surround ηχεια ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ !!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Παιδια μια βοηθεια για surround παρακαλω!!!
Ειχα τα surround της σειρας status βασης και τα πουλησα για να παρω τα αντιστοιχα τοιχου.
Μου ειπαν απο την Roister στη Καλιθεα περαστε την Τριτη να τα παρετε... Ειναι αυτα εδω

Πολυ βολικα flat και ετσι οπως ακριβως τα θελω για να μπει τοιχο.
Τους παιρνω τηλ σημερα ολο χαρα και μου λενε συγνωμη αλλα θα ειναι διαθεσιμα σε 1 ΜΗΝΑ :shock: και εγω βρισκομαι σε μια φαση με καναλια στους τοιχους και ετοιμα τα καλωδια της αναμονης. :(

Εχω 2 περιπτωσεις. Α) Καθομαι χωρις surround 1 Μηνα (Αδυνατο) Β)Παιρνω αλλα surround. To θεμα ειναι οτι θελω να ειναι στα 100 w ονομαστικη υσχιη να παιζουν υψηλες συχνοτητες (surround) και να ειναι και ξυλινα για να ταιριαζουν με την σειρα της Roister που εχω στα μπροστα.
Καμια ιδεα? Οποιος μπορει να μπυ προτεινει κατι flat και καλο για τοιχο θα του ειμουν υποχρεος!!!
Εψαξα σε Media markt Συκαρη Κοτσοβολο κτλ αλλα τα roister που θελω τα s-2 status δεν τα βρηκα πουθενα! :( :( :(
Πηγα και σε αλλα μαγαζια ειδικευμενα στον ηχο σαν το audio show αλλα δεν βρηκα ηχειο που να μου αρεσει... Ειχε μονο 2 :x :x

Αν το εχει δει κανεις σε κανα μαγαζι το S-2 STATUS παρακαλω ας μου στειλει κανα μηνυμα η ας μου προτεινετε κατι αναλογο.
Ευχαριστω !!!

(Εχω τον pionner VSX-1015 S)

A ΡΕ ROISTER ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΕΣ !!! :( :( :(
Ανδρεα εσυ θεε εχεις να μου προτεινεις κατι ??? Εσυ κατι θα εχεις στο νου :D
Το μπατζετ μου ειναι 350 max.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μμμ , δυσκολη περιπτωση.
Το μονο που μου ερχεται στο μαυαλο ειναι το JBL E30

Αλλα και παλι υπαρχουν διαφορες.
Ισως αξιζει να περιμενεις... :roll:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Eυχαριστω Ανδρεα και Γιωργο αλλα για καλη μου τυχη τα βρηκα με πολυ ψαξιμο.
Πηγα στον Κορασιδη και απο εκει τα βρηκαμε (τελευταια παρτιδα) στην αποθηκη της Βουλιαγμενης !!! :p :p :p
Ετρεξα αμεσως πηρα ταξι και βρεθηκα εκει! Τα πηρα γυρισα Πειραια με τον ιδιο ταριφα (17 εγραψε το ταξιμετρο αλλα του εδωσα 25) τον εκανα μαγκα γιατι λιγοι θα δεχοντουσαν κουτα στο πορτμπαγκαζ τους και κουρσα μπρος πισω με αναμονη.
Εφτασα σπιτι τα κρεμασα εβαλα και τα καναλια και ιδου !!!
Μου αρεσε ο ηχος τους που για surround ειναι ικανοποιητικοτατος !!! :lol: Ολα αυτα μεσα σε 3 ωρες! :shock:
Ανδρεα αυτα τα JBL μου τα προτειναν και στο audio show που πηγα οσο εψαχνα για τα Roister.
Πολυ καλα ηχεια αλλα δεν ξερω αν θα εδεναν με τα υπολοιπα :?

Στη τελευταια photo φαινονται τα καλωδια και η αναμονη για το προβολεα που θα μπει σε βαση πανω απο την πορτα.
Τα καλωδια δεν θα φαινονται φυσικα αφου θα μπουν και αυτα σε καναλι. 1 hdmi 1 vga και το καλωδιο του ρευματος. :p
Εγινα και εγω καναλαρχης :p

H

HomeCinema-Maniac

Guest

Yπαρχει το προβλημα με το καλωδιο επιμηκυνσεις του καλωδιου ρευματος του προβολεα. Οπως βλεπουμε στην photo εκει που κανω την συνδεση ειναι το καναλι και φυσικα δεν χωραει μεσα σε αυτο :lol:
Μην μου πειτε γιατι δεν πηρα ενα καλωδιο για τον προβολεα μακρυ εξ αρχης γιατι ρωτησα σε 3 ηλεκτρολογεια τους εδειξα το καλωδιο του προβολεα και ολοι μου ειπαν οτι αυτο το ειδος καλωδιου βγαινει μονο σε 1,5 με 2 μετρα το πολυ. :?
Οποτε πηρα ενα αλλο για να κανω την συνδεση.
Εχω 2 εκδοχες.
Α) Σπαω σε 2 κοματια το καπακι του καναλιου και το μονο που θα φαινετε θα ειναι η μπριζα. Τα καλωδια θα ειναι στο καναλι μεσα.
Β) Κοβω τα καλωδια και τα ενωνω. Πως γινετε αυτο ομως ωεο ????????
Ρωτησα ενα ηλεκτρολογο σε ενα καταστημα και μου λεει δεν ειμαι τεχνιτης αλλα πωλητης. (Μαλλον βαριοταν δηλ) :lol:
Θα ειναι καλο να κοπουν και να ενωθουν? Και αν ναι να ενωσω αυτα που εχω γιατι το δευτερο καλωδιο ειναι ποιο χοντρο απο το καλωδιο του προβολεα...

Reaction score
7
Sorry... αλλα αλλαξες τη διαρυθμιση του χωρου;;; Τα εκανες τραμπα;;

Μην μου πειτε γιατι δεν πηρα ενα καλωδιο για τον προβολεα μακρυ εξ αρχης γιατι ρωτησα σε 3 ηλεκτρολογεια τους εδειξα το καλωδιο του προβολεα και ολοι μου ειπαν οτι αυτο το ειδος καλωδιου βγαινει μονο σε 1,5 με 2 μετρα το πολυ.
Και γιατι δεν επαιρνες μια μπαλαντεζα με σουκο υποδοχες και στο τελειωμα της κα εβαζες το καλωδιο του προβολεα;

Β) Κοβω τα καλωδια και τα ενωνω. Πως γινετε αυτο ομως ωεο ????????
Θα παρεις κλεμες
, θα τα κοψεις και θα τα συνδεσεις. Το καθε χρωμα με το ιδιο του αλλου καλωδιου. Φυσικα θα τα βγαλεις απο το ρευμα πρωτα....

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ναι ειναι γεγονος !!!
Τα εκανα σαλατα εεε τραμπα ηθελα να πω :p
Αλλαξα την φορα. Μπορω να πω οτι θα γινει καλη δουλεια. Μεγαλωνει ο χωρος με αυτο τον τροπο γιατι φευγει το <<rack>> που ειχα τα μηχανηματα πανω, τα καινουρια surround μπαινουν στον τοιχο με καναλια και ο προβολεας σε βαση τοιχου (2 σιδερογωνιες) πανω απο την συρομενη πορτα. Ο AV και το DVD θα ειναι διπλα στον καναπε οπως φαινετε στην photo και το πανι (e-screen 120'' ηλεκτρ.) θα μπει απεναντι πανω απο την τζαμοπορτα.
Το μονο προβλημα οτι ειναι 2 με 3 cm παχος το ξυλο πανω απο την τζαμοπορτα και δεν ξερω αν θα αντεξει τα 30 35 κιλα του πανιου.
Δυστυχως ολο το πλατος του τοιχου πανω απο την μπαλκονοπορτα ειναι ξυλινο κουτελο :( :( :(
Σκεφτομαι να βαλω ξυλοβιδες και να τους φερω βολτες μεσα στο ξυλο... Η αλλη επιλογη ειναι να το κρεμασω απο το ταβανι με αλυσιδα και ουπα αλλα δεν θελω... Ελπιζω να κρατησει το ξυλο. Το βαρος σαν κουτελο το κραταει γιατι ειναι τσιμεντομενω με πηχακια. Φοβαμαι μην <<ξερασει απο το βαρος την ξυλοβιδα εκει που θα βασταει το πανι) Μχμ...

Οσο για αυτο που ειπες με την μπαλαντεζα θα εμενε αρκετο καλωδιο ρευματος εξω απο το καναλι και θα επρεπε να το εφερνα βολτες γυρω απο την βαση του προβολεα για να μην φαινετε. Θα ειχα πολυ καλωδιο και δεν γινετε.
Αυτο με τις κλεμες ακουγετε καλο. Αν παρω κλεμες αυτες χωρανε στο καναλι μετα? Το καναλι το βλεπεις στην photo.

Eιμαι ευχαριστημενος παντως γιατι γινετε καλη δουλεια...
Εδω εβαψα το επιπλακι του κεντρικου στο χρωμα των ηχειων βρε. Την τραμπα στο σαλονι θα κολλαγα? :lol:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.049
Noμιζω οτι η αλλαγη που εκανες ειναι προς το πολυ καλυτερο........,αλλα τωρα πες μου οτι δεν χωραγαν
τα προηγουμενα surround :)

Noμιζω οτι το πανι μπορει να μπει χωρις προβλημα

Ισως σαν δικλειδα ασφαλειας μπορεις να βαλεις πρωτα μικρους τακους σε 4 θεσεις βιδωμενους και πανω σε αυτους
με ξυλοβιδες που θα βιδωνουν σε ολο το παχος τακου-ξυλου την οθονη.........

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σωστο και αυτο εχεις δικιο... Η μπορει και να βαλω ξυλοβιδες σκετες που θα ακουμπανε στο δοκαρι απο κατω του πανιου.
Τα surround που ειχα δεν μπορουσαν να μπουν τοιχο. Ηθελα βασεις τοιχου για αυτα και δεν θελω να εξεχουν απο τον τοιχο ουτε να φαινονται οι βασεις :x
Αυτα που πηρα ειναι της ιδιας σειρας απλα δεν μπορουν να παιξουν μπασα κτλ οπως τα αλλα... Ειναι καθαρα surround.
Παντως εβαλα μια ταινια και αυτο που ακουγα απο τα πισω ηταν super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν περιμενα οτι με το ανοιγμα της αποστασης και το κρεμασμα στο τοιχο οτι ο ηχος τους θα απλωνοταν τοσο πολυ! Πραγματικα γεμιζει το σαλονι surround ηχο...
Πιστευα οτι επειδη δεν βλεπουν τα ηχεια την θεση θεασης ακροασης αυτο θα ηταν μειονεκτημα. Αλλα ακουγονται πολυ καλυτερα απο πριν.
:p :p :p

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524