Surface mounted IC's

Reaction score
4
Καλημέρα σε όλους,

Απο ότι γνωρίζω για τέτοια υλικά χρειάζετε ειδικός εξοπλισμός.
Φτιάχνω ένα κιτάκι που έχει μικροελεγκτές και άλλα υλικά SM και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να την βγάλω με συμβατικό κολητήρι.

Η μήπως υπάρχει κάποιος που να αναλαμβάνει να τα κολήσει....

Ευχαριστώ,

Reaction score
13
Καλημέρα σε όλους,

Απο ότι γνωρίζω για τέτοια υλικά χρειάζετε ειδικός εξοπλισμός.
Φτιάχνω ένα κιτάκι που έχει μικροελεγκτές και άλλα υλικά SM και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να την βγάλω με συμβατικό κολητήρι.

Η μήπως υπάρχει κάποιος που να αναλαμβάνει να τα κολήσει....

Ευχαριστώ,
Eχεις φιλους στην Intracom ??

Reaction score
0
εγώ τα κάνω με θερμό αέρα (κόλημα ξεκόλημα)

είχα πάρει ένα σταθμό θερμού αέρα 160 ευρά (κολητήρι κ θερμός αέρα)

έχω ξεκολήσει και qfp 80 χαλαρά

Reaction score
0
ίδια μάρκα με το βίντεο!! ακριβώς το ίδιο , μόνο που χρησημοποιοώ τσιμπιδάκι για τα φρύδια !!

Reaction score
4
Ευχαριστώ.
Επειδή δεν έχω καθόλου ποτέ ασχοηθεί με επιφανειακής στήρηξης υλικά, είδα και κάποια βίντεογια το κόλημά τους... την κόληση πως την βάζουν ρε παιδιά? είναι πάνω στην πλακέτα? είναι έτοιμη πάνω στα ποδαράκια?

Reaction score
0
βάζεις λίγο καλάι στα pads της πλακέτας (ίσα να πάρει χρώμα) και μετά ακουμπάς το ολοκληρωμένο , μόλις το φέρεις ακριβώς , ακουμπάς το κολητήρι πάνω στο ένα ποδαράκι (υποθέτω έχεις αρκετά λεπτή μύτη στο κολητήρι) ... συνεχίζεις με το αντιδιαμετρικό pin κλπ

θα το βρεις δεν είναι τόσο δύσκολο να κολήσεις smd ... προχώρα

για να διευκολυνθείς βάλε πρώτα σολτερίνη στην πλακέτα

Reaction score
13
βάζεις λίγο καλάι στα pads της πλακέτας (ίσα να πάρει χρώμα) και μετά ακουμπάς το ολοκληρωμένο , μόλις το φέρεις ακριβώς , ακουμπάς το κολητήρι πάνω στο ένα ποδαράκι (υποθέτω έχεις αρκετά λεπτή μύτη στο κολητήρι) ... συνεχίζεις με το αντιδιαμετρικό pin κλπ

θα το βρεις δεν είναι τόσο δύσκολο να κολήσεις smd ... προχώρα

για να διευκολυνθείς βάλε πρώτα σολτερίνη στην πλακέτα
Δεν του τα λες ολα.
Απ την στιγμη που δεν εχεις σταθμο απο-συγκολλησης θερμου αερα, τοτε χρειαζεται κλασσικο κολλητηρι με ελεγχο θερμοκρασιας.
Υπαρχουν καποια επαγγελματικα κολλητηρια κλασσικα μεν αλλα δεχονται διαφορες μυτες τετραγωνες ακριβως στο σχημα του IC, που ζεσταινουν ολα τα ποδαρακια μαζι.
Εναλλακτικα κανει και ενα μικρο κολλητηρι γυρω στα 12-15 Βαττ, παντα με ψιλη μυτη.
Επισης εξυπηρετει πολυ ενας μεγενθυντικος φακος βασεως με μπρατσο και στρογγυλη λαμπα φθορισμου.
Τελος υπαρχουν κολλητηρια αεριου που διαθετουν εξαρτημα που φυσαει καυτο αερα, μεσω καταλυτη. Ισως η φτηνοτερη λυση. Ολα αυτα βεβαια θελουν αρκετη εξοικιωση.
Πειραματισου πρωτα πανω στον μικρο σου αδελφο. :crazy_3: Εαν δεν σου καθεται πες του οτι θα του κανεις τατουαζ. :crazy_3: :crazy_3:

Reaction score
0
Αγαπητέ μιχάλη , έχω κολήσει αρκετά qfp40 και αρκετά soic με κολητήρι Ersa 25 W σταθερής θερμοκρασίας (μύτη 1 χιλιοστό) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βέβαια τώρα που πήρα τον σταθμό γίνονται όλα πιο εύκολα , αλλά για να κολήσω ακόμα κολητήρι χρησημοποιώ. Για το ξεκόλημα θερμό αέρα.

Ανάλογα με την όραση! εγώ δεν χρησημοποιώ φακό (αλλά πολύμετρο μετά :) ;-) )

Και να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι ο μάστερ της κόλησης !

Reaction score
0
τα 1206 κολητήρι, τα 603 θερμό αέρα ... κάπως έτσι πάει, ανάλογα

ξέρει κανείς κάποιο εργαλείο που να μπορεί να ποιάνει τα ολοκληρωμένα απο πάνω (την ώρα που πας να τα κολήσεις); υπάρχουν κάτι σταθμοί που έχουνε μια τρόμπα αλλά δεν μιλάω για κάτι τόσο ακριβό

Reaction score
13
Αγαπητέ μιχάλη , έχω κολήσει αρκετά qfp40 και αρκετά soic με κολητήρι Ersa 25 W σταθερής θερμοκρασίας (μύτη 1 χιλιοστό) χωρίς κανένα πρόβλημα.

To πιστευω αλλα απ' οτι βλεπω εσυ εισαι συνδιασμος γερακιου με ρομποτ High definition. :respect:
Αλλοιμονο σε μας τους "ωριμους" (προς σαπιους)

Βέβαια τώρα που πήρα τον σταθμό γίνονται όλα πιο εύκολα , αλλά για να κολήσω ακόμα κολητήρι χρησημοποιώ. Για το ξεκόλημα θερμό αέρα.

Κοιτα, οτι το ρισκαρεις λιγο δεν το συζηταμε. Εδω ισχυει κυριολεκτικα αυτο που λενε "μεχρι να του παρεις τον αερα". Εννοουν μεχρι να παρεις κολλητηρι με αερα.

Ανάλογα με την όραση! εγώ δεν χρησημοποιώ φακό (αλλά πολύμετρο μετά :) ;-) )

Και να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι ο μάστερ της κόλησης !

Οπως "Mastering the Art of the Sword" ?
Yποψιν οτι για SMD εχουν βγαλει και ειδικη "καθαρη" κολληση (καλλαι) που δεν αφηνει καταλοιπα.
Τωρα να προτεινω να δειξεις την τεχνικη στον φιλο που ρωταει ??

Reaction score
0
Σαφώς , απο 10 ιουλίου το πεδίο ελεύθερο!

Αν και θα ξενερώσεις απο το τράβηγμα Νίκο, μόλις δεις το πρώτο pin να κολιέται θα το συνεχίσεις μόνος σου !

Reaction score
4
για καλό και για κακό θα παραγγείλω όλα τα υλικά (και τις πλακέτες) x2 ... στο πρώτο θα μάθω, στο δεύτερο (ελπίζω) να το κολήσω :)

Εχω ένα Antex 15w (αν θυμάμαι καλα, έχω και κάτι χρόνια να το χρησιμοποιήσω) με αρκετά λεπτή μύτη (μια χαρά για κανονικά ολοκληρωμένα).... θα μου κάνει, ετσι?

Reaction score
0
ναι θα δουλέψεις μια χαρά, εξοπλίσου με ένα τσιμπιδάκι και σολντερίνη επίσης (καθαρισμός με οινόπλευμα)

Reaction score
4
Συγνώμη που επαναφέρω το θέμα και μάλιστα με άσχετη με αυτό ερώτηση..

Προσπαθώ να παραγγείλω κάποια υλικά απο το internet αλλά τελικά φαίνετε πως δεν υπάρχουν όλα σε ένα κατάστημα με αποτέλεσμα τα συνολικά μεταφορικά να είναι αρκετά ακριβότερα απο τα υλικά.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ στην Αθήνα τέτοιου είδους υλικά?

Συγκεκριμένα αυτό που μου λύπει αυτή τη στιγμή είναι ένα πηνίο της Pulse 15mH 3.2Α core shielded part number P1168.153T αλλά αν μπορούσα να βρώ όλα τα υλικά της λίστας του link θα προτιμούσα να τα πάρω απο εδώ παρά απο την digikey (που τα έχει όλα εκτός απο τα δύο πηνία)...

http://www.recherche.enac.fr/paparazzi/wiki_images/b/b1/1.1_bom.zip

Ξέρει επίσης κανείς αν η αποστολή απο την digikey περνάει τελωνείο?

Ευχαρστώ!

Reaction score
13
Δοκιμασε εδω

http://www.reichelt.de

Γερμανος.

Οτιδηποτε ερχεται απο χωρα εκτος ΕΟΚ περναει τελωνειο.
Μικροδεματα μπορει να την σκαπουλαρουν.
Στην περιπτωση τελωνειου ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Τα πιο πολλα δεν τα περνει το τελωνειο. Τα παιρνουν διεκπεραιωτες εγγραφων, αποθηκαριοι κλπ.
Ομως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ που να μην βρισκεται στην Ευρωπη.
Τι συσκευη φτιαχνεις ?

Reaction score
4
Εναν αυτόματο πιλότο για τηλεκατευθυνόμενο.
Αυτό εδώ συγκεκριμένα..

http://www.recherche.enac.fr/paparazzi/wiki/index.php/Main_Page

Ξέρω ότι ειναι εξτρίμ για κάποιον με πολύ περιορισμένες γνώσεις ηλεκτρονικών, αλλά πιστευω ότι με πολύ διάβασμα, και πειραματισμό, θα τα καταφέρω...

Reaction score
13
Εναν αυτόματο πιλότο για τηλεκατευθυνόμενο.
Αυτό εδώ συγκεκριμένα..

http://www.recherche.enac.fr/paparazzi/wiki/index.php/Main_Page

Ζορικα πραματα. Οταν εκανα αγωνιστικο μοντελισμο με Touring Cars & Racing Trucks στην 1/8 Ηλεκτρικα, εσπρωχνα χρημα συστηματικα στον http://www.towerhobbies.com

Ξέρω ότι ειναι εξτρίμ για κάποιον με πολύ περιορισμένες γνώσεις ηλεκτρονικών, αλλά πιστευω ότι με πολύ διάβασμα, και πειραματισμό, θα τα καταφέρω...
Δες και στο http://www.Conrad.de Κοιτα εκει που λεει bauelemente (εξαρτηματα). Υποψιν οτι αυτος εχει και τμημα μοντελισμου Modelbau. Εαν βρεις αυτα που θελεις ειτε στον ενα ειτε στον αλλο Γερμανο στειλε μου PM πριν παραγγειλεις. Mπορει να χρειαζομαι και γω κατι.
BTW. To πηνιο που ζητας θα ειναι πολυ βαρυ.

Αθηναιος ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis