Surface noise

Reaction score
2
Καλησπερα σε ολους, με αφορμη την προσφατη αγορα ενος δισκου και συγκεκριμενα το hell του james brown α πο την polydor ( αμερικανικη πρωτη κοπια του 74) θα ηθλελα να μου δωσετε τα φωτα σας σχετικα με το surface noise αφου ειναι αρκετος στα ορια του ενοχλητικου αν και ο δισκος υποτιθεται ηταν vg+. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το θεμα αφου συνηθως ψωνιζω απο sealed ως nm αρα δεν εχω θεμα με την υπολοιπη συλλογη μου. Ο δισκος μπορει να ακουστει ευχαριστα σπιτι αλλα οχι και να ενσωματωθει στο σετ μου σε μαγαζια. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν υπαρχει τροπος βελτιωσης πλην του πλυσιματος(το χω κανει) και αν ενα καλυτερο πικαπ-βελονα βελτιωνει την κατασταση.
Ευχαριστω

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Ο συνδυασμός κεφαλής και (κυρίως) βελόνας είναι καθοριστικός από προσωπική εμπειρία. Τον ίδιο δίσκο τον ακούς με ή χωρίς θόρυβο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν υπαρχει τροπος βελτιωσης πλην του πλυσιματος(το χω κανει) και αν ενα καλυτερο πικαπ-βελονα βελτιωνει την κατασταση.
Μην ελπίζεις και πολλά. Αν τώρα παίζεις με σφαιρικές βελόνες, πάρε μια ελλειπτική και δοκίμασε. Πέραν αυτού, πέταξέ τες και πάρε ελλειπτικές, μην καταστρέφεις τους δίσκους σου. Αν ήδη παίζεις με ελλειπτικές, μην κουράζεσαι άδικα. Βρες σε καλή κατάσταση το Papa don't... να παίζεις στα μαγαζιά, κι άσ'το αυτό στο σπίτι. Ή πάρε το CD, αν παίζεις CD.

Reaction score
2
Κωστα ησουν πολυ σαφης με ελλειπτικες παιζω αρα δεν υπαρχει σωτηρια. Κριμα γιατι αυτοι οι δισκοι 60ς 70ς που κανουν στην ουσια την ποιοτικη διαφορα του αναλογικου ηχου πολυ δυσκολα βρισκονται σε αψογη κατασταση και οταν συμβαινει οι τιμες φτανουν στον θεο

Reaction score
2
Δεν παιζω σταθερα σε ενα μαγαζι αυτην την περιοδο παντως αν πετυχεις σετ μου οι λεξεις mp3 και youtube ειναι απαγορευμενες οπως και για καθε dj που σεβεται τον εαυτο του και την μουσικη του. Ειναι μπελας αλλα κραταμε!! Αν θες να ακουσεις καλη μουσικη και μπολικο surface noise τσεκαρε το μικρο καφε στο περιστερι αν εισαι φαν της μαυρης μουσικης!καπου τριγυρω θα μαι κι εγω

T

Tadakis

Guest
Από την εποχή που έπαιζα είχα ξεχωρίσει της Stanton Groovemaster V3 όπου έκαναν θαύματα με το surface noise. Out of the box έπαιζαν καλύτερα και από την Audio technica 440mla που είχα δοκιμάσει συγκριτικά τότε. Είχα εντυπωσιαστεί και είχα πάρει ένα ακόμα ζευγάρι και τα έκανα retip για hifi χρήση. Δες το ή μου λες για περισσότερες πληροφορίες.

Reaction score
11.773
Σε πιο μαγαζί παίζεις να έρθουμε να ακούσουμε λίγο Surface noise γιατί τα mp3 και το youtube μετά την ώρα κουράζει ! ! !
Με ποια ηχεία; Τα μικρά του γραφείου; Αυτά σε κουράζουν μετά την ώρα ακρόασης;
1. Άλλαξε ηχεία. Ξέρω κάτι ενεργά....
2. Άλλαξε ακούσματα...

Reaction score
1.285
Το παλικαρι παιζει μουσικη σε μαγαζι σε μπαρακια κτλ. Σημερα το 99% των καφετεριων μπαρακιων κτλ παιζουν μουσικη απο youtube αντε απο κανεναν σκληρο δισκο.! Πηγα προσφατα στο Χρυσοστομιο στο Αιγαλεω και ακουσαμε κατι διαφορετικο!

Reaction score
715
Από την εποχή που έπαιζα είχα ξεχωρίσει της Stanton Groovemaster V3 όπου έκαναν θαύματα με το surface noise. Out of the box έπαιζαν καλύτερα και από την Audio technica 440mla που είχα δοκιμάσει συγκριτικά τότε. Είχα εντυπωσιαστεί και είχα πάρει ένα ακόμα ζευγάρι και τα έκανα retip για hifi χρήση. Δες το ή μου λες για περισσότερες πληροφορίες.
Συμφωνώ! Με έναν περίεργο τρόπο κάνει θαύματα όντως.

Reaction score
2
Ευχαριστω για την συμβουλη αδερφε. Διαβασα αρκετα reviews για την groovemaster v3 και οντως εχει πολυ καλες κριτικες αν και δεν ανεφερε πουθενα για βελτιωση του θορυβου. Η αληθεια ειναι πως δεν την εχω ακουσει ποτε, ουτε εχω γενικα εμπειρια με τις stanton. Οποιος αλλος εχει γνωμη ας την παραθεσει γιατι εχω φαει τετοιο κολλημα που σκεφτομαι να την παρω μονο και μονο για 3 δισκους που τους γουσταρω πολυ βεβαια.

ryk

Reaction score
925
Ευχαριστω για την συμβουλη αδερφε. Διαβασα αρκετα reviews για την groovemaster v3 και οντως εχει πολυ καλες κριτικες αν και δεν ανεφερε πουθενα για βελτιωση του θορυβου. Η αληθεια ειναι πως δεν την εχω ακουσει ποτε, ουτε εχω γενικα εμπειρια με τις stanton. Οποιος αλλος εχει γνωμη ας την παραθεσει γιατι εχω φαει τετοιο κολλημα που σκεφτομαι να την παρω μονο και μονο για 3 δισκους που τους γουσταρω πολυ βεβαια.
Με τι τους έπλυνες;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μην ελπίζεις και πολλά. Αν τώρα παίζεις με σφαιρικές βελόνες, πάρε μια ελλειπτική και δοκίμασε. Πέραν αυτού, πέταξέ τες και πάρε ελλειπτικές, μην καταστρέφεις τους δίσκους σου. Αν ήδη παίζεις με ελλειπτικές, μην κουράζεσαι άδικα. Βρες σε καλή κατάσταση το Papa don't... να παίζεις στα μαγαζιά, κι άσ'το αυτό στο σπίτι. Ή πάρε το CD, αν παίζεις CD.
LineContact.png

Reaction score
877
Καλησπερα σε ολους, με αφορμη την προσφατη αγορα ενος δισκου και συγκεκριμενα το hell του james brown α πο την polydor ( αμερικανικη πρωτη κοπια του 74) θα ηθλελα να μου δωσετε τα φωτα σας σχετικα με το surface noise αφου ειναι αρκετος στα ορια του ενοχλητικου αν και ο δισκος υποτιθεται ηταν vg+. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το θεμα αφου συνηθως ψωνιζω απο sealed ως nm αρα δεν εχω θεμα με την υπολοιπη συλλογη μου. Ο δισκος μπορει να ακουστει ευχαριστα σπιτι αλλα οχι και να ενσωματωθει στο σετ μου σε μαγαζια. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν υπαρχει τροπος βελτιωσης πλην του πλυσιματος(το χω κανει) και αν ενα καλυτερο πικαπ-βελονα βελτιωνει την κατασταση.
Ευχαριστω
δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με το.."και αν ενα καλυτερο πικαπ-βελονα βελτιωνει την κατασταση."
δηλαδή έχεις ένα σετάπ με ΧΧΧ δισκάκια και 2 πικάπ και παίζεις μια χαρά στο μαγαζί.. όλα τα δισκάκια είναι ΝΜ και ο ήχος καλός.. θα υπήρχε περίπτωση να αλλάξεις ολόκληρο το σετάπ με τα players ή έστω τις κεφαλές για να παίξεις μόνο 1 ή 2 κομμάτια από τα συγκεκριμένα δισκάκια?? προσωπικά θα σου έλεγα να το βρεις ΝΜ.. ή να βρες τα κομμάτια που παίζεις από καμιά συλλογή..

**και να μας πεις όταν παίζεις να έρθουμε ν' ακούσουμε.. και άμα θες λέμε και κάτι μαμάτες συλλογές φανκιές που έχουμε ανακαλύψει.. :D

Reaction score
236
Καταρχην ωραιο αλμπουμ το Hell. Το εχω αλλα σε προσφατο reissue. Εχει διαφορα λες στην ποιοτητα?

Στο θεμα. Αν ο θορυβος ειναι απο σκονες και σωματιδια, τοτε νομιζω πως μια κονικη μπορει να σε βοηθησει.

Απο την εμπειρια μου εχω παρατηρησει οτι οι κονικες με υψηλο output (πανω απο 4mV) βοηθανε.
Μια κλασικη κεφαλη οπως η Shure Μ44-7 ας πουμε, που την βρισκεις ακομη.
Εγω βεβαια για James Brown ειδικα(!), χρησιμοποιω συνηθως την Pickering/Stanton V15 με την D1507DJ βελονα η την Pickering V15 DATE3.

Pickering 1507DJ.jpg

Νομιζω, πως οι ελλειτικες επειδη πανε βαθυτερα στο αυλακι μπορει να βρισκουν τις σκονες και να κανουν περισσοτερο θορυβο.

Απο την αλλη εξαρταται και τι προφιλ εχουν οι ελλειπτκες. Εχω μερικες "χοντρες" ελλειπτικες 0.4 x 0.8mil που ειναι πολυ αθορυβες. Αλλα αντε να τις βρεις τωρα αυτες.

Last edited:

Reaction score
236
Ξεχασα και κατι αλλο σημαντικο που σιγουρα βοηθαει.

Κεφαλες που ειναι "on the warm side". Δηλαδη που δεν ειναι υπερ-αναλυτικες και τονιζουν τις υψηλες συχνοτητες.

Η Shure που εγραψα προηγουμενος, πρεπει να ειναι "on the warm side".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas