Switcher για phono

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Έχω φτιάξει 2 rotary switcher Elma 3 position/4 pole για να αλλάζω on the fly τις κεφαλές μου .
Όταν κάνω την μεταγωγή ακούγεται θόρυβος(γκαπ) ενοχλητικός και εν δυνάμει επικίνδυνος για τα ηχεία .
Η συνδεσμολογία είναι 4 χρώματα ξεχωριστά χωρίς γείωση (balanced) σε input & output .
Η γείωση του βραχίονα πάει στο κουτί και έπειτα στη γείωση του phono .
Ξέρει κάποιος πως θα μπορούσα να κόψω τον θόρυβο ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Απάντηση: Switcher για phono

Μάνο, να προτείνω κάτι διαφορετικό (και πες μου αν δουλεύει στην περίπτωσή σου): Πριν να κάνεις την μεταγωγή από κεφαλή σε κεφαλή, πάτα το mute στον προενισχυτή σου. Υποθέτω ότι έτσι δεν θα περνάει κανένας θόρυβος στα ηχεία σου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Ναι, αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ. Ακούγεται θόρυβος με το volume εντελώς κλειστό;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Κανένας απολύτως Κώστα.Με mute απομονώνεται τελείως Γιώργο .
Το ερώτημα είναι τι σόϊ switching κάνουν οι Γιαπωνέζοι στα μηχανάκια τους και δεν ακούγεται κιχ .
Ο Victor 3030 του Βασίλη που έχει 3 θέσεις πας από Α σε Β σε Γ χωρίς mute και χωρίς κανένα θόρυβο.
Ο Βασίλης έχει φτιάξει switcher Elma κι αυτός αλλά έχει ενώσει τις γειώσεις.Και πάλι ακούγεται η μεταγωγή .
Κάποιο κόλπο στην συνδεσμολογία πρέπει να υπάρχει...αλλά οι ηλεκτρονικές μου γνώσεις δεν γνωρίζουν .
Όταν συνδεθούν line γραμμές (πχ cd,tuner κλπ) δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου .

Reaction score
1.685

Μανο, το ιδιο συζητουσα με τον Βασιλη την Παρασκευη.

Τα switcher που αναφερεις εχουν εξτρα επαφες pre-muting πριν την μεταγωγη.
Το προβλημα υπαρχει την στιγμη που 'αφηνει' το σημα ο μεταγωγος.

Οπως σου εχω ξαναπει, ο μονος τροπος να φτιαξεις ενα μεταγωγικο συστημα χωρις θορυβους ειναι να το κανουμε με ρελεδες.
Μπορουμε να το φτιαξουμε να κανει pre-muting και οτι αλλο φανταστεις, συν το οτι μπορει να ειναι οσων θεσεων θελεις, επισης τα οφελη απο μηδενικου μηκους καλωδιωση ειναι σημαντικα.

Reaction score
2.248

Δεν ακούς διαφορά μεταξύ switcher (βύσματα/κολλήσεις/καλώδια/επαφές) και direct connection?:121:
Θυσιάζεις την ηχητική ποιότητα για την ευκολία?

PS: Μέτρησες πόση χωρητικότητα προσθέτεις? Από ΜΜ ακούς μην το ξεχνάς

Reaction score
1.685

Η μονη χωρητικοτητα που προσθετει ειναι αυτη του ενος εξτρα καλωδιου στην εξοδο του μεταγωγου.
Για τα προβληματα των επαφων θα συμφωνησω, γι αυτο μιλαω για ρελεδες - και μαλιστα συγκεκριμενης ποιοτητας (τους οποιους εχω).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Κανένας απολύτως Κώστα.Με mute απομονώνεται τελείως Γιώργο .
Το ερώτημα είναι τι σόϊ switching κάνουν οι Γιαπωνέζοι στα μηχανάκια τους και δεν ακούγεται κιχ .
Ο Victor 3030 του Βασίλη που έχει 3 θέσεις πας από Α σε Β σε Γ χωρίς mute και χωρίς κανένα θόρυβο.
Ο Βασίλης έχει φτιάξει switcher Elma κι αυτός αλλά έχει ενώσει τις γειώσεις.Και πάλι ακούγεται η μεταγωγή .
Κάποιο κόλπο στην συνδεσμολογία πρέπει να υπάρχει...αλλά οι ηλεκτρονικές μου γνώσεις δεν γνωρίζουν .
Όταν συνδεθούν line γραμμές (πχ cd,tuner κλπ) δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου .
Αν θυμάμαι καλά, το είχαμε συζητήσει και κατ' ιδίαν. Χρειάζεσαι μεταγωγό τύπου make before break.

Reaction score
2.248

Κάτι άλλο έχετε να προσθέσετε πριν το πάτε στο phono stage? :105:

Reaction score
1.685

Ο Elma ειναι make before break switch.

Ενα ακομα προβλημα στην κατασκευη της συσκευης ειναι η διαχειρηση του φορτιου στην εξοδο προς το phono.
Κατα την μεταγωγη η εισοδος του phono μενει χωρις καθολου αντισταση τερματισμου.
Η μεγαλη ενισχυση του σταδιου το καθιστα ευαισθητο.

Reaction score
8.905

Πληροφοριακά και το Pioneer U-24 που είχα (2 πέρασαν) στην κατοχή μου ήταν αθόρυβο.

Κάτι άλλο έχετε να προσθέσετε πριν το πάτε στο phono stage? :105:
Όχι πάντως 24kohm... γιατί μόνο υψηλές δεν βγάζεις! :405:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

http://www.ebay.co.uk/itm/Audio-Inp...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item231c96dfaa
Ευγενική χορηγία του ΚουΦου .

Δεν ακούς διαφορά μεταξύ switcher (βύσματα/κολλήσεις/καλώδια/επαφές) και direct connection?
Οχι:120:
Είτε είμαι κουφάλογο η το switcher έχει πχιότητα πέραν της ακουστικής ικανότητας του ανθρωπίνου οργάνου .
Είπαμε , Χαϊφιντελάδες είμαστε....Χαϊεντάδες πιούριστες , δεν είμαστε .:414:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δεν με προσέχετε τι γράφω .:141:

Έχω και από τα 2 είδη .Iδια μάρκα ίδια ποιότητα .Και make και break ....αμερικανιές :430:

Reaction score
2.248

Οχι:120:
Είτε είμαι κουφάλογο η το switcher έχει πχιότητα πέραν της ακουστικής ικανότητας του ανθρωπίνου οργάνου .
Είπαμε , Χαϊφιντελάδες είμαστε....Χαϊεντάδες πιούριστες , δεν είμαστε .:414:
To switcher είναι καλό!!! :116:

Να σου πω και μία ιστορία

Ηταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα. Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και πυροβολεί, και η αρκούδα…πέφτει κάτω νεκρή.
Συμπέρασμα: Η ομπρέλα είναι φονικό όπλο!!! :403:

Reaction score
8.905

Να σου πω και μία ιστορία...
Ηταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα. Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και πυροβολεί, και η αρκούδα…πέφτει κάτω νεκρή.
Σημπέρασμα: Η ομπρέλα είναι φονικό όπλο!!! :403:

Την ιστορία δεν στην είπανε καλά... γιατί όντως υπάρχει ομπρέλα – καραμπίνα...

Και για του λόγου το αληθές... μήπως τον φίλο σου τον έλεγαν πιγκουίνο...?

Reaction score
1.685

Βασιλη δεν παιζεσαι φιλε μου.......κοφυφαιος οπως παντα. :143: :143:

Γιωργο, ο μεταγωγεας ειναι απολυτα απαραιτητος στο Μανο (με ολα τα δεδομενα αρνητικα του), την στιγμη που εχει τρεις βραχιωνες και ενα phono.
Αναγκαιο κακο !

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut