέχει μόλυβδο, όντας κράμα κασσιτέρου - αργύρου - χαλκού, με μια μικρή πρόσμειξη κολοφώνιου. Από ηλεκτρικής πλευράς, και η παραδοσιακή κόλληση είναι μια χαρά. Απλώς, επειδή περιέχει μόλυβδο, δεν συνάδει με την οικολογική υστερία των ημερών μας.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Supra EFF-I και PE core!

Βεβαίως να προχωρήσεις. Η κόλληση TSC-96 είναι σχετικά νέου τύπου, και υπερέχει έναντι της παραδοσιακής μόνο στο γεγονός ότι είναι πιο "οικολογική", αφού δεν περιέχει μόλυβδο, όντας κράμα κασσιτέρου - αργύρου - χαλκού, με μια μικρή πρόσμειξη κολοφώνιου. Από ηλεκτρικής πλευράς, και η παραδοσιακή κόλληση είναι μια χαρά. Απλώς, επειδή περιέχει μόλυβδο, δεν συνάδει με την οικολογική υστερία των ημερών μας.
Α μάλιστα!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια παιδιά! Να 'στε καλά! ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid